Jump to content
Dogomania

"Bolek" i "Tola"- sochaczewskie boksery - są już w swoich Nowych Domach!

Recommended Posts

• Replies 449
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podczas dzisiejszej wizyty w schronisku miałam okazję poznać tą nową biedę - podrzuconą bokserkę. Nazwałam ją TOLA - no bo jeśli jest Bolek i Lolek (szczeniak w boksie z bokserem Bolkiem) - to imię dla boksi nasunęło się samo ;)

Suczka to bokser z najkrótszym jaki widziałam u boksera pyszczkiem - wygląda, jakby wjechała kiedyś pyskiem w ścianę, ma taką krótką kufę ;)
Jest przestraszona, przez co troszkę nieufna, przywitała mnie szczekaniem z kąta boksu. Ale już po chwili nadstawiała wszystko, najchętniej dupkę, do drapania przez siatkę boksu :loveu: Jest bardzo nieszczęśliwa, ma bardzo smutne oczy, na moje odejście znowu zaczęła szczekać, ale tym razem to był widoczny protest-song - takie szczekanie pełne wyrzutu i skargi :placz:

A oto TOLA:

Ludzie mają zimne głazy zamiast serca, naprawdę...

Posted

Bokser BOLEK czeka na dom w boksie obok razem z małym szczeniurkiem Lolkiem, na którego tak fajnie uważa, żeby go nie podeptać, kiedy skacze przy siatce - mimo niewątpliwego adhd to jednak kochany psiur jest :p

Ale UWAGA: Opiekun schroniskowy powiedział mi dzisiaj, że dzwonił ktoś, kto chce przyjechać bo Bolka i pies ma ponoć na dniach pojechać do nowego domu! Oby tak się stało - i oby to był dobry i ODPOWIEDZIALNY dom...

Posted

:shake: śliczniutka... krótki ogonek?
i czy wygląda na używaną do rozrodu?

Marka napisał(a):
Ale już po chwili nadstawiała wszystko, najchętniej dupkę

sunie zazwyczaj są trochę mniej ufne - a to nastawianie dupki nazywam "doopczeniem" ;) boksie to uwielbiają i jak się dłużej je drapie przy ogonku to tak fajnie zniżają tyłeczki :loveu:

Marka napisał(a):

Suczka to bokser z najkrótszym jaki widziałam u boksera pyszczkiem - wygląda, jakby wjechała kiedyś pyskiem w ścianę, ma taką krótką kufę ;)

Boksery, jak są małe i jeszcze nie potrafią wchodzić na łóżko, to walą pysiami w jego bok i stąd się biorą krótkie kufy ;) :evil_lol:

Posted

Tak - TOLA jest sama w boksie - ma tam sporo słomy, ale budę zrujnowaną (tam na kwarantannie jakiś geniusz zrobił tak małe wejścia do boksów, że nie da się wstawić budy - trzeba by w środku zbudować lub złożyć :cool3:).

Bodziulka napisał(a):
:shake: śliczniutka... krótki ogonek?
i czy wygląda na używaną do rozrodu?

Na pewno miała szczeniaki - więc być może tak...

Ogonka w ogóle nie zauważyłam żadnego - więc chyba króciuteńki.

Posted

Łojezu! Ten Bolek jest prześłiczny. No jak takiego psa można wyrzucić;( Ten jego były właściciel to skończony idiota... Przecież to takie piękne psisko, co z tego że nadpobudliwe...

Posted

A ja powtarzam jeszcze raz: nie ma nadpobudliwych bokserów - u nich to normalne :diabloti: :evil_lol:
Tak się przyjżałam oczkom Bolka i są troszkę zaczerwienione, możliwe, że ma problemy z nimi, ale u boksiów to dość popularna sprawa... niestety :shake:

Posted

Jak Tola nie ma budy porządnej, to nie ma szans w mróz. :-(
Kombinujmy chociaż tymczas, albo hotel.
Tylko skąd kasa na hotel.:shake:

Marka, a kufa u boksia powinna być krótka! :razz:
Tak jak po zderzeniu ze ścianą.
Bo, np. Bolek, ma raczej boksiowatą mordkę.

Posted

gdyby nie chory bark to bym sie wybrala do Azorka, bo tez mamy cos do zawiezienia dla kotow na strych, jak tylko zastrzyki zadzialaja to meza zaciagne

zeby ludzie boksery w zime wywalali :(, szkoda gadac

Posted

tanitka napisał(a):
ASiu, znajdziesz dla boksiów miejsce w hotelu? Ta suczka jest jak wyrzut sumienia!:-(

Będę szukać jutro miejsca dla boksia z łańcucha koło G.Kalwarii (wrazie czego, gdyby sytuacja była b.zła, mam nadzieję, że tak nie będzie).
Więc sprawdzę sytuację hoteli, podejrzewam, że po 1 stycznia będą miejsca.

Ale bardziej martwię się o kasę, skąd ją wziąć. :shake:

Posted

Marka napisał(a):

Ale UWAGA: Opiekun schroniskowy powiedział mi dzisiaj, że dzwonił ktoś, kto chce przyjechać bo Bolka i pies ma ponoć na dniach pojechać do nowego domu! Oby tak się stało - i oby to był dobry i ODPOWIEDZIALNY dom...

Czekamy na dobre wieści!