iwoniam Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 Ciut daleko, ale... może się coś uda Dziękuję Ci bardzo za ogłoszenia [quote name='barb']Robilam dzis ogloszenia psiakom z Boguchwały na portalu Krośniak. Zrobilam też dla Mikruska http://www.krosniak.pl/item/3_zwierzta/2353_mikrus-mikropiesek-szuka-domu.html Niestety nie ma ostatnich zdjęć bo Dogo nie działało. Do Krosna nie za daleko ? wojtuś - nio... kłócą się maluszki niestety. kennel nadal w użyciu, częstym niestety ale może się to powoli ułoży, Musi, bo ja wkrótce nie będę w stanie ich rozdzielać. Jutro załączę wam pewne zdjęcia, ale dziś już za późno... jakie ? niespodzianka ;) Quote
wojtuś Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 iwoniam napisał(a): wojtuś - nio... kłócą się maluszki niestety. kennel nadal w użyciu, częstym niestety ale może się to powoli ułoży, Musi, bo ja wkrótce nie będę w stanie ich rozdzielać. Jutro załączę wam pewne zdjęcia, ale dziś już za późno... jakie ? niespodzianka ;) No i co tu zrobić ??? ....wiem - maluszki muszą mniej sie kłócić ;) A jaka niespodzianka??? oj Iwonia - stopniujesz wzrastającą ciekawość:) Quote
barb Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='barb']Robilam dzis ogloszenia psiakom z Boguchwały na portalu Krośniak. Zrobilam też dla Mikruska http://www.krosniak.pl/item/3_zwierzta/2353_mikrus-mikropiesek-szuka-domu.html Wiesz nigdy nie robiłysmy na tym portalu, nie wiem czy wogole będzie jakis odzew. Ale trzeba wszystkiego próbować. To jutro Mikrus będzie mial ciężki dzień ? Quote
iwoniam Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 Chciałam mieć dla was dziś zdjęcia ze spotkania z behawiorystą, ale pani nie dojechała ;( pech.. kolejna próba - środa Jutro o 16ej Mikrus będzie mieć zabieg kastracji; oby wszystko poszło bez problemu. wojtus - jeśli będziesz po pracy w pobliżu to zapraszam. On jest malutki i raczej nie będzie kłopotu z jego noszeniem, ale może tym razem taki "strzelony" narkozą nie będzie Cię tak mocno pilnować. Wszystkie pieski zostały dziś zaszczepione - doszczepione (poza Mikrusem), jego ostatnie szczepienie będzie już po kastracji. Dla uzupełnienia: Tunia - jest zaszczepiona na choroby zakaźne(7 chorób) i wściekliznę Daisy - jest zaszczepiona na choroby zakaźne(7 chorób) i wściekliznę Jagoda - jest zaszczepiona na choroby zakaźne(7 chorób) i wściekliznę Mikrus - surowica + 1 szczepienie na choroby zakaźne koty - choroby wirusowe moje staruszki - komplet ale one tu się nie wliczają ;) Oczko Tuni ma się bardzo dobrze. Jadę w środę ściągnąć szwy, chyba, że uda mi się jutro, ale wątpię, bo muszę być z Mikrusem po wybudzeniu. Quote
barb Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 To kciuki za malego trzymam. Informacje o szczepieniach postaram sie pouzupelniać w ogłoszeniach. A na fotki poczekamy.;) Quote
iwoniam Posted January 23, 2012 Author Posted January 23, 2012 jedne ze zdjeć, które chciałam załączyć - Timi by IwoniaD, on Flickr Timi 2 by IwoniaD, on Flickr Piesek, który musiał mieć usunięte oczko, ale ma się dobrze i bieda z ogonkiem podniesionym do góry, co się wycierpiał to jego.... Quote
wojtuś Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Oj Iwonia, wspominałaś kiedyś o Piesku, który musi mieć usunięte oczko - Timi, dobrze że już po wszystkim i jest wesołym Psiakiem :) Zajrzę jutro do Mikruska po pracy, dzięki Quote
iwoniam Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 Nio, siedzi i ze mną na kolanach i właśnie teraz pisze na wątku ;) ma się dobrze w miarę, choć dziś jest smutny - obolały pewnie ciut, ale... wykombinował już oczywiście jak "obejść" kołnierz i polizać się tu i tam. I jak ktoś przechodzi przez klatkę to wtóruje innym i poszczekuje. Mały twardziel z gabinetu wyszedł sam po zabiegu. Szybko usnął i szybko się wybudził Jest lżejszy o jakieś 5 deko ;) obecna waga Mikrusa - 5,5 kg :) Przytył, wygląda dobrze. Jutro behawiorystka. Nio i szukamy domku. Można zmienić w ogłoszeniach - pan Mikrus jest wykastrowany :) wojtuś dzielnie towarzyszył nam podczas zabiegu i w trakcie spaceru do bankomatu za co serdecznie dziękuję ! barb napisał(a):Iwoniam, jak tam Mikrusek ? Quote
barb Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 To rzeczywiście twardziel z Mikruska. Jutro poprawię ogłoszenia. ;) Quote
iwoniam Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 nie spiesz się, i tak jestem Ci wdzięczna za cały ogrom pracy włożony w ogłaszanie barb napisał(a):To rzeczywiście twardziel z Mikruska. Jutro poprawię ogłoszenia. ;) Quote
iwoniam Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 Dziś pan doktor nie dotarł na ściąganie szwów więc jesteśmy umówieni na jutro po południu. Tuni oczko wygląda całkiem dobrze. znacznie bardziej otwarte, Prawdopodobnie konieczny będzie "głupi jaś", bo Tunia dzielnie pokazuje szczękę panu doktorowi, ale może uda się bez wszak ściąganie szwów nie jest bolesne - raczej obawa jest o to, aby jej nie zaciąć przy oku. Jutro po południu wszystko będzie wiadomo. Quote
wojtuś Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Dzielny Mikrusik, zabieg przeszedł super, usnął i ...się wybudził:) Cieszę się, że byłem z Wami:) Quote
iwoniam Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 Acha, pewnie nikt nie uwierzy, ale mam pod opieką kolejnego, chorego królika. O leki na 5 dni - zapalenie oskrzeli/tchawicy.. komplikacje pochorobowe... Quote
wojtuś Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 iwoniam napisał(a):Acha, pewnie nikt nie uwierzy, ale mam pod opieką kolejnego, chorego królika. O leki na 5 dni - zapalenie oskrzeli/tchawicy.. komplikacje pochorobowe... Oj Kochana, ja już uwierzyłem, bo trzymałem go za uszyska podczas badania :D Quote
barb Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 iwoniam napisał(a):nie spiesz się, i tak jestem Ci wdzięczna za cały ogrom pracy włożony w ogłaszanie Wszystko musi być na bieżąco. :lol: A z tym ogromem pracy - przesada. :oops: Ogrom to włozyla ta Cioteczka co to trzaskała od razu 50. Quote
barb Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 iwoniam napisał(a):Acha, pewnie nikt nie uwierzy, ale mam pod opieką kolejnego, chorego królika. O leki na 5 dni - zapalenie oskrzeli/tchawicy.. komplikacje pochorobowe... I znowu jest Was więcej...:crazyeye: Quote
iwoniam Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 tak, ciut ciut ;) wojtusiu - przygotuj się - nigdy nie wiadomo jakie zwierze będzie Twoim kolejnym przyjacielem ;) Quote
iwoniam Posted January 24, 2012 Author Posted January 24, 2012 wojtuś - jakbyś chciał puchatą kulkę to tu jest kilkanaście: :) http://www.facebook.com/events/344975832182066/ no dobra, już Cię nie namawiam ;) Quote
wojtuś Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Iwonia no cuda te królisie: http://helpkrolikom.manifo.com/ Ale ja na razie już więcej Zwierzaków nie mogę przygarnąć Quote
barb Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 iwoniam napisał(a):Dziś pan doktor nie dotarł na ściąganie szwów więc jesteśmy umówieni na jutro po południu. Tuni oczko wygląda całkiem dobrze. znacznie bardziej otwarte, Prawdopodobnie konieczny będzie "głupi jaś", bo Tunia dzielnie pokazuje szczękę panu doktorowi, ale może uda się bez wszak ściąganie szwów nie jest bolesne - raczej obawa jest o to, aby jej nie zaciąć przy oku. Jutro po południu wszystko będzie wiadomo. Trzymaj sie tam dziś u Pana Doktora Tunieczko... Quote
iwoniam Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 Już jesteśmy po zabiegu i Tuni się udało, bo jako, że postanowiła się bać i nasza mała panna była grzeczna nie było konieczności podawania narkozy. Dzielnie trzymała wtuloną we mnie buźkę i wyciągnęliśmy szwy. Oko teraz ma się rozwijać - pracuje prawidłowo mimo, iż jest ciut mniejsze. Jak zarosną włosy nie powinno być dużej różnicy. Mikrusek ma się dobrze, choć ciut go dziś boli. Dostał co trzeba. Króliś chory (królisia..) - zaraz kolejna dawka leków.. Quote
iwoniam Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 (edited) Może nikt nie uwierzy, ale Tunia jest ładniejsza niż była kilka miesięcy temu. Naprawdę ona znacznie wypiękniała.. Edited January 25, 2012 by iwoniam uzup Quote
iwoniam Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 Tunia dziś: Tunia aktualne by IwoniaD, on Flickr Tunia present by IwoniaD, on Flickr Quote
iwoniam Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 Nio i nasza mała kuleczka ;) Jagoda-parówka by IwoniaD, on Flickr Quote
Recommended Posts