Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tajka czuje się dobrze, na dzisiaj mamy lek przeciwbólowy.
Wczoraj dostała w zastrzyku antybiotyk na 48 godzin, powinno wystarczyć, gdyby się ślimaczyło mamy podjechać.

Pan doktor powiedział, że była ciężarna, ale już nie pytałam czy małych było dużo.

Dzisiaj skończył nam się gaz, przyjechał pan z butlą gazową a Tajka w tym zielonym ubranku poleciała do bramy i pana oryczała :)

• Replies 555
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Neris']Tak jak napisałam wcześniej,mam zdjęcia ale nie mam już przesyłu bo wyczerpałam limit.Odnawia się 21.05.[/QUOTE]

Nie zapomnij wziąć jutro tych zdjęć. Nie widziałam się z moim kompem 2 tygodnie, ale to mu chyba nie zaszkodziło.:lol:

Posted (edited)

[quote name='Miki']Nie zapomnij wziąć jutro tych zdjęć. Nie widziałam się z moim kompem 2 tygodnie, ale to mu chyba nie zaszkodziło.:lol:[/QUOTE]

Mam kilka zdjęć w komórce, slabych, innych na razie nie ma.

Zapomniałam powiedzieć, że założyłam 200zł, wzięłam ze słynnego SKOK-u. Więcej tam nie miałam. Na razie na koncie żadnych wpłat nie odnotowałam, ale zawsze z zagranicy szły 3-4 dni.

Edited by Neris
Posted

Oj Tajka, faktycznie nieświeża. Z taka nieszczęsną miną stała na dworcu.

Neris, Moniko jesteście kochane. Dzięki Wam Tajka ma szansę na normalne psie życie. Bardzo Wam dziękuję, że jesteście.:loveu::loveu:

Posted

Dzisiaj wrócił z wycieczki Mariusz i zaraz przybiegł do "swoich" podopiecznych, Taja zaliczyła spacer nad rzekę, idzie ładnie, nawet dość grzecznie, ale do domu ciągnie jak szatan.

Kiedy została w przedpokoju na czas spacerów z innymi psami, słychać ją było z 500 metrów od domu :mad:

Posted

U mnie też tak było. Zrobić co trzeba na spacerze najszybciej jak się da i do domu. I żadnego brudzenia w domu, chociaż wychodziłam z nią tylko 3x dziennie. Raz wydało mi się, że prosi o spacer i rzeczywiście była pilna potrzeba.
Żadnego lęku przed schodami, lekki opór przed moją bardzo ciasną windą.

Czyżby Tajka miała kiedyś dom?

No słychać ją niestety i nie wiem czy polubi koty? Może z czasem?

Posted

Tajka ma szwy wewnątrz cośtam, nie wymagają zdejmowania. Gdyby jeden czy dwa supełki trzeba było obciąć, mam sprzęt i jej wyjmę, ale dzisiaj ją macałam i wydaje się, że nie będzie to konieczne.

Tajka dzisiaj szalała nad rzeką :)

A kuku:

Zdjęłam jej kubraczek, bo i tak już niepotrzebny, a nałapała do niego pełno piasku.

Jest piękna.

Posted (edited)

Taja sprawdzona na dzieci:)

[video=youtube;Ts_RVhHMp-Q]http://www.youtube.com/watch?v=Ts_RVhHMp-Q&feature=youtu.be[/video]

Edited by Neris
Posted

Na razie wpłaciłam 200, bo tyle miałam, a od Ciebie doszło 212,50.
Miałam jechać do lecznicy w piątek, ale pomyślałam, że dopłacę przy okazji, jechać tam specjalnie wydawało mi się stratą czasu.

Skarpeta Sterylkowa zgodziła się zasponsorować sterylkę Tajki, albo dołożyć tyle ile nam zabraknie.
W związku z tym mam pytanie- Taja ma lichą sierść, linieje obficie. Czy mogłabym kupić jej z tych 212,50zł witaminy na sierść?
Oprócz tego potrzebujemy frontline albo chociaż fiprex, kleszczy jest zatrzęsienie.

Taja z Żuczkiem:

[video=youtube_share;qztlj7jLbQU]http://youtu.be/qztlj7jLbQU[/video]

Posted

wlasnie tez pomyslalam o tych kleszczach:/ koniecznie kup jej cos, w polowie czerwca siostra bedzie w polsce to zrobie jakis bazarek na niunie.

ja od lt kupuje wlasnie fiprex i jest dla nas najsuteczniejszy, ale to chyba zalezy od psa i w ogole zakleszczenia rejonu.

Posted

Tajka szczupła i szczęśliwa. Jak cudownie popatrzeć na to. Mam nadzieję, że znajdzie kochający domek. Chyba uczy się dość szybko ten dzikus mały?
Trzeba koniecznie dać na kleszcze. Już ponad miesiąc jak jej dałam Adventix.
W tym roku po Fipreksie nie znalazłam na moich psach kleszcza, a po tym w/w :placz:.

• 2 weeks later...
Posted

dziś przejazdem przez Myszyniec widzialam małą sarenkowatą suczkę czarną podpalaną na dworcu PKS, a rudy szedł wzdłuż drogi za ludzmi, którzy wracali z procesji :/