Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A teraz moje odczucia: Mia zaakceptowała Panią Mariolę i nowy domek. Rozdawała całusy, ocierała się o kanapę i robiła piękne fiki-miki na dywanie. Wypiła ze trzy miski wody, jednak kurczaczka przygotowanego dla niej nie ruszyła, dopoki Pani Mariola nie podała Księżniczce jedzonka z ręki do pysia, wówczas schrupała mięsko :)
Po powrocie do domu dzwoniłam i pytałam jak Mia się zachowuje. Jest grzeczna, zasygnalizowała, że chce wyjść, jednak jedna reakcja mnie zaskoczyła, mianowicie na mężczyzn. Gdy Pani Marioli mąż czy syn wolał dziewczynkę ona była przerażona i czołgała się w strachu. Myślimy, że pewnie była bita przez jakiegoś zwyrodnialca i stąd ten strach. U mnie to tylko ze mna i moją mamcia miała kontakt, więc nie byłam w stanie przewidzieć takiej reakcji :( Jednak Pani Mariola mowi, że już mąz podkłada podusię pod główkę Aiołkowi i powoli wszystko sie ustabilizuje.

Posted

Moglo byc tez tak, ze nie miala kontaktu z mezczyznami i ich nie zna a postawa i glos faceta znacznie sie rozni od kobiety... :) 3mam kciuki za dziewczyne i nowy dom!

Posted

R-oy napisał(a):
Moglo byc tez tak, ze nie miala kontaktu z mezczyznami i ich nie zna a postawa i glos faceta znacznie sie rozni od kobiety... :) 3mam kciuki za dziewczyne i nowy dom!

Roy Twój scenariusz jest bardziej optymistyczny, więc chcę wierzyć że właśnie tak było.....

Posted

Alicja napisał(a):
:multi::loveu:niunia w domeczku :loveu:

Michelle :glaszcze:

Jak stoicie z finansami ? Z bazarku na Mijusię powinno być ok 80 zł

Z finansami nie jest źle. Koszty transportu pokryła Dorotka - 100 PLN oraz Pani Mariola - 50 PLN WIELKIE DZIĘKI!
Koszt sterylki to 200 PLN z czego Roy zrefundował kwotę 70 PLN i Ty Alicjo 80 PLN to już 150 PLN- rownież BARDZO DZIĘKUJĘ!
Pozostałą kwotę biore na siebie, więc dziewczynka jest bez zobowiązan finansowych i bez długów :)

Posted

michelle04 napisał(a):
Z finansami nie jest źle. Koszty transportu pokryła Dorotka - 100 PLN oraz Pani Mariola - 50 PLN WIELKIE DZIĘKI!
Koszt sterylki to 200 PLN z czego Roy zrefundował kwotę 70 PLN i Ty Alicjo 80 PLN to już 150 PLN- rownież BARDZO DZIĘKUJĘ!
Pozostałą kwotę biore na siebie, więc dziewczynka jest bez zobowiązan finansowych i bez długów :)

jak tylko rozliczę bazarek to będe cię prosiła o nr konta

Posted

Michelle, dzięki Wam :) Tobie, Grazi, Jasi. Odpoczywaj Dziewczyno - wrażeń dużo było. Nie ryczcie, albo ryczcie ale tylko na szczęście. Będzie dobrze, musi być . Szczęścia Miiucha. Niecierpliwie będę czekała na wieści.

Posted

dorota k. napisał(a):
Michelle, dzięki Wam :) Tobie, Grazi, Jasi. Odpoczywaj Dziewczyno - wrażeń dużo było. Nie ryczcie, albo ryczcie ale tylko na szczęście. Będzie dobrze, musi być . Szczęścia Miiucha. Niecierpliwie będę czekała na wieści.

Dorotko to był cudny dzień, słoneczko podczas podróży- taki zwiastun nowego, lepszego życia dla Mi :)
Dziękuję za wszystko!!! :)

Posted

Iza i Avanti napisał(a):
Dziewczyny! Gratuluję nowego domku dla białaski :D

ja sie przywitam z Iza

a malutkiej szycze szczescia i wiem
ze bedzie je miala
bo to najbardziej radosna bokserka jaką do tej pory widzialam
i taka przylepiasta....
i dziekuje marzac aby wszystkie akcje adopcyjne mialy taki przebieg:)

Posted

Dzisiaj dzwoniła do mnie Pani Mariola. Wczoraj jeszcze Mia była troszkę bojaźliwa, spokojna, wyciszona, a dzisiaj to już diabeł wcielony:diabloti: Skacze z wersalki na wersalkę, w ferworze zabawy prawie podbiła oko synowi Pani Marioli, na spacerach gania jak wariat, ale pilnuje się. Sygnalizuje potrzebę wyjścia na dwor co 1,5 godziny, więc chyba troszkę symuluje i sprawdza na ile może sobie pozwolić :eviltong:
Nasz aniołek jest szczęśliwy i jej nowa rodzinka również :loveu:

Posted

Dobrze, że Miia już ma swój domek :-) Udało się dziewczynie. Widze, że już oswoiła się z mężczyznami, mam tylko sugestie, żeby byli oni wobec niej bardzo delikatni, nie zmuszali jej do kontaktu - moja suka tez tak reagowała i niestety teraz reaguje agresją na jakikolwiek gest mężczyzn wobec niej ... mam nadzieje, że Mia jest stabilniejsza psychiocznie i szybko zaufa swoim nowym Mężczyznom :-)