Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='fioneczka']ja dostałam kartę z badaniem krwi z listopada 2011 http://i1134.photobucket.com/albums/m604/nitka31/Gadzik/scan0001.jpg
wynik badania tarczycy jest z książeczką u Marka, jak będę w piątek lub sobotę to zrobię foty i podrzucę Ci linki żebyś wstawiła w post z dokumentami
jak mod da post to wkleje ;-)

[quote name='fioneczka']w piątek podpiszę umowę o hotel (jest gotowa ale u wetki był młyn i zapomnieliśmy o niej)
ok, mój adres masz do wysyłki

[quote name='fioneczka']Aniu rozlicz się za hotel.
już z Gosią o tym rozmawiałam do zwrotu będzie 293,26zł (400zł : 31 dni = 13,33zł/dzień x 22 dni = 293,26zł).

[quote name='fioneczka']wydatki od 2 sierpnia
670 zł transport
400 zł hotel (od 3.08 - 02.09 )
50 wizyta wet z lekami, czyszczeniem uszu, odkażaniem przestrzeni międzypalcowych, oczyszczeniem gruczołów
(doktor zapomniała chyba policzyć tablety na robale i spot)
100 zł komplet badań krwi i qpy
2 x 50 zł (w 2 str wychodzi ok 80 km) przyjazd Marka z Gandzią do Z-ca

EDIT: oczywiście zapomniałam napisać, że koszta te zostały pokryte przez sanepid :diabloti:
skoro sanepis płaci to chyba nie wpiszę tego w te moje rozliczenie? ew. wstawie na 1szej stronie jako osobne rozliczenie????

[quote name='fioneczka']dzwoniłam do pani doktor ... wyniku kału jeszcze nie ma jednak laboratorium potwierdziło robale ... jakie, jeszcze nie wiadomo
tablety co prawda dostała na wyrost jednak bardzo możliwe kurację trzeba będzie powtórzyć, wszystko zależy od tego co tam znaleźli

wyniki krwi są ale dopiero na jutro ok południa będzie rozmaz

umówiłam się z panią doktor, że prześle mi wyniki i opis na mail w piątek rano
pewnie stąd ta chudość :-(

[quote name='koelka']Potwierdzam wpłatę dla Gandzi z bazarku http://www.dogomania.pl/forum/threads/228596-książki-rozliczam/page4 :)
dzięki Ela :-)

i tym sposobem rozliczenie aktualnie wygląda tak (faktyczny stan kasy Gandzi):
[quote name='Kajusza']sierpień:
30zł Sundayrose, dekl. stała (sierpień), wpłyneło 06.08.2012
20zł butterfly, deklaracja stała (sierpień), wpłyneło 06.08.2012
28,20zł bazarek Kajusza, wpłynęło 08.08.2012
= 479,26zł

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

niedawno rozmawiałam z Markiem
u Gadzinki wszystko ok, apetyt wilczy, humor przedni ... problemem jest załatwianie się Gadziny w boksie.
Lala jest na dworze często co 1,5 - 2 godzinki a i tak nie potrafi zatrybić że qpę robi się nie tam gdzie się mieszka, je i śpi

jutro po południu najprawdopodobniej pojedziemy w odwiedziny do laski

wczoraj dostałam cynk że likwidują u nas hotel i pracownicy mogą zakupić hotelową pościel i koce w śmiesznych cenach
kołderki i podusia to raczej zły pomysł dla psiaków ale kocyki to i owszem :)
szt za 3 zł więc "zamówiłam" sobie u znajomej 10 szt dla Gadzinki (oczywiście jej aż tyle nie potrzebne więc inne psiaki też skorzystają)
Marek też poprosił o zamówienie 10 szt, tak więc jutro pojadę z całym bagażnikiem kocyków :) (są czyściutkie, świeżo po praniu)
zajadę dziś i kupię też witaminki na sierściuchę ... myślę że te będą dobre http://www.krakvet.pl/seidla-flawitol-omega-complex-250ml-p-18211.html (Inusia je dostawała i jej sierść szybko się poprawiła)

Ania jak będzie wynik qpska i już będzie wiadomo co za lokatorów ma Gadzina to p. doktor powie czy jeszcze jedna dawka tabletek idzie czy to co zstało podane wystarczy i jeśli nic więcej podawane nie będzie to w przyszłym tygodniu jakoś na początku trzeba ją zaczepić p/wściekliźnie bo szczepienie już jest chyba nieważne :/ (sprawdzę jutro książeczkę)

Posted

dzieki Asia :-)

ja chyba pytałam o ważność szczepień .. ale to może Sandre ... to zobacz to ela prześle kase za szczepienia i odrobaczanie.

To ja poprosze dużo foteczek Gadzinki :-)

Posted

Kajuszka koszty pobytu Gandzinki u Marka biorę całkowicie na siebie w tym również szczepienie i odrobaczanie a także leczenie. Przecież jestem na prowizji:evil_lol: coś muszę z tego mieć. Ty proszę zbieraj na dalsze hotelowanie. Przecież deklarowicze nie mogą ponosić kosztów Inspekcji Sanitarnej czyli Sanepidu:diabloti:

Posted

aida napisał(a):
Kajuszka koszty pobytu Gandzinki u Marka biorę całkowicie na siebie w tym również szczepienie i odrobaczanie a także leczenie. Przecież jestem na prowizji:evil_lol: coś muszę z tego mieć. Ty proszę zbieraj na dalsze hotelowanie. Przecież deklarowicze nie mogą ponosić kosztów Inspekcji Sanitarnej czyli Sanepidu:diabloti:

ok :-) Dziękuję z całego serca :-)

Posted (edited)

przed chwilą dostałam wyniki badań krwi i kału na mail
rozmawiałam też z P. doktor

Gandzia ma lamblie i glisty ... pratel który dostała niestety na to nie pomoże
w poniedziałek muszę jechać do gabinetu po lek (nazwy nie pamiętam) który zostanie podany trzykrotnie

ponad to wątroba Gandzi jest lekko mówiąc podrażniona
parametr który jest podniesiony, jak mówiła P. doktor, świadczy o tym że po pierwsze robale dają o sobie znać a po drugie możliwe jest, że efektem tego co widać, znaczy mała masa mięśniowa, brak masy tłuszczowej, organizm to "konsumował" ... powtórzyć dokładnie po P. doktor nie potrafię
dziewczynka musi dostać leki na regenerację wątroby (zakupię w gabinecie w poniedziałek)

ponad to parametry MOCZNIKA wskazują na stan zapalny dróg moczowych? może nerek ... może to było powodem bezwiednego zsikania się Gandzi, na stojąco w gabinecie podczas wizyty
o furaginie była mowa tak więc i to zakupimy w poniedziałek

jedyne co mnie cieszy to fakt że w kale nie znaleziono włosogłówki jak u Hamera bo niezły komplecik by był
doktor mówiła, że matowa sierść, specyficzny zapaszek, zaburzenia łaknienia (?), zaburzenia wątroby to także wynik robaczycy

skany wyników

http://i1134.photobucket.com/albums/m604/nitka31/Gadzik/wynikkrew2.jpg
http://i1134.photobucket.com/albums/m604/nitka31/Gadzik/wynikkrew.jpg

http://www.vetmozga.com/artykuly/badania-lab.php

Edited by fioneczka
Posted (edited)

Komentować wyników nie będę bo musiałabym użyć trzech słów i wszystkie one byłyby brzydkie:angryy:.

Edited by aida
Posted

furciaczek napisał(a):
Dzisiaj podesle skany wydrukow z kliniki z wynikami wszystkimi.

niestety w dalszym ciągu nic nie dostałam
Aniu może poproś aby przesłane to wszystko zostało na Twój mail

Posted (edited)

kupiłam laluni 2 butelki 250 ml Flawitol omega 3 z lecytyną ... :hmmmm: może coś zapamięta na dłużej ze szkolenia u Marka :evil_lol:

kupiłam 2 butrlki bo dawkowanie jest 10 ml na 10 kg dziennie, czyli Gadzior potrzebuje 20 ml dziennie :roll:
koszt 41,16 zł
paragon wstawię później

EDIT: już jest paragon http://i1134.photobucket.com/albums/m604/nitka31/Gadzik/DSC01736.jpg

Edited by fioneczka
Posted

fioneczka napisał(a):
kupiłam laluni 2 butelki 250 ml Flawitol omega 3 z lecytyną ... :hmmmm: może coś zapamięta na dłużej ze szkolenia u Marka :evil_lol:

kupiłam 2 butrlki bo dawkowanie jest 10 ml na 10 kg dziennie, czyli Gadzior potrzebuje 20 ml dziennie :roll:
koszt 41,16 zł
paragon wstawię później

podawanie dobrzuszne czy domóżdzne :hmmmm: :lol:

Posted

[quote name='fioneczka']niestety w dalszym ciągu nic nie dostałam
Aniu może poproś aby przesłane to wszystko zostało na Twój mail[/QUOTE]
potem na fb jej napiszę
[quote name='Alicja']podawanie dobrzuszne czy domóżdzne :hmmmm: :lol:[/QUOTE]
:-D :-D :-D

tak mnie zastanawia ta cisza ..... tyle było osób wiedzących nawet lepiej od Gosi o sytuacji psa ... czemu teraz nagle się nie udzielała??? Czyżby fotki plus wyniki badań coś zmieniły?

Posted

[quote name='Alicja']podawanie dobrzuszne czy domóżdzne :hmmmm: :lol:[/QUOTE]

hehehe

[quote name='Kajusza']potem na fb jej napiszę

:-D :-D :-D

tak mnie zastanawia ta cisza ..... tyle było osób wiedzących nawet lepiej od Gosi o sytuacji psa ... czemu teraz nagle się nie udzielała??? Czyżby fotki plus wyniki badań coś zmieniły?[/QUOTE]

Aniu już nie trzeba, napisałam i dostałam odp że w wolnej chwili zostaną przesłane

a co do udzielających się ... brakuje Ci ich ? :diabloti:

Posted

[quote name='fioneczka'].....
Aniu już nie trzeba, napisałam i dostałam odp że w wolnej chwili zostaną przesłane

a co do udzielających się ... brakuje Ci ich ? :diabloti:[/QUOTE]
aha .. bo ja też już napisała ;-)

czy brakuje ...chociaż wątek był w czołówce ;-) A tak serio .... to takie żenujące .. tyle krzyku, obrażania nas a teraz nawet słowa "sorry" albo "faktycznie coś nieprawidłowego tam się zadziało" :shake:

Posted

[quote name='Kajusza']
tak mnie zastanawia ta cisza ..... tyle było osób wiedzących nawet lepiej od Gosi o sytuacji psa ... czemu teraz nagle się nie udzielała??? Czyżby fotki plus wyniki badań coś zmieniły?[/QUOTE]a czego się spodziewasz? mamy pisać że się niedobrze robi gdy się wchodzi na ten wątek? mi osobiście chce się rzygać jak widzę, gdy ktoś próbuje zniszczyć osobę w imię swoich prywatnych porachunków. myślę że każda z was w głębi duszy wie, że gośka jest ostatnią osobą zasługującą na takie traktowanie ale nienawiść was oślepia i wzajemnie się jeszcze nakręcacie.

Posted

[quote name='agaga21']a czego się spodziewasz? mamy pisać że się niedobrze robi gdy się wchodzi na ten wątek? mi osobiście chce się rzygać jak widzę, gdy ktoś próbuje zniszczyć osobę [B]w imię swoich prywatnych porachunków[/B]. myślę że każda z was w głębi duszy wie, że gośka jest ostatnią osobą zasługującą na takie traktowanie ale [B]nienawiść was oślepia [/B]i wzajemnie się jeszcze nakręcacie.[/QUOTE]
o jakich prywatnych porachunkach piszesz? I pisząc że nierozumiem co się stało że pies jest w takim stanie - gdzie masz nienawiść? Poprostu widzę tu pewnie nieprawidłowości, wyniki i stan psa jest jaki jest ... nie ma tu żadnego zabarwienia emocjonalnego.

Posted

Zarobaczony i z lambliami może być nawet czyjś prywatny pies albo szczenię odbierane z hodowli, nawet na dogo mamy takie przypadki. Niedopatrzeniem hotelu rzeczywiście było to, że psu nie wykonano dodatkowych badań - ja się na życiu wewnętrznym nie znam, u moich psów zawsze wystarczało standardowe odrobaczenie, aby pozbyć się nieproszonych lokatorów z psiego brzucha. Nie rozumiem, po co chcecie dalej nakręcać aferę. To pisałam ja, "wszystkowiedząca evel" :evil_lol: (Uderz w stół, a nożyce się odezwą i wezmą do siebie uwagi rzucone niepersonalnie na wątku? :evil_lol:).

Mam tylko nadzieję, że wyjdzie to wszystko Gandzi na plus i mała w niedalekiej przyszłości znajdzie dobry dom.

Posted

[quote name='evel'].....

Mam tylko nadzieję, że wyjdzie to wszystko Gandzi na plus i mała w niedalekiej przyszłości znajdzie dobry dom.[/QUOTE]
ja też tego bym chciała :-)