Katarzyna_warszawa Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 1 grudnia - Rafik przez ostatnie kilka dni był w szpitaliku. Zrobiono wszystkie badania które było można...wszystko razem (wyniki badań) plus objawy potwierdzają schorzenie nerek..wszystko wskazuje na ZESPÓŁ FANCONIEGO :( Nerki w obrazie USG zmienione, powiększone. ROKOWANIA SĄ BARDZO ZŁE...Jest to nieuleczalna choroba.Lekarze prowadzący Rafika konsultowali się z pewnym Panem Profesorem..poddali Rafika płynoterapii, niestety bez żadnych rezultatów. Rafik bardzo dużo pije i tyle samo siusia - często nie kontrolując tego.Przez to żaden hotelik nie zgodził się na wzięcie go do siebie, a przy jego wadze nie nadaje się na trzymanie go na zewnątrz. Rafik nie ma ani grama tłuszczu :( pomimo że apetyt mu dopisuje..w szpitaliku jadł kilka razy dziennie i niestety waga bez zmian..to jest właśnie jedna z cech tej choroby - utrata masy ciała..Rafik ma też za sobą bardzo ciężkie życie..przy okazji pobytu w klinice oglądała go behawiorystka i powiedziała że z pewnością był bardzo bity - przez to boi się mężczyzn i jest bardzo czuły na każdy ruch w okolicach głowy. PILNIE SZUKAM DLA NIEGO DOMU...NAJLEPIEJ Z OGRODEM I Z CZŁOWIEKIEM KTÓRY DA MU MIŁOŚĆ NA OSTATNIE JEGO MIESIĄCE ŻYCIA...bo prawdopodobnie jego życie można przeliczyć na miesiące...już nie na lata :( Obecnie przebywa w DT u osoby która się nad nim zlitowała...Osoba to mimo ogromnych chęci nie ma warunków mieszkaniowych w dodatku sama ma bardzo chorego psa. 14 listopad 2011 - - Rafik prawdopodobnie ma zespół Cushinga...przyczyną najczęstszą jest rak przesadki mózgowej:placz::placz: ...oczywiście chcę zrobić resztę potrzebnych badań aby diagnozę postawić w 100 % ale rokowania nie są najlepsze Inny lekarz wet po obejrzeniu zdjęć i wyników badań powiedział, "że wygląd psa nie wskazuje jednoznacznie na Cushinga (powinien być łysy, mieć duży brzuch, mieć ew hiperpigmentacje skóry, kardiomiopatie, uszkodzenie wątroby). Jest za mało wyników badań by jednoznacznie stwierdzić zespół Cushinga (potrzebne by tu były badania stymulacji kory nadnerczy- np test hamowania deksametazonem itp). Tu można by szukać zespołu Fanconiego lub innej choroby nerek. Być może jest to stan po przechorowaniu babeszi." Potrzebujemy zrobić szersze badania...żeby się upewnić na co Rafik choruje. Muszę go koniecznie zabrać z tego miejsca w którym obecnie się znajduje ponieważ koszty utrzymania są dla mnie za duże Kwota która została uzbierana na konto fundacji nie pokryje w całości długu za hotelik i za badania wet. Do 4 listopada rachunek wyniósł 420zł, a od 4 listopada do dzisiaj (14 listopada) to 200zł Jeszcze nie wiem ile wyniosą kolejne badania i ewentualne leczenie Poszukuję kogoś kto był by w stanie wziąć Rafika na DT - kogoś odpowiedzialnego zdającego sobie sprawę z tego że bierze chorego psa. Obawiam się, że jeśli potwierdzą się te przypuszczenia to Rafik będzie musiał do końca życia brać leki i być pod opieką weterynarza... I tu powstaje bardzo ważne pytanie: I co dalej? Czy znajdzie się DS który da mu szansę na dalsze życie? bo po oddaniu do schroniska ta szansa zniknie...a ja nie dam rady wziąć 4 psa do domu i nie podołam w utrzymywaniu Rafika w hoteliku KAŻDE WSPARCIE W TEJ SYTUACJI JEST BARDZO WAŻNE!!! NIE CHCĘ MU ODBIERAĆ TEJ SZANSY...SZANSY NA ŻYCIE... PROSZĘ POMÓŻCIE RAFIKOWI! 29 września razem z kolegą NA STACJI BENZYNOWEJ NA TRASIE MIŃSK MAZOWIECKI - SIEDLCE znaleźliśmy psiaka... Pies okropnie chudy, zalękniony i brudny...ktoś ze stacji powiedział że został tam wyrzucony ponad tydzień wcześniej :( Podejrzewamy że był trzymany na łańcuchu - mocno wytarta szyja od obroży lub paska...a że pies jest kompletnie nie agresywny to go wyrzucili..:shake: Nie mieliśmy serca go tam zostawić...okazał się strasznie miłym psiakiem. Nauczony podstawowych komend: siadanie oraz podawanie łapy.. Jakimś cudem znalazła się Kasia która dała mu DT - gdyby nie ona musielibyśmy zawieść go do schroniska.. Rafik nie wykazuje kompletnie żadnej agresji do: psów, kotów, ludzi a małe dzieci wchodzą mu na głowę :) PIES RODZINNY :) Jest już wykąpany, odrobaczony, odpchlony i od kleszczony. W kłębie sięga trochę ponad kolano..Weterynarze określili jego wiek na maks 3 lata... [SIZE=5]Rafik szybko musi znaleźć nowy stały dom, Kasia u której jest na DT nie ma warunków na trzymanie go - ma już swojego dużego psa i kota, a mieszka w małej kawalerce.Jak szybko nie znajdziemy jakiegoś rozwiazania to Rafik trafi do schronu, a tam ze swoją łagodnoscia i uległością nie ma szans:placz:!!!! PILNIE SZUKAMY DLA NIEGO ODPOWIEDZIALNEGO DOMU!!! Możliwość transportu poza Warszawę!!! STARAMY SIE ZEBRAĆ PIENIĄDZE NA HOTELIK - TO JAK NA RAZIE JEDYNA SZANSA DLA CHUDZINY - PROSIMY- BŁAGAMY O POMOC:-(. KONTAKT: KASIA 516124721 URL=http://imageshack.us/photo/my-images/189/dsc01247mc.jpg/] Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
mtf zalesie Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 rzeczywiscie szkielet psi powleczony skora Quote
Mośka Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 dobrze, że go tam nie zostawiliście. Śliczna mordka! Ogłoszenia , plakaty, allegro -ile tylko się da. MOże ktoś go wypatrzy. Quote
Katarzyna_warszawa Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 Rafik cały czas PILNIE szuka domu Quote
mtf zalesie Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 wezcie zdjecie na facebook tu duzo psow szuka domow Quote
Katarzyna_warszawa Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 na facebooku juz jest http://www.facebook.com/event.php?eid=212627188804322 Quote
mtf zalesie Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 zrobcie moze zdjecie z gory lub z profilu aby bylo widac wyraznie sterczace kosci to wezmie kogos na litosc bo urode ma przecietna niestety Quote
Katarzyna_warszawa Posted October 8, 2011 Author Posted October 8, 2011 może i uroda przeciętna - ale za to charakter bardzo nieprzeciętny a wręcz bym powiedziała wyjątkowy - kocha wszystkich , szybko się uczy, nie ma w nim cienia agresji nawet mimo tego ze nie wiadomo ile głodował jest w stanie odstąpić kotu miskę i poczekać az sprawdzi co w niej jest nawet się przy tym nie skrzywi. Dzieci dosłownie mogą mu wchodzić na głowę a on i tak merda ogonem. A tak w ogóle to w rzeczywistości jest dożo ładniejszy niż na zdjęciach - niestety kiepski aparat telefoniczny no i Rafik nie jest po prostu zbyt fotogeniczny- trzeba go troszkę tylko podpaść i bedzie z niego naprawdę ładny pies !!! Quote
mtf zalesie Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 dogomanaiacy patrza przedwszystkim na charakter ale pozostali najpierw kupuja oczami - powodzeni-ja nie widzialam brzydkiego psa Quote
Adziunia Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Dzięki Kasiu za założenie wątku...ostatnio trochę czasu brakuje na wszystkie te sierotki :( Rafik jest genialnym psiakiem...uwielbiam go...NIE DAŁABYM RADY GO TAM ZOSTAWIĆ...To co Kasia pisze: to rodzinny psiak - dawno nie widziałam tak pozytywnego nastawienia u psa. Czy kot czy pies czy małe dziecko wchodzące na głowę...on do wszystkich merda ogonkiem...jak tylko będziemy miały chwilę zrobię mu lepsze zdjęcia. Rafik bardzo pilnie szuka domu stałego...Kasia nie może dłużej go trzymać...myślałam o hoteliku ale skąd fundusze na to? :( Quote
Adziunia Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 prosze o pomoc...czy jest szansa zeby ktos zrobil jakis bazarek dla Rafika? ja kompletnie sie nie orientuje jak to wyglada...potrzebujemy zdobyc jakies fundusze na hotelik dla niego...i tak juz ze swojej kieszeni pokrywam koszty weta i transportu...nie dam rady pociągąć tematu hoteliku :( Kasia utrzymuje Rafika pod wzgledem zywieniowym i tez nie da rady zaplacic za hotelik :( POTRZEBUJEMY POMOCY...BO NIE MOŻEMY POZWOLIĆ ŻEBY RAFIK TRAFIŁ DO SCHRONU...ON TEGO NIE PRZEŻYJE :( W nim nie ma za grosz agresji i jest ulegly do innych psow...a takie, życia w schronie nie maja :( Quote
Guliwer89 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Zapisuje i porozsyłam, piękny psiak spróbujemy jakoś pomóc Quote
anka_szklanka Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 moge mu zrobić zdjecia do ogłoszeń ale musiałby podjechac w moją okolice (płd warszawa)... Quote
Katarzyna_warszawa Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 Uploaded with ImageShack.us Quote
Katarzyna_warszawa Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 Uploaded with ImageShack.us Quote
Katarzyna_warszawa Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 Rafik - nowe zdjecia w lepszym wydaniu Quote
Guliwer89 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 No no dużo ładniejsze ;) Ślicznota, jaki on tam przeciętny nie znacie się ;) ;) ;) Quote
mtf zalesie Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 podnosimy moze jakis dt bezplatny jeszcze istnieje dla takich bied-nie mialabym sumienia zarabiac na takim szkielecie Quote
Katarzyna_warszawa Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 DT był by najlepszym rozwiazaniem - oczywiscie oprócz DS, ale zdajemy sobie sprawę ze nie bedzie łatwo - Rafik ma problemy z ..... siusianiem :( nie wytrzymuje dłużej niz 3-4 h i niestety załatwia sie w domu, na dniach bedziemy powtarzac badania - mamy nadzieję ze jest to tylko kwesta stresu i ze przejdzie niedługo..... wiec jeśli chodzi o DT to na chwile obecną najlepszy co mogło by go spotkac to domek lub mieszkanie z ogródkiem ... Quote
Guliwer89 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Rafik wracaj na pierwsze żeby cię widzieli ;) Quote
mtf zalesie Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 nie wyglda na starego wiec chyba infekcja lub stres Quote
Adziunia Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 (edited) [FONT=Comic Sans MS]Fundacja TRIP jak zwykle przyszła z pomocą :) Żeby nie było problemów z rozliczeniami fundacja udostępniła mi swoje konto na które mogę zbierać fundusze na Rafika. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS] Jak już wcześniej wspomniałam Rafik nie może zostać w DT bo niestety cały czas ma problemy z siusianiem :( koniecznie muszę go przenieść do hoteliku. Plusem tego miejsca jest to że Rafik będzie miał też opiekę weterynaryjną, po drugie hotelik znajduje się w Warszawie co umożliwi mi częste wizyty u psiaka...[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] DOBA BĘDZIE MNIE KOSZTOWAŁA 20ZŁ :( do tego dochodzi wyżywienie, lekarstwa i ewentualne szersze badania weterynaryjne które Rafik będzie musiał przejść żeby być w końcu zdrowym i szczęśliwym psiakiem! [/FONT] [FONT=Comic Sans MS] OBIECAŁAM MU ŻE NIE ODDAM GO DO ŻADNEGO SCHRONISKA...Z RESZTĄ Z JEGO CHARAKTEREM I PROBLEMAMI ZDROWOTNYMI NIE PRZEŻYŁ BY TAM DŁUGO..[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] LICZY SIĘ KAŻDA ZŁOTÓWKA...[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] Ja ze swojej strony dokładam ile mogę...opłaciłam sama dotychczasowe badania, transport też biorę na siebie. Kasia z DT zapewniła mu przez ten czas wyżywienie...ponieważ obie jesteśmy osobami na obecną chwilę bez pracy nie podołamy w utrzymaniu RAFIKA w hoteliku, tym bardziej że każda z nas ma już swoje zoo w domu. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS] DLATEGO BARDZO PROSZĘ O POMOC DLA RAFIKA...OCZYWIŚCIE NAJWIĘKSZYM SZCZĘŚCIEM BYŁ BY DLA NIEGO PRAWDZIWY DOM I WŁASNY CZŁOWIEK DO KOCHANIA![/FONT] [FONT=Comic Sans MS]DANE FUNDACJI:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] Fundacja Centrum Pomocy Zwierzętom - "TRIP"[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] ul. Kinowa 20 lok 37, 04-017 Warszawa[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] 45 2130 0004 2001 0544 9475 0001 -dopiskiem na Rafika[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] Rozliczenie ze zbiórki pieniędzy dla Rafika znajdziecie Państwo na stronie Fundacji CPZ TRIP.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]https://www.facebook.com/pages/CENTRUM-POMOCY-ZWIERZ%C4%98TOM-TRIP/334771607993[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Będę również umieszczać info tutaj w wydarzeniu - wiem, że trochę inaczej to wygląda na dogo ale nie wiedziałyśmy wcześniej że sytuacja się tak rozwinie...[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] Z GÓRY WSZYSTKIM DZIĘKUJE ZA KAŻDĄ WPŁACONĄ ZŁOTÓWKĘ NA KONTO RAFIKA [/FONT][FONT=Comic Sans MS]:) [SIZE=6]ROZLICZENIE: [/FONT][FONT=Comic Sans MS]CENTRUM POMOCY ZWIERZĘTOM "TRIP"[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] Rozliczenie ze zbiórki na Rafika [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Do dnia 09.01.2012 na koncie fundacji odnotowano wpłaty: [/FONT][FONT=Comic Sans MS] J.K.T- 10 zł T.E - 40zł M.M.Z - 30 zł R.M.W - 20 zł M.F - 200 zł A.S. - 100 zł M.M.P - 50 zł M.J - 40 zł A.A - 10 zł M.J - 40 zł P.H. - 20 zł E.T - 200 zł M.Z - 30 zł M.G - 50 zł A.F - 30 zł D.A.Z. - 20 zł M.D.C.G. - 20 zł K.Ś. - 40 zł D.M.L.- 150 zł I.K. - 200 zł M.S. - 100 zł B.K-P. - 50 zł D.M.L. - 300 zł D.A.F. - 45 zł [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]M.K.Ł. - 120 zł M.K. - 600 zł[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]M.B - 20 zł A.W - 20 zł K.T-K - 10 zł M.D - 10 zł P.M - 20 zł S.W - 50 zł M.K.Ł (bazarek) - 70 zł R.P. - 30 zł[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] [SIZE=5]SUMA 2845 zł [/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]ALLEGRO: kropcia80 - 20zł [/FONT][FONT=Comic Sans MS]wpłacone na konto fundacji,[/FONT][FONT=Comic Sans MS] RdVltr - 80zł [/FONT][FONT=Comic Sans MS]wpłacone na konto fundacji,[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] Yvonne7777 - 80zł wpłacone, sowomisio - 20zł wpłacone, ewa031261 - 20zł wpłacone [/FONT][FONT=Comic Sans MS]guliwer89 - 10 zł wpłacone, _Czorcik - 5 zł wpłacone, boniedydy1 - 20 zł wpłacone, renagol - 10 zł wpłacone, Bejta - 50 zł wpłacone, amburela - 20 zł wpłacone, ft1000 - 10 zł wpłacone, dxyxy - 11 zł wpłacone, bakmona - 5 zł wpłacone, KlaudiaAnna1 - 10 zł wpłacone, linkola - 15 zł wpłacone, hohenzolern - 5 zł wpłacone[/FONT][FONT=Comic Sans MS], [SIZE=4]SUMA 291 zł [/FONT] [FONT=Comic Sans MS] Pani X.Y. która na Bródnie wpłaciła w gab.wet 100 zł. [SIZE=5]BAZAREK:[SIZE=4] [/FONT][FONT=Comic Sans MS]monika55 - 16 zł[/FONT][FONT=Comic Sans MS], [/FONT][FONT=Comic Sans MS] ajlii - 29,50 zł, pati851 - 81 zł[/FONT][FONT=Comic Sans MS], romenka - 26 zł[/FONT][FONT=Comic Sans MS], Olusia88 - 44 zł[/FONT][FONT=Comic Sans MS], Roszpunka - 15 zł[/FONT][FONT=Comic Sans MS], JOHANNALIND - 61 zł.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]SUMA 272,50 zł[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Łącznie: 3178,50 zł WYDATKI: [/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]20szt puszek Animondy - 135zł,[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]pobyt w hoteliku na Bródnie od 16.X - 18.XI[/FONT][FONT=Comic Sans MS], 33 dni x 20 zł = 660[/FONT][FONT=Comic Sans MS]zł[/FONT], [FONT=Comic Sans MS]badania na Bródnie z dnia 5.11 - 160 zł,[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]pobyt w hoteliku w Halinowie od 18.XI - 23.XI[/FONT][FONT=Comic Sans MS], [/FONT][FONT=Comic Sans MS]5 dni x 15 zł = 75 zł,[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]badania w Halinowie z dnia 21.XI - 85 zł,[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]pobyt w szpitaliku w MULTIWECIE od 23.XI - 30.XI wraz z badaniami to 790 zł.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]wizyty weterynaryjne 8.12 - 108 zł,[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]ubranko - 49 zł, [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]lekarstwa - 49,29 zł,[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]jedzenie (warzywa, makaron) - 50 zł,[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]wysyłka BAZARKU - 38,90 zł,[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]jedzenie RENAL + CONVALESCENCE - 342,80 zł[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]makaron 28kg - 93 zł.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]SUMA 2635,99 zł. W SKARBONCE JEST: 772,51 zł. [/FONT] SERDECZNIE DZIĘKUJĘ!!! [FONT=Comic Sans MS] :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: [/FONT] Edited January 26, 2012 by Adziunia Quote
Katarzyna_warszawa Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 podnosze- Rafik prosi :-( Quote
Katarzyna_warszawa Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 czemu taka cisza u Rafika :( ? Quote
Recommended Posts