Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Slicznosci dziewczyny.

Juz wrócilyscie od Pana doktora ?

To teraz chyba szykujecie sie na jutro ? Muszę odszukać link, ktory mi wysłałaś. Będziesz Ty, Daisy, Jagoga i ktoś jeszcze z gromadki?

Posted

Dzięki za przemiłą rozmowę ;)
będę ja z Daisy i Jagą

adres - wystarczy w wyszukiwarce wpisać "kundel bury i kocury"
w sieci będzie pewnie 2-3 h po emisji,
program jest o 17:15

barb napisał(a):
Slicznosci dziewczyny.

Juz wrócilyscie od Pana doktora ?

To teraz chyba szykujecie sie na jutro ? Muszę odszukać link, ktory mi wysłałaś. Będziesz Ty, Daisy, Jagoga i ktoś jeszcze z gromadki?

Posted

AKTUALIZACJA: 25.01.2011
Daisy i Jagoda to dwie wspaniała dziewczynki - los potraktował je dość niesprawiedliwie, ale teraz są bezpieczne, wesołe i dzielnie wypatrują swojego nowego, jednego jedynego domu.
Daisy ma około 2 lat, Jagoda - jej dziecko - 3,5 miesiąca.
Daisy jest suczką wysterylizowaną, zaszczepioną, odrobaczoną i odpchloną. Waży około 9 kg, większa nie będzie. Z wyglądu i z zachowania bardzo przypomina jamnika długowłosego. Typ delikatnej, "śpiewającej i tańczącej" :) suczki, która całe serce odda właścicielowi. Jest wspaniałą, troskliwą mamą. Świetnie dogaduje się z wszystkimi psami. Nigdy nie nabrudziła w domu. Szybko się uczy, słucha. Dość ładnie chodzi na smyczy, choć na pewno nie chodzono z nią na spacery w przeszłości.
Ze względu na kontakt z chorymi zwierzętami przed szczepieniami otrzymała surowicę.
Sunia jest ruda, włos częściowo szorstki, częściowo jedwabisty (jak u cocker-spaniela)
Daisy z Jagodą:

I zamiana - Jaga na Daisy by IwoniaD, on Flickr
Daisy sama:

Daisy by IwoniaD, on Flickr

Jagoda - maleństwo, które na zabieg sterylizacji będzie gotowe dopiero za kilka miesięcy, ale wszystkie pozostałe zabiegi zostały już u niej wykonane. Zaszczepiona (na wszystkie choroby wirusowe i wściekliznę podobnie jak jej mama), odrobaczona i odpchlona. Dzielnie maszeruje w szelkach, jest niewielka. Prawdopodobnie nie przerośnie mamy. Obecnie waży około 4 kg. Jest przykładem zdrowego, prawidłowo wychowanego, wesołego pieska. Tylko ona, jako jedna z czterech urodzonych młodych przeżyła. Jej mama została wyrzucona z domu w dniu, gdy się szczeniła, pozostałe młode zamarzły. Jagodę udało się uratować.
Jagoda jest czarna, krótkowłosa (sierść tak krótka jak u jamnika krótkowłosego). Ma jedną białą stópkę - lewa przednia - same paluszki
Bardzo pojętna suczka. Załatwia się głownie na polu. Uwielbia i ludzi dorosłych i małych. Lubi i psy i koty. Nie ma w niej żadnej agresji.
Jagoda:

Jagoda-parówka by IwoniaD, on Flickr

Tunia - około 6 miesięczna, większa suczka, która została przechwycona w transporcie do Olkusza - pseudoschroniska wraz z innymi szczeniętami.
Miała uszkodzone oczko, wydawało się, że jest ono nie do uratowania. Z pomocą lekarzy udało się je ocalić, po operacji oko jest sprawne, sierść zarasta i wkrótce koszmar związany z operacjami będzie już tylko wspomnieniem. Tunia waży około 12 kg, nabierze jeszcze odrobinę masy. Tunia sięga do kolana. Ma przepiękną, dłuższą, czarną, jedwabistą sierść jak u setera irlandzkiego.
Tunia przeszła parwowirozę, po wyzdrowieniu i zoperowaniu została ponownie zaszczepiona tak na choroby wirusowe jak i przeciw wściekliźnie.
Tunia ładnie chodzi na smyczy, nie ciągnie, ma dobry kontakt z człowiekiem, choć na zapoznanie z nowym zazwyczaj potrzebuje kilku minut. Później jest już bardzo przyjazna. Biega za kotami, ale w celu zabawy, nie zrobienia im krzywdy. Z domowymi także chce się bawić.
Tunia jest w trakcie szkolenia.
Tunia:

Tunia present by IwoniaD, on Flickr

I jaka fafla w górze... :) by IwoniaD, on Flickr

Mikrus - malutki, obecnie 5,5 kilogramowy piesek, który trafił do mnie wprost z olkuskiego pseudoschroniska w stanie skrajnego wyczerpania, z objawami parwowirozy. Ważył 4 kg, był słaniającym się na nogach szkieletem. Kilka tygodni zajęło doprowadzenie go do kondycji pozwalającej na uznanie go za pieska zdrowego. Obecnie jest w dobrej kondycji, nabiera wagi, natomiast boi się trochę obcych.Jest w trakcie tresury i powoli nabiera zaufania do ludzi, ale wymaga to jeszcze odrobinę wkładu. Mikrus dobrze dogaduje się z innymi psami, ze znacznie starszymi także o ile one zaakceptują jego.Mikrus został zaszczepiony na wściekliznę. Po przechorowaniu parwowirozy i podaniu mu wieloskładnikowej surowicy jeszcze czekamy na szczepienie przeciw chorobom wirusowym. Mikrus został już wykastrowany. Mikrus ma około 10 miesięcy, nie będzie większy. Sięga do połowy łydki, jest i będzie drobnej budowy pieskiem. Kolor jego sierści to ciemna czekolada (smaczny psiak ;) ). Sierść dość krótka, gładka. Mikrus ma a jedną białą stópkę - lewa przednia - same paluszki - tak samo jak Jagoda - zbieg okoliczności. Sierść w miejscach pogryzień zarasta, niedługo będzie wyglądał pięknie.
MIkrus:

jeden... Mikrus by IwoniaD, on Flickr

Posted

[quote name='karolciasz28']Na wątek trafiłam dzięki Barb :) Poczytam sobie.
Myślę że w miarę możliwości czasowych i szkolnych będę pomagać w ogłoszeniach. :)

Miło Karolciasz, ze zajrzalaś. To bardzo sympatyczny wątek. :lol:
Ja spotkalam Iwoniam na wątku Clifforda.
Cioteczka robila też wizytę p.a. dla Kamy z Orzechowiec.

A jutro Iwoniam z Daisy i Jagodką będą w telewizji. :lol:
My mozemy sprobować poogladać je potem w necie.

Posted

Na początek pooglądaj sobie te słodkie fotki. :lol:

Posted

Ślicznie dziękuję,
witam i zapraszam.
;)
Myślę że w miarę możliwości czasowych i szkolnych będę pomagać w ogłoszeniach. :)

Posted

Zapisuję. Specjalizowałam się z allegro, więc teraz jestem mało użyteczna, ale będę się powoli przekwalifikowywać.
Mogę pisać teksty, robić banerki, edytować (zamazanie tła, rozjaśnienie, wyostrzenie, wyeksponowanie psa) i dekorować zdjęcia (kwiatki, motylki i inne pierdoły)

Posted

aż się rumienię cała ;)
Tak, postaram się do was uśmiechać ;)

barb napisał(a):

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Zapisuję. Specjalizowałam się z allegro, więc teraz jestem mało użyteczna, ale będę się powoli przekwalifikowywać.
Mogę pisać teksty, robić banerki, edytować (zamazanie tła, rozjaśnienie, wyostrzenie, wyeksponowanie psa) i dekorować zdjęcia (kwiatki, motylki i inne pierdoły)

bardzo chętnie przyjmę taki rodzaj pomocy, bo jak widać poniżej... ja mam kłopot z bannerkami ;(
coś tam źle robię i nie wychodzą tak jak trzeba.

Posted

barb napisał(a):

Bardzo, bardzo sympatyczny:)
O Kochanych Zwierzakach:
-Psiakach
-Kociakach
-Królisiach
-Chomiku
-Żółwiu
-Ptakach
O ich leczeniu i poznawaniu dnia codziennego, gdzie człowiek obdarza je miłością:)

Jutro Kochani oglądajmy w TVP Nasze Gwiazdy: Iwonie, Daisy i Jagodę :)

Posted

Nio, to ja się chyba odstrzelić muszę jutro skoro mam taką oglądalność ;)
To może ja tak w 2 słowach - tak, jak ktoś potrzebuje jakichkolwiek rad w sprawie zwierzów to proszę pytać ;)
Postaram się zawsze pomóc. Jak czegoś nie będę wiedzieć to się pewnie dowiem :-)
Spokojnej nocy wam życzę !

wojtuś napisał(a):
Bardzo, bardzo sympatyczny:)
O Kochanych Zwierzakach:
-Psiakach
-Kociakach
-Królisiach
-Chomiku
-Żółwiu
-Ptakach
O ich leczeniu i poznawaniu dnia codziennego, gdzie człowiek obdarza je miłością:)

Jutro Kochani oglądajmy w TVP Nasze Gwiazdy: Iwonie, Daisy i Jagodę :)

Posted (edited)

Pozwolę sobie na wstawienie kilku zdjęć zrobionych przed i po programie "Kundel..."

Daisy

Chodżmy już, chodźmy, bo za chwilę się zaczyna :)

Pilnuje "chrupki" aby mi nikt nie podwędził ;)

Tam w środku na pewno są jakies przysmaki...

Edited by Romi
Posted (edited)

Jagoda

Taaa... "chrupką" chcą mnie przekupić

Co ja tu robię ?!

Hmm... kto to idzie ? Znam go, czy nie ?!

Nie ma jak u mojej opiekunki na rączkach. Popatrzcie jaka jestem piękna :)

\

Edited by Romi
Posted

fizia napisał(a):
Widziałam program, niestety nie od samego początku. Uważam, ze wypadłyście super - mam nadzieję, że ktoś fajny się zgłosi :)

Super ! Wszystkie trzy !
Fiziu, mozesz obejrzeć w internecie wpisując kundel bury i kocury.