sylwija Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 na razie nie puszczajcie proszę kciuków .. mogę chyba napisać, że Ninuś w swoim domku. Jeszcze daleka jestem od 'hip-hipów', ale .. Święta Ninka spędziła już z nową rodziną, i Nowy Rok też tak powita - już prawie 2 tygodnie minęły i jest dobrze. Jestem jednak ostrożna i nowi Państwo też są ostrożni, choć Ninka jest grzeczna i spokojna. Na początku trochę się denerwowała, ale byliśmy wszyscy na to przygotowani po tej nauczce.. na początku się nie załatwiała, trochę popiskiwała, bała się przy przypinaniu smyczy.. Ninka zamieszkała w warszawskiej kamienicy, pierwsze spacery były tylko na wewnętrzne podwórko, ale teraz już trzy razy przemierzała ulice. Dobrze się czuje w tym mieszkaniu, zauważyliśmy to właśnie na pierwszej wizycie, jest atmosfera spokoju i jej się to udziela :) Właściwie to właśnie pojechaliśmy porozmawiać osobiście, umówiliśmy się w parku, ale była fatalna pogoda, więc po prostu odwiedziliśmy Państwa.. no i Ninka już została. Jest kot 20letni, z którym Ninka się dogaduje, Bardzo jest łasa na komplementy, a tu cały czas słyszy od p.Maćka 'moja śliczna, moja piękna' i chodzi za p.Mackiem, cały czas chce być blisko :) i co ważne, Ninka robi postępy, nie ma już takich lęków, czy takiego dystansu do nowo-poznawanych ludzi, którzy odwiedzają dom. szczególnie, ze wszyscy się nią zachwycają, bo też Nineczka się prezentuje super, u nas jakoś 'ginęła' wśród psów, a tu nie musi z nikim konkurować, ma dużo pieszczot i rozmów, i wszystko dla niej ;) No i cóż.. apetyt jest ok, ataków paniki nie miała i nie ma, trochę za nami tęskniła, kręciła się i popiskiwała, i wąchała, ale bez histerii, no i za drugim razem już krócej :) ostatnio właśnie wczoraj rozmawiałam z Panią Ninki i są bardzo z niej zadowoleni, i Nineczka też wygląda na bardzo zadowoloną :) nie wiem, czy jeszcze w tym roku ją odwiedzimy, chyba raczej już w przyszłym Quote
Livka Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Cudne wieści - trzymam kciuki nadal za dobre stosunki ;) :thumbs: Quote
docha Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 och, Sylwio, to Ty nas w takiej niewiadomej przetrzymałaś? Skąd pojawili się teraźniejsi opiekunowie Niny? z ogłoszenia? Bo poprzedni upragnęli sobie rudego pieska i wyszukali Ninkę z ogłoszenia. Ninka , Kochanie trzymam kciuki za Ciebie. Sylwio, a jak wygląda sprawa mobilności Ninki w nowym domu? tzn. na czas wyjazdów i urlopów przewidują psa ze sobą brać czy są inne strategie? Czy to są młodzi ludzie? Quote
andegawenka Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Co tu pisać [URL="http://smayliki.ru/smilie-943334631.html"][IMG]http://s16.rimg.info/a6a3dd90929a6bd478ed1a49399b7f5a.gif[/IMG][/URL] Sylvija [URL="http://smayliki.ru/smilie-880746567.html"][IMG]http://s14.rimg.info/94a667b0934ff96d706b81e3bdf54f72.gif[/IMG][/URL] Quote
sylwija Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 Nowi Państwo z ogłoszenia - o Nince przeczytali a jak zobaczyli, to pokochali Jest Pani i jej syn, Maciek - ale to dorosły mężczyzna w sumie, ale na rencie. Nineczka akceptuje oboje, ale bardziej lgnie do Maćka, tak myślimy, że daje jej poczucie bezpieczeństwa, a jednocześnie jest delikatny. Ninka nie będzie w sumie w ogóle zostawała sama w domu, może na chwilówki nie chciałam pisać wcześniej, bo nie wiedziałam, czy nie będziemy zaraz po nią jechać, nerwy straszne.. Ale w sumie jakoś spokojnie to idzie..odpukać w puste i niemalowane..choć wciąż mam trochę lęk.. Quote
docha Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 oj! teraz jest jaśniej w sytuacji i nawet optymistycznie :kciuki: Sylwio, podawaj nam jak najwięcej wieści. Quote
gallegro Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Oby TEN domek okazał się w końcu tym, na który tak długo Ninka czekała... Quote
Livka Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Najprawdopodobniej Ninka znalazła swoją przystań i kochających ją ludzi :loveu: Niestety pozostał do spłacenia dług - 200 zł za jedzonko ! Na koncie mamy tylko 40 zł :( Kto pomoże ? ... bardzo prosimy o najmniejszą nawet wpłatę :modla: Ze swej strony na dobry początek daję 10 zł ... do spłaty pozostało 150 zł ... :cool3: Quote
sylwija Posted December 29, 2012 Author Posted December 29, 2012 [quote name='Livka']Najprawdopodobniej Ninka znalazła swoją przystań i kochających ją ludzi :loveu: Niestety pozostał do spłacenia dług - 200 zł za jedzonko ! Na koncie mamy tylko 40 zł :( Kto pomoże ? ... bardzo prosimy o najmniejszą nawet wpłatę :modla: Ze swej strony na dobry początek daję 10 zł ... do spłaty pozostało 150 zł ... :cool3:[/QUOTE] dziękuję Livka :) ja jeszcze nie wiem, czy potwierdzałam wpływ: październik, listopad, grudzień - po 10 pln od handzi dla ninki :) Quote
Livka Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 [quote name='sylwija']dziękuję Livka :) [B]ja jeszcze nie wiem, czy potwierdzałam wpływ: październik, listopad, grudzień - po 10 pln od handzi dla ninki :)[/B][/QUOTE] Czyli wpłata była na Twoje konto ? Mam zmniejszyć kwotę wydatków o te 30 zł ? Quote
Livka Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 ok :) w tym układzie zmniejszę kwotę za karmę o 30 zł w rozliczeniu - fajnie, znowu do przodu :multi: Quote
Livka Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 [quote name='docha']ze swojej strony 10zł dodam:)[/QUOTE] :multi::multi: Wielkie dzięki :loveu: - masz nr konta ? Quote
docha Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 [quote name='Livka']:multi::multi: Wielkie dzięki :loveu: - masz nr konta ?[/QUOTE] nie wiem. poproszę pw Quote
Livka Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 [quote name='docha']nie wiem. poproszę pw[/QUOTE] poleciało ;) Quote
inga.mm Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 zazdroszczę w imieniu swoim i Birmy, ale cieszę się ogromnie. To wspaniały pies Quote
sylwija Posted December 30, 2012 Author Posted December 30, 2012 fakt :) i mam nadzieję że będzie wspaniale i Nowy Rok da i Nince i Birmie i innym Naszym Psiakom radość i [I]szczęście[/I] :) Quote
jostel5 Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Ale znakomite (i niespodziewane!:)) wieści!!!:) Na początku stycznia też wrzucę grosik-proszę o nr konta.... Quote
Livka Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='jostel5']Ale znakomite (i niespodziewane!:)) wieści!!!:) Na początku stycznia też wrzucę grosik-proszę o nr konta....[/QUOTE] Pięknie dziękuję [B]jostelku [/B]:loveu: - już leci pw ;) Quote
docha Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 [CENTER][COLOR=#ff0000][SIZE=4][B]Pomyślnego Nowego Roku 2013 ![/B][/SIZE] [/COLOR] [/CENTER] [quote name='docha']ze swojej strony 10zł dodam:)[/QUOTE] przelew poszedł. Wiadomo jak NInka przetrwała strzały noworoczne? Quote
Recommended Posts