Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 555
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie dzisiaj przejeżdżałam przez Myszyniec i widziałam przynajmniej z 6 psów :(:( w tym takiego większego Rudego, strasznie tam dużo psów bezpańskich a przynajmniej latających luzem wyglądających jaki bezdomne :(:(.
Moją uwagę zwróciły też dwa psiaki w miejscowości Rozogi tzn mała sunia ciemna siedząca przy samej ulicy :( patrzaca tak jakby na coś czekała i za nią większy psiak chyba ( jak dobrze dojrzałam ) na łańcuchu. Czy znacie te psiaki???
Wiecie może coś o nich ???

Posted

Tam ostatnio widziałam takiego dużego rudego, bardzo chudego psa. To pewnie o niego chodzi. Nasz rudy jest coraz mniejszy, znacznie drobniejszy niż na początku wątku.:placz:

Posted

Diegula napisał(a):
Witajcie dzisiaj przejeżdżałam przez Myszyniec i widziałam przynajmniej z 6 psów :(:( w tym takiego większego Rudego, strasznie tam dużo psów bezpańskich a przynajmniej latających luzem wyglądających jaki bezdomne :(:(.
Moją uwagę zwróciły też dwa psiaki w miejscowości Rozogi tzn mała sunia ciemna siedząca przy samej ulicy :( patrzaca tak jakby na coś czekała i za nią większy psiak chyba ( jak dobrze dojrzałam ) na łańcuchu. Czy znacie te psiaki???
Wiecie może coś o nich ???

Jakie to przykre, że nikt nie interesuje się losem tych biednych psów (oprócz was oczywiście)...są, bo są, ale gdyby ich nie było, to też by się nic nie stało...

Posted

Diegula napisał(a):
No to chyba ten Miki - i chyba młodziak jeszcze :(.

One tam wszystkie są młode poza jednym owczarkiem. Nie ma warunków na długie życie.:-(

Posted

tanitka napisał(a):
w piątek będę jechac przez Myszyniec i Rozogi ale, aż boję się tam rozglądać. To jakaś plaga!! :(

Zobacz proszę czy w Kadzidle jest taki mały kudłaty piesek. Dawno go nie widziałam:placz:. No i Rudy. Ach może Tajka znajdzie w końcu dom. Może trzeba napisać jakiś inny tekst do ogłoszeń? Postaram się coś zebrać.

Posted

tanitka napisał(a):
w piątek będę jechac przez Myszyniec i Rozogi ale, aż boję się tam rozglądać. To jakaś plaga!! :(

Chyba w każdym małym miasteczku tak jest, teraz znajoma usiłuje uratować psy z jakiejś małej miejscowości między Węgrowem a czymśtam. Kiedy w niedzielę je dokarmiała, ludzie wychodzący z kościoła (!) rzucili się na nią z wrzaskiem, mało jej nie wtłukli.

Posted

nie pojmuję tego i nigdy nie pojmę, skąd taka obojętność, a wręcz agresja !?
moja znajoma, wrażliwa na los bezdomnych zwierząt osoba, była właśnie na wycieczce na Ukrainie. Opowiadała mi, jak na postój autokarów przychodza bezdomne psy i koty. Ona kupowała im kiełbasę, bo tylko tyle mogła, a serce płakało... niewiele nam to tej okrutnej Ukrainy widac brakuje ......

Posted

Neris napisał(a):
Chyba w każdym małym miasteczku tak jest, teraz znajoma usiłuje uratować psy z jakiejś małej miejscowości między Węgrowem a czymśtam. Kiedy w niedzielę je dokarmiała, ludzie wychodzący z kościoła (!) rzucili się na nią z wrzaskiem, mało jej nie wtłukli.

No tak, bo powszechnie wiadomo, że bezdomne psy i koty biorą się z dokarmiania, a nie z rozmnażania i wywalania. Przecież jakby Twoja znajoma nie karmiła tych psów, to by ich tam w ogóle nie było :roll:

Posted

Lemoniada napisał(a):
No tak, bo powszechnie wiadomo, że bezdomne psy i koty biorą się z dokarmiania, a nie z rozmnażania i wywalania. Przecież jakby Twoja znajoma nie karmiła tych psów, to by ich tam w ogóle nie było :roll:

Jaka ja głupia jestem, że na to nie wpadłam:roll:. Zawsze się dziwiłam, co to komuś przeszkadza, że ktoś karmi:-o

Posted

Miki napisał(a):
Zobacz proszę czy w Kadzidle jest taki mały kudłaty piesek. Dawno go nie widziałam:placz:. No i Rudy. Ach może Tajka znajdzie w końcu dom. Może trzeba napisać jakiś inny tekst do ogłoszeń? Postaram się coś zebrać.

jutro będę jechać przez Kadzidło do Lipnik. Jak zobaczę psiaka, napisze. Jak nigdy, mam aż 3 tymczasowiczki, zamiast jednej.

Posted

malagos napisał(a):
jutro będę jechać przez Kadzidło do Lipnik. Jak zobaczę psiaka, napisze. Jak nigdy, mam aż 3 tymczasowiczki, zamiast jednej.

Trzy tymczasowiczki - super !
Ja też dziś jadę przez Kadzidło - będę zerkać:roll:

Posted

Nie, w Rozogach nie widziałam żadnego psa. W M-cu trzy, w tym jeden ten duży rudy leżał tak dziwnie wbity w kąt. No i w Kadzidle ten śliczny puchatek leżał przy jezdni. Co tu robić?

Posted

Figolandia napisał(a):
Masakra. Nie dość, że szkoda psów, to jeszcze lada chwila wybuchnie kolejna afera z watahą bezpańskich psów w tle, a antypsiarzom w to tylko graj :(

3 psy już odłowione, są w hoteliku w Piasecznie, niestety pozostałe 4 podczas obławy zwiały a potem znikły, jedna jedyna pani która je dokarmiała boi się o ich los. One wszystkie biegały za dużym czarnym, który właśnie pojechał do hoteliku. Może teraz zdezorientowane ukrył się gdzieś?

Posted

malagos napisał(a):
????????? :shake: :shake:
Napisz..........

No napiszę tylko co z tego?
Takie coś jak Szelka z kukurydzy, tylko wielkie i chłopak, pełno różnych, różnistych w większości stałych bywalców i coś jak wychudzona Taja z ogromnymi cyckami:-(:-(