Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Justysia i Grześ - nie słuchajcie takich opinii wetów - zwyczajnie nie wiedzą o czym mówią ! Muszą się dokształcić ! Najlepiej uzyskać info. od Was !

Bonharen, to nie lek na "dłuższą metę" - to sześć dawek wyjątkowo skutecznego przy chorobach stawów (w tym dysplazji i spondylozie) leku. Arthrofleksowi daleko do niego !
Bonharen to nazwa leku sprowadzanego z Czech - w Polsce jest to chyba np. Hialgan dla ludzi - tylko u nas jest okropnie drogi.
To "ostatnia deska ratunku" w ciężkich przypadkach !
Może być podawany dostawowo lub dożylnie !

Wszystko na temat Bonharenu jest w wątku Faraona(Filipa) - link podałam w jedny z wcześniejszych postów - prosiłam byście przeczytali !
Dodatkowo Rex Czarodziejki i Saba - również na tym leku !!!
Czarodziejko - przy okazji podaj tu linka do Rexa !

Mam nadzieję, że weci u Was zechcą się "douczyć" ! To jest duża szansa dla Szariczka !

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przeczytaliśmy, przeczytaliśmy ....
Skontaktowaliśmy się akurat z tym wetem bo właśnie jak ktoś ma mieć o tym pojęcie, to jest tym kimś on - podobno polecany szalenie przez ZK, niesamowicie rozwija swoje umiejętności (szkolenia itp.), mamy do niego zaufanie bo to on wykazał się największą wiedzą gdy walczyliśmy o życie Ronika (nosówka z pełnym wachlarzem) - stwierdziliśmy, że jeśli ktoś ma znać ten lek to będzie nim właśnie on - i faktycznie zna... Nie wykluczyli takiej możliwości, ale zaznaczyli, że może to mieć jakiś wpływ i tak czy siak trzeba zacząć od podawania arthroflexu.
Szaruś musi mieć możliwość rozruszania się troszeczkę po tych miesiącach spędzonych w klatce - już teraz widać, że troszkę ładniej mu idzie chodzenie, (ciepło i spacerki swoje robią). Z tego co widzimy można (?) te leki mieszać bo działają troszkę tak jakby każde z osobna - więc zawsze można niedługo pokazać go jeszcze raz i podjąć decyzję czy też dajemy.

Tym bardziej, że artho. możemy zacząć podawać już teraz a na bonharen narazie nie możemy sobie pozwolić, tym bardziej, że w kolejce czekają jego ząbki co jest również bardzo pilne :-(
Nie chcemy marnować tego czasu, dlatego tak teraz postanowiliśmy.

Naprawdę nie negujemy właściwości leku i nie twierdzimy, że nie będziemy go Szarikowi dawać... Musimy mieć możliwości :-(

Posted

Jeszcze jedna rzecz nas strasznie intryguje - Szarusiowe uszka...
Na tych przedziwnych załamaniach ma duże zgrubienia, - sprawia to trochę wrażenie jakby kiedyś mu stały a ktoś je "połamał" i dociskał żeby się tak zrosły i ułożyły - przedziwne :crazyeye: Nigdy się z takimi "zrostami" nie spotkaliśmy... :hmmmm:

~~~~~~

Aha... Seaside ta informacja o starszej ONce miała nas może ruszyć za serca :eviltong: No dobra; rusza, rusza, ale... :roll: :shake:
Mamy nadzieję, że znajdzie domek - musi się udać ! ! !

Posted

Ta informacja miała spowodować, że chociaż jedna osoba stąd tam zaglądnie i pomoże mi chociaż podnosić wątek. Pitty jak zwykle niezawodna :loveu:
Uściski dla Szarusia :)

Posted

Pitty jest paczka!!!!!!! Już od dawna byłą w Bolesławcu tylko leżała na poczcie bo zamiast 15 był nr 5 :)
Paczka jest cuuuuuudna - zabijać się ludzie będą. :multi: :multi: :multi:
Tylko tak jak pisałam nie zdążę już przed ślubem założyć bazarków :( tego trzeba pilnować jednak. Powiem ci że na kilka rzeczy sama mam chrapkę :cool3: . Pomyśl o cenach wywoławczych i napisz mi na PW ok?? Bo nie wiem od ilu zacząć :)
I sukcesywnie będziemy dofinansowywać Szarusia.
Ja jeszcze nioe dotarłąm do banku :oops: ale to wszystko przez natłok zajęć i wrażeń, ale konto mam i na 100% wpłacę :)

Posted

przesyłka z Krakvetu z tego co widzę w statusie przed 10 było dostarczone ;)
Szariczku wracaj do zdrówka szybciutko...

seaide Ty nas tu nie rozdrażniaj...bo teraz będę się zastanawiać co w tej paczce jest na bazarek i juz się szykuje, ale czy moja niecierpliwość to wytrzyma to nie jestem pewna ;)...

oczywiście GRATULACJE :Rose:

Posted

Dziękujemy Aggie !!! Szarik dziękuje !!!!

Justysia i Grześ napiszą nam zapewne po kolejnej wizycie u weta co i w jakiej kolejności trzeba Szariczkowi naprawiać - a jest to niestety imponująca lista.

Wg oceny wstępnej - kregosłup (zapewne spondyloza), zęby, uszy i nie wiemy co jeszcze wyjdzie po jakimś czasie.

Namiary na konto Justysi i Grzesia zaraz Ci prześlę.
I jeszcze raz ogromnie dziękuję !!!

Posted

Wreszcie jesteśmy... Wczoraj zabieraliśmy się za pisanie i niestety wyłączyli nam prąd - zaledwie na 9 godzin :mad: a później mieliśmy jakieś problemy z dogo :-( i w końcu nie daliśmy już rady...
No a teraz po kolei :

constancja dziękujemy za banerek :loveu:

- oczywiście jeśli ktoś jest chętny to będziemy bardzo wdzięczni za jego wykorzystanie.

Seaside wiemy z jakiego powodu umieściłaś tutaj informację o Sawie... Tak naprawdę to nie jest jeszcze, aż tak strasznie wiekowa i zdrówko (oprócz oczek) jej dopisuje, więc mamy ogromną nadzieję, że znajdzie swojego człowieka. My trzymamy kciuki :kciuki:

- Ta Twoja tajemniczość dotycząca zawartości paczki jest niesamowita :lol: Rozumiemy, że teraz przez te 3 tygodnie wszyscy będą się zastanawiać co tam jest takiego pięknego i zbierać pieniążki - taki chwyt marketingowy :eviltong: Hi hi, i dobrze :diabloti:

I oczywiście gratulujemy :Rose: - to dobry rok na śluby jest :evil_lol:

Aga_Mazury faktycznie ok 9:30 zjawił się kurier. Chcieliśmy się pochwalić ale właśnie odłączyli prąd i tak się chwalenie skończyło :roll: Bardzo szybko dostarczyli, aż miło...

przyjaciel_koni w nocy się troszkę zdublowaliśmy wysyłając nr konta Aggie - tyle nam się jakoś udało zrobić, ale dziękujemy (wszystkim) za wyręczanie nas w tej sprawie. Mamy troszkę rzeczy na głowie a do tego trafiają się takie awarie więc czasami możemy nie zareagować zbyt szybko.

Aggie dziękujemy za pomoc i tak jak napisaliśmy w PW jeszcze nie jesteśmy w stanie napisać ile to wszystko będzie kosztowało, (będziemy informować), a jak znajdziemy jeszcze chwilkę to siądziemy i przeliczymy ile nas już ta skarboneczka kosztowała - oczywiście też napiszemy.

Ranysiu to chyba na tą chwilę wszystko - mamy nadzieję, że nikogo nie pominęliśmy.
Jeszcze raz dziękujemy wszystkim, którzy pomogą naszemu staruszkowi :loveu:
- jego uśmiech jest wart wszystkiego ...

Posted

:placz::placz::placz:To ze szczescia , ze paczka w koncu jest.Ale ze mnie cielak , ze ten numer przekrecilam!!!!:oops:A Mama moja juz miala w poniedzialek na poczcie reklamowac.:oops:Szkatulka z bazarku tez do Mamy doszla.Bardzo dziekuje!:loveu:Co do cen wywolawczych...Pozostawiam to Tobie Seaside.Moze nie takie duze , zeby kupujacych zachecic:cool3:?

Posted

A druga paczka juz prawie gotowa.Mam nadzieje , ze szybko uzbieramy dla Szariczka.Justysia i Grzes trzymajcie sie.Pozdrowienia od mojej futrzatej bandy.:loveu::loveu::loveu:

Posted

Jejku Pitty, wiedziałam, że o czymś we wczorajszym poście zapomnimy :oops::oops::oops:
Przepraszamy, ale zapomnieliśmy jeszcze podziękować za tą wspaniałą paczuszkę na bazarek :-( A więc dziękujemy :loveu::loveu::loveu: za nią i za wszystko - również za każde podniesienie Staruszka co zawsze daje szanse na to, że ktoś jeszcze Go zauważy :calus:

Wszyscy pozdrawiamy...

Ps. Zbieram czas i pomalutku staram się przeczytać wątek Bandiego :loveu:

Posted

Seaside może warto by było dodać do tematu wątku informację o wieku Szariczka.
Może to przyciągnie ludzi, którzy będą w stanie w jakiś sposób nam pomóc :-(

W chwili obecnej potrzebujemy pieniążków na niezbędne badania - przede wszystkim EKG i morfologię - co jest istotne i w sprawie ząbków jak również wieku.
Serce może być w kiepskim stanie i niezbędne jest podawanie jakiegoś leku, ale my na razie nie jesteśmy w stanie tego stwierdzić :-(
Dlatego, każda osoba więcej, która odwiedzi nasz wątek i była by w stanie wspomóc nas chociaż symboliczną złotówką przybliżyła by nas do dalszego działania.
Z doświadczenia wiadomo, że wątki, które w tematach mają zawarte informacje typu- zaawansowany wiek mają większe szanse na zauważenie.

Posted

A to kolejne zdjęcia Szariczka :cool3:

Napiszemy tylko tyle, że jakieś 3 godzinki zajęło Szarikowi zapoznanie się z nową rodzinką, zwiedzenie domku, najedzenie się, itp. i stwierdził, że już teraz czas się porządnie wyspać...

"No, wreszcie po ludzku... (tylko czego oni ode mnie chcą ?) ..." :

"Pan i co my z Nim zrobimy ? ..." :

"Ok, my się jakoś podzielimy łóżeczkiem :lol:
Hmmm... Tylko co z państwem - gdzie oni będą leżeć ? :roll: " :

"Nie ma to jak spokojny, głęboki sen... :grins: " :

"Można się wiercić do woli ... :eviltong: " :

"Na boczku.. czy na pleckach ? ... :evil_lol: " :

"Ejj... stary :crazyeye: co Ci się stało ??? " :

Posted

aż łezka się w oku zakręciła...o tak dokładnie o takim czymś marzylismy tu wszyscy dla Szarika...o grzaniu dopeńki...ale aż tak? czyż on nie jest słodziak... :iloveyou:

ja się pogubiłam trochę w tych domach...:oops:

Posted

Magdina dziękujemy ślicznie :loveu: - faktycznie na chwilę obecną możemy tylko bezradnie rozkładać ręce a już chcielibyśmy móc coś działać...

Aga_Mazury Jest słodziak, jest :lol: aż się chce zdjęciami chwalić, ale ograniczamy się bo nie wiemy czy chcecie oglądać :roll:

A w jakich domach się pogubiłaś ? Możemy jakoś pomóc Ci się odnaleźć :cool3:

Ps. Chwalimy się jeszcze, że Szaruś dzisiaj zaczął siadać :multi:
Do tej pory albo stał, albo leżał - nie zginał tak kolanek żeby sobie usiąść.

Posted

Kochani ja to na ten bazarek postaram się wcześniej niż za 3 tyg wrzucić :) na pewno od czwartku do 4 lutego nie będę miałą dostępu do netu :placz:
powiem wam tylko, że jest śliczny kubraczek dla pieska - spodobał się mojej Sarci :cool3: bo wiekowa jest i marznie jej kufka na spacerkach, ale jest na nią za duży troszkę (jamnik długowł) ale jak się zdecyduje panna to zamiast wystawiać kupię go osobiście :eviltong: i kaskę Wam wpłącę :)

A zdjęcia są cudne - tak jak Aga mówi - nie śmieliśmy marzyć dla niego o takim raju :loveu: :loveu: :loveu: Śpi jak szczeniak w tym łożu :loveu: :loveu:

Posted

jaki cudowny staruszek trafił do Wspaniałych Ludzi, teraz przeczytałam ten wątek. poproszę o numer konta gdzie mogę wpłacić pieniążek żeby chociaż troszkę pomóc

Posted

jamos napisał(a):
jaki cudowny staruszek trafił do Wspaniałych Ludzi, teraz przeczytałam ten wątek. poproszę o numer konta gdzie mogę wpłacić pieniążek żeby chociaż troszkę pomóc

Dzięki jamos :loveu:
Przesłałam ci na PW dane Justysi i Grzesia :)

A dziś żadnych wieści o chłopaku :mad: