Jump to content
Dogomania

Diarunia [*] za TM - Kto sobie drogę skraca...Wizja SCHRONISKA! Diara prosi o deklaracje...

Recommended Posts

Posted

Ale to chyba musi być biedak chory?

Diara dobrze, chociaż wczoraj przed pójściem nad rzekę dobre 3 minuty ociągała się przed "siad". Skakała, usiłowała odwrócić moją uwagę, aby tylko nie wykonać polecenia. Niestety trochę na nią krzyknęłam.

Mogłaby być naprawdę niebezpieczna dla innych zwierząt, to pies którego w mieście spuścić nie będzie wolno. Zdecydowałam, że na spacerach też będzie tylko na długiej lince, zaczynają przychodzić nad rzekę działkowicze z psami a Diara niestety te psy uważa za zwierzynę łowną.

Posted

SBD, Lisław a Diara, to dwie różne "bajki"...

Neris- nie ukrywam, że po Twoim opisie nabrałam przekonania, że Diara to Najbardziej Adopcyjny Pies w tym kraju :sadCyber:
Muszę (oczywiście po raz kolejny) przeredagować ogłoszenia.
Umówmy się - może jest na swój sposób piękna, ale charakterek nie rokuje za dobrze...

Ps. Malagos, co z tym kiciem?

Posted

Kot mieszka w łazience (tej na górze, wielkiej), wychodzi na krótkie spacery po domu, ma apetyt, kupska robi jak stary chłop, tylko jeszcze słaby i bardzo chudy........

Posted

Zastanawiam się, czy jej nie wywalił ktoś, kto nie radził sobie z jej agresją.

Ona na widok innego psa nie szczeka, nie ujada, tylko z radością zaczyna się skradać, jak tygrys, na ugiętych nogach.
Lubiła tylko Didierka, teraz toleruje Pokera na tyle, żeby razem chodzić na spacer.
Trochę się bawią, trochę ganiają, ale Poker jakoś mniej już to lubi, na początku było szaleństwo na każdym spacerze.

Barrego też jakoś znosi, ale ciągle usiłowała go "kopulować", takie spacery są troszkę nudne, ściąganie baby z grzbietu Baruni.

Posted (edited)

Głowy do góry!
Nie lubimy pesymizmu, prawda? Na melancholię i doła najlepsze jest pozytywne myślenie i afirmacje :)
I tego się trzymajmy.

Aaaaaa... i jeszcze wysiłek fizyczny :) więc idę się złachaczyć (lub złahaczyć) na siłowni ....

Edited by Abrakadabra
Posted

Burak chyba wie, że przegiął, bo jak ją dzisiaj czesałam siadała co chwilę sama.
Obwąchiwała się z Barrym przez kratki kojca, merdała ogonem. Ale nie dam jej tam, odgania go od miski i kopuluje:shake:

Wymienię Diarę na Lutka!:cool1:

Posted

[quote name='Neris']Burak chyba wie, że przegiął, bo jak ją dzisiaj czesałam siadała co chwilę sama.
Obwąchiwała się z Barrym przez kratki kojca, merdała ogonem. Ale nie dam jej tam, odgania go od miski i kopuluje:shake:

Wymienię Diarę na Lutka!:cool1:

Neris... Lutek się rozbestwia :cool3:... Oczywiście na miarę swojego maciupieńkiego rozumku (kochany staruszek...)
Starym obyczajem zostawiłam zakupy w przedpokoju, wyprowadziłam psy i pobiegłam na trening..
W reklamówce były udka z kurczaka... Dzięki Bogu Amor się nie dorwał i żyje nieudławiony :razz:.
Zapach zwabił Lutka i nakryłam dziadka na konsumpcji surowizny :evil_lol:

Neris, czy mam rozumieć, że wymawiasz nam DT ?

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Neris... Lutek się rozbestwia :cool3:... Oczywiście na miarę swojego maciupieńkiego rozumku (kochany staruszek...)
Starym obyczajem zostawiłam zakupy w przedpokoju, wyprowadziłam psy i pobiegłam na trening..
W reklamówce były udka z kurczaka... Dzięki Bogu Amor się nie dorwał i żyje nieudławiony :razz:.
Zapach zwabił Lutka i nakryłam dziadka na konsumpcji surowizny :evil_lol:

Neris, czy mam rozumieć, że wymawiasz nam DT ?

Jak będę wymawiać to na pewno nie dowiesz się tego z dogomanii.

Ty już chyba nie chcesz mieć Amorka, jakby się dorwał do tych udek byloby po yorku... co to w ogóle za pomysł na zostawianie wszystkiego w przedpokoju?

Posted

Nimfo Błotna co Ty wyrabiasz ? Jak można tak zakupy zostawiać mając psiaki. Przy dzieciach i zwierzakach takich rzeczy się nie robi mam nadzieję że więcej się nie powtórzy.