Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 497
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tylko pytanie co jeśli na miejscu się okażę że coś jest nie tak? różnie bywa ..wizytę można załatwić w tydzień ;) a my mielibyśmy dwa ...Aresa można "zarezerwować" w schronisku. chodzi o to że jakby było coś nie tak to by Ares miał wycieczkę tylko ...stres itp. Ale ja zawsze dmucham na zimne. z drugiej strony wizyta PA czasem nie wiele daje - bo potem i tak okazuje się że coś się posypie ... rodzina się nie zgra itp.

Zawsze jest ryzyko. ale może to właśnie ten Aresowy domek na który tak czeka ...

a co do umowy to zazwyczaj bierze się psa na siebie, a potem podpisuje drugą umowę z właścicielami - chyba że osobiście by przyjechali.
a co do opłaty schroniskowej to byś musiała w schronie zapytać - czasem nie trzeba płacić. :)

Posted

Dobra to jutro mam nadzieje, po rozmowie z panem uda się coś zaplanowac, niestety nie będzie mnie w najbliższym czasie w schronisku, mało też czasu mam w domu, ale mam nadzieje ze uda się to jakoś wykonać

Posted

Wizyta przy zawożeniu psiaka ma ten feler, że można niepotrzebnie go targać ;). Lepiej kogoś znaleźć w przypadku Rokiego przebiegło to naprawdę szybko, może akurat ktoś stamtąd będzie miał czas. Ja dostarczyłam dane ludzi do schroniska i umowa była wypisana od razu na nich. Roki był wydany bezpłatnie ale lepiej się jeszcze zapytaj jak to w przypadku Aresa będzie.

Posted

Cieszę się bardzo, że jest zainteresowanie Aresikiem!

Pamiętam jak po Diesla (dawniej Wapiego) przyjechali Państwo z Wrocławia, domek okazał się świetny, oby i tym razem tak było!

Posted

Jestem juz po rozmowie z chętnym domkiem na Aresa. kolejna bardzo miła rozmowa, pan nie ma nic przeciwko wizycie przedadopcyjnei, więc będe od zaraz szukac kogoś we Wrocławiu kto by ją przeprowadził:D
[B]Romina_74[/B] przedstawiłam panu propozycję transportu do Łagiewnik i odbioru stamtąd psa, pan mowił, że to tylko 30km i nie ma problemu, mam nadzieje, że transport dalej aktualny??

Posted

[quote name='madzia.uje93'][B]Romina_74[/B] przedstawiłam panu propozycję transportu do Łagiewnik i odbioru stamtąd psa, pan mowił, że to tylko 30km i nie ma problemu, mam nadzieje, że transport dalej aktualny??[/QUOTE]

ofkorz :) w takim razie czekamy pod parą na wynik wizyty PA - trzymam kciuki ;)

Posted (edited)

[quote name='madzia.uje93']Jestem juz po rozmowie z chętnym domkiem na Aresa. kolejna bardzo miła rozmowa, pan nie ma nic przeciwko wizycie przedadopcyjnei, więc będe od zaraz szukac kogoś we Wrocławiu kto by ją przeprowadził:D
[/QUOTE]We Wrocławiu na Himalajskiej?
pójdę z terierfanką w poniedziałek wieczorem

Edited by Nikaragua
Posted

Aresik, teraz musimy cierpliwie czekać na wynik wizyty (poniedziałek), jeżeli wszystko pójdzie dobrze to pojedziesz w piątek z ciocią Romina_74 do nowego (mam nadzieje, że tego już ostatniego) domku!:D

Posted

Bardzo się cieszę, że w końcu ktoś zauważył Aresa:D Mam tylko nadzieję, że Państwo będą mieć w sobie więcej wytrwałości niż poprzedni przyszli właściciele. Mocno trzymam kciuki i czekam na wiadomości:D

Posted

Na te ostanie (mam nadzieję) dnie Aresa w schronisku zmieniono mu stałego opiekuna, ale jeżeli dobrze pójdzie to tylko na jeden czwartkowy spacerek, niestety już się w tych zmianach pogubiłam i nie pamiętam kto teraz ma Aresa, niestety tak samo jak było z Shira to Ares też nie przypadł niektórym wolontariuszom do gustu...:shake: