Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem umówiona z Panią Mariolą na kolejny telefon w środę, wówczas poproszę o jakieś fotki Mi albo o wizytę na wątku i Pani Mariola sama będzie relacjonować zachowanie "naszej" dziewczynki :)

Posted

michelle04 napisał(a):
Jestem umówiona z Panią Mariolą na kolejny telefon w środę, wówczas poproszę o jakieś fotki Mi albo o wizytę na wątku i Pani Mariola sama będzie relacjonować zachowanie "naszej" dziewczynki :)

dziękuje michelle

Posted

dorota k. napisał(a):
Jak będziecie rozmawiać, to powiedzcie proszę, że kochamy malutką i kochamy domek, że dał jej domek. Ale chrzanię.....

Dorotko zaproszę na wątek Panią Mariolę to osobiście Jej wszystko powiecie :) ale oczywiście nie omieszkam powtórzyć podczas rozmowy telefonicznej :loveu:

Posted

sabinka40 napisał(a):
A ja jak patrze na to zdjęcie to....ach, cudowna i cieszę sie że ma swój kochajacy domek:buzi:

Mnie osobiście to zdjęcie bardzo rozczula...pokazuje takie rozkoszne, radosne maleństwo... :)

Posted

Dzisiaj rozmawiałam z Panią Mariolą. Nasza dziewczynka nabiera apetytu, harcuje na spacerach. W domku troszkę rozrabia, bo gdy została sama na 1,5 godziny porozrywała reklamówkę oraz podstawkę ze stołu, ale Pani Mariola jest wyrozumiała:loveu:
Kolejny negatywny objaw, jest taki, że Mia jest przerażona, gdy Państwo siadają do obiadu, ucieka, chowa się w kąt:shake: Niestety, ale mam wrażenie, że była bardzo rygorystycznie wychowywana i mocno karcona:-( Ale nowa rodzinka już pracuje nad tym lękiem.
Podałam Pani Marioli link na dogo do naszej Mi i obiecała pisać oraz wstawić nowe fotki Księżniczki, czekam więc z utęsknieniem:multi:

Posted

Witam, Mia była dzisiaj u lekarza. Wystąpiły wolne stolce i wymioty.Jest dzielną pacjentką. Mimo złego samopoczucia interesował ją każdy piesek.Lekarz stwierdził ból brzucha i zagazowane jelita. Dostała 5 zastrzyków i kroplówkę 2 kroplówka glukoza w domku.W klinice spędziłyśmy 4 godz. Po powrocie do domu była widoczna poprawa.Napiła się siemia po 2 godz. dostała jedzonko,które zjadła z wielkim apetytem.Pani doktor wyczyściła uszy, były bardzo brudne i usunęła szew.Badania krwi dobre.Niestety Mia nie umie przebywać sama w domu, nadal rozrabia. Jutro ponownie wizyta w klinice. Mariola

Posted

[FONT=Tahoma]Witam nowy domek na dogo! :)[/FONT]
[FONT=Tahoma]Pani Mariolu pytała Pani co może być przyczyną tego bólu brzucha i zagazowanych jelit?[/FONT]
[FONT=Tahoma]Mia dostaje te chrupki co zostawiłam dla niej czy tylko jedzenie gotowane?[/FONT]

Posted

Custos napisał(a):
Witam, Mia była dzisiaj u lekarza. Wystąpiły wolne stolce i wymioty.Jest dzielną pacjentką. Mimo złego samopoczucia interesował ją każdy piesek.Lekarz stwierdził ból brzucha i zagazowane jelita. Dostała 5 zastrzyków i kroplówkę 2 kroplówka glukoza w domku.W klinice spędziłyśmy 4 godz. Po powrocie do domu była widoczna poprawa.Napiła się siemia po 2 godz. dostała jedzonko,które zjadła z wielkim apetytem.Pani doktor wyczyściła uszy, były bardzo brudne i usunęła szew.Badania krwi dobre.Niestety Mia nie umie przebywać sama w domu, nadal rozrabia. Jutro ponownie wizyta w klinice. Mariola

o bidulka ...

Co mała dostaje jesc ??

Posted

Miłe panie. Problem polega na tym co Mia jadła w schronisku a nie co teraz je i ile. Mia na posiłek otrzymywała kurczaka z ryżem w odpowiednich ilościach.Dzisiaj USG wykazało stare złogi w jelitach.Jest wprowadzona odpowiednia dieta.Widać wyrazną poprawę ,odchodzą gazy i wypróżnienie jest prawidłowe .Mia nie może jeść suchej karmy wprowadzony jest leczniczy pokarm.

Posted

Custos napisał(a):
Miłe panie. Problem polega na tym co Mia jadła w schronisku a nie co teraz je i ile. Mia na posiłek otrzymywała kurczaka z ryżem w odpowiednich ilościach.Dzisiaj USG wykazało stare złogi w jelitach.Jest wprowadzona odpowiednia dieta.Widać wyrazną poprawę ,odchodzą gazy i wypróżnienie jest prawidłowe .Mia nie może jeść suchej karmy wprowadzony jest leczniczy pokarm.

Pani Mariolu, wykazując zainteresowani posiłkami Mi nikt nie miał zlych intencji, ani zamiaru wprowadzenia Pani w stan poddenerwowania, nie było w tym rownież cienia sugestii o winie.
Mia była naszą podopieczną, wszyscy dbaliśmy o nią, wspomagaliśmy ją i zakochaliśmy się, więc naturalną reakcją jest, że teraz martwimy się o jej stan zdrowia. Pytając o posiłki chciałyśmy pomóc dzieląc się naszym doświadczeniem lub zdobyć wiedzę z tej sytuacji w jakiej znalazlyście się Pani i Mia.
Proszę,grajmy wszyscy do jednej bramki dla dobra i zdrowia Mi.

Posted

Witam.Nie miałam nic złego na myśli, może moje wieści były zbyt oficjalne.Dziękuję za rady i zawsze skorzystam. Mia jest już zdrowa.Dzisiaj skonczyła dietetyczną karmę i może już jeść mięsko i ryż. W poniedziałek ostatni zastrzyk i ostatnia wizyta u lekarza.Bidula jest bardzo głodna.Cały czas siedzi w kuchni a ja jedzonko muszę jej podawać w małych ilościach.Ale z dni na dzień będzie coraz więcej. Choroba jelit objawia się tym że wypróżnienie występuje po każdym posiłku a stolce są papkowate i mogą być z krwią.Podobnie jest u ludzi.Całuski dla ciotek od białaski.Właśnie się obudziłam.