Neris Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Tajka czuje się dobrze, na dzisiaj mamy lek przeciwbólowy. Wczoraj dostała w zastrzyku antybiotyk na 48 godzin, powinno wystarczyć, gdyby się ślimaczyło mamy podjechać. Pan doktor powiedział, że była ciężarna, ale już nie pytałam czy małych było dużo. Dzisiaj skończył nam się gaz, przyjechał pan z butlą gazową a Tajka w tym zielonym ubranku poleciała do bramy i pana oryczała :) Quote
Neris Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Wczoraj też z daleka oryczała dalmatynczyka, ale kiedy pozwoliłam się jej z nim obwąchać nie było problemu. Quote
monika083 Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 no to niech tylko szybko sie goi i rusamy z ogloszenami, Quote
Neris Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Tak jak napisałam wcześniej,mam zdjęcia ale nie mam już przesyłu bo wyczerpałam limit.Odnawia się 21.05. Quote
Miki Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 [quote name='Neris']Tak jak napisałam wcześniej,mam zdjęcia ale nie mam już przesyłu bo wyczerpałam limit.Odnawia się 21.05.[/QUOTE] Nie zapomnij wziąć jutro tych zdjęć. Nie widziałam się z moim kompem 2 tygodnie, ale to mu chyba nie zaszkodziło.:lol: Quote
Neris Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 (edited) [quote name='Miki']Nie zapomnij wziąć jutro tych zdjęć. Nie widziałam się z moim kompem 2 tygodnie, ale to mu chyba nie zaszkodziło.:lol:[/QUOTE] Mam kilka zdjęć w komórce, slabych, innych na razie nie ma. Zapomniałam powiedzieć, że założyłam 200zł, wzięłam ze słynnego SKOK-u. Więcej tam nie miałam. Na razie na koncie żadnych wpłat nie odnotowałam, ale zawsze z zagranicy szły 3-4 dni. Edited May 16, 2012 by Neris Quote
monika083 Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 pieniadze powinny byc jutro ,dzisiaj swieto to pewnie wszystko wstrzymane, ja wyjezdzam jutro i do poniedz.bede bez neta,w przyszlym tyg pomoge z oglaszaniem. Quote
Neris Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Moniko, dzisiaj przyszło 212,45 zł Pójdę jutro do lecznicy po dowód wpłaty i wstawię na wątek Quote
Neris Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Taja już dostała pierwszy zastrzyk i z lekka jest nieświeża: I już po zabiegu, też lekko nieświeża Quote
Miki Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Oj Tajka, faktycznie nieświeża. Z taka nieszczęsną miną stała na dworcu. Neris, Moniko jesteście kochane. Dzięki Wam Tajka ma szansę na normalne psie życie. Bardzo Wam dziękuję, że jesteście.:loveu::loveu: Quote
Miki Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='malagos']Ładniutka ta suczynka, ładniutka......... :)[/QUOTE] Pewnie, że ładniutka. A jaka milutka!:loveu: Quote
Neris Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Dzisiaj wrócił z wycieczki Mariusz i zaraz przybiegł do "swoich" podopiecznych, Taja zaliczyła spacer nad rzekę, idzie ładnie, nawet dość grzecznie, ale do domu ciągnie jak szatan. Kiedy została w przedpokoju na czas spacerów z innymi psami, słychać ją było z 500 metrów od domu :mad: Quote
Miki Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 U mnie też tak było. Zrobić co trzeba na spacerze najszybciej jak się da i do domu. I żadnego brudzenia w domu, chociaż wychodziłam z nią tylko 3x dziennie. Raz wydało mi się, że prosi o spacer i rzeczywiście była pilna potrzeba. Żadnego lęku przed schodami, lekki opór przed moją bardzo ciasną windą. Czyżby Tajka miała kiedyś dom? No słychać ją niestety i nie wiem czy polubi koty? Może z czasem? Quote
Miki Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Co tam u Tajki? Byłyście u weta - a koszty tej wizyty? A szwy? Dzisiaj mija 10 dni od sterylki - prawda? Quote
Neris Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 Tajka ma szwy wewnątrz cośtam, nie wymagają zdejmowania. Gdyby jeden czy dwa supełki trzeba było obciąć, mam sprzęt i jej wyjmę, ale dzisiaj ją macałam i wydaje się, że nie będzie to konieczne. Tajka dzisiaj szalała nad rzeką :) A kuku: Zdjęłam jej kubraczek, bo i tak już niepotrzebny, a nałapała do niego pełno piasku. Jest piękna. Quote
Neris Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 (edited) Taja sprawdzona na dzieci:) [video=youtube;Ts_RVhHMp-Q]http://www.youtube.com/watch?v=Ts_RVhHMp-Q&feature=youtu.be[/video] Edited May 26, 2012 by Neris Quote
monika083 Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 piekna jest . mozna chyba pomalu ruszac z ogloszeniami.. Neris,sterylka wyszla 250zl , tak? czyli jeszcze wisimy wetowi 40. bo ode mnie 210 wyszlo? Quote
Neris Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 Na razie wpłaciłam 200, bo tyle miałam, a od Ciebie doszło 212,50. Miałam jechać do lecznicy w piątek, ale pomyślałam, że dopłacę przy okazji, jechać tam specjalnie wydawało mi się stratą czasu. Skarpeta Sterylkowa zgodziła się zasponsorować sterylkę Tajki, albo dołożyć tyle ile nam zabraknie. W związku z tym mam pytanie- Taja ma lichą sierść, linieje obficie. Czy mogłabym kupić jej z tych 212,50zł witaminy na sierść? Oprócz tego potrzebujemy frontline albo chociaż fiprex, kleszczy jest zatrzęsienie. Taja z Żuczkiem: [video=youtube_share;qztlj7jLbQU]http://youtu.be/qztlj7jLbQU[/video] Quote
monika083 Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 wlasnie tez pomyslalam o tych kleszczach:/ koniecznie kup jej cos, w polowie czerwca siostra bedzie w polsce to zrobie jakis bazarek na niunie. ja od lt kupuje wlasnie fiprex i jest dla nas najsuteczniejszy, ale to chyba zalezy od psa i w ogole zakleszczenia rejonu. Quote
Miki Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Tajka szczupła i szczęśliwa. Jak cudownie popatrzeć na to. Mam nadzieję, że znajdzie kochający domek. Chyba uczy się dość szybko ten dzikus mały? Trzeba koniecznie dać na kleszcze. Już ponad miesiąc jak jej dałam Adventix. W tym roku po Fipreksie nie znalazłam na moich psach kleszcza, a po tym w/w :placz:. Quote
tanitka Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 dziś przejazdem przez Myszyniec widzialam małą sarenkowatą suczkę czarną podpalaną na dworcu PKS, a rudy szedł wzdłuż drogi za ludzmi, którzy wracali z procesji :/ Quote
Recommended Posts