bira Posted January 9, 2013 Author Posted January 9, 2013 I tak też pewnie zrobię.. doloze kawałek o aniolkach, tak jak to przy Ambie zrobiłam... Quote
Alicja Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 bira napisał(a):Właśnie dowiedziałam się, że nauczycielka mojej Ingi z polskiej szkoły nie żyje... jessu miała dopiero 29 lat... była fantastyczna, dzieciaki ja kochaly... całe życie było przed nia... dopiero co składałyśmy sobie życzenia świąteczne... aż ciężko się to czyta :( taka młoda osoba :( Żal mi małej .... Quote
Oscar Patric Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 przykro Nam bardzo,Ona miała jeszcze całe życie przed sobą [*] Quote
bira Posted January 11, 2013 Author Posted January 11, 2013 Alicja napisał(a):aż ciężko się to czyta :( taka młoda osoba :( Żal mi małej .... Bardzo młoda. Na szczęście dzieci nie miała... unikatowydiament napisał(a):przykro Nam bardzo,Ona miała jeszcze całe życie przed sobą Dokładnie.... U nas zimnica .. chyba koniec z 12 stopniami w dzień... dzisiaj było w okolicy zera... oby tylko szybko taka pogoda minęła ;-) Dzisiaj byłam z Inga u logopedy. za tydzień ma pierwsze testy... zobaczymy co powiedzą. Quote
Alicja Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 u nas wszystkie pory roku już były , wróciła zima , ale wczoraj była odwilż a rano -4 i ślizgawka ...teraz pada śnieg :) i jest wiatr i -5 .. Quote
*Magda* Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 Kasiu, jak u Was sprawa buzi? Nie smarowałam 2 tygodnie sudocremem i problem wraca :mdleje: Ale na razie to zostawiam, bo we wtorek mamy wizytę u lekarza, to będzie widział jak to wygląda :roll: Quote
Alicja Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 Czytałyscie o oleju lnianym na sprawy dermatologiczne ?? Quote
*Magda* Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 Alicja napisał(a):Czytałyscie o oleju lnianym na sprawy dermatologiczne ?? Nie. Ale u nas to trzeba najpierw zdiagnozować :roll: Quote
Alicja Posted January 11, 2013 Posted January 11, 2013 Czytam wróżnych miejscach o smarowaniu , tylko fakt z dzieciaczkami to trzeba jednak ostrożnie . Przepisa masz u mnie ;) Quote
angineuuka Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Cześć bira. Tyle razy się w galeriach mijaliśmy, że w końcu postanowiłam wpaść :lol: Miłej nocy :) Quote
bira Posted January 14, 2013 Author Posted January 14, 2013 Alicja napisał(a):u nas wszystkie pory roku już były , wróciła zima , ale wczoraj była odwilż a rano -4 i ślizgawka ...teraz pada śnieg :) i jest wiatr i -5 .. U nas właśnie zima ;-) Wiosna już była, jesień jak to w Nl prawie non stop a teraz śnieg i około 0 stopni ;-) magdabroy napisał(a):Kasiu, jak u Was sprawa buzi? Nie smarowałam 2 tygodnie sudocremem i problem wraca :mdleje: Ale na razie to zostawiam, bo we wtorek mamy wizytę u lekarza, to będzie widział jak to wygląda :roll: Tragedia. Ostatnio wykradła mojej mamie puder i się nim wysmarowała... polik ma cały wysypany. Na dworze to blednie ale w domu... szkoda gadac. Alicja napisał(a):Czytałyscie o oleju lnianym na sprawy dermatologiczne ?? Nie, ale muszę poczytać :-) Alicja napisał(a):Czytam wróżnych miejscach o smarowaniu , tylko fakt z dzieciaczkami to trzeba jednak ostrożnie . Przepisa masz u mnie ;) Już spisałam i ten na ciasto jogurtowe też :-) Angi napisał(a):Cześć bira. Tyle razy się w galeriach mijaliśmy, że w końcu postanowiłam wpaść :lol: Miłej nocy :) Cześć, witaj w naszych skromnych progach :-) Zaraz lecę Was nawiedzić :-) Moja mama dzisiaj pojechała do domu... I kto mi teraz będzie gotował pyszne obiadki? Byłysmy dzisiaj na ostatnim spacerze na plazy. Pogoda była cudna, w aucie jeszcze świeciło słońce, ale na miejscu zaciągnęły chmury. Było zimno, ale przyjemnie, zero wiatru cisza :-) Birra wyszalała sie z młodą, ale jak wracałyśmy zaczęło sypać... I tak sobie sypie do teraz. Dwa razy musiałam na sanki śmigac, a wieczorem wzięłam Birre, bo chciałam z nią na jakiś fajny długi spacer iść, pobawić się troche na śniegu, ubrałam się jak na wojnę, wyszłam z klatki a ta siknęła i w tył zwrot...Pierwszy raz nie ucieszyła się na widok śniegu...:shake: Myslałam, że będzie szła jak czołg a ta bida ogon podkuliła i do domu wrócila.. starzeje mi się psisko......:shake: Quote
*Magda* Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 bira napisał(a): Tragedia. Ostatnio wykradła mojej mamie puder i się nim wysmarowała... polik ma cały wysypany. Na dworze to blednie ale w domu... szkoda gadac. Według lekarza, Theoś nie ma egzemy ;) Jego diagnoza to taka, że jest to spowodowane śliną, zmianami temperatury (mieszkanie/dwór) i być może wody. Powiedział, że na wiosnę powinno się to uspokoić, jak temperatury na dworze się unormują ;) I mam go kąpać max. 2x w tygodniu i nawilżać te miejsca ;) Quote
Alicja Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 mała będzie miała przerąbane w przyszłości jak wejdzie w etap makijażu ... może Birka chciała z dziećmi na śnieżek a nie sama z tobą ;) Quote
bira Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 unikatowydiament napisał(a):witamy sie cieplutko:) :-) magdabroy napisał(a):Według lekarza, Theoś nie ma egzemy ;) Jego diagnoza to taka, że jest to spowodowane śliną, zmianami temperatury (mieszkanie/dwór) i być może wody. Powiedział, że na wiosnę powinno się to uspokoić, jak temperatury na dworze się unormują ;) I mam go kąpać max. 2x w tygodniu i nawilżać te miejsca ;) Nasz rodzinny twierdzi, że to egzema i od sliny, bo ślina jest agresywna i inne blebloty... ale u nas to na pewno nie to, bo widać zawsze jak młodą wysypuje jak tylko się czymś wysmaruje. Nawet jak je ryby z sosem, to od tego sosu wygląda jak by ja kwasem polał ktoś... podobnie po niektórych ketchupach czy majonezie... Alicja napisał(a):mała będzie miała przerąbane w przyszłości jak wejdzie w etap makijażu ... może Birka chciała z dziećmi na śnieżek a nie sama z tobą ;) Na pewno będzie miała przekichane. Chyba, że wymyślą jakieś super ekologiczne naturalne pudry i inne fluidy. Z Birka możliwe, że nie miała ochoty ze mną łazic. Dzisiaj odżyła ;-) Dostała objawienia, że spadł śnieg. Doszarpała mnie do parku, zero reakcji na jakiekolwiek komendy. Jedynie ku..a mać działała na jakąś chwilę ;-) A w parku... nie komentuję... póltorej godziny spaceru w towarzystwie nieustajacego szczekania. Tylko ja było słychać... Głowa prawie mi na pół pękła ;-) Quote
lula2010 Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 nadrobilam zaleglosci i....przykro ,ze tak mloda osoba nie zyje....corce trzeba powiedziec delikatnie-czasem dzieci bardzo emocjonalnie reaguja,no ale smierc nam towarzyszy niestety....czy mala jest alergiczka ?miala robione testy ?moja cora jak byla dzieckiem ,miala tzw skaze bialkowa do tego stopnia ,ze luszczyla sie jej skorka na calym ciele i byla kapana w KROCHMALU,teraz caly czas jest odczulana ,bo na wiosne ledwo zyje.....moja astunia jak jest snieg i mroz to zrobi co trzeba i zawija na nozce do domu....pozdrawiamy.... Quote
agaga21 Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 bira napisał(a): A w parku... nie komentuję... póltorej godziny spaceru w towarzystwie nieustajacego szczekania. Tylko ja było słychać... Głowa prawie mi na pół pękła ;-)pewnie musiała wyraźnie zaznaczyć, że idzie sobie właśnie, w razie gdyby ją ktoś w tym śniegu przeoczył ;) Quote
Alicja Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 mała na bank ma alergie na wszelkie konserwanty , a to w naszych czasach nieuniknione , wszędzie są ...jest opcja ze może z wiekiem złagodnieje co do psów to Ozzy w niedziele był przeszczęśliwy na spacerze w lesie bo byliśmy wszyscy , zazwyczaj jadę tylko ja i TZ , a tym razem i Kuba pojechał , radość była ze hey Quote
bira Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 lula2010 napisał(a):nadrobilam zaleglosci i....przykro ,ze tak mloda osoba nie zyje....corce trzeba powiedziec delikatnie-czasem dzieci bardzo emocjonalnie reaguja,no ale smierc nam towarzyszy niestety....czy mala jest alergiczka ?miala robione testy ?moja cora jak byla dzieckiem ,miala tzw skaze bialkowa do tego stopnia ,ze luszczyla sie jej skorka na calym ciele i byla kapana w KROCHMALU,teraz caly czas jest odczulana ,bo na wiosne ledwo zyje.....moja astunia jak jest snieg i mroz to zrobi co trzeba i zawija na nozce do domu....pozdrawiamy.... W spbptę Inga była w szkole. Dali im za Kasie fajne zastępstwo, dziewczynę, która miała ich w poprzedniej grupie. Dzieciaki zrobiły p. Kasi pożegnalne karteczki, przywiązali je do baloników i puscili do nieba. Także nie było źle ;-) Biana jest alergiczka. Nie miała testów, zrobię jej jak będę latem w Pl. Tutaj nie mogę wydebić skierowania, bo nasz lekarz to kretyn i on ma swoje teorie dotyczące tych zmian skórnych. Dla niego to egzema... Córce alergii współczuję... Moja koleżanka jest teraz w ciąży, ona ma ciężką alergię (na wszystko) i teraz przez ciąże nie może brać leków. Ma psa, na którego jest oczywiscie uczulona i męczy się okrutnie. Lekarz sugeruje, żeby dac gdzieś Bandy na okres ciąży, ale to nie wchodzi w grę. Oby tylko dziecko nie urodziło się takim alergikiem jak mamusia. agaga21 napisał(a):pewnie musiała wyraźnie zaznaczyć, że idzie sobie właśnie, w razie gdyby ją ktoś w tym śniegu przeoczył ;) Nie ma co się dziwic, taka wątła mikrosunia pewnie bala się, żeby jej nie rozdeptali jacyś fascynaci sanek ;-) Quote
bira Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 Alicja napisał(a):mała na bank ma alergie na wszelkie konserwanty , a to w naszych czasach nieuniknione , wszędzie są ...jest opcja ze może z wiekiem złagodnieje co do psów to Ozzy w niedziele był przeszczęśliwy na spacerze w lesie bo byliśmy wszyscy , zazwyczaj jadę tylko ja i TZ , a tym razem i Kuba pojechał , radość była ze hey Tez stawiamy na konserwanty, alw dobrze by było ją przebadać. Tylko to raczej w pl zrobię, bo tutaj już mi sie odechciewa prosić o takie podstawowe rzeczy jak skierowanie na badania ;-) Birra też jest najszczęśliwsza, kiedy wszyscy są na spacerze. Młodnieje od razu, zaczepia, chce się bawic. A jak ze mną tylko wychodzi, to często tylko do trawnika dodrepcze, siknie i w tył zwrot... Quote
lula2010 Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 (edited) cora tez jest teraz w ciazy ,tez 0 odczulania :shake:,najbardziej byla uczulona na krolika Pysia (rok temu pobiegl za TM),ale w domu maja jeszcze z zieciem 10- letnia astunie i 5-o letniego grzywka ,wiec troche sie o nia martwie....:shake:,u nas w domu od zawsze byly psy,kiedy cora sie urodzila ,wychowywala sie z cocker spanielka .... Edited January 16, 2013 by lula2010 Quote
*Magda* Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 U mnie się dopominasz o zimowe foty, a u Ciebie czemu nie ma śnieżnych fotek :mad: Quote
angineuuka Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 bira napisał(a):na fb są ;-) ale ja nie mam cię na fb, a chcę pooglądać zimowe fotki :D a Magda nie ma fb :) Quote
*Magda* Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Angi napisał(a): a Magda nie ma fb :) No właśnie :) Dawaj tutaj ;) Quote
Recommended Posts