Vesper Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Witam na wątku- sunie są prześliczne, Daisy bardzo mi przypomina Nutkę, dzięki której trafiłam na Dogo... (Miałam ją na DT). Jagódka- małe cudeńko, słdka jak każdy szczeniaczek :loveu: Na temat tych którzy wyrzucili Daisy czy chcieli wybyć oczko :( Tuni- &*^% *& @ #$%^. Chciałabym pomóc, ale w tej chwili nie mam pracy, za to sporo zobowiązań. Na razie zapiszę sobie wątek. Quote
barb Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 arielka186 napisał(a): Chciałabym pomóc, ale w tej chwili nie mam pracy, za to sporo zobowiązań. Na razie zapiszę sobie wątek. Arielko, myślę że Twoja obecność na wątku też ucieszy jego załozycielkę. Quote
iwoniam Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 Dziękuję ślicznie za przybycie :) arielka186 napisał(a):Witam na wątku- sunie są prześliczne, Daisy bardzo mi przypomina Nutkę, dzięki której trafiłam na Dogo... (Miałam ją na DT). Jagódka- małe cudeńko, słdka jak każdy szczeniaczek :loveu: Na temat tych którzy wyrzucili Daisy czy chcieli wybyć oczko :( Tuni- &*^% *& @ #$%^. Chciałabym pomóc, ale w tej chwili nie mam pracy, za to sporo zobowiązań. Na razie zapiszę sobie wątek. Quote
wojtuś Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 [quote name='iwoniam']Wojtuś - dzięki za wiadomości jak rozumiem do Gośki się nie dodzwoniłeś lub nic z tego nie wyszło?? będę jutro w schronie... gdzie ona jest?? Tu także wklej jej zdjęcie, ok? Dzięki Iwonia :), nie dodzwoniłem się do Gosi. wkleję moje info z wątku krakowskiego: To Kochani Sunia Tamara: Przy przyjęciu Tamara z Panią Terenią:smile: Wczoraj wieczorem przywiozłem do naszego schroniska Sunię, kochaną przytulankę, malutką może 8 kg, jej numer 169/01/12 - dostała imię Tamara, jest teraz na kwarantannie K4 Całą drogę tuliła się do mnie, jechała na kolanach z główką wtuloną pod rękę, to już Sunia adopcyjna, nie ma jeszcze 1 roku, po 1 cieczce i ..... Zaproszę Was na jej wątek, tak mi było smutno, że nie mogłem jej wziąść do siebie... Quote
majowa Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 jest naprawde piekna Tamara tamaryszek :) Quote
zuzlikowa Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Wybaczcie,że wstawiam informację i do Was... ale kto bardziej kompetentny i w temacie niż Wy... Przedwczoraj dostałam informację o nowym beniastym w OLKUSZU... i to akurat w te największe mrozy!:-( :-( Wyglądająca na bardzo młodą... bardzo zachudzoną sukę: "szczypiorek"....nic więcej na temat suni nie wiem, ale ... sunia zupełnie nie ma szansy na ciepło i bezpieczeństwo w tym miejscu... to już nawet nie kwestia jej obecnego stanu zdrowia- nawet jeśli nie jest w najgorszej kondycji, tam za moment będzie w strasznym stanie:-(- nie tylko fizycznym, ale i psychicznym! Czy ktoś ma może pomóc suni??? [SIZE=2]...nie wyrobię z 4- tym benkiem w hoteliku( tym bardziej,że nic nie wiadomo właściwie o sunieczce i jej potrzebach)... zupełnie nie wiem jak pomóc suni, a potrzebuje pomocy, ... psiak ma zero szansy w Olkuszu i bez mrozów, a teraz ?:-(:-(:-( Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 [quote name='wojtuś']Dzięki Iwonia :), nie dodzwoniłem się do Gosi. wkleję moje info z wątku krakowskiego: To Kochani Sunia Tamara: Przy przyjęciu Tamara z Panią Terenią:smile: Wczoraj wieczorem przywiozłem do naszego schroniska Sunię, kochaną przytulankę, malutką może 8 kg, jej numer 169/01/12 - dostała imię Tamara, jest teraz na kwarantannie K4 Całą drogę tuliła się do mnie, jechała na kolanach z główką wtuloną pod rękę, to już Sunia adopcyjna, nie ma jeszcze 1 roku, po 1 cieczce i ..... Zaproszę Was na jej wątek, tak mi było smutno, że nie mogłem jej wziąść do siebie... O kurcze ona wygląda prawie identycznie jak piesek znaleziony w Niepołomicach przez Wiesie ,a który obecnie przebywa w hotelu w niepołomicach i tez ma koło roku -moze to rodzenstwo? Quote
iwoniam Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 Nio, ja mam ponad stan w domu, wszędzie pieski pod opieką, ale może choć krakowski schron.. tu nie zamarznie, a będzie może coś więcej wiadomo na jej temat - ja, jak się okazało na osobę oferującą BDT nie mogę liczyć, bo się dziewczyna niepoważna okazała.., a sama finansuję prawie wszystkie koszty mojego BDT.. [quote name='zuzlikowa']Wybaczcie,że wstawiam informację i do Was... ale kto bardziej kompetentny i w temacie niż Wy... Przedwczoraj dostałam informację o nowym beniastym w OLKUSZU... i to akurat w te największe mrozy!:-( :-( Wyglądająca na bardzo młodą... bardzo zachudzoną sukę: "szczypiorek"....nic więcej na temat suni nie wiem, ale ... sunia zupełnie nie ma szansy na ciepło i bezpieczeństwo w tym miejscu... to już nawet nie kwestia jej obecnego stanu zdrowia- nawet jeśli nie jest w najgorszej kondycji, tam za moment będzie w strasznym stanie:-(- nie tylko fizycznym, ale i psychicznym! Czy ktoś ma może pomóc suni??? [SIZE=2]...nie wyrobię z 4- tym benkiem w hoteliku( tym bardziej,że nic nie wiadomo właściwie o sunieczce i jej potrzebach)... zupełnie nie wiem jak pomóc suni, a potrzebuje pomocy, ... psiak ma zero szansy w Olkuszu i bez mrozów, a teraz ?:-(:-(:-( Quote
barb Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 iwoniam napisał(a):Nio, ja mam ponad stan w domu, .., a sama finansuję prawie wszystkie koszty mojego BDT.. Ciotka, Ty chyba u siebie Benka juz nie dasz rady zmieścić choćbyś nawet baaardzo chciała...:shake: Quote
iwoniam Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 Chciałabym, aby nadszedł taki dzień... że będę sobie siedzieć w domku... i od rana do wieczora tylko się będę zwierzątkami zajmować.. Byłam dziś w schronie.. I tak myślę za każdym razem jak tam jestem... Te moje to szczęście mają. Nawet jak czasem nie mam siły się nimi porządnie zająć to one są chyba szczęśliwe. A tam... głaszczę jednego, drugiego, setnego... I one takie smutne :( nawet te malunie szczeniaczki... ;( Jutro wyprawa do szczeniaków i dużych kolegów Tuni z Ostrowca Św. Ta zima jest zimna... miała być łagodna i co? Znów maluchy cierpią.. Niesprawiedliwe ;( barb napisał(a):Ciotka, Ty chyba u siebie Benka juz nie dasz rady zmieścić choćbyś nawet baaardzo chciała...:shake: Quote
barb Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 iwoniam napisał(a): Jutro wyprawa do szczeniaków i dużych kolegów Tuni z Ostrowca Św. Ta zima jest zimna... miała być łagodna i co? Iwoniam, miałas dbać o siebie !!! :cool3: A jak tam Jagódka ? Quote
iwoniam Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 Jagoda ma się dobrze, Trzeba się z nią bawić, bo się dziewczynce nudzi, ale podobno wszystko super. Śpi na materacu i nawet dziewczyna kolegi ustąpiła pozwalając jej spać ze sobą :). Jest bardzo kochana.. Daisy nadal smutna - szuka małej. Nie chce się bawić ani z Tunią, ani z Mikrusem. Większość czasu chce spędzać na moich kolanach i czeka, aż ją do siebie przywołam. I dziś ma zdecydowanie taryfę ulgową - przytulam więcej i bawimy się jeszcze, jeszcze więcej.. Będzie dobrze :) :( Quote
wojtuś Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Zaglądam do Was :* Nie jest to wszystko łatwe, ale dlatego My jesteśmy by choć trochę to zmieniać:) Buziaki dla Was Kochani :) Quote
barb Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 [quote name='iwoniam']Jagoda ma się dobrze, Trzeba się z nią bawić, bo się dziewczynce nudzi, ale podobno wszystko super. Śpi na materacu i nawet dziewczyna kolegi ustąpiła pozwalając jej spać ze sobą :). Jest bardzo kochana.. Oby malutka szybko sie zaaklimatyzowała. Daisy nadal smutna - szuka małej. Nie chce się bawić ani z Tunią, ani z Mikrusem. Większość czasu chce spędzać na moich kolanach i czeka, aż ją do siebie przywołam. I dziś ma zdecydowanie taryfę ulgową - przytulam więcej i bawimy się jeszcze, jeszcze więcej.. Będzie dobrze :) :( Żal mi Daisy... ale czas leczy rany... wyglaskaj ją ode mnie. A dziś jeszcze jedna emisja programu z sunieczkami. Quote
iwoniam Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Tak, dziś o 19:10 albo ciut później w tv będzie powtórka programu.. Strasznie się Tuni nudzi bez Jagody. Nie ma z kim roznosić przez pól dnia mieszkania, My jedziemy zaraz do piesków pozostałych. Czekamy na zbiorowy transport, bo bez sensu tracić na paliwo środki. Mróz mamy niefajny, jestem ubrana jak bałwanek ;) ps. Barb - nic się nie martw - nie przesadzam z pracą, powoli staje się to niemożliwe :) heh za to ze 20 spacerków z pieskami mi nie zaszkodzi ;) papa barb napisał(a):Oby malutka szybko sie zaaklimatyzowała. Żal mi Daisy... ale czas leczy rany... wyglaskaj ją ode mnie. A dziś jeszcze jedna emisja programu z sunieczkami. Quote
barb Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 To ja będę mysleć, gdzie by tu jeszcze skutecznie można pooglaszać pieseczki. A gdyby tak jeszcze Cioteczka Figa zechciala kiedyś napisać jakiś wzruszajacy tekścik :modla: Quote
iwoniam Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Cały milion piesków wyprowadzony dziś mrozik taki, ze nie ma co ich brać na godzinę. Każdemu około 20 minut wystarczyło :) nie ma to jak sprawna grupka wyprowadzająco - sprzatająco - karmiąca :) Na poprzedniej stronie są aktualne opisy maluszków. Jak coś będzie się zmieniać to będę tego pilnować. Póki co pan Mikrus zaleczył pokastracyjne rany i nie ma już prawie śladu, wkłada cały czas pyszczek i sprawdza, "czy tak to teraz ma być?" ale ja mu spokojnie tłumaczę, że i tak wygląda pięknie. zobaczymy jak dziś po programie. Buziaki ode mnie i maluszków ! barb napisał(a):To ja będę mysleć, gdzie by tu jeszcze skutecznie można pooglaszać pieseczki. A gdyby tak jeszcze Cioteczka Figa zechciala kiedyś napisać jakiś wzruszajacy tekścik :modla: Quote
Romi Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Właśnie przeglądam program telewizyjny TVP Kraków i niestety nie widzę powtórki programu :( Oby to była tylko jakaś nieścisłość w programie :hmmmm: Quote
barb Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 A ja nie zrobilam nowych ogloszeń maluchom ale za to wyrożniłam o jeden punkt zrobione na Allegratka dla Tuni i dla Mikrusa. Mikrusowi wpisalam informacje o kastracji. Wyroznione zawsze szybciej mogą komuś "wpaść w oko." Quote
iwoniam Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Ślicznie Ci dziękuję za ogłoszenia My się właśnie uczymy. własnie tak patrzę... i nie ma programu rzeczywiście :( Będę telefonować do Magdy Hejdy. Hm.. barb napisał(a):A ja nie zrobilam nowych ogloszeń maluchom ale za to wyrożniłam o jeden punkt zrobione na Allegratka dla Tuni i dla Mikrusa. Mikrusowi wpisalam informacje o kastracji. Wyroznione zawsze szybciej mogą komuś "wpaść w oko." Quote
barb Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 [quote name='iwoniam']Ślicznie Ci dziękuję za ogłoszenia Tylko tak duzo tych ogloszeń na małopolskim... My się właśnie uczymy. A można wiedzieć czego się uczycie ? Quote
wojtuś Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Dzisiaj nie było powtórki "Kundla", chciałem obejrzeć i ..., wrócił na antenę program "Pełna Kultura" w TVP3 i dzisiaj go nadawali, chyba właśnie w czasie powtórkowym Kundla. Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 wojtuś napisał(a):Dzisiaj nie było powtórki "Kundla", chciałem obejrzeć i ..., wrócił na antenę program "Pełna Kultura" w TVP3 i dzisiaj go nadawali, chyba właśnie w czasie powtórkowym Kundla. Wotus bedzie powtórka niestety w srode o 18/10 Quote
wojtuś Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Foksia i Dżekuś napisał(a):Wotus bedzie powtórka niestety w srode o 18/10 Dzięki Beatko :):) Obejrzę, bo u mnie na kompie się nie da. Quote
barb Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='Foksia i Dżekuś']Wotus bedzie powtórka niestety w srode o 18/10[/QUOTE] To chyba niestety gorszy czas antenowy niz niedziela ? Quote
Recommended Posts