Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 163
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Proszę o szczegóły związane z psychiką i zachowaniem dalmatynki (wszelkie dostępne info), gdyż jestem zaintersowana jej adopcją. Niestety nie mogłam dodzwonić się do Pani Grażyny.
Mój numer telefonu 662 252 254.

Posted

ANKA_89 napisał(a):
to straszne!
podnosze

BTW. znam weta, który usypia za 50zł:angryy: :angryy:

Jeśli jest to usypianie "na życzenie", gdyby to zgłosić do prokuratora, facet traci prawo wykonywania zawodu.
Ponieważ to jest przestępstwo w świetle polskiego prawa.

Znam weta, który takich delikwentów informuje o tym fakcie, podając stosowne paragrafy. Każde inne postępowanie jest nieetyczne. I bezprawne. Wiem, ze w tym kraju prawo swoje, życie swoje - ale dlatego właśnei tak jest, że większość się go nie trzyma i idzie na różne "ustepstwa".

Kciuki za pieski....

Posted

Witam wszystkich :)

piszę w imieniu Grażyny.

No więc foksterierek jest w tej chwili w domku tymczasowym, który być może stanie się jego stałym domkiem. Myślę, że sytuacja rozwiąże się w najbliższych dniach.

Jeżeli chodzi o dalmatynke to również jest w domku tymczasowym i dzisiaj zapadnie decyzja czy w nim zostanie na stałe. Poza tym jest kilka domków do sprawdzenia, miedzy innymi w Tychach i Kielcach. Napewno postaramy się wybrać najlepszy :)

bedę na bierząco informowała o losach psiaków gdyż Grażyna ma strasznie dużo na głowie!!!

pozdrawiam

Posted

Uff, zarejestrowałam się po wielkich przebojach. Trafiłam tutaj zupełnie przez przypadek z forum...KAAN. Piesek jest po prostu cudny!
Dzwoniłam dziś do Grażynki, jestem chętna na wzięcie malucha foxterierka w razie gdyby była potrzeba. Zostawiłm swoje namiary:)
Osobiście ja i moja rodzina jest posiadana przez bardzo nobliwego już Pana Maxa. Foxa oczywiście. Tricolor, nierodowodowy po przejściach, ale szczęśliwy i bardzo, bardzo dzielny.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH:))))

Posted

Jeszcze raz wszystkim serdecznie dziękuję za pomoc. Oddzew był niesamowity i cieszę się, że jest kilka domków, które są chętne przygarnąć te psiaki. Obiecuję, że od jutra, a raczej od dzisiaj postaram się ustabilizować sytuację psiaków. W środę wróciłam do domu przed 22.00 i nieodważyłam się już do nikogo dzwonić.

Niestety martwi mnie dalmatyńka, która jest w trakcie leczenia. Jej uszy są w okropnym stanie i przez to często trzepie głową, ale cóż czyścimy, kropimy i podajemy tabletki, a w piątek idziemy z nią do kontroli.
Po za tym psiaki czują się dobrze, są grzeczne i bardzo spokojne.

Szczerze mówiąc to życzyłabym sobie, żeby wszystkie psiaki były takie kochane i wzbudzały taką wspaniałą reakcję i mam nadzieję że mój następny "problem", a raczej "dwa problemy", równie szybko znajdą dom. A oto owe problemy:

oczywiście zakładam im już osobyny wątek, ale nadmienię Wam tylko, że te cuda zostały porzucone w kartonie na skraju leśnej drogi.
Mi już po prostu ręce opadają.

Posted

Dobrze, ze sytuacja dalmasi i foksia juz sie prawie wyklarowala. Tylko domki tymczasowe musza zdecydowac co dalej i czy psiaki zostaja ufff :mdleje:

A te male to po prostu cudenka, na tego brazowego to chyba bedzie duzy popy, trzeba starannie wybrac domek, zeby do jakiejs rozmnazalni nie trafil , ma cos w sobie ze szpica ,ach te uszy :iloveyou:

Posted

Wandziu jesteś niezastąpiona serdecznie dziękuję za wlejenie linku!!!

Jeżeli chodzi o dalmatyńkę i foksia to domki tymczasowe mają poważny problem z rozstaniem się z tymi wspaniałymi pieskami. W sumie nie wiem co lepsze. Zostawić je tam gdzie są czy namawiać tymczsowych opiekunów do rozstania.
Ale cóż decyzję trzeba szybko podjąć, więc życzcie mi i psiakom powodzenia. Niestety zawsze jest mi bardzo trudno wydawać zwierzęta.

Posted

trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie!! :thumbs:

a przy okazji... :cool3: jeżeli są kolejne domki chętne na foksie, to jeszcze dwa szukaja domów
czy ktoś może się z nimi skontaktować i przekazać informacje o tych dwóch biedakach??

3-letni pies w schronisku we Wrocławiu
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35820&highlight=dixi

4-letnia sunia w schronisku w Ostródzie
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36651&page=21

Posted

OMM napisał(a):
Dzwonię i dzwonię, i nikt nie odbiera. Ale namolnie będę dzwoniła dalej :))

Oj, namolna to ty jesteś :evil_lol: miałam 13 połączeń nieodebranych! :lol:
ALE SIĘ DODZWONIŁAŚ I BARDZO SIĘ CIESZĘ :multi:
PRZEPRASZAM :oops: , POJECHALIŚMY Z PSAMI NA SPACER DO LASU I ZAPOMNIAŁAM TELEFONU. :oops:
Po powrocie wszystkim oddzwaniałam tylko nie Tobie bo nr się nie wyświetlił.

:Dog_run:

Posted

Wróciłam z Dalamtyńką od weterynarza.
Drożdżak i alergia to podobno częste rzeczy u tej rasy, szkoda, że i on musiała to załapać.
Grzybka leczymy, ale alergikiem to będzie już zawsze więc osoba, która chciała by ją przygarnąć musi się z tym liczyć.

Mam nadzieję, że nie odstraszę nikogo tymi informacjami, ale też nie mam zamiaru niczego ukrywać i z premedytacją kogoś wprawadzać w błąd.
Po za tym jak już pisałam Stella jest bardzo kochanym i przymilnym psem.
Na dzisiejszym spacerze była bez smyczy i świetnie się pilnowała.
Spotkaliśmy też dużą grupę psów (spacerujących z właściecielami) i Stella świetnie się zachowywała, chociaż trochę się bała i na początku zadyszki dostała.

Posted

No ja tak tajemniczo dzwoniłam 13 razy :>
Ach, bo myśleliśmy, że trzeba będzie po Niego jechać już-natychmiast, a to jednak ode mnie 3-4 godziny w jedną stronę, więc chiałam sobie poukładać dzień jak najszybciej. Bo to święta i jeszcze 1001 drobiazgów w ostatniej chwili trzeba wykonać, najlepiej stojąc na rzęsach. Ale już teraz czekamy, nie wigilii, nie prezentów, tylko do soboty 30.12 kiedy przyjedziemy po malucha. Spaik czy Snapi? Bo nie spamiętałam z wrażenia a mnie tutaj dzieciarnia molestuje ;)

Posted

Ja też mylę imiona foksterierka.
Jeżeli tym razem się nie mylę to na imię ma Spaik, ale ja się mylę i go cały czas nazywam Snapi.
Zresztą imienia dalmatyńki też niezabardzo umię spamiętać.
Jakoś źle mi się wymawia imię Stella, a przecież jest takie ładne, za to mój tata nazwał ją Stefcia.

Posted

Zkoro psy skończyły z tym , pożal sie boże, zeszłym domem - może można skończyć z ich imionami - niech zaczną od nowa... :roll:

Posted

Reyes, a czy masz jakąś propozycję na nowe imię?

Jeden z domków, gdzie miała zamieszkać Stella wycofał się, gdyż wystraszyli się jej alergii.

Więc szukamy dalej, tym razem do dwóch osób, które również chciały Stelle nie udało mi się dodzwonić, ale zbliżają się Święta więc nie ma się co dziwić.

Najpierw i tak muszę ją wyleczyć, żeby ją wydać w każdym razie Stella ma coraz ładniejsze uszka, a zaczerwienia na brzuszku widocznie się zmniejszają.