Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam na wątku- sunie są prześliczne, Daisy bardzo mi przypomina Nutkę, dzięki której trafiłam na Dogo... (Miałam ją na DT). Jagódka- małe cudeńko, słdka jak każdy szczeniaczek :loveu:
Na temat tych którzy wyrzucili Daisy czy chcieli wybyć oczko :( Tuni- &*^% *& @ #$%^.

Chciałabym pomóc, ale w tej chwili nie mam pracy, za to sporo zobowiązań. Na razie zapiszę sobie wątek.

Posted

arielka186 napisał(a):

Chciałabym pomóc, ale w tej chwili nie mam pracy, za to sporo zobowiązań. Na razie zapiszę sobie wątek.

Arielko, myślę że Twoja obecność na wątku też ucieszy jego załozycielkę.

Posted

Dziękuję ślicznie za przybycie :)

arielka186 napisał(a):
Witam na wątku- sunie są prześliczne, Daisy bardzo mi przypomina Nutkę, dzięki której trafiłam na Dogo... (Miałam ją na DT). Jagódka- małe cudeńko, słdka jak każdy szczeniaczek :loveu:
Na temat tych którzy wyrzucili Daisy czy chcieli wybyć oczko :( Tuni- &*^% *& @ #$%^.

Posted

[quote name='iwoniam']Wojtuś - dzięki za wiadomości
jak rozumiem do Gośki się nie dodzwoniłeś lub nic z tego nie wyszło??
będę jutro w schronie... gdzie ona jest?? Tu także wklej jej zdjęcie, ok?
Dzięki Iwonia :), nie dodzwoniłem się do Gosi.
wkleję moje info z wątku krakowskiego:

To Kochani Sunia Tamara:

Przy przyjęciu Tamara z Panią Terenią:smile:

Wczoraj wieczorem przywiozłem do naszego schroniska Sunię, kochaną przytulankę, malutką może 8 kg,
jej numer 169/01/12 - dostała imię Tamara, jest teraz na kwarantannie K4
Całą drogę tuliła się do mnie, jechała na kolanach z główką wtuloną pod rękę,
to już Sunia adopcyjna, nie ma jeszcze 1 roku, po 1 cieczce i .....
Zaproszę Was na jej wątek, tak mi było smutno, że nie mogłem jej wziąść do siebie...

Posted

Wybaczcie,że wstawiam informację i do Was... ale kto bardziej kompetentny i w temacie niż Wy...

Przedwczoraj dostałam informację o nowym beniastym w OLKUSZU... i to akurat w te największe mrozy!:-( :-(
Wyglądająca na bardzo młodą... bardzo zachudzoną sukę: "szczypiorek"....nic więcej na temat suni nie wiem, ale ... sunia zupełnie nie ma szansy na ciepło i bezpieczeństwo w tym miejscu... to już nawet nie kwestia jej obecnego stanu zdrowia- nawet jeśli nie jest w najgorszej kondycji, tam za moment będzie w strasznym stanie:-(- nie tylko fizycznym, ale i psychicznym!

Czy ktoś ma może pomóc suni???

[SIZE=2]...nie wyrobię z 4- tym benkiem w hoteliku( tym bardziej,że nic nie wiadomo właściwie o sunieczce i jej potrzebach)... zupełnie nie wiem jak pomóc suni, a potrzebuje pomocy,
... psiak ma zero szansy w Olkuszu i bez mrozów, a teraz ?:-(:-(:-(

Posted

[quote name='wojtuś']Dzięki Iwonia :), nie dodzwoniłem się do Gosi.
wkleję moje info z wątku krakowskiego:

To Kochani Sunia Tamara:

Przy przyjęciu Tamara z Panią Terenią:smile:

Wczoraj wieczorem przywiozłem do naszego schroniska Sunię, kochaną przytulankę, malutką może 8 kg,
jej numer 169/01/12 - dostała imię Tamara, jest teraz na kwarantannie K4
Całą drogę tuliła się do mnie, jechała na kolanach z główką wtuloną pod rękę,
to już Sunia adopcyjna, nie ma jeszcze 1 roku, po 1 cieczce i .....
Zaproszę Was na jej wątek, tak mi było smutno, że nie mogłem jej wziąść do siebie...
O kurcze ona wygląda prawie identycznie jak piesek znaleziony w Niepołomicach przez Wiesie ,a który obecnie przebywa w hotelu w niepołomicach i tez ma koło roku -moze to rodzenstwo?

Posted

Nio,
ja mam ponad stan w domu, wszędzie pieski pod opieką, ale może choć krakowski schron..
tu nie zamarznie, a będzie może coś więcej wiadomo na jej temat -
ja, jak się okazało na osobę oferującą BDT nie mogę liczyć, bo się dziewczyna niepoważna okazała.., a sama finansuję prawie wszystkie koszty mojego BDT..

[quote name='zuzlikowa']Wybaczcie,że wstawiam informację i do Was... ale kto bardziej kompetentny i w temacie niż Wy...

Przedwczoraj dostałam informację o nowym beniastym w OLKUSZU... i to akurat w te największe mrozy!:-( :-(
Wyglądająca na bardzo młodą... bardzo zachudzoną sukę: "szczypiorek"....nic więcej na temat suni nie wiem, ale ... sunia zupełnie nie ma szansy na ciepło i bezpieczeństwo w tym miejscu... to już nawet nie kwestia jej obecnego stanu zdrowia- nawet jeśli nie jest w najgorszej kondycji, tam za moment będzie w strasznym stanie:-(- nie tylko fizycznym, ale i psychicznym!

Czy ktoś ma może pomóc suni???

[SIZE=2]...nie wyrobię z 4- tym benkiem w hoteliku( tym bardziej,że nic nie wiadomo właściwie o sunieczce i jej potrzebach)... zupełnie nie wiem jak pomóc suni, a potrzebuje pomocy,
... psiak ma zero szansy w Olkuszu i bez mrozów, a teraz ?:-(:-(:-(

Posted

iwoniam napisał(a):
Nio,
ja mam ponad stan w domu, .., a sama finansuję prawie wszystkie koszty mojego BDT..

Ciotka, Ty chyba u siebie Benka juz nie dasz rady zmieścić choćbyś nawet baaardzo chciała...:shake:

Posted

Chciałabym, aby nadszedł taki dzień... że będę sobie siedzieć w domku... i od rana do wieczora tylko się będę zwierzątkami zajmować..
Byłam dziś w schronie.. I tak myślę za każdym razem jak tam jestem... Te moje to szczęście mają. Nawet jak czasem nie mam siły się nimi porządnie zająć to one są chyba szczęśliwe.
A tam... głaszczę jednego, drugiego, setnego... I one takie smutne :(
nawet te malunie szczeniaczki... ;(
Jutro wyprawa do szczeniaków i dużych kolegów Tuni z Ostrowca Św. Ta zima jest zimna... miała być łagodna i co?
Znów maluchy cierpią..
Niesprawiedliwe ;(

barb napisał(a):
Ciotka, Ty chyba u siebie Benka juz nie dasz rady zmieścić choćbyś nawet baaardzo chciała...:shake:

Posted

iwoniam napisał(a):

Jutro wyprawa do szczeniaków i dużych kolegów Tuni z Ostrowca Św. Ta zima jest zimna... miała być łagodna i co?

Iwoniam, miałas dbać o siebie !!! :cool3:

A jak tam Jagódka ?

Posted

Jagoda ma się dobrze,
Trzeba się z nią bawić, bo się dziewczynce nudzi, ale podobno wszystko super.
Śpi na materacu i nawet dziewczyna kolegi ustąpiła pozwalając jej spać ze sobą :).
Jest bardzo kochana..

Daisy nadal smutna - szuka małej. Nie chce się bawić ani z Tunią, ani z Mikrusem.
Większość czasu chce spędzać na moich kolanach i czeka, aż ją do siebie przywołam.
I dziś ma zdecydowanie taryfę ulgową - przytulam więcej i bawimy się jeszcze, jeszcze więcej..
Będzie dobrze :)
:(

Posted

[quote name='iwoniam']Jagoda ma się dobrze,
Trzeba się z nią bawić, bo się dziewczynce nudzi, ale podobno wszystko super.
Śpi na materacu i nawet dziewczyna kolegi ustąpiła pozwalając jej spać ze sobą :).
Jest bardzo kochana..

Oby malutka szybko sie zaaklimatyzowała.

Daisy nadal smutna - szuka małej. Nie chce się bawić ani z Tunią, ani z Mikrusem.
Większość czasu chce spędzać na moich kolanach i czeka, aż ją do siebie przywołam.
I dziś ma zdecydowanie taryfę ulgową - przytulam więcej i bawimy się jeszcze, jeszcze więcej..
Będzie dobrze :)
:(

Żal mi Daisy... ale czas leczy rany... wyglaskaj ją ode mnie.

A dziś jeszcze jedna emisja programu z sunieczkami.

Posted

Tak, dziś o 19:10 albo ciut później w tv będzie powtórka programu..
Strasznie się Tuni nudzi bez Jagody. Nie ma z kim roznosić przez pól dnia mieszkania,
My jedziemy zaraz do piesków pozostałych. Czekamy na zbiorowy transport, bo bez sensu tracić na paliwo środki.

Mróz mamy niefajny,
jestem ubrana jak bałwanek ;)
ps. Barb - nic się nie martw - nie przesadzam z pracą, powoli staje się to niemożliwe :) heh
za to ze 20 spacerków z pieskami mi nie zaszkodzi ;)
papa

barb napisał(a):
Oby malutka szybko sie zaaklimatyzowała.

Żal mi Daisy... ale czas leczy rany... wyglaskaj ją ode mnie.

A dziś jeszcze jedna emisja programu z sunieczkami.

Posted

To ja będę mysleć, gdzie by tu jeszcze skutecznie można pooglaszać pieseczki.
A gdyby tak jeszcze Cioteczka Figa zechciala kiedyś napisać jakiś wzruszajacy tekścik :modla:

Posted

Cały milion piesków wyprowadzony
dziś mrozik taki, ze nie ma co ich brać na godzinę. Każdemu około 20 minut wystarczyło :)
nie ma to jak sprawna grupka wyprowadzająco - sprzatająco - karmiąca :)
Na poprzedniej stronie są aktualne opisy maluszków. Jak coś będzie się zmieniać to będę tego pilnować.
Póki co pan Mikrus zaleczył pokastracyjne rany i nie ma już prawie śladu,
wkłada cały czas pyszczek i sprawdza, "czy tak to teraz ma być?" ale ja mu spokojnie tłumaczę, że i tak wygląda pięknie.
zobaczymy jak dziś po programie.
Buziaki ode mnie i maluszków !

barb napisał(a):
To ja będę mysleć, gdzie by tu jeszcze skutecznie można pooglaszać pieseczki.
A gdyby tak jeszcze Cioteczka Figa zechciala kiedyś napisać jakiś wzruszajacy tekścik :modla:

Posted

Właśnie przeglądam program telewizyjny TVP Kraków i niestety nie widzę powtórki programu :( Oby to była tylko jakaś nieścisłość w programie :hmmmm:

Posted

A ja nie zrobilam nowych ogloszeń maluchom ale za to wyrożniłam o jeden punkt zrobione na Allegratka dla Tuni i dla Mikrusa. Mikrusowi wpisalam informacje o kastracji. Wyroznione zawsze szybciej mogą komuś "wpaść w oko."

Posted

Ślicznie Ci dziękuję za ogłoszenia
My się właśnie uczymy.

własnie tak patrzę...
i nie ma programu rzeczywiście :(
Będę telefonować do Magdy Hejdy.
Hm..

barb napisał(a):
A ja nie zrobilam nowych ogloszeń maluchom ale za to wyrożniłam o jeden punkt zrobione na Allegratka dla Tuni i dla Mikrusa. Mikrusowi wpisalam informacje o kastracji. Wyroznione zawsze szybciej mogą komuś "wpaść w oko."

Posted

[quote name='iwoniam']Ślicznie Ci dziękuję za ogłoszenia
Tylko tak duzo tych ogloszeń na małopolskim...

My się właśnie uczymy.

A można wiedzieć czego się uczycie ?

Posted

Dzisiaj nie było powtórki "Kundla", chciałem obejrzeć i ...,
wrócił na antenę program "Pełna Kultura" w TVP3 i dzisiaj go nadawali, chyba właśnie w czasie powtórkowym Kundla.

Posted

wojtuś napisał(a):
Dzisiaj nie było powtórki "Kundla", chciałem obejrzeć i ...,
wrócił na antenę program "Pełna Kultura" w TVP3 i dzisiaj go nadawali, chyba właśnie w czasie powtórkowym Kundla.

Wotus bedzie powtórka niestety w srode o 18/10

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Wotus bedzie powtórka niestety w srode o 18/10[/QUOTE]

To chyba niestety gorszy czas antenowy niz niedziela ?