mtf zalesie Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 tu tyle psow szuka domow i ginie biedak w tym tlumie Quote
inka33 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Piękna chudzino, hoPSAj w górę! :) Szukaliście po ogłoszeniach "zgubiłem"? Pewnie tak... Ale bida. :( Quote
Katarzyna_warszawa Posted October 16, 2011 Author Posted October 16, 2011 nawet nie próbowalismy szukać - po co komuś taki właściciel co głodzi i bije .... owszem chetnie bym go znalazła ale napewno nie po to zeby mu oddać psa......:mad::angryy: Quote
Adziunia Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 http://allegro.pl/show_item.php?item=1881675538 zrobiłam Rafikowi allegro cegiełkowe a wczoraj jak go oddawałyśmy do hoteliku był zrozpaczony :( te oczy smutne...cholera no...mam nadzieje ze go szybko zdiagnozuje i ze znajdzie sie dla niego dom! ale on sie musi teraz czuc...bo ja sie czuje FATALNIE! Quote
Guliwer89 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Rafiku zostawiły cię nie dobre cioteczki :( Zaglądamy zaglądamy ;) Quote
Guliwer89 Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Hopsaj malutki straszne pustki u ciebie :( :( :( Quote
Adziunia Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 [FONT=Comic Sans MS]Rafik prawdopodobnie ma zespół Cushinga...przyczyną najczęstszą jest rak przesadki mózgowej :placz::placz:...oczywiście chcę zrobić resztę potrzebnych badań aby diagnozę postawić w 100 % ale rokowania nie są najlepsze :shake::shake::shake: Inny lekarz wet po obejrzeniu zdjęć i wyników badań powiedział, "że wygląd psa nie wskazuje jednoznacznie na Cushinga [/FONT][FONT=Comic Sans MS](powinien być łysy, mieć duży brzuch, mieć ew hiperpigmentacje skóry, kardiomiopatie, uszkodzenie wątroby)[/FONT]. [FONT=Comic Sans MS]Jest za mało wyników badań by jednoznacznie stwierdzić zespół Cushinga (potrzebne by tu były badania stymulacji kory nadnerczy- np test hamowania deksametazonem itp). Tu można by szukać zespołu Fanconiego lub innej choroby nerek. Być może jest to stan po przechorowaniu babeszi."[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Potrzebujemy zrobić szersze badania...żeby się upewnić na co Rafik choruje. Muszę go koniecznie zabrać z tego miejsca w którym obecnie się znajduje ponieważ koszty utrzymania są dla mnie za duże :placz::placz::placz::placz: Kwota która została uzbierana na konto fundacji nie pokryje w całości długu za hotelik i za badania wet. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Do 4 listopada rachunek wyniósł 420zł, a od 4 listopada do dzisiaj (14 listopada) to 200zł :-(:-(:-( Jeszcze nie wiem ile wyniosą kolejne badania i ewentualne leczenie :shake::shake::shake::shake:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Poszukuję kogoś kto był by w stanie wziąć Rafika na DT - kogoś odpowiedzialnego zdającego sobie sprawę z tego że bierze chorego psa. Obawiam się, że jeśli potwierdzą się te przypuszczenia to Rafik będzie musiał do końca życia brać leki i być pod opieką weterynarza...:placz::placz::placz: I tu powstaje bardzo ważne pytanie: I co dalej? Czy znajdzie się DS który da mu szansę na dalsze życie? bo po oddaniu do schroniska ta szansa zniknie...a ja nie dam rady wziąć 4 psa do domu :-(:-(:-( i nie podołam w utrzymywaniu Rafika w hoteliku :placz::placz::placz:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]KAŻDE WSPARCIE W TEJ SYTUACJI JEST BARDZO WAŻNE!!! [/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]NIE CHCĘ MU ODBIERAĆ TEJ SZANSY...SZANSY NA ŻYCIE...[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]PROSZĘ POMÓŻCIE RAFIKOWI! [/FONT] Quote
Czorcik Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 sytuacja straszna i tak mało ludzi na wątku :(:( porozsyłam wątek Quote
kkasiiiar Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 zapisuje..pozniej mam nadzieje ze cos wymysle..:( Quote
Czorcik Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 kkasiiiar napisał(a):zapisuje..pozniej mam nadzieje ze cos wymysle..:( dzięki Kasia za przybycie :) Quote
Adziunia Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Dzięki Dziewczyny :) jutro muszę go zapisać na usg i poszukać jakiegoś porządnego endokrynologa...boję się tych wszystkich badań...bo jak się okaże że jest aż tak poważnie chory to nie mam pomysłu co dalej... Quote
Czorcik Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Dwie suczki też potrzebują DT, jedna będzie jutro po sterylce i nie ma gdzie jej zabrać po zabiegu :( jakaś masakra :(:( tych bezdomniaków zamiast ubywać to przybywa i przybywa. Quote
kkasiiiar Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Czorcik napisał(a):Dwie suczki też potrzebują DT, jedna będzie jutro po sterylce i nie ma gdzie jej zabrać po zabiegu :( jakaś masakra :(:( tych bezdomniaków zamiast ubywać to przybywa i przybywa. Czasami opadam z sil...:( za duzo czasami tego a Nas tak malo w porownaniu to tych "obojetnych " na los psow..zwierzat.. Quote
Guliwer89 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 ja też zaglądam ostatnio nie było kiedy i jak ale obiecuję poprawę rozreklamujmy malucha trzeba walczyć o niego. Quote
Awit Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 O matko, nie dość, że bez domu to jeszcze chory. Quote
Guliwer89 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Zapraszamy każda pomoc się przyda reklamujcie gdzie możecie rozsyłajcie podrzucajcie zresztą wiecie co trzeba robić :) :) :) Quote
Adziunia Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 [FONT=Comic Sans MS]a to jest rachunek, który otrzymałam od pana dok wet za okres od 16.X do 4.XI plus badania...brakuje nr rachunku...do tej kwoty dojdzie ponad 200 zł za kolejne dni. Dodatkowo za 135 zł zakupiona została mokra karma. Na dzień dzisiejszy (14 listopad) rachunek za Rafika to 755zł[/FONT] :( [FONT=Comic Sans MS]a to są badania:[/FONT] Quote
kkasiiiar Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Czy zrobic Rafikowi wydarzenie na fb? Quote
Recommended Posts