Jump to content
Dogomania

Kasia-ONka bez lapy-w DT juz...od 2 lat (!)- Potrzebna karma RC Intestinal

Recommended Posts

Posted

Ogromnie dziekuje za wplate 150 zl na karme dla KASI - IZABELI P.-S. z Warszawy :Rose: :iloveyou: :Rose: ! ! !
Zaraz zamawiam Royalka dla Kasi.
Bardzo, bardzo dziekuje !

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przedstawie Wam tez malutka moja Polcie - tez nie ma lapki, ale tylnej. Bo chyba jeszcze nie pokazywalam mojego malego aniolka w tym watku - to w koncu kolezanka Kasi....

Polcia jest u nas od marca ub. roku i przyjechala do nas ze schroniska w Krakowie. Jest kochaniutka :loveu: .

Posted

Jola_K napisał(a):
piekna pogoda w weekend byla :)
i widze ze juz wiosna, lubie wiosne :loveu:

sunki chyba tez sie ciesza z jej nadejscia :lol:

pozdrawiam

Poranki mamy jeszcze mrozne.... trawka jest oszroniona, ale potem.... CUDO ! ! ! ! !

Posted

Kasia pozdrawia cioteczki :loveu: !
Dziewczyna ma teraz duzo swiezego wiejskiego powietrza..... dojdzie do siebie szybciutko, tylko z tym tyciem bedzie problem, bo to taki zywiol :evil_lol: , ze w miejscu nie chce chwili wysiedziec :lol: .... i kalorie spala :cool3: .

Posted

dziekujemy i my pozdrawiamy :)

zmiana jaka w Kasi zaszla jest zauwazalana, odwalilas kawal dobrej roboty, zuziu :loveu:
Kasia nie jest juz smutnym psiakiem, odzyla, psychicznie i fizycznie :)

ps
Polcia jest slodziutka :loveu: :loveu:

Posted

Jola_K napisał(a):

ps
Polcia jest slodziutka :loveu: :loveu:

Polcia ma dlatego drugie imie ... Batonik :loveu: ... i na nie rowniez reaguje !
A skad sie wzielo ? Wlasnie .... "jest slodziutka" :loveu: :loveu: :loveu:

A tu wczorajsze czesanko ... sporo siersciuchy wyszlo...

Posted

majafaja napisał(a):
nie no . . Kasiulka pięknie wygląda!! cudwonie!!

a jak tam wizje domków? są już jakieś czy cisza?

Cisza..... Allegro nie przynioslo efektow, ale poczekamy jeszcze ... nam sie nie spieszy.
Teraz moj maz jest na urlopie, wiec Kasia duzo czasu na dworze spedza razem z Ina i Isia.

Za dwa tygodnie znowu sie przejedziemy do doktora, zeby zwazyc Kasiule.... nadal nie przybiera dziewczyna na wadze.... kurcze, co to jest ....:shake:
Wiem, ze na to trzeba dluzej poczekac, ale ... az tak dlugo, zeby efektow nie bylo widac ....:shake:
Nadal zeberka na wierzchu.... kregoslup sterczy...

Posted

Zuziu .. .mój eto, tj. donek, ma w kłębie 45 cm a to bardzo dużo a waży tylko 36 km, mozna się pouczyć anatomii , a jest zdrowy jak byk... onki już tak mają .. trzeba się dobrze postarać aby utuczyć onka, ale on pwoinien miec wyczuwalne żeberka ...

Posted

Przepraszam ale jak to jest możliwe. Moja Bunia ONkowato-kaukaziowata ma w kłębie 54cm i waży 37-38kg (czyli jest wyższa niż Twój Eto a waży podobnie) a wygląda na bardzo dobrze zbudowaną.

Posted

[quote name='Aga i Eto']Zuziu .. .mój eto, tj. donek, ma w kłębie 45 cm a to bardzo dużo a waży tylko 36 km, mozna się pouczyć anatomii , a jest zdrowy jak byk... onki już tak mają .. trzeba się dobrze postarać aby utuczyć onka, ale on pwoinien miec wyczuwalne żeberka ...

Ale popatrzcie na Kasie..... czy az tak chuda powinna byc :shake: ... a juz ponad dwa miesiace jest na odpowiedniej karmie:shake: .
Powoli jej podaje tez inna karme ( bo tak zalecil lekarz, zeby po jakims czasie przechodzic na taka odpowiednia dla owczarkow w jej wieku ).... Purine dla psow aktywnych ( ktora podaje moim sukom ).
Kasia dostaje garsc dziennie i zabieram do kurtki do kieszeni ... dostaje ja jako nagrode za przychodzenie na zawolanie.
Tylko, ze potem juz o zadnym spacerze nie ma mowy, bo .... nosem w kieszeni mi siedzi :evil_lol:

Dwa zebraki najwieksze :loveu: - Polcia i Kasia

No i tutaj chcialam pokazac te SKORZAKI, ktore ma Kasia - jesli ktos nie wie, to choroba ktora polega na tym, ze na galkach ocznych w kacikach zewnetrznych oczu narasta skora, ktora porasta sierscia, jak reszta ciala.
U Kasi sprawia to wrazenie , jakby z zewnetrznych kacikow oczu wyrastaly jaj takie zalotne rzeski :loveu: .
Ale generalnie jest to choroba, ktora kwalifikuje sie do operacji ( na razie nie ma takiej potrzeby, bo z Kasi oczu nie ma zadnych wysiekow, ani nawet nie lzawi wiecej, niz normalnie pies ).

Swietnie to tez widac na zdjeciu w moim bannerku.

.

Posted

Tak z pokroju to nie wygląda na bardzo wychudzoną ale te żeberka to chyba jednak za bardzo wystają. Jakby parę kilo złapała to pewnie by jej nie zaszkodziło. Trzeba tylko uważać żeby nie przesadzić (ale na razie to chyba nie to zmartwienie) bo jednak ma tylko trzy łapki i za gruba też nie powinna być.

Posted

Napisala do mnie w sprawie adopcji Kasi pani z okolic Gdanska..... ale Kasia zostawalaby sama w domu i nie jestem tak do konca pewna, czy moze juz wytrzymac cale 9 godzin, bo czasami jej sie zdarza jeszcze nabrudzic.
Jeszcze jakis czas niech bedzie u mnie i sie nadal kuruje.

No coz.... szkoda.... bo mimo, ze Kasia u mnie nie cierpi, to nie moze zostac na zawsze.... musi znalezc swoj wlasny domek... najlepszy.
Gdyby Kasia domek znalazla, na jej miejsce moglby przyjsc inny biedak...

Posted

Kasia wygląda skromniutko....chudzinka z niej.
Kiedy Rex trafił do mnie na tymczas, też przedstawiał żałosny wygląd, ważył ok 30 kg, teraz waży 40 kg i jest świetnie umięśniony, bo wszystko spala. Na zapasionego nie wygląda :lol:

Posted

[quote name='magda z.']Pozdrawiamy z Bismarckiem koleżankę. Może potzreba jej jeszcze czasu, a potem będzie z niej taki klusek jak z Lunki;)

Kasia chudzina , bo wazy ledwie ok. 17 kg, a powinna jakies 25 wyzyc..... ale dojdziemy do tego.

Pani z Gdanska pokochala moja Kasie, ale zaproponowalam jej inna sunie ze schroniska w Dzierzoniowie ... tez nie ma lapki i jest biedniutka.... kasia moze jeszcze u mnie troche poczekac....
Ale prosze o pomoc w transporcie dla tej suni :
DZIERZONIOW - GDANSK ! ! !

Posted

majafaja napisał(a):
no to podnosimy!! transport potrzebny!!!

Nie, nie, nie .... jeszcze Kasi nie oddaje.
Kasia jeszcze musi sie u mie nadal kurowac....

A jedzie ta slodka panienka

Posted

Kasienka czeka na odwiedziny cioteczek.
Kochana dziewczyna teraz wiecej czasu na dworze spedza.
Zaczyna juz sama wychodzic sobie na dwor zeby siusiu zrobic i qpke, ..... ale szybciutko wraca do domu.
Do tej pory nie chciala sama sie zalatwiac na dworze.... musialam ja z nia spacerowac :roll: .