Bodziulka Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 tanitka napisał(a):a co z miejscami u Pani Grażynki?:razz: o to chyba najlepiej zapytać Asię, ale w tym okresie wyjazdowym to raczej bym na nie nie liczyła, raczej po nowym roku :( Quote
Bodziulka Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Faflunki chcą do domu... pod lasem pewnie 0 stopni jest :shake: Quote
Marka Posted December 28, 2006 Author Posted December 28, 2006 Podczas dzisiejszej wizyty w schronisku miałam okazję poznać tą nową biedę - podrzuconą bokserkę. Nazwałam ją TOLA - no bo jeśli jest Bolek i Lolek (szczeniak w boksie z bokserem Bolkiem) - to imię dla boksi nasunęło się samo ;) Suczka to bokser z najkrótszym jaki widziałam u boksera pyszczkiem - wygląda, jakby wjechała kiedyś pyskiem w ścianę, ma taką krótką kufę ;) Jest przestraszona, przez co troszkę nieufna, przywitała mnie szczekaniem z kąta boksu. Ale już po chwili nadstawiała wszystko, najchętniej dupkę, do drapania przez siatkę boksu :loveu: Jest bardzo nieszczęśliwa, ma bardzo smutne oczy, na moje odejście znowu zaczęła szczekać, ale tym razem to był widoczny protest-song - takie szczekanie pełne wyrzutu i skargi :placz: A oto TOLA: Ludzie mają zimne głazy zamiast serca, naprawdę... Quote
Marka Posted December 28, 2006 Author Posted December 28, 2006 Bokser BOLEK czeka na dom w boksie obok razem z małym szczeniurkiem Lolkiem, na którego tak fajnie uważa, żeby go nie podeptać, kiedy skacze przy siatce - mimo niewątpliwego adhd to jednak kochany psiur jest :p Ale UWAGA: Opiekun schroniskowy powiedział mi dzisiaj, że dzwonił ktoś, kto chce przyjechać bo Bolka i pies ma ponoć na dniach pojechać do nowego domu! Oby tak się stało - i oby to był dobry i ODPOWIEDZIALNY dom... Quote
Bodziulka Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 :shake: śliczniutka... krótki ogonek? i czy wygląda na używaną do rozrodu? Marka napisał(a):Ale już po chwili nadstawiała wszystko, najchętniej dupkę sunie zazwyczaj są trochę mniej ufne - a to nastawianie dupki nazywam "doopczeniem" ;) boksie to uwielbiają i jak się dłużej je drapie przy ogonku to tak fajnie zniżają tyłeczki :loveu: Marka napisał(a): Suczka to bokser z najkrótszym jaki widziałam u boksera pyszczkiem - wygląda, jakby wjechała kiedyś pyskiem w ścianę, ma taką krótką kufę ;) Boksery, jak są małe i jeszcze nie potrafią wchodzić na łóżko, to walą pysiami w jego bok i stąd się biorą krótkie kufy ;) :evil_lol: Quote
Bodziulka Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Marka napisał(a): :loveu: fafelki przepiękniaste!! a Tola jest sama w boksie? Quote
Marka Posted December 28, 2006 Author Posted December 28, 2006 Tak - TOLA jest sama w boksie - ma tam sporo słomy, ale budę zrujnowaną (tam na kwarantannie jakiś geniusz zrobił tak małe wejścia do boksów, że nie da się wstawić budy - trzeba by w środku zbudować lub złożyć :cool3:). Bodziulka napisał(a)::shake: śliczniutka... krótki ogonek? i czy wygląda na używaną do rozrodu? Na pewno miała szczeniaki - więc być może tak... Ogonka w ogóle nie zauważyłam żadnego - więc chyba króciuteńki. Quote
Kiłi Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Łojezu! Ten Bolek jest prześłiczny. No jak takiego psa można wyrzucić;( Ten jego były właściciel to skończony idiota... Przecież to takie piękne psisko, co z tego że nadpobudliwe... Quote
Bodziulka Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 A ja powtarzam jeszcze raz: nie ma nadpobudliwych bokserów - u nich to normalne :diabloti: :evil_lol: Tak się przyjżałam oczkom Bolka i są troszkę zaczerwienione, możliwe, że ma problemy z nimi, ale u boksiów to dość popularna sprawa... niestety :shake: Quote
joaaa Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Jak Tola nie ma budy porządnej, to nie ma szans w mróz. :-( Kombinujmy chociaż tymczas, albo hotel. Tylko skąd kasa na hotel.:shake: Marka, a kufa u boksia powinna być krótka! :razz: Tak jak po zderzeniu ze ścianą. Bo, np. Bolek, ma raczej boksiowatą mordkę. Quote
tanitka Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 ASiu, znajdziesz dla boksiów miejsce w hotelu? Ta suczka jest jak wyrzut sumienia!:-( Quote
Bodziulka Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Jak patrzę na te fotki, to ja bym całą tą trójkę zgarnęła pod pierzynkę :-( A może da się którąś z tych nowych bud rozkręcić i z powrotem skręcić w boksie? Quote
eurydyka Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 gdyby nie chory bark to bym sie wybrala do Azorka, bo tez mamy cos do zawiezienia dla kotow na strych, jak tylko zastrzyki zadzialaja to meza zaciagne zeby ludzie boksery w zime wywalali :(, szkoda gadac Quote
joaaa Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 tanitka napisał(a):ASiu, znajdziesz dla boksiów miejsce w hotelu? Ta suczka jest jak wyrzut sumienia!:-( Będę szukać jutro miejsca dla boksia z łańcucha koło G.Kalwarii (wrazie czego, gdyby sytuacja była b.zła, mam nadzieję, że tak nie będzie). Więc sprawdzę sytuację hoteli, podejrzewam, że po 1 stycznia będą miejsca. Ale bardziej martwię się o kasę, skąd ją wziąć. :shake: Quote
Bodziulka Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 joaaa napisał(a): Ale bardziej martwię się o kasę, skąd ją wziąć. :shake: no dobra, przyznać się, kto trafił tą szóstkę w totka :mad: ;) Quote
malagos Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 To ja sobie podrzucę boksereczki... tyle tylko mogę, ale tu zagladam..... Quote
Iza i Avanti Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Sochaczewskie boksie proszą o domek... :( Quote
AgaiTheta Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Marka napisał(a): Ale UWAGA: Opiekun schroniskowy powiedział mi dzisiaj, że dzwonił ktoś, kto chce przyjechać bo Bolka i pies ma ponoć na dniach pojechać do nowego domu! Oby tak się stało - i oby to był dobry i ODPOWIEDZIALNY dom... Czekamy na dobre wieści! Quote
Bodziulka Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 na razie nic nie wiadomo - myślę, że jeżeli ktoś przyjedzie, to jutro albo w niedzielę... Quote
Bodziulka Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Jutro się zobaczymy z faflaczkami :loveu: Quote
Ania-Sonia Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Bodziulka, ale Ty pisku narobisz!!! :evil_lol: Quote
Recommended Posts