Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewatr ja i Miluś pieknie dziękujemy :Rose:

dziś dostałam informację od kolejnej formy robiącej budy i ceny niestety, ale w ostródzie są przeogromne...

cena budy dla owczarka niemieckiego 360 zł netto (czyli plus VAT)....lub wzmocniona czymś tam 400 zł netto....

łeeeeeee....może uda nam się z jedną bude kupic :oops:

Posted

z tego co wiem to foksia szczesliwie dojechala do Wawy, dalszych szczegolow juz nie znam :) moze Wy cos wiecie ??

Aga, wiesz, ze budy sa nawet jeszcze droższe niż te 400 zl !! Ceny dochodzą nawet do 1000zl !!! wyobrazasz to sobie ???

Posted

Anashar napisał(a):
A nie lepiej zamowic u zwyklego miejscowego stolarza? Kupic deski, i odpalic mu za robozicne. A ocieplic samodzielnie. 400zl za bude :shake:

to są włąśnie miejscowi stolarze :oops:

napisałam maila pod adres który podała fona :loveu:

szukamy dalej...zbierzemy wszystkie mozliwości i pomyslimy...

Posted

To strasznie duzo biora :shake: U rodziny na wsi kiedys robili za 200.
Wiem, ze to dziwne rozwiazanie, ale czy nie znalezlibyscie chetych wolontariuszy do zrobienia takich bud? Przecierz nie musza byc super piekne, tylko funkcjonalne :razz: Gdyby u nas byla taka akcja to bym poszedl. W kilka osob jedna buda to robota na 2-3 godzinki. I starczy ze jedna osoba wie jak ja zbudowac, a reszta tylko robi wg. zasad.

Posted

Czy w schronisku jest może jamniczopodobna suczka . Malinka ,która jest u Malagos znalazła dom ale w zapasie jest jeszcze jeden ( oba domy od Bea1 )

Posted

Jo37 napisał(a):
Czy w schronisku jest może jamniczopodobna suczka . Malinka ,która jest u Malagos znalazła dom ale w zapasie jest jeszcze jeden ( oba domy od Bea1 )

jest kilka taakich suczek...

są rude i są czarne sdługowłose podpalane...super sunieczki...

jedna ok. 5 letnia wygląda jak miniaturka jamniora...

niestety czekam na zdjęcia...bez krat

z rudych suniek na chwilę obecną mam fotkę, ale ona taka bardzo zmixowana ;)

jamnikowatych w schronie zatrzęsienie

a teraz co do bud..namiar który podała fona

dostałam odpowiedź na maila...tez dzwoniłam

i tam budy sa jeszcze droższe ok. 500-600 zł

ja nie twierdzę bo może sa lepsze, trwalsze...
podaje narazie ceny

Posted

Anashar napisał(a):

Wiem, ze to dziwne rozwiazanie, ale czy nie znalezlibyscie chetych wolontariuszy do zrobienia takich bud? Przecierz nie musza byc super piekne, tylko funkcjonalne :razz: Gdyby u nas byla taka akcja to bym poszedl. W kilka osob jedna buda to robota na 2-3 godzinki. I starczy ze jedna osoba wie jak ja zbudowac, a reszta tylko robi wg. zasad.

moze warto by pomyslec ?

bo te ceny które podajesz to skłaniaja mnie to zastanowienia czy czasem zawodu nie zmienic / no niby kobieta jestem ale co tam / ;)
500 - 600 za jedna bude no nie :shake:
jak daje rade w swojej pracy to mysle ze i bude bym sie nauczyła robic :eviltong: to nie moze byc za takie skomplikowane

- a tak na powaznie ludzie sa bez pracy - meżczyzni troche sie przyuczyc i za 100zł za robocizne powinno sie komus opłacic moze warto jakies ogłoszenie dac albo co ?

co myślicie o tym ?

Posted

niby macie rację....pracownicy schroniska w wolnej chwili też jak mieli deski coś tam zbijali, ale....ale...

widziałam te budy :oops:

poza tym buda porządna wytrzyma lata i spełnia swoje zadanie, jest ocieplona, nie podszyta wiatrem i drzazga w tyłek nie wchodzi...

a taka zbita gdzieś na boku posłuży pół roku np...

ja sama nie wiem ...poprostu rozpatruje wszelkie za i przeciw poprostu....

Posted

Z tymi ogłoszeniami to wcale nie głupi pomysł. Nie wiem jak u Ciebie Aga, ale u nas np w anonsach jest dużo ogłoszeń bezrobotnych stolarzy. Tylko zazwyczaj trzeba samemu dostarczyć materiał + robocizna to nie wiem czy dużo taniej wyjdzie :roll:

Posted

Aga, ale starczy wziąść jednego fachowca ;) Drzazgi - budy się szlifuje, to normalka. Najlepiej wyłożyć gumoleum od środka, żeby trzymało ciepło. No i nie zbijać gwoźdzami, tylko kupić wkrętełka i powiercić dziurki. Wtedy napewno się nie rozpadnie ;)

ps. To, że buda droga nie znaczy, że dobra. Teraz 50% ceny to wygląd, a nei wygoda i funkcjonalność ;)

ps2. Słyszeliście, że teraz w Polsce każda buda musi mieć przyajmniej 2,5m kwadratowego powierzchni? Wg. norm Europejskich

Posted

Nie wiem....
Też o tym dziś czytałam i ręce mi opadły...Może załozyć nowy watek (właśnie o tym) i ogólnopolska burza mózgów by cos dała???Może ktoś miałby jakis pomysł? Chyba nie mozna przejść nad tym do porządku dziennego..
Smutne to,ale w tym kraju tzw państwowa pomoc zwierzętom to wszyscy wiemy jak wygląda,bandziorom mozna wszystko (za zabicie zwierzęcia dostaną jakąś grzywnę -to chyba max,ach nie,pan bandzior może jeszcze dostać wyrok w zawieszeniu).....Tak mnie dziś naszło na smutno..

Posted

yewcia1 napisał(a):
Przepraszam za offa ale właśnie przeczytałam, że Pan Janusz Orzechowski chce likwidować Szpital Psi los http://www.kundelpolski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=37

Nasze dogomaniackie psy miały pomoc - a co my możemy zrobić?

hej, czemu nie moge przycztac z tego linku nic, jak otwieram to pisze : Nie masz autoryzacji by zobaczyć ten zasób. Musisz się zalogować. Wczesniej nie trzeba bylo sie logowac :(:( o co chodzi???:mad::mad::mad:

Posted

matusz5 napisał(a):
hej, czemu nie moge przycztac z tego linku nic, jak otwieram to pisze : Nie masz autoryzacji by zobaczyć ten zasób. Musisz się zalogować. Wczesniej nie trzeba bylo sie logowac :(:( o co chodzi???:mad::mad::mad:

Właśnie nie wiem dlaczego?
Ale przeklejałam tekst moment zaraz go tu dam( tekst był jak jeszcze strona działała)
Komunikat!
Czwartek 11 stycznia 2007 r. – godz. 13.15

W związku z tym, że w lecznicy Psi Los aktualnie przebywa SIEDEM bezdomnych zwierząt, co praktycznie „paraliżuje” normalną pracę Psiego Losu (nie liczymy Lampo, który przyjechał tylko na operację zaćmy drugiego oka, operacja właśnie się zakończyła, po operacji Lampo zostanie odwieziony do Katowic) uprzejmie informuję, że wstrzymujemy jakiekolwiek akcje ratunkowe na rzecz bezdomnych zwierząt.
W przypadku zdarzeń z udziałem bezdomnych zwierząt prosimy o niezwłoczne powiadamianie dyżurnego Straży Miejskiej m.st. Warszawy (tel. alarmowy 986) w celu natychmiastowego podjęcia akcji ratunkowej przez służby miejskie.
Jednocześnie zawiadamiam, że w ciągu kilku najbliższych dni podejmę decyzję, co do przyszłości Pogotowia Ratunkowego dla Zwierząt Psi Los.
Jedynym argumentem za dalszym funkcjonowaniem tego pogotowia jest fakt, że jest to jedyna jednostka ratunkowa dla zwierząt w Polsce, będąca często jedyną szansą i nadzieją, szczególnie dla tych zwierząt, które nie mają Opiekuna.
Argumentów za likwidacją pogotowia dla zwierząt jest kilka. Przedstawię tylko dwa. Przede wszystkim olbrzymie koszty funkcjonowania w „stanie najwyższej gotowości”.
Na dzień dzisiejszy bilans funkcjonowania przez 16-miesięcy Pogotowia Ratunkowego dla Zwierząt Psi Los tj. od 10 września 2005 r. jest następujący:
Wydatki – 1.388.972,50
Wpływy – 659.277.08
Różnica – 729.695,42
Różnicę tę pokryłem z oszczędności całego swojego życia. Drugim argumentem za likwidacją Pogotowia dla Zwierząt jest brak współpracy i pomocy od strony społeczeństwa, pomimo wielokrotnych próśb i apeli. Poza nieliczną grupą Wolontariuszy, którzy pomagają mi choćby w szukaniu domów adopcyjnych, poza kilkoma przyjaciółmi, nikt tak naprawdę mi nie pomaga, a ciągłą „walką z wiatrakami” jestem już po prostu zmęczony. O swojej decyzji dot. przyszłości Pogotowia Ratunkowego dla Zwierząt poinformuję za kilka dni odrębnym komunikatem.
Pozostaję z poważaniem,
Janusz Orzechowski
Przyjaciel Zwierząt

Posted

Ale jaja :| Toście mnie zagieły. Kurde. Może by tak zorganizować jakąś ogólnopolską akcje na rzecz Psiego Losu? Trza rozgłośnić ile ten szpital zrobił i dać apel o pomoc. Jeśli J. Orzechowski zamknie szpital, będzie naprawdę kiepsko... :(

Posted

Anashar napisał(a):
Ale jaja :| Toście mnie zagieły. Kurde. Może by tak zorganizować jakąś ogólnopolską akcje na rzecz Psiego Losu? Trza rozgłośnić ile ten szpital zrobił i dać apel o pomoc. Jeśli J. Orzechowski zamknie szpital, będzie naprawdę kiepsko... :(

Trafiłam na stronę psiego losu ok 17 i to było, a teraz nie ma nic:-(