Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak, prawda, chyba, że ktoś jest takim wariatem jak my i szuka takich największych nieszczęśliwców..
ja też jestem smutna jak odchowam jeża czy kaffffkę, która później odlatuje i tylko od czasu do czasu mnie odwiedza...
za to odratowane gołąbki widuję codziennie ;)

[quote name='mmd']Człowiek się zżywa z tymi stworkami. Jak wyleczyłam "mojego" jeża i odwiozłam do leśniczego to też było mi przykro i trochę sobie nawet chlipnęłam.

Cieszę się, że oczko uratowane. Dla psiaka lepiej i co tu dużo gadać - łatwiej o dom.
:)[/QUOTE]

Posted (edited)

[quote name='barb']...A ja czekam na wieści od Iwoniam - co z dziewczynkami.
Czy zostaly w nowym domku/domkach?

Wszyscy czekamy :)
Iwoniam, pewnie jedzie bardzo powolutku i ostrożnie, bo warunki drogowe są nie najlepsze.

Edited by Romi
Posted

[quote name='Romi']Wszyscy czekamy :)
Iwoniam, pewnie jedzie bardzo powolutku i ostrożnie, bo warunki drogowe są nie najlepsze.

Nie najlepsze, niestety.

Posted

[quote name='majowa']wiem ze robia sie brzydkie korki na południe od Wieliczki
ale droga spokojna przejezdna[/QUOTE]

Widzę , że też czekasz na wieści...

Posted

[quote name='majowa']tak, ostatnio mało pisze, ale jestem na bieżąco, wracałam busem z miasta i wypytałam pana jadacego na Limanową jak tam trasa[/QUOTE]

Właśnie dziś myslalam, że ostatnio rzadko Cie spotykam na Dogo.

Posted

[quote name='barb']Właśnie dziś myslalam, że ostatnio rzadko Cie spotykam na Dogo.[/QUOTE]

I na Boguchwalskich wątkach nie bywasz. A tyle sie dzieje ...

Posted

Niestety dziewczynki wróciły z iwoniam do domu:(
Maks się brzydko zachowywał.... jest tymczasie

iwoniam to lepiej opisze
Maks musi iść na szkolenie i ja też:)
a dla dziewczyn zawsze czeka miejsce :)

Posted

[quote name='annakom']Niestety dziewczynki wróciły z iwoniam do domu:(

iwoniam to lepiej opisze ...[/QUOTE]

Jak mi przykro... Moje malutkie... czemu Maks was nie polubił... ?

Posted

Dziś Kochani martwiłem się o Iwonię i tą jazdą do Nowego Sącza,
rano byłem w Wadowicach i już od Głogoczowa Zakopianka zakorkowana, fatalne warunki, śnieżyce, tam gdzie nie jechały pługi ślisko, dzwoniłem - Iwonia była w drodze, Tunia została w domku, powrót Iwonii z N.Sącza z Daisy i Jagodą też trudny.

A Maksio na razie nie będzie tolerował innych Psiaków u Annakom, może kiedyś po jakimś czasie...., teraz niestety nie toleruje....
Dla obydwu dziewczynek Iwonia będzie szukała domku w Krakowie:)
Iwonia już rozmawiała z Magdą Hejdą- będą w TVP 26.01. w programie "Kundel Bury i Kocury".

Posted

[quote name='Romi']Wszyscy czekamy :)

Tak, jechałam ostrożnie, z Nowego Sącza do Brzeska nie szybciej niż 40 km/h w koreczku
ale najważniejsze, że dojechałam

maleństwa śpią zmęczone dzisiejszym dniem.
wiem przynajmniej, że nawet w dłuższej podróży nie wymiotują.

Z Maxem będziemy pracować. W poniedziałek będę wiedzieć więcej.
Ania to wspaniała osoba i ma świetnych synów.

Posted

[quote name='wojtuś']Dziś Kochani martwiłem się o Iwonię i tą jazdą do Nowego Sącza,
rano byłem w Wadowicach i już od Głogoczowa Zakopianka zakorkowana, fatalne warunki, śnieżyce, tam gdzie nie jechały pługi ślisko, dzwoniłem - Iwonia była w drodze, Tunia została w domku, powrót Iwonii z N.Sącza z Daisy i Jagodą też trudny.

A Maksio na razie nie będzie tolerował innych Psiaków u Annakom, może kiedyś po jakimś czasie...., teraz niestety nie toleruje....
Iwonia już rozmawiała z Magdą Hejdą- będą w TVP 26.01. w programie "Kundel Bury i Kocury".[/QUOTE]

widzę, że wojtuś już za mnie załatwił wszystko ;)
Tak, z Magdą jestem umówiona na występ z pieskami w programie.
Strasznie chciałam, aby one poszły do domku razem..
zobaczymy co pokaże los..

Posted

tak dla wyjaśnienia

Nie jestem certyfikowanym zoopsychologiem (wszystko przede mną.. studia w trakcie) ale moje zdanie jest takie:

Maks jest wspaniałym psem, który wiele się może nauczyć.
Pojętny i chętny do współpracy, ale tylko z człowiekiem.
Broni (wybiera kogo, np. dziecko) i przypuszczalnie w "walce" dwóch osób mógłby którąś ugryźć. Nie lubi żadnego psa (suczki, szczenięcia), kotów z resztą też..

Uważam, że jego zachowanie wynika z tego, że w przeszłości został pogryziony lub... tego się musimy właśnie dowiedzieć. Musimy odkryć, co spowodowało, że zachowuje się tak, a nie inaczej.
Ja, po dzisiejszym dniu, mam pewne wnioski (przypomniał mi się moment zaraz przed bezpośrednią konfrontacją Maksa z Daisy i Jagodą), ale muszę to skonsultować z trenerem i dopytać Ani o 2 szczegóły.
W najbliższych dniach będę wiedzieć więcej, ale do pracy z Maksem potrzebny jest duży, grzeczny, wytrenowany pies. Daisy będzie zawsze bronic Jagody, a poza tym jest malutka więc ona m tu nie pomoże.
Maks na sygnały uspokajające nie reaguje wcale.
Będziemy z nim pracować.

[quote name='annakom']Niestety dziewczynki wróciły z iwoniam do domu:(

iwoniam to lepiej opisze
Maks musi iść na szkolenie i ja też:)
a dla dziewczyn zawsze czeka miejsce :)[/QUOTE]

Posted

[quote name='wojtuś']

Krakow i małopolskie uchodzą za najbardziej adopcyjne tereny.
A mnie ostatnio zrobilo sie przykro i głupio, że podsyłamy do Was psiaki z całej Polski ...

Iwonia już rozmawiała z Magdą Hejdą- będą w TVP 26.01. w programie "Kundel Bury i Kocury".

Miejmy nadzieję, że po programie rozdzwonią sie telefony.

Ale Pani z Nowego Sącza pisała, że Maks jest u niej na dt i na dziewczynki czeka miejsce ?