Seaside Posted January 6, 2007 Author Posted January 6, 2007 Zmieniłąm tytuł na Rybnik - Poznań. Tak będzie łątwiej, a z Poznia to już pomoc się znajdzie :) Na wątku transportowym pisałąm, aale nie zaszkodzi powtórzyć :) Quote
przyjaciel_koni Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Przepraszam, ale miałam problemy techniczne z netem (podobno mogą się powtarzać). Grunge13 - wciąż czekamy na Twoją wypowiedź w sprawie tymczasu !!!!! Bardzo prosimy każdego zaglądającego na ten wątek, by zechciał nawet najmniejszą kwotą wspomóc Szariczka !!!!! To jedyna szansa dla psiaka, który już zaczyna być wycofany i nieufny wobec ludzi. Dodatkowo jego wiek i oczywiście zima nadchodząca niebawem !!!! To klęska dla starych psów!!!! Wierzymy, że razem z Wami damy radę pomóc Szarikowi !!!!!! Quote
grunge13 Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 niestety na temat tymczasu nic nowego nie wiem poniewaz osoba u której miałby być pies pojechala na sylwestra do niemiec i do tej pory nie wrociła (jak na razie jest na urlopie ) wiec nie mam sie z nia jak skontaktować :( Quote
Pitty Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Seaside napisał(a):Zmieniłąm tytuł na Rybnik - Poznań. Tak będzie łątwiej, a z Poznia to już pomoc się znajdzie :) Na wątku transportowym pisałąm, aale nie zaszkodzi powtórzyć :) Na starym watku pisalam , ze moge sie spytac mojej siostry , czy zawiezie Szarika do Wagrowca lub Szamotul.To nie jest daleko od Poznania.A moja siostra i rodzice mieszkaja w Poznaniu. Quote
Pitty Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Pieniazki tez juz wplacilam.Postaram sie w lutym tez cos dolozyc. Quote
Magdina Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 ja tylko powtarzam,ze miejsce u P.Wandy czeka! Quote
Pitty Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 :wallbash::wallbash::wallbash::wallbash::ghost_2: Quote
Magdina Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 no czekamy az sie znajdzie chetny do transportu do Poznania a potem Pitty bedzie działała! Quote
woodybear Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Witam wszystkich, co prawda jeszcze sie tu nie udzielałem ale kocham zwierzaki i myślę, że chociaż w ten sposób mogę pomóc. Mieszkam w Zielonej górze ale uważam, ze staruszek nie powinien się tułac po schroniskach. Wziąłbym go do siebie na zasłuzoną emeryturę ale mam 3 miesięcznego szczeniaka ONka i mieszkam w kawalerce więc warunki raczej trudne. W związku z tym zobowiązuję sie pojechać po psa do Rybnika i przewieźć go do Wągrowca. Dobrze byłoby, żebyście dali radę chociaz częściowo pokryć koszty paliwa, bo to dla mnie jednak spory wydatek :roll:. Sam niedawno pożegnałem owczarka http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=9937&PN=1 I niewyobrażam sobie, żeby na starość zostawić swojego długoletniego przyjaciela na poniewierkę w schronisku :angryy: Dobrzy byłoby, żeby ktoś z Was, kto jest obeznany ze sprawą pojechał tam ze mną, (mogę potem odwieźć do Poznania). Nie chciałbym tylko , żeby 400 kilometrowa podróż była tylko kolejnym etapem bezsensownej tułaczki dla Szarika... Czy na pewno nie uda się znaleźc dla niego spokojnego domu ?? MOgę go zawieść w inne miejsce... Aaa to nie żaden żart, osoby zainteresowane proszę o PW, podam numer telefonu i jakoś się umówimy :) Pozdrawiam wszystkich dogomaniaków ! Quote
woodybear Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 A wogóle to hop do góry! :) czy znajdzie się ktoś, kto pozwoli dziadkowi dożyć w spokoju i o pełnej misce swoich dni ? Quote
Seaside Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 o Jesoooo padłąm z wrażenia -nasze wysiłki mają efekt!!!!! :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Szarunia trzeba dokłądnie zawieść do Szamotuł bo tam Pani Wanda się przenosi z przytuliskiem - więc dziewczyny sprężamy się - Grunge proszę zadzwoń do Pani Wandy i omów szczegóły - z tego co Magdina mówi ona wie już o Szarusiu i czeka Poza tym na AFNie jest już jakaś stówka dla Szarika - dziewczynom trzeba tyklko fakturkę za paliwo przekazać i przeleją ci na konto - myślę, że może uzbiera się juszcze Woodybear - proszę przelicz km i koszty, zobaczymy jak nam to wyjdzie A co do opłąt za hotelik to już sie sprężymy :loveu: :loveu: :loveu: Nie wierzę ruszyło się :) Woody najlepiejby było jakbyśćie z Grunge która jest najbliżej schroniska wymienili się nr telefonów - wtedy najłatwiej będzie zgadać się co do terminu. Pośrednicy zazwyczaj szkodzą akcjom takim jak ta :) No i uprzedzić wtedy Panią Wandę :) :loveu: :loveu: :loveu: :multi: :multi: :multi: :multi: Ale sie ciesze!!!!!! Quote
Magdina Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 no to super informacja!!!zaraz dzwonie do P.Wandy i powiem,ze sprawa sie kreci i ma czekac na telefon co i jak!! Quote
woodybear Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Ok nie znam Was ale czekam na PW od kogoś, kto sie "opiekuje" ta sprawą. mysle, ze za benzyne wyjdzie ok 150 - 200 PLN ( z zielonej do rybnika i potem do Szamotuł peugeot 406 2.0 benz.) ale... dajcie ile możecie :) aa i chciałbym, żeby ktoś ze mną się przejechał (może grunge? ) potem mogę odwieźć na dworzec w Poznaniu skąd już łatwo się dostać do każdego miejsca :) P.S. aa moge jechać jutro, potem w piatek, sobotę lub niedziele ( sr-czw pracuje) Pozdrawiamy z Tolą dogomaniaków . Quote
Magdina Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 juz ta sprawe przekazuje osobom,ktore sie tym zajmuja.Ja jestem posrednikiem w przekazaniu psiaka do hoteliku u P.Wandy,ona jest w trakcie tworzenia oazy dla starszych psiaków ,ktore beda tam mogły dożyc ostatnich chwil!pozdrawiam Quote
Magdina Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 juz ta sprawe przekazuje osobom,ktore sie tym zajmuja.Ja jestem posrednikiem w przekazaniu psiaka do hoteliku u P.Wandy,ona jest w trakcie tworzenia oazy dla starszych psiaków ,ktore beda tam mogły dożyc ostatnich chwil!pozdrawiam Quote
Seaside Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 no to pilnie na grunge czekamy teraz!!!!! Quote
woodybear Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Aa i jeszcze jedno, czcy ktoś był w tych Szamotułach ? widział jak tam jest ? Czy znacie panią Wande ? Czy to odpowiedzialna osoba? głupio by było, żeby psiak jechal pół polski żeby sie okazało, że to taka sama rzeźnia jak schron... Nikogo nie oskarżam ani nie sugeruje :) tylko Zmartwiłem się losem szarika to i jego dalszymi losami się martwie :) Pozdrawiam :multi: Quote
Pitty Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Tak sie ciesze.Dopiero Nowy Rok sie zaczyna , a tu juz dobre nowiny!Woody-:loveu::loveu::loveu:.Pod koniec stycznia bede znowu mogla cos wplacic.Seaside, paczka na bazarek chyba tez juz doszla?Albo musi dojsc w ciagu 1-2 dni.:multi: Quote
Magdina Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 jaka znowu rzeźnia!!ja jestem tam wolontariuszka i obiecuje ,ze psiaki maja tam bardzo dobrze!!no wiadomo,ze to nie to samo co ciepły domek ale nie to co schron!!psiaki chodza na spacery lub biegaja luzem, maja pełne miski,sa czesane i zadbane. Mam nadzieje,ze uda sie fundacji P.Wandy stworzyc oaze z prawdziwego zdarzenia,wybiegi,piękne boksy,gabinet lekarski itp-prace trwaja!!brak tylko rak do pracy:( Quote
Pitty Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Woody - Sliczna ta Twoja Suczka.Powodzenia i zdrowia dla Was.:bye: Quote
Ss Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Super wieści... ja prawdopodobnie bede w najblizszym czasie w schronisku.. bo mój piesek zaginął :( Quote
Seaside Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 Pitty napisał(a):Tak sie ciesze.Dopiero Nowy Rok sie zaczyna , a tu juz dobre nowiny!Woody-:loveu::loveu::loveu:.Pod koniec stycznia bede znowu mogla cos wplacic.Seaside, paczka na bazarek chyba tez juz doszla?Albo musi dojsc w ciagu 1-2 dni.:multi: czekam z niecierpliwościa :) dochód idzie na Szarika :multi: Ss bardzo mi przykro - mam nadzieje ze psiak sie znajdzie :( Quote
woodybear Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 A moze ktos przygarnie staruszka, ktoremu niewiele juz pozostalo ? On juz do konca swoich dni bedzie czekal na swojego pana, ktory po tylu latach oddal go na zlom jak stara pralke... Byc moze ktos zechce poglaskac po lbie starego, wiernego do konca emeryta ktory nawet milosci nie moze juz dac, bo caly jego swiat zostal mu zabrany... Pies zostanie dowieziony na miejsce, chocby do Barcelony miał jechać. Hop Szarik ! :) P.S. Halo ludzie nikt sie do mnie nie odezwal a czas mija... Quote
Recommended Posts