Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
3 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Przepiękny rozczochraniec :) Chyba się nie zasiedzi.

Mam taką nadzieję, zwłaszcza, że jest młodziutka (1,5 roku) i bardzo łagodna:)

• Like 1
Posted

Wracając do Idyllki na chwile - niestety cisza i czasem myślę, że ... jest stary ślad - była widziana w okolicy zaginięcia jakieś 1,5 miesiąca wstecz. Czyli albo nie żyje, albo ktoś ją przygarnął ...

FB-W20200710.jpg

Posted
Dnia 11.07.2020 o 21:37, Kulfoniasty napisał:

Wracając do Idyllki na chwile - niestety cisza i czasem myślę, że ... jest stary ślad - była widziana w okolicy zaginięcia jakieś 1,5 miesiąca wstecz. Czyli albo nie żyje, albo ktoś ją przygarnął ...

FB-W20200710.jpg

Nie możesz myśleć o najgorszym. Trzeba mieć nadzieje.

Staram sie pisać i udostępniać na facebooku.

Posted
5 godzin temu, Olena84 napisał:

Nie możesz myśleć o najgorszym. Trzeba mieć nadzieje.

Staram sie pisać i udostępniać na facebooku.

Podobno podobny piesek jest widywany w okolicy zaginięcia z jakąś Panią na spacerach, ale nie jest to potwierdzona informacja - bo od bezdomnych ...

Posted

Kolejne psiaki z okolic Zamościa, sunia + 6 maluchów... 

b131d821af15f3cdgen.jpg

64f8d10234710630gen.jpg

Sunia przybłąkała się do gospodarstwa i oszczeniła pod przyczepą. Na początku nie pozwalała się zbliżyć do szczeniaków i sama też nie dawała się  dotknąć. Koniec końców udało się ją złapać na Sedalin.

773c8ae7a986264fgen.jpg

25a44ef02f527ce3gen.jpg

• Like 2
Posted
Dnia 13.07.2020 o 17:16, Kulfoniasty napisał:

Podobno podobny piesek jest widywany w okolicy zaginięcia z jakąś Panią na spacerach, ale nie jest to potwierdzona informacja - bo od bezdomnych ...

może to jednak ona?

Posted
21 godzin temu, helli napisał:

I taka mama z brzuchem dziurę kopała, dzielna bidulka

Dlatego nazwaliśmy ją Elza (od Elzy z afrykańskiego buszu), zwłaszcza, że dzielnie broni swojej trzódki kiedy inne psy podchodzą pod boks.

Ogólnie okazało się, że sunia jest bardzo łagodna i uległa. Uczymy się chodzić na smyczy.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 13.07.2020 o 23:28, Murka napisał:

Kolejne psiaki z okolic Zamościa, sunia + 6 maluchów... 

b131d821af15f3cdgen.jpg

64f8d10234710630gen.jpg

Sunia przybłąkała się do gospodarstwa i oszczeniła pod przyczepą. Na początku nie pozwalała się zbliżyć do szczeniaków i sama też nie dawała się  dotknąć. Koniec końców udało się ją złapać na Sedalin.

773c8ae7a986264fgen.jpg

25a44ef02f527ce3gen.jpg

Ale mamusia dumna i zadowolona - jakby nie mogła uwierzyć w swoje szczęście.

unnamed.jpg

Posted

Mój psi podopieczny znalazł domek, więc będę organizować transport na trasie Krasnystaw -> Wrocław. To kawał drogi, nie wykluczam transportu łączonego, czyli Krasnystaw -> Łódź -> Wrocław. Czy nikt nie potrzebuje transportu na tej trasie?

Posted

Nieplanowany lokator: ktoś go nam podrzucił w nocy; maluch jest brudny, głodny i zaświerzbiony. Ma ok. 2 miesiące. 

Może ktoś marzy o rudym kotełku?:)

e11277b5bec7d521gen.jpg

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted

Zmarła była właścicielka Idylli, pozostał ten nowy piesek adoptowany ze schroniska z Suchedniowa.. Syn byłej właścicielki nie może mieszkać sam , prawdopodobnie zamieszka w jakimś domu opieki społecznej. Czy jest szansa żeby szybko gdzieś tego nowego pieska umieścić ? DT ? Adopcja ? Ma tylko 3 lata. Podaję link do postu informacyjnego https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2653532561573252&id=100007496021491

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 13.08.2020 o 18:48, Kulfoniasty napisał:

Zmarła była właścicielka Idylli, pozostał ten nowy piesek adoptowany ze schroniska z Suchedniowa.. Syn byłej właścicielki nie może mieszkać sam , prawdopodobnie zamieszka w jakimś domu opieki społecznej. Czy jest szansa żeby szybko gdzieś tego nowego pieska umieścić ? DT ? Adopcja ? Ma tylko 3 lata. Podaję link do postu informacyjnego https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2653532561573252&id=100007496021491

o rany, a psiaczek taki troche przestraszony :( czy coś nowego o suni?

Posted

Nowy piesek Franek ma już miejsce w DT w Jaworznie, dzięki pomocy wspaniałej osoby, która pomagała i nadal pomaga w poszukiwaniu Idylli.O Idylli nic , w ogóle mało było o niej wieści. Ani jedna z informacji nie została potwierdzona zdjęciem, dlatego myślę, że ten sygnał z okolic LO dotyczył podobnej do Idylli suni, któa notorycznie ucieka... Nieznany los Idylli - niestety coraz częśćiej myślę, że nie ma jej już pośród żywych ....

Posted
Dnia 3.09.2020 o 23:44, Kulfoniasty napisał:

Nowy piesek Franek ma już miejsce w DT w Jaworznie, dzięki pomocy wspaniałej osoby, która pomagała i nadal pomaga w poszukiwaniu Idylli.O Idylli nic , w ogóle mało było o niej wieści. Ani jedna z informacji nie została potwierdzona zdjęciem, dlatego myślę, że ten sygnał z okolic LO dotyczył podobnej do Idylli suni, któa notorycznie ucieka... Nieznany los Idylli - niestety coraz częśćiej myślę, że nie ma jej już pośród żywych ....

Tyle czasu minęło, więc albo została adoptowana przez dobrą osobę, której zaufała albo nie wiem:(