Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ciociu Iwonium będzieś się śmiała z mojego pytania, ale czy mysmy się dziś nie spotkały przy okazji zakupów futrzakowych? albo masz klona :)

ze mnie debil straszny, pamięci do twarzy nie mam, tzn mam ale nie potrafie powiązać twarzy często z okolicznościami poznania więc albo rozmawiam z ludzmi ktorych totalnie nie kojarze i glupio mi się przyznać albo zaczepiam ludzi na ulicy i pytam się skąd ich znam

Posted

Ułozylam taki tekst dla Tuni i wyedytowalam w dwoch ogłoszeniach.
Zobacz Iwoniam czy może być ? Co ująć, co dodać. Pominęlam operacje oczka.Wydaje mi sie że dobre relacje z innymi zwierzakami sa wielkim atutem, zwlaszcza jej "kotolubność" - często ludzie szukaja psa pod tym kątem - dlatego dałam je na pierwszym miejscu.

Jesli szukasz psa, który ma świetne relacje z innymi zwierzętami to Tunia jest idealna dla Ciebie.
Tunia nie tylko dobrze dogaduje się z psami (mieszka z pięcioma ), a także z kotami i krolikami. Raz, gdy była mniejsza weszła nawet do klatki dla królika :)
Tunia, to około półroczna, przepiękna, czarna suczka. Ma dość długą, "lejącą" sierść w typie setera irlandzkiego. Będzie średniej wielkości

Jest grzeczna , nauczona czystości, uwielbia kontakt z człowiekiem,,

Tunia lubi się bawić, a także uczyć. Zna podstawowe komendy, dość grzecznie i ładnie chodzi na smyczy, przynosi zabawki.

Tunia przebywa w domu tymczasowym w Krakowie.

Jest zaszczepiona, odrobaczona i gotowa do adopcji.

Posted

barb napisał(a):
Tylko tak duzo tych ogloszeń na małopolskim...

A można wiedzieć czego się uczycie ?

dzięki za ogłoszenia i tak.

Uczymy się - siad, zostań, hop, stój, masz, zostaw, klatka, leżeć..
takie tam ;))

Posted

wojtuś napisał(a):
Dzisiaj nie było powtórki "Kundla", chciałem obejrzeć i ...,
wrócił na antenę program "Pełna Kultura" w TVP3 i dzisiaj go nadawali, chyba właśnie w czasie powtórkowym Kundla.

Chyba w tej sprawie telefonowała do mnie Magda, ale na drugi nr tel.
Wiem, ze w niedzielę nei było programu - niestety... a kilka osób właśnie chciało oglądnąć. Trudno - może w środę ktoś ja wypatrzy - Daisy, bo Jagódka dzielnie sobie radzi w nowym domu i juz chyba zapomniała o mnie :((((

Ja to chyba bardziej przeżywam niż one..

Posted

wojtuś napisał(a):
Dzięki Beatko :):)
Obejrzę, bo u mnie na kompie się nie da.

da się, da się na pewno - trzeba tylko ściągnąć ze strony tvp podświetlający się silverscreen :)

Posted

No ładnie - a kto Ci przywiózł podłoże do kwiatuszków? ;)))

i zabrał wieeeelką kołdrę dla psinek :)))

zapisz sobie - Iwona - kołderka - szynszyle - podłoże żelowe do kwiatuszków
;)))

majowa napisał(a):
ciociu Iwonium będzieś się śmiała z mojego pytania, ale czy mysmy się dziś nie spotkały przy okazji zakupów futrzakowych? albo masz klona :)

ze mnie debil straszny, pamięci do twarzy nie mam, tzn mam ale nie potrafie powiązać twarzy często z okolicznościami poznania więc albo rozmawiam z ludzmi ktorych totalnie nie kojarze i glupio mi się przyznać albo zaczepiam ludzi na ulicy i pytam się skąd ich znam

Posted

Przepraszam was, że 2 dni milczałam, ale tak to jest, jak mam 12 h raz po raz i do tego ratowanie psinek z Pszczyny..
ta historia to w ogóle przeszła zupełnie moje, Elik i Ewu wyobrażenia...
Sądziłam, że coraz mniej powinno mnie w życiu zaskoczyć, ale...
świat jest PEŁEN NIESPODZIANEK :)
Jesteśmy całe i najważniejsze, że zwierzątka nie zamarzną w okropnym miejscu, które powinno być schronem...

Tekst bardzo dobrze oddaje charakter Tuni, Ś
Muszę dziś przez noc wymyślić słowo-klucz dla Tuni.
ŚLICZNIE DZIĘKUJĘ !
ps. Dzięki Tuni jedna psinka ze schroniska w Białej Podlaskiej będzie mieć dom - bardzo się cieszę, bo nawet, jeśli to nie Tunia inna suczka będzie mieć dom ! ;)

barb napisał(a):
Ułozylam taki tekst dla Tuni i wyedytowalam w dwoch ogłoszeniach.
Zobacz Iwoniam czy może być ? Co ująć, co dodać. Pominęlam operacje oczka.Wydaje mi sie że dobre relacje z innymi zwierzakami sa wielkim atutem, zwlaszcza jej "kotolubność" - często ludzie szukaja psa pod tym kątem - dlatego dałam je na pierwszym miejscu.

Jesli szukasz psa, który ma świetne relacje z innymi zwierzętami to Tunia jest idealna dla Ciebie.
Tunia nie tylko dobrze dogaduje się z psami (mieszka z pięcioma ), a także z kotami i krolikami. Raz, gdy była mniejsza weszła nawet do klatki dla królika :)
Tunia, to około półroczna, przepiękna, czarna suczka. Ma dość długą, "lejącą" sierść w typie setera irlandzkiego. Będzie średniej wielkości

Jest grzeczna , nauczona czystości, uwielbia kontakt z człowiekiem,,

Tunia lubi się bawić, a także uczyć. Zna podstawowe komendy, dość grzecznie i ładnie chodzi na smyczy, przynosi zabawki.

Tunia przebywa w domu tymczasowym w Krakowie.

Jest zaszczepiona, odrobaczona i gotowa do adopcji.

Posted

ja dolazłam na przystanek i mnie olśniło

a to był masakryczny dzień, koleżanka mnie na odstresowanie do sklepów a tam jeszcze gorzej, jak z uporem maniaka próbowałam wejść na gore schodami ktore jechały w dół i mi cos nie pasowało, stwierdzilam że czas do domu, jeszcze mi futra sajgon urzadziły za spóźnienie

Posted

:)
NIC SIĘ NIE MARTW - NASTĘPNYM RAZEM CI JAKĄŚ ŁAMIGŁÓWKĘ URZĄDZĘ :)

Dobranoc ! ::--))

majowa napisał(a):
ja dolazłam na przystanek i mnie olśniło

a to był masakryczny dzień, koleżanka mnie na odstresowanie do sklepów a tam jeszcze gorzej, jak z uporem maniaka próbowałam wejść na gore schodami ktore jechały w dół i mi cos nie pasowało, stwierdzilam że czas do domu, jeszcze mi futra sajgon urzadziły za spóźnienie

Posted (edited)

iwoniam napisał(a):

Tekst bardzo dobrze oddaje charakter Tuni, Ś
Muszę dziś przez noc wymyślić słowo-klucz dla Tuni.
ŚLICZNIE DZIĘKUJĘ !

Zmienilam zdjecia i wyrożniłam to ogloszenie o jeszcze jeden punkt na 7 dni. W sumie na Allegratce na malopolskie w dziale psy Tunia i Mikrus są na 2- giej stronie.
Tunia troszeczkę wyżej bo jej ogloszenie ma o 1 punkt więcej.
Bardzo bym chciala zeby ktoś ich wypatrzył.
Iwoniam gdybyś sama chciala zarządzać ogloszeniami, na bieżaco je edytować, zmieniać fotki to prześlę Ci linki ale ja tez obiecuję o nie dbać.

Edited by barb
Posted

barb-
jeśli ma to coś pomóc to okay, ale ja szczerze mówiąc musiałabym się z nimi zapoznać.

Dziękuję Ci bardzo za to, że tak dbasz o maluszki -

to słowo klucz - zdanie klucz - Tunia... porusza się jak baletnica :)
nakręcę filmik - sami zobaczycie ;)

barb napisał(a):
Zmienilam zdjecia i wyrożniłam to ogloszenie o jeszcze jeden punkt na 7 dni. W sumie na Allegratce na malopolskie w dziale psy Tunia i Mikrus są na 2- giej stronie.
Tunia troszeczkę wyżej bo jej ogloszenie ma o 1 punkt więcej.
Bardzo bym chciala zeby ktoś ich wypatrzył.
Iwoniam gdybyś sama chciala zarządzać ogloszeniami, na bieżaco je edytować, zmieniać fotki to prześlę Ci linki ale ja tez obiecuję o nie dbać.

Posted

Iwoniu, był może jeszcze jakiś telefon po wczorajszym programie ?
Jesli nie to trzeba zabrać sie równie za ogłaszanie Daisy.

Dziś odnowiłam na Tablicy Tunię, a do Ciebie chyba przyjdzie link w sprawie odnowienia Mikrusa.
Tunia na chwile obecna ma 101 wyswietleń. Czy przełozylo się to na chociaż jeden telefon ?

Posted

Obejrzałem wczoraj program:)
Super dziewczynki się prezentowały i Daisy i Jagoda i .. opowiadająca o nich Iwonia ;)
i jeszcze te biedule z Ukrainy....

A jak pyta Barb, i ja też - ktoś jeszcze odezwał się po programie?

Posted

najpierw wam napiszę co u mojego zoo, a zaraz odpowiem na pytania..

zatem:

Miało być tak pięknie, a okazało się, że niestety...
Kilka dni temu zauważyłam w uszkach tymczasowiczki kotki coś niepokojącego.
Wyczyściłam. Nie pomogło. Z wizytą weterynaryjną chciałam zaczekać do jutra.
Dziś w nocy Bryza zaczęła dodatkowo wymiotować. Kilka razy. Nie wyglądało to na nic zatruciowego. Bryza je tylko hepatic suche RC i hepatic mokre Trovet. Piła wodę i w ogóle..
Nio i...
po czwartym zwymiotowaniu zabrałyśmy się na wycieczkę do pani doktor. Zbadała malutką, wyczyściłyśmy uszy - świerzbowiec wrócił z całą swoją mocą. Ani wcześniejszy advocate, ani stronghold nie pomogły. Od dziś maść Oridermyl od nowa. I codzienne czyszczenie uszów + zakrapianie.. biedna mała..

Jako, że pani doktor nie spodobał się w badaniu brzuszek (mówiłam o wymiotach) badała ją i znalazła jakiś guzek..
Robiłyśmy usg, ale ma bardzo dużo gazów w brzuszku - pomimo, że dziś nic nie zjadła gazy zasłaniały cały obraz.
Pani doktor poprosiła drugą panią doktor. Usg robiłyśmy ok 25 minut. Problematyczna jest albo nerka, albo wątroba. Zobaczymy wówczas gdzie jest guz, ale prawdopodobnie nie jest on mały (wielkości nerki)..

Dziś Bryza dostała espumisan (musimy zniwelować gazy w jamie brzusznej), ma go dostawać do poniedziałku i wówczas powtórne badania jamy brzusznej - usg, a jak nie pomoże to rtg + ewentualne badania krwi.

Do tego mam w domu strasznie chorego królisia, którego koszt leczenia za dwa dni wyniósł z lekami blisko 150zł :(
czekam na wyniki antybiogramu, jest to najprawdopodobniej pasterelloza.. ;(
smutno mi :(

Posted

majowa napisał(a):
Iwoniu a gdzie Miodek pojechał??
bo wiem że Lusia jest u elik

Miodek jest w fundacji "mon ami" - tak dziwnie pisane po polsku - w miejscowości Pacanów koło Buska Zdroju.

Posted

barb napisał(a):
Iwoniu, był może jeszcze jakiś telefon po wczorajszym programie ?
Jesli nie to trzeba zabrać sie równie za ogłaszanie Daisy.

Dziś odnowiłam na Tablicy Tunię, a do Ciebie chyba przyjdzie link w sprawie odnowienia Mikrusa.
Tunia na chwile obecna ma 101 wyswietleń. Czy przełozylo się to na chociaż jeden telefon ?

Niestety nie było żadnego telefonu w sprawie małej księżniczki.
Jutro z Tunią będę w radio, może ktoś zatelefonuje. Dziś rozwiesiłam papierowe ogłoszenia.
Daisy jest najmniejszym problemem. Ona jest b, grzeczna i muszę się w jej sprawie skontaktować z pewną panią z Katowic.
Tunia potrzebuje człowieka "dla siebie". Nio i Mikrus, ale nad nim powoli pracuję.
Jak nic nie wyjdzie po jutrzejszym programie to będę mocno ogłaszać.
Linki różnewczoraj aktywowałam - I Tuni i Mikrusowi. Dziękuję, że pamiętasz o wszystkim :)

Posted

Tak mi przykro z powodu choroby koteczki. :-(

Papierowe ogloszenia są znacznie skuteczniejszejsze od internetowych.

Sprawdź ogłoszenie Tuni bo to nie jest to, kto ktore robilam. Trzeba je chyba zaaktualizować. Wydaje mi sie, że jest jeszcze sprzed operacji oczka.

Posted

iwoniu gdyby wam trzeba bylo kasy dla królisi albo koteczki to daj znać, wiele nie moge ale coś się uzbiera

cieszę się za Miodka że wyjechał z zimnej budy, fajny psiak

a Daisy mi chodzi po glowie strasznie

Posted

Dziękuję wam za wsparcie.
w przyszłym tygodniu będę wiedzieć ile mnie wyniesie leczenie królisi i czy w ogóle ona ma szansę.
Teraz jest, w przytaszczonej przeze mnie z piwnicy, wielkiej klatce - wojtuś - Ty to możesz sobie wyobrazić - 2 x większa klatka niż ta poprzednia stoi na klatce kennelowej.
Do okien mam dostęp ograniczony.
Jeśli miałoby się jej nie udać to niech się "wykica" za całe swoje życie.

Bryzę chyba coś boli.
druga kicia jest z nią. Nie będę ich teraz oddzielać. Jak ona przez ostatnie dni złapała świerzba to jej też dam lek. Jak nie złapała to pewnie nie złapie.
Acha..
I Bryza po tych wszystkich badaniach zrobiła na serwetkę kupę w gabinecie. Kupa z krwią :(

Dziś jest zły dzień,
trzeba iść spać, jutro musi być lepiej. Jutro zajmę się tablicą Tuni, ale mam wrażenie, że ogłoszenia się dublują. Ja na pewno w tym tygodniu je aktualizowałam.
Raz jeszcze dziękuję Ci Barb za czujność.
Dobranoc..

Posted

Iwoniu, co z tymi banerkami?
Na wątek nie zaglądam, bo się sama ze soba nie wyrabiam i nie ogarniam tej kuwety, ale tkwię w gotowości, jeden Twój priv i ruszam do roboty, mam nadzieję, że pamiętasz. No i nieustająco trzymam kciuki za wszystkie domy dla wszystkich stworów.

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Iwoniu, co z tymi banerkami?
Na wątek nie zaglądam, bo się sama ze soba nie wyrabiam i nie ogarniam tej kuwety, ale tkwię w gotowości, jeden Twój priv i ruszam do roboty, mam nadzieję, że pamiętasz. No i nieustająco trzymam kciuki za wszystkie domy dla wszystkich stworów.

Dzięki Dzika Figo, że pamiętasz o zoo Iwoniam.
Nie wiem czy czytalaś ale u Cioteczki ostatnio ciągle coś sią dzieje: choroba kotka, królika, pomoc innym bezdomniakom. A dziś ma być w radio !

To, że Jagódka już w domku przeczytalaś?