przyjaciel_koni Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Justysia i Grześ - nie słuchajcie takich opinii wetów - zwyczajnie nie wiedzą o czym mówią ! Muszą się dokształcić ! Najlepiej uzyskać info. od Was ! Bonharen, to nie lek na "dłuższą metę" - to sześć dawek wyjątkowo skutecznego przy chorobach stawów (w tym dysplazji i spondylozie) leku. Arthrofleksowi daleko do niego ! Bonharen to nazwa leku sprowadzanego z Czech - w Polsce jest to chyba np. Hialgan dla ludzi - tylko u nas jest okropnie drogi. To "ostatnia deska ratunku" w ciężkich przypadkach ! Może być podawany dostawowo lub dożylnie ! Wszystko na temat Bonharenu jest w wątku Faraona(Filipa) - link podałam w jedny z wcześniejszych postów - prosiłam byście przeczytali ! Dodatkowo Rex Czarodziejki i Saba - również na tym leku !!! Czarodziejko - przy okazji podaj tu linka do Rexa ! Mam nadzieję, że weci u Was zechcą się "douczyć" ! To jest duża szansa dla Szariczka ! Quote
Justysia i Grześ Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Przeczytaliśmy, przeczytaliśmy .... Skontaktowaliśmy się akurat z tym wetem bo właśnie jak ktoś ma mieć o tym pojęcie, to jest tym kimś on - podobno polecany szalenie przez ZK, niesamowicie rozwija swoje umiejętności (szkolenia itp.), mamy do niego zaufanie bo to on wykazał się największą wiedzą gdy walczyliśmy o życie Ronika (nosówka z pełnym wachlarzem) - stwierdziliśmy, że jeśli ktoś ma znać ten lek to będzie nim właśnie on - i faktycznie zna... Nie wykluczyli takiej możliwości, ale zaznaczyli, że może to mieć jakiś wpływ i tak czy siak trzeba zacząć od podawania arthroflexu. Szaruś musi mieć możliwość rozruszania się troszeczkę po tych miesiącach spędzonych w klatce - już teraz widać, że troszkę ładniej mu idzie chodzenie, (ciepło i spacerki swoje robią). Z tego co widzimy można (?) te leki mieszać bo działają troszkę tak jakby każde z osobna - więc zawsze można niedługo pokazać go jeszcze raz i podjąć decyzję czy też dajemy. Tym bardziej, że artho. możemy zacząć podawać już teraz a na bonharen narazie nie możemy sobie pozwolić, tym bardziej, że w kolejce czekają jego ząbki co jest również bardzo pilne :-( Nie chcemy marnować tego czasu, dlatego tak teraz postanowiliśmy. Naprawdę nie negujemy właściwości leku i nie twierdzimy, że nie będziemy go Szarikowi dawać... Musimy mieć możliwości :-( Quote
Justysia i Grześ Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Jeszcze jedna rzecz nas strasznie intryguje - Szarusiowe uszka... Na tych przedziwnych załamaniach ma duże zgrubienia, - sprawia to trochę wrażenie jakby kiedyś mu stały a ktoś je "połamał" i dociskał żeby się tak zrosły i ułożyły - przedziwne :crazyeye: Nigdy się z takimi "zrostami" nie spotkaliśmy... :hmmmm: ~~~~~~ Aha... Seaside ta informacja o starszej ONce miała nas może ruszyć za serca :eviltong: No dobra; rusza, rusza, ale... :roll: :shake: Mamy nadzieję, że znajdzie domek - musi się udać ! ! ! Quote
Seaside Posted January 19, 2007 Author Posted January 19, 2007 Ta informacja miała spowodować, że chociaż jedna osoba stąd tam zaglądnie i pomoże mi chociaż podnosić wątek. Pitty jak zwykle niezawodna :loveu: Uściski dla Szarusia :) Quote
constancja Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Justysia i Grześ, Banerek już gotowy:razz: . Niech służy jak najlepiej:lol: Już zalinkowany, wystarczy skopiować i wkleić do podpisu. Quote
Seaside Posted January 19, 2007 Author Posted January 19, 2007 Pitty jest paczka!!!!!!! Już od dawna byłą w Bolesławcu tylko leżała na poczcie bo zamiast 15 był nr 5 :) Paczka jest cuuuuuudna - zabijać się ludzie będą. :multi: :multi: :multi: Tylko tak jak pisałam nie zdążę już przed ślubem założyć bazarków :( tego trzeba pilnować jednak. Powiem ci że na kilka rzeczy sama mam chrapkę :cool3: . Pomyśl o cenach wywoławczych i napisz mi na PW ok?? Bo nie wiem od ilu zacząć :) I sukcesywnie będziemy dofinansowywać Szarusia. Ja jeszcze nioe dotarłąm do banku :oops: ale to wszystko przez natłok zajęć i wrażeń, ale konto mam i na 100% wpłacę :) Quote
Aga_Mazury Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 przesyłka z Krakvetu z tego co widzę w statusie przed 10 było dostarczone ;) Szariczku wracaj do zdrówka szybciutko... seaide Ty nas tu nie rozdrażniaj...bo teraz będę się zastanawiać co w tej paczce jest na bazarek i juz się szykuje, ale czy moja niecierpliwość to wytrzyma to nie jestem pewna ;)... oczywiście GRATULACJE :Rose: Quote
przyjaciel_koni Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Przypomnę, że Szariczek zbiera fundusze na leczenie i utrzymanie. Bardzo będziemy wdzięczni za pomoc !!!!!!! Wpłaty (ze względów technicznych) bezpośrednio na konto Opiekunów. Na życzenie podawane jest na PW. Quote
Aggie Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 dawaj do mnie na priv, koniec przyszlego tygodnia obiecuje wplate? jakie sa koszty leczenia? Quote
przyjaciel_koni Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Dziękujemy Aggie !!! Szarik dziękuje !!!! Justysia i Grześ napiszą nam zapewne po kolejnej wizycie u weta co i w jakiej kolejności trzeba Szariczkowi naprawiać - a jest to niestety imponująca lista. Wg oceny wstępnej - kregosłup (zapewne spondyloza), zęby, uszy i nie wiemy co jeszcze wyjdzie po jakimś czasie. Namiary na konto Justysi i Grzesia zaraz Ci prześlę. I jeszcze raz ogromnie dziękuję !!! Quote
Justysia i Grześ Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Wreszcie jesteśmy... Wczoraj zabieraliśmy się za pisanie i niestety wyłączyli nam prąd - zaledwie na 9 godzin :mad: a później mieliśmy jakieś problemy z dogo :-( i w końcu nie daliśmy już rady... No a teraz po kolei : constancja dziękujemy za banerek :loveu: - oczywiście jeśli ktoś jest chętny to będziemy bardzo wdzięczni za jego wykorzystanie. Seaside wiemy z jakiego powodu umieściłaś tutaj informację o Sawie... Tak naprawdę to nie jest jeszcze, aż tak strasznie wiekowa i zdrówko (oprócz oczek) jej dopisuje, więc mamy ogromną nadzieję, że znajdzie swojego człowieka. My trzymamy kciuki :kciuki: - Ta Twoja tajemniczość dotycząca zawartości paczki jest niesamowita :lol: Rozumiemy, że teraz przez te 3 tygodnie wszyscy będą się zastanawiać co tam jest takiego pięknego i zbierać pieniążki - taki chwyt marketingowy :eviltong: Hi hi, i dobrze :diabloti: I oczywiście gratulujemy :Rose: - to dobry rok na śluby jest :evil_lol: Aga_Mazury faktycznie ok 9:30 zjawił się kurier. Chcieliśmy się pochwalić ale właśnie odłączyli prąd i tak się chwalenie skończyło :roll: Bardzo szybko dostarczyli, aż miło... przyjaciel_koni w nocy się troszkę zdublowaliśmy wysyłając nr konta Aggie - tyle nam się jakoś udało zrobić, ale dziękujemy (wszystkim) za wyręczanie nas w tej sprawie. Mamy troszkę rzeczy na głowie a do tego trafiają się takie awarie więc czasami możemy nie zareagować zbyt szybko. Aggie dziękujemy za pomoc i tak jak napisaliśmy w PW jeszcze nie jesteśmy w stanie napisać ile to wszystko będzie kosztowało, (będziemy informować), a jak znajdziemy jeszcze chwilkę to siądziemy i przeliczymy ile nas już ta skarboneczka kosztowała - oczywiście też napiszemy. Ranysiu to chyba na tą chwilę wszystko - mamy nadzieję, że nikogo nie pominęliśmy. Jeszcze raz dziękujemy wszystkim, którzy pomogą naszemu staruszkowi :loveu: - jego uśmiech jest wart wszystkiego ... Quote
Pitty Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 :placz::placz::placz:To ze szczescia , ze paczka w koncu jest.Ale ze mnie cielak , ze ten numer przekrecilam!!!!:oops:A Mama moja juz miala w poniedzialek na poczcie reklamowac.:oops:Szkatulka z bazarku tez do Mamy doszla.Bardzo dziekuje!:loveu:Co do cen wywolawczych...Pozostawiam to Tobie Seaside.Moze nie takie duze , zeby kupujacych zachecic:cool3:? Quote
Pitty Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 A druga paczka juz prawie gotowa.Mam nadzieje , ze szybko uzbieramy dla Szariczka.Justysia i Grzes trzymajcie sie.Pozdrowienia od mojej futrzatej bandy.:loveu::loveu::loveu: Quote
Justysia i Grześ Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Jejku Pitty, wiedziałam, że o czymś we wczorajszym poście zapomnimy :oops::oops::oops: Przepraszamy, ale zapomnieliśmy jeszcze podziękować za tą wspaniałą paczuszkę na bazarek :-( A więc dziękujemy :loveu::loveu::loveu: za nią i za wszystko - również za każde podniesienie Staruszka co zawsze daje szanse na to, że ktoś jeszcze Go zauważy :calus: Wszyscy pozdrawiamy... Ps. Zbieram czas i pomalutku staram się przeczytać wątek Bandiego :loveu: Quote
Justysia i Grześ Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Seaside może warto by było dodać do tematu wątku informację o wieku Szariczka. Może to przyciągnie ludzi, którzy będą w stanie w jakiś sposób nam pomóc :-( W chwili obecnej potrzebujemy pieniążków na niezbędne badania - przede wszystkim EKG i morfologię - co jest istotne i w sprawie ząbków jak również wieku. Serce może być w kiepskim stanie i niezbędne jest podawanie jakiegoś leku, ale my na razie nie jesteśmy w stanie tego stwierdzić :-( Dlatego, każda osoba więcej, która odwiedzi nasz wątek i była by w stanie wspomóc nas chociaż symboliczną złotówką przybliżyła by nas do dalszego działania. Z doświadczenia wiadomo, że wątki, które w tematach mają zawarte informacje typu- zaawansowany wiek mają większe szanse na zauważenie. Quote
Magdina Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 sorki za opoznienie we epłacie ale włanie worciłam z weekendy w przytulisku i dopiero siadłam przed kompem,zaraz cos przeleje Quote
Justysia i Grześ Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 A to kolejne zdjęcia Szariczka :cool3: Napiszemy tylko tyle, że jakieś 3 godzinki zajęło Szarikowi zapoznanie się z nową rodzinką, zwiedzenie domku, najedzenie się, itp. i stwierdził, że już teraz czas się porządnie wyspać... "No, wreszcie po ludzku... (tylko czego oni ode mnie chcą ?) ..." : "Pan i co my z Nim zrobimy ? ..." : "Ok, my się jakoś podzielimy łóżeczkiem :lol: Hmmm... Tylko co z państwem - gdzie oni będą leżeć ? :roll: " : "Nie ma to jak spokojny, głęboki sen... :grins: " : "Można się wiercić do woli ... :eviltong: " : "Na boczku.. czy na pleckach ? ... :evil_lol: " : "Ejj... stary :crazyeye: co Ci się stało ??? " : Quote
Aga_Mazury Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 aż łezka się w oku zakręciła...o tak dokładnie o takim czymś marzylismy tu wszyscy dla Szarika...o grzaniu dopeńki...ale aż tak? czyż on nie jest słodziak... :iloveyou: ja się pogubiłam trochę w tych domach...:oops: Quote
Justysia i Grześ Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Magdina dziękujemy ślicznie :loveu: - faktycznie na chwilę obecną możemy tylko bezradnie rozkładać ręce a już chcielibyśmy móc coś działać... Aga_Mazury Jest słodziak, jest :lol: aż się chce zdjęciami chwalić, ale ograniczamy się bo nie wiemy czy chcecie oglądać :roll: A w jakich domach się pogubiłaś ? Możemy jakoś pomóc Ci się odnaleźć :cool3: Ps. Chwalimy się jeszcze, że Szaruś dzisiaj zaczął siadać :multi: Do tej pory albo stał, albo leżał - nie zginał tak kolanek żeby sobie usiąść. Quote
Seaside Posted January 22, 2007 Author Posted January 22, 2007 Kochani ja to na ten bazarek postaram się wcześniej niż za 3 tyg wrzucić :) na pewno od czwartku do 4 lutego nie będę miałą dostępu do netu :placz: powiem wam tylko, że jest śliczny kubraczek dla pieska - spodobał się mojej Sarci :cool3: bo wiekowa jest i marznie jej kufka na spacerkach, ale jest na nią za duży troszkę (jamnik długowł) ale jak się zdecyduje panna to zamiast wystawiać kupię go osobiście :eviltong: i kaskę Wam wpłącę :) A zdjęcia są cudne - tak jak Aga mówi - nie śmieliśmy marzyć dla niego o takim raju :loveu: :loveu: :loveu: Śpi jak szczeniak w tym łożu :loveu: :loveu: Quote
quasimodo Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 Jak miło jest móc zobaczyc takie cudne zdjęcia - ten psiak jest naprawdę szczęśliwy... Najserdeczniejsze pozdrowienia dla Szariczka i jego całej Rodziny... Quote
Aga_Mazury Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 Jeśli chodzi o mnie......to ja chcę zdjęc więcej i więcej i znowu więcej.... mogłabym oglądać szczęśliwego Szarika cały czas.... Quote
jamos Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 jaki cudowny staruszek trafił do Wspaniałych Ludzi, teraz przeczytałam ten wątek. poproszę o numer konta gdzie mogę wpłacić pieniążek żeby chociaż troszkę pomóc Quote
Seaside Posted January 23, 2007 Author Posted January 23, 2007 jamos napisał(a):jaki cudowny staruszek trafił do Wspaniałych Ludzi, teraz przeczytałam ten wątek. poproszę o numer konta gdzie mogę wpłacić pieniążek żeby chociaż troszkę pomóc Dzięki jamos :loveu: Przesłałam ci na PW dane Justysi i Grzesia :) A dziś żadnych wieści o chłopaku :mad: Quote
jamos Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 dziękuję Seaside:loveu: pieniążek został wysłany /na razie 100/ . Jak się czuje Szariczek? Quote
Recommended Posts