Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Można podkraść fotki. Cioteczki ,czy możecie mi opisać historię białaski.Dlaczego znalazła się w straży miejskiej i w schronisku.Giselle ty moja dobra duszo ,Mia będzie miała 3 kubraczek ponieważ przybiera na wadze.Obecnie waży 25 kg.Dzięki za podpowiedz.

• Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Custos napisał(a):
Można podkraść fotki. Cioteczki ,czy możecie mi opisać historię białaski.Dlaczego znalazła się w straży miejskiej i w schronisku.Giselle ty moja dobra duszo ,Mia będzie miała 3 kubraczek ponieważ przybiera na wadze.Obecnie waży 25 kg.Dzięki za podpowiedz.

ciocia,kubraczkow NIGDY DOSYC:)
historia Mii mhhh
Dorotka niech napisze
ale pewnie bedzie taka
ze z inetrwencji znalazla sie w przytulisku i tyle....
bo taka jest historia wiekszosci zwierzat:(:(

Posted

Mój boksiu też "zlapał gardełko". Siedza sobie w cieple a jak wychodzą na dwór to dyszą, biegaja i zimno wciągaja. ;-)
Ja dwa dni psikałam propolisem spray i po chorobie.

Posted

Dokładnie jak Grazia napisała - nie znamy historii Dziewczynki. Trafiła do naszej przechowalni złapana przez straż miejską. O Malutką nikt nie pytał, nikt jej nie szukał :( Raczej sama nie uciekła, więc pewnie ktoś celowo i z pełną premedytacją "pozbył" się Suni. Niestety tak jest z większością psiaków, które trafiają u nas do przechowalni. Ostatnio w Dłużynie - schronisku niedaleko nas też znalazł się biały boksio i zastanawiałam się, czy to przypadek.... Przykro mi, że nic o Dziewczynce nie mogę bliżej powiedzieć, tym bardziej, że ona trafiła do przechowalni w czasie, kiedy my akurat nie mogłyśmy tam być. To dzięki Ciociom Dzierżoniowskim i ich błyskawicznemu działaniu znalazła domek. Za co SERDECZNIE DZIĘKUJĘ.
Serdecznie pozdrawiam i poproszę o wielkie głaskanko dla Mii

Posted (edited)

Mam parę zdjęć z naszego pierwszego spaceru - -....... o który musiałam się nieżle dobijać ....ale to nie ważne ..
Siedziałam z Mia dośc długo w boksie , aby się nieco otworzyła + smakołyki oczywiście ..
Mam też 3 zdjęcia ,jak Mia nieśmiało wychodzi z budy , bo był b. wystraszona . ,wprost przerażona ......
Musiałam ją przekonać ,że nic jej nie grozi ....................aby dała się w końcu pogłaskać ........
Przekonała się wtedy ,ze człowiek nie jest taki straszny ...........a spacer sprawił jej ogromną radość :p:lol:

Edited by aanka
Posted

Cioteczki wielki szacunek i podziękowanie dla was za to co robicie.Życzę najlepszych domków.A niunie teraz śpi do góry łapkami i wzdycha.Miło mi się z wami rozmawia.Przykro jest patrzeć na ostatnie zdjęcie.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Custos']Sunia dziękuje za całuski i prosimy o wykasowanie zdjęcia.Wymażmy z pamięci tamte dni.[/QUOTE]

ciocia
boksery sa jak dzieci
i same buziaki rozdaja
ty juz cos o tym wiesz hihihi:)

• 4 weeks later...
Posted

Witam. Kochane cioteczki nie wiem dlaczego nie ma zdjęć suni.Badminque czy udało się podkraść fotki ? Syn podpowiada mi że prawdopodobnie została zlikwidowana strona,a ja wchodząc dzisiaj na stronę Dogomani musiałam ponownie się zalogować.Jeżeli będzie taka potrzeba wstawimy ponownie parę fotek.Nowe wieści. Mia na spacerach chodzi bez smyczy,kaprysi przy jedzeniu.Jak jedzonko w misce nie pasuje to jest rozniesione po mieszkaniu.W zabawie już na nas warczy i szczeka. Umie czasami zawalczyć o swoje.Nadal nie może być sama w domu. Pozdrawiam.

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted (edited)

Witam Cioteczki. Mia ma się dobrze. Przybiera na wadze mimo kaprysów przy jedzeni.Ma już sierść na boczkach i brzuszku, a była golutka.Zmienia się umaszczenie ,dostaje coraz więcej czarnych małych kropek.Śmiejemy się że mamy w domu dalmatyńczyka.Czuje się bardziej dowartościowana i pewniejsza siebie.Umie postawić się psu który ją obszczekuje ,zaczęło jej się to czasami nie podobać.Kapryśnica wielka ,potrafi co godz. wołać na spacer,odda mięso za ciastko lub bułkę.Tak się rozszczekała że musimy ją czasem uciszać. Uwielbia być przykryta kocykiem. Upał 30 stopni a Mia pod kocykiem.Buziaki od suni.

" class="ipsImage" alt="">

" class="ipsImage" alt="">

Edited by Custos
Posted

Cudowności Dziewuszka :loveu: I pychol się cieszy czytając i oglądając zdjęcia Malutkiej. Pięknie dziękujemy, za wieści o Niuni. Widać, że Księżniczki "więcej" ;) Domek serdecznie pozdrawiam , a dla Białaski też mizianko poproszę.

• 4 weeks later...
Posted

Witamy i przesyłamy całusy a w ciągu dnia od suni jest ich bardzo dużo.Rozkład dnia suni .7-8 rano spacer , posiłek , zabawa z domownikami, godz 10 spacer,wylegiwanie na kanapie do godz. 14-15 ,coś na ząbek , do godz 20 ilość spacerów różna, zależy ile się wycygani.W między czasie ostatni posiłek.Po godz. 20 sen do rana .Gdy coś się przeoczy lub zmieni Mia zaraz to koryguje, szczeka. Nazywamy to pyskowaniem.Ten rozkład dnia został narzucony przez sunię.Mia bardzo się zmieniła ,jest zupełnie innym psem.Nie widać już strachu i paniki w tych czarnych oczkach, nie psoci gdy zostaje sama w domu a trochę szkód zrobiła.Nadal bardzo nie lubi gdy ktoś z domowników wychodzi.Na spacerach czuje się pewnie, wybiera sobie ulubione miejsca,zapoznała kumpla do zabawy. W zabawie jest dominująca.Jeszcze raz całusy.Zapomniałam, sunia jest uczulona na trawę a uwielbia się w niej wylegiwać i robić fikołki.Chyba będziemy musiały odwiedzić lekarza.

• 1 year later...
Posted (edited)

Witam po długiej przerwie.Moja neobecność na forum spowodowana jest chorobami suni.Gdy uporałam się z jelitkami i anginami okazalo się że Mia ma chore serce,wada wrodzona.Od miesiąca walczę z alergią.Robimy wszystko by każdy nowy dzień dla suni był radosn i pogodny.Życzcie mi powodzenia.

Edited by Custos
Posted

[quote name='Custos']Witam po długiej przerwie.Moja neobecność na forum spowodowana jest chorobami suni.Gdy uporałam się z jelitkami i anginami okazalo się że Mia ma chore serce,wada wrodzona.Od miesiąca walczę z alergią.Robimy wszystko by każdy nowy dzień dla suni był radosn i pogodny.Życzcie mi powodzenia.[/QUOTE]

DZIĘKUJE bardzo za jej zycie i zdrowie