Jump to content
Dogomania

"Bolek" i "Tola"- sochaczewskie boksery - są już w swoich Nowych Domach!

Recommended Posts

• Replies 449
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tanitka']MAtko Boża!!!! jak można???:angryy: jak ci ludzie mogą pójśc na pasterkę???!!!!:angryy::angryy::angryy:bezsprzecznie poszli ......
cholery można dostać ...oby z tym karpiem sie sprawdziło:diabloti:
hopać faflunki:-(

Posted

!ćaM awruK
żeby im się coś na łeb zwaliło. A swoją drogą to ja bym zapisywał numery samochodów takich ludzi i je tu publikował :) No i teraz są dwa rozwiązania: Jedno to butelka z będyną ekstrakcyjną za 2,30 w sklepie plus szmata do podłóg wetknięta w szyjkę - dość ryzykowna no i drugie - zamiast zapalniczką to użyć tabletki takiej specjalnej co minimalizuje ryzyko zrobienia sobie krzywdy. No - jak ktoś nie umie szanować życia psów to samochodu też nie powinien mieć bo znaczy że może np pieszego rozjechać - skoro i tak sumienia nie ma.....

Posted

Jak pomyślałam o tej boksi w izolatce, to zdjęcia Rudasa stanęły mi przed oczami.:-( Tylko wtedy było lato, a teraz mróz, pewnie nie za ciepło w tym budynku..?:-(

Posted

-Martyna- napisał(a):
mam nadzieje , ze zle sobie karpia wyfiletowali :angryy:

Wiecie co?? ja rozumie że oni źle potraktowali te bidulki ale żeby aż takie życzenia?? to jest HAMSTWO przestańcie nawet najgorszemu mordercy się nie życzy śmierci a wy takie rzeczy?? mówią że dogomaniacy pomagają a wy się nie skupiacie na pomocy psiakom tylko najeżdrzacie na właścicieli.
Przepraszam za mocne słowa ale dla mnie jest nie do pomyślenia by życzyć człowiekowi by źle sobie karpia zfiletował:shake: :shake:

Posted

[quote name='Kitka20']Wiecie co?? ja rozumie że oni źle potraktowali te bidulki ale żeby aż takie życzenia?? to jest HAMSTWO przestańcie nawet najgorszemu mordercy się nie życzy śmierci a wy takie rzeczy?? mówią że dogomaniacy pomagają a wy się nie skupiacie na pomocy psiakom tylko najeżdrzacie na właścicieli.
Przepraszam za mocne słowa ale dla mnie jest nie do pomyślenia by życzyć człowiekowi by źle sobie karpia zfiletował:shake: :shake:

Kitka - dla Ciebie to nie do pomyślenia, bo nie byłaś w zimnej, betonowej schroniskowej kwarantannie i nie widziałaś tej niewyobrażalnej rozpaczy w oczach takiego porzuconego psa. Nie słyszałaś jego rozpaczliwego wycia, nie ustającego przez godziny, dnie, a czasem i tygodnie... Trzęsącego się nie tylko z powodu mrozu, do którego nie jest przyzwyczajony, ale także z powodu silnych emocji, wstrząstających całym ciałem takiego zrozpaczonego psa.
Zapewniam Cię, że wystarczy raz zobaczyć i POCZUĆ jego cierpienie - wtedy już sam się nóż w kieszeni otwiera :cool3:

PS1. Przepraszam Cię, ale na jakiej podstawie piszesz o wypowiadających się tutaj, że "nie skupiają się na pomocy zwierzakom"? Czy masz jakieś konkretne wyobrażenie o naszej działalności..?

PS2. "Chamstwo" - nie "hamstwo".

Posted

Kitka20 napisał(a):
nawet najgorszemu mordercy się nie życzy śmierci a wy takie rzeczy??

a ja jestem za karą śmierci ;) ale nie o to tu chodzi...

jak się jedzie do schroniska i pies kładzie mordkę na kratach boksu, a gdy dodatkowo jest to faflakowa mordecka :-( to wierz mi, człowiek jest w stanie conajmniej wykastrować na żywca takiego "właściciela"

Posted

[quote name='Kitka20']Wiecie co?? ja rozumie że oni źle potraktowali te bidulki ale żeby aż takie życzenia?? to jest HAMSTWO przestańcie nawet najgorszemu mordercy się nie życzy śmierci a wy takie rzeczy?? mówią że dogomaniacy pomagają a wy się nie skupiacie na pomocy psiakom tylko najeżdrzacie na właścicieli.

dziecko masz wielki problem z interpretacja i z emocjami ...
z ortografia zreszta rowniez , dorzuce jeszcze najezdzacie , a nie najezdrzacie

i nie robmy tu off'a...

Posted

No właśnie, off zupełnie zbędny ;) , Kitka20 jak trochę na dogo posiedzi (zwłaszcza na PwP) to pewnie sama zmieni zdanie bez naszej pomocy.;) Chlastać, kastrować i palić żywcem!:diabloti: ;)
Kitka, a może włączysz się w pomoc tym psiakom? Porozwieszasz plakaty na przykład?:cool3:

DWA CUDNE BOKSIE POTRZEBUJĄ POMOCY!!!:-(

Posted

O żesz q....!!!!! :angryy:
Przepraszam, ale nie mogę!
Jak one sobie poradzą, dzisiaj już mróz!

Dawa dni mnie nie było na dgm, myslałam Świeta,
ludzie chcą być lepsi ...

Posted

Bodziulka napisał(a):
a ja jestem za karą śmierci ;) ale nie o to tu chodzi...

jak się jedzie do schroniska i pies kładzie mordkę na kratach boksu, a gdy dodatkowo jest to faflakowa mordecka :-( to wierz mi, człowiek jest w stanie conajmniej wykastrować na żywca takiego "właściciela"

Bez zadnych srodkow przeciw bolowych :diabloti:

Marko
Ile ta psina musi sie jeszcze meczyc w tym boxie na kwarantannie ?
Gdzie jest ten drugi boxio ?

Posted

daisy napisał(a):
Marko
Ile ta psina musi sie jeszcze meczyc w tym boxie na kwarantannie ?
Gdzie jest ten drugi boxio ?

Wiem tylko, że oboje są na kwarantannie - i mam tylko nadzieję, że w tym samym boksie, żeby chociaż mogły się nawzajem ogrzać... I tego małego szczeniaczka, który też tam jest... :-(

Na kwarantannie teoretycznie powinny siedzieć 2 tygodnie, ale jeśli nowe boksy nie zostaną w tym czasie dokończone - to pewnie dłużej... Zresztą w żadnym boksie w "Azorku" te psy nie mają szans mieć ciepło - bo wszystkie boksy są albo metalowe albo betonowe - tyle, że na tej kwarantannie jest dodatkowo ciemno i ponuro, świata nie widać :razz:
Ale schronisko to przecież w ogóle nie jest wesołe miejsce... :sad:

Posted

Marka napisał(a):
Kitka - dla Ciebie to nie do pomyślenia, bo nie byłaś w zimnej, betonowej schroniskowej kwarantannie i nie widziałaś tej niewyobrażalnej rozpaczy w oczach takiego porzuconego psa. Nie słyszałaś jego rozpaczliwego wycia, nie ustającego przez godziny, dnie, a czasem i tygodnie... Trzęsącego się nie tylko z powodu mrozu, do którego nie jest przyzwyczajony, ale także z powodu silnych emocji, wstrząstających całym ciałem takiego zrozpaczonego psa.
Zapewniam Cię, że wystarczy raz zobaczyć i POCZUĆ jego cierpienie - wtedy już sam się nóż w kieszeni otwiera :cool3:

PS1. Przepraszam Cię, ale na jakiej podstawie piszesz o wypowiadających się tutaj, że "nie skupiają się na pomocy zwierzakom"? Czy masz jakieś konkretne wyobrażenie o naszej działalności..?

PS2. "Chamstwo" - nie "hamstwo".

Nie znasz mnie więc nie możesz stwierdzić że nie byłam bo byłam i widziałam szkoda mi tych psiaków i też mnie szlag trafia że istnieją tacy ludzie którzy gotują psiakom taki los ale żeby odrazu życzyć im wszystkiego najgorszego??:shake: zastanówcie się.

P.S.1 Na tej że większość postów jest skupiona na najeżdrzaniu na tych bezdusznych właścicielów a nie na pomocy.

P.S.2 owszem Chamstwo ale każdy może zgubić jedną litere wy zato nie używacie polskich znaków.

Więc wybaczcie jeżeli mnie nie znacie nie wpierajcie mi czegoś o czym nie wiecie

Posted

-Martyna- napisał(a):
dziecko masz wielki problem z interpretacja i z emocjami ...
z ortografia zreszta rowniez , dorzuce jeszcze najezdzacie , a nie najezdrzacie

i nie robmy tu off'a...

Martna zapewniam Cię że już dawno skończyłam 18 lat

Posted

AśkaK napisał(a):
No właśnie, off zupełnie zbędny ;) , Kitka20 jak trochę na dogo posiedzi (zwłaszcza na PwP) to pewnie sama zmieni zdanie bez naszej pomocy.;) Chlastać, kastrować i palić żywcem!:diabloti: ;)
Kitka, a może włączysz się w pomoc tym psiakom? Porozwieszasz plakaty na przykład?:cool3:

DWA CUDNE BOKSIE POTRZEBUJĄ POMOCY!!!:-(

Z miłą chęcią psiaką pomogę. Też mam ochotę np. wykastrować takich debili co zostawiają w schronisku psiaki ale jestem nauczona że nikomu się źle nie życzy bo to może się odwrócić przeciwko osobie źle życzącej. A ja w głębi serca wierze że Ci ludzie dostaną nauczkę

Posted

A któraś ciocia mogłaby uruchomić swoje 4 kółka i brumnąć nas do Azorka :cool3: tylko uprzedźcie wcześniej, żebym zrobiła sobie zapas środków uspakajających i Was na miejscu nie zapiszczała ;) :evil_lol:

Kitka20 napisał(a):

P.S.2(...)wy zato nie używacie polskich znaków.

nie każda klawiatura ma polskie znaki ;) nie każdy piszący w tym temacie mieszka na terenie Polski ;)

Posted

Marka napisał(a):
Wiem tylko, że oboje są na kwarantannie - i mam tylko nadzieję, że w tym samym boksie, żeby chociaż mogły się nawzajem ogrzać... I tego małego szczeniaczka, który też tam jest... :-(

Moze poprosic Zyte zeby tego dopatrzyla ? Jak rowniez zeby dostaly chociaz materac/koldre ?
Ktory maly szczeniaczek ? :-(

Na kwarantannie teoretycznie powinny siedzieć 2 tygodnie, ale jeśli nowe boksy nie zostaną w tym czasie dokończone - to pewnie dłużej...

Ktore nowe boxy ?

Zresztą w żadnym boksie w "Azorku" te psy nie mają szans mieć ciepło - bo wszystkie boksy są albo metalowe albo betonowe - tyle, że na tej kwarantannie jest dodatkowo ciemno i ponuro, świata nie widać :razz:
Ale schronisko to przecież w ogóle nie jest wesołe miejsce... :sad:

Schronisko ? :-(

Czy psiaki maja slome w budach ?

Posted

Daisy - w Azorku budowane są nowe boksy - jeszcze niewykończone, pewnie niedługo zostaną oddane do użytku. Będą jakby na wprost wejścia na plac - pod tą ścianą, która graniczy z lasem (przynajmniej tam były budowane, jak ostatnio byłam ;))
Słomę pewnie mają - ale czasami nawet to nie pomaga.
Co do kocyka/materacyka - to nie wiem, czy w schronisku jakiś mają. Jeszcze jest taki problem, że może on zawilgnąć i zupełnie nie będzie spełniał swojej funkcji :shake: Jeżeli uda nam się wybrać w najbliższym czasie, to mam trochę różnych "takich tam", to na pewno coś dostaną. Suńkę trzebaby też jak najszybciej wysterylizować. No i rzeczywiście, gdyby były razem w boksie, może udałoby im się utrzymać tą bokserską pogodę ducha i radość...