iwoniam Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 tak, prawda, chyba, że ktoś jest takim wariatem jak my i szuka takich największych nieszczęśliwców.. ja też jestem smutna jak odchowam jeża czy kaffffkę, która później odlatuje i tylko od czasu do czasu mnie odwiedza... za to odratowane gołąbki widuję codziennie ;) [quote name='mmd']Człowiek się zżywa z tymi stworkami. Jak wyleczyłam "mojego" jeża i odwiozłam do leśniczego to też było mi przykro i trochę sobie nawet chlipnęłam. Cieszę się, że oczko uratowane. Dla psiaka lepiej i co tu dużo gadać - łatwiej o dom. :)[/QUOTE] Quote
Ziutka Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 [quote name='barb']Chodzi o żółwia wodnego? Wiem kto na Dogo ma oddania jezeli jesteś zdecydowana.[/QUOTE] O lądowego żółwia. Quote
salibinka Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Wspaniale, że Tuni się udało i oczko uratowane :multi::). Powodzenia z wyjazdem! Quote
Maciek6778 Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Super, że oczko uratowane i z Tunią wszystko dobrze:) Królisia na pewno będzie szczęśliwa:) 3mam kciuki za dzisiaj:) Quote
Romi Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Ojoj, ale się nam zimowo zrobiło. Na szczęście w New Sączu teraz nie pada - Kamerka on-line Quote
barb Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 [quote name='Ziutka']O lądowego żółwia.[/QUOTE] Ja mam lądowego. Mam go juz prawie dwadzieścia lat. Quote
Romi Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 w ramach promocji i reklamy zrobiłem banerek :) Quote
barb Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Jaki ładny.:lol: A ja czekam na wieści od Iwoniam - co z dziewczynkami. Czy zostaly w nowym domku/domkach? Quote
Romi Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 (edited) [quote name='barb']...A ja czekam na wieści od Iwoniam - co z dziewczynkami. Czy zostaly w nowym domku/domkach? Wszyscy czekamy :) Iwoniam, pewnie jedzie bardzo powolutku i ostrożnie, bo warunki drogowe są nie najlepsze. Edited January 14, 2012 by Romi Quote
barb Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 [quote name='Romi']Wszyscy czekamy :) Iwoniam, pewnie jedzie bardzo powolutku i ostrożnie, bo warunki drogowe są nie najlepsze. Nie najlepsze, niestety. Quote
majowa Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 wiem ze robia sie brzydkie korki na południe od Wieliczki ale droga spokojna przejezdna Quote
barb Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 [quote name='majowa']wiem ze robia sie brzydkie korki na południe od Wieliczki ale droga spokojna przejezdna[/QUOTE] Widzę , że też czekasz na wieści... Quote
majowa Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 tak, ostatnio mało pisze, ale jestem na bieżąco, wracałam busem z miasta i wypytałam pana jadacego na Limanową jak tam trasa Quote
barb Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 [quote name='majowa']tak, ostatnio mało pisze, ale jestem na bieżąco, wracałam busem z miasta i wypytałam pana jadacego na Limanową jak tam trasa[/QUOTE] Właśnie dziś myslalam, że ostatnio rzadko Cie spotykam na Dogo. Quote
barb Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 [quote name='barb']Właśnie dziś myslalam, że ostatnio rzadko Cie spotykam na Dogo.[/QUOTE] I na Boguchwalskich wątkach nie bywasz. A tyle sie dzieje ... Quote
annakom Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Niestety dziewczynki wróciły z iwoniam do domu:( Maks się brzydko zachowywał.... jest tymczasie iwoniam to lepiej opisze Maks musi iść na szkolenie i ja też:) a dla dziewczyn zawsze czeka miejsce :) Quote
barb Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 [quote name='annakom']Niestety dziewczynki wróciły z iwoniam do domu:( Maks się brzydko zachowywał.... jest tymczasie iwoniam to lepiej opisze ...[/QUOTE] Jak mi przykro... Moje malutkie... czemu Maks was nie polubił... ? Quote
wojtuś Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Dziś Kochani martwiłem się o Iwonię i tą jazdą do Nowego Sącza, rano byłem w Wadowicach i już od Głogoczowa Zakopianka zakorkowana, fatalne warunki, śnieżyce, tam gdzie nie jechały pługi ślisko, dzwoniłem - Iwonia była w drodze, Tunia została w domku, powrót Iwonii z N.Sącza z Daisy i Jagodą też trudny. A Maksio na razie nie będzie tolerował innych Psiaków u Annakom, może kiedyś po jakimś czasie...., teraz niestety nie toleruje.... Dla obydwu dziewczynek Iwonia będzie szukała domku w Krakowie:) Iwonia już rozmawiała z Magdą Hejdą- będą w TVP 26.01. w programie "Kundel Bury i Kocury". Quote
salibinka Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Przykro mi :(. Warunki do jazdy dzisiaj bardzo nieciekawe... Dobrze, że już po. Znajdą się wspaniałe domy, nie może być inaczej. Trzymajcie się. Quote
iwoniam Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 [quote name='Romi']w ramach promocji i reklamy zrobiłem banerek :) dziękuję bardzo za bannerek, na pewno z niego skorzystam :) Quote
iwoniam Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 [quote name='Romi']Wszyscy czekamy :) Iwoniam, pewnie jedzie bardzo powolutku i ostrożnie, bo warunki drogowe są nie najlepsze. Tak, jechałam ostrożnie, z Nowego Sącza do Brzeska nie szybciej niż 40 km/h w koreczku ale najważniejsze, że dojechałam maleństwa śpią zmęczone dzisiejszym dniem. wiem przynajmniej, że nawet w dłuższej podróży nie wymiotują. Z Maxem będziemy pracować. W poniedziałek będę wiedzieć więcej. Ania to wspaniała osoba i ma świetnych synów. Quote
iwoniam Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 [quote name='barb']Widzę , że też czekasz na wieści...[/QUOTE] dzięki...za to, że o mnie pamiętaliście Quote
iwoniam Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 [quote name='wojtuś']Dziś Kochani martwiłem się o Iwonię i tą jazdą do Nowego Sącza, rano byłem w Wadowicach i już od Głogoczowa Zakopianka zakorkowana, fatalne warunki, śnieżyce, tam gdzie nie jechały pługi ślisko, dzwoniłem - Iwonia była w drodze, Tunia została w domku, powrót Iwonii z N.Sącza z Daisy i Jagodą też trudny. A Maksio na razie nie będzie tolerował innych Psiaków u Annakom, może kiedyś po jakimś czasie...., teraz niestety nie toleruje.... Dla obydwu dziewczynek Iwonia będzie szukała domku w Krakowie:) Iwonia już rozmawiała z Magdą Hejdą- będą w TVP 26.01. w programie "Kundel Bury i Kocury".[/QUOTE] widzę, że wojtuś już za mnie załatwił wszystko ;) Tak, z Magdą jestem umówiona na występ z pieskami w programie. Strasznie chciałam, aby one poszły do domku razem.. zobaczymy co pokaże los.. Quote
iwoniam Posted January 14, 2012 Author Posted January 14, 2012 tak dla wyjaśnienia Nie jestem certyfikowanym zoopsychologiem (wszystko przede mną.. studia w trakcie) ale moje zdanie jest takie: Maks jest wspaniałym psem, który wiele się może nauczyć. Pojętny i chętny do współpracy, ale tylko z człowiekiem. Broni (wybiera kogo, np. dziecko) i przypuszczalnie w "walce" dwóch osób mógłby którąś ugryźć. Nie lubi żadnego psa (suczki, szczenięcia), kotów z resztą też.. Uważam, że jego zachowanie wynika z tego, że w przeszłości został pogryziony lub... tego się musimy właśnie dowiedzieć. Musimy odkryć, co spowodowało, że zachowuje się tak, a nie inaczej. Ja, po dzisiejszym dniu, mam pewne wnioski (przypomniał mi się moment zaraz przed bezpośrednią konfrontacją Maksa z Daisy i Jagodą), ale muszę to skonsultować z trenerem i dopytać Ani o 2 szczegóły. W najbliższych dniach będę wiedzieć więcej, ale do pracy z Maksem potrzebny jest duży, grzeczny, wytrenowany pies. Daisy będzie zawsze bronic Jagody, a poza tym jest malutka więc ona m tu nie pomoże. Maks na sygnały uspokajające nie reaguje wcale. Będziemy z nim pracować. [quote name='annakom']Niestety dziewczynki wróciły z iwoniam do domu:( Maks się brzydko zachowywał.... jest tymczasie iwoniam to lepiej opisze Maks musi iść na szkolenie i ja też:) a dla dziewczyn zawsze czeka miejsce :)[/QUOTE] Quote
barb Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='wojtuś'] Dla obydwu dziewczynek Iwonia będzie szukała domku w Krakowie:) Krakow i małopolskie uchodzą za najbardziej adopcyjne tereny. A mnie ostatnio zrobilo sie przykro i głupio, że podsyłamy do Was psiaki z całej Polski ... Iwonia już rozmawiała z Magdą Hejdą- będą w TVP 26.01. w programie "Kundel Bury i Kocury". Miejmy nadzieję, że po programie rozdzwonią sie telefony. Ale Pani z Nowego Sącza pisała, że Maks jest u niej na dt i na dziewczynki czeka miejsce ? Quote
Recommended Posts