Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 277
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

[FONT=Comic Sans MS]Rafik prawdopodobnie ma zespół Cushinga...przyczyną najczęstszą jest rak przesadki mózgowej :placz::placz:...oczywiście chcę zrobić resztę potrzebnych badań aby diagnozę postawić w 100 % ale rokowania nie są najlepsze :shake::shake::shake: Inny lekarz wet po obejrzeniu zdjęć i wyników badań powiedział, "że wygląd psa nie wskazuje jednoznacznie na Cushinga [/FONT][FONT=Comic Sans MS](powinien być łysy, mieć duży brzuch, mieć ew hiperpigmentacje skóry, kardiomiopatie, uszkodzenie wątroby)[/FONT]. [FONT=Comic Sans MS]Jest za mało wyników badań by jednoznacznie stwierdzić zespół Cushinga (potrzebne by tu były badania stymulacji kory nadnerczy- np test hamowania deksametazonem itp). Tu można by szukać zespołu Fanconiego lub innej choroby nerek. Być może jest to stan po przechorowaniu babeszi."[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Potrzebujemy zrobić szersze badania...żeby się upewnić na co Rafik choruje. Muszę go koniecznie zabrać z tego miejsca w którym obecnie się znajduje ponieważ koszty utrzymania są dla mnie za duże :placz::placz::placz::placz: Kwota która została uzbierana na konto fundacji nie pokryje w całości długu za hotelik i za badania wet.
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Do 4 listopada rachunek wyniósł 420zł, a od 4 listopada do dzisiaj (14 listopada) to 200zł :-(:-(:-( Jeszcze nie wiem ile wyniosą kolejne badania i ewentualne leczenie :shake::shake::shake::shake:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Poszukuję kogoś kto był by w stanie wziąć Rafika na DT - kogoś odpowiedzialnego zdającego sobie sprawę z tego że bierze chorego psa. Obawiam się, że jeśli potwierdzą się te przypuszczenia to Rafik będzie musiał do końca życia brać leki i być pod opieką weterynarza...:placz::placz::placz: I tu powstaje bardzo ważne pytanie: I co dalej? Czy znajdzie się DS który da mu szansę na dalsze życie? bo po oddaniu do schroniska ta szansa zniknie...a ja nie dam rady wziąć 4 psa do domu :-(:-(:-( i nie podołam w utrzymywaniu Rafika w hoteliku :placz::placz::placz:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]KAŻDE WSPARCIE W TEJ SYTUACJI JEST BARDZO WAŻNE!!!
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]NIE CHCĘ MU ODBIERAĆ TEJ SZANSY...SZANSY NA ŻYCIE...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]PROSZĘ POMÓŻCIE RAFIKOWI!
[/FONT]

Posted

Dzięki Dziewczyny :) jutro muszę go zapisać na usg i poszukać jakiegoś porządnego endokrynologa...boję się tych wszystkich badań...bo jak się okaże że jest aż tak poważnie chory to nie mam pomysłu co dalej...

Posted

Dwie suczki też potrzebują DT, jedna będzie jutro po sterylce i nie ma gdzie jej zabrać po zabiegu :(
jakaś masakra :(:( tych bezdomniaków zamiast ubywać to przybywa i przybywa.

Posted

Czorcik napisał(a):
Dwie suczki też potrzebują DT, jedna będzie jutro po sterylce i nie ma gdzie jej zabrać po zabiegu :(
jakaś masakra :(:( tych bezdomniaków zamiast ubywać to przybywa i przybywa.

Czasami opadam z sil...:( za duzo czasami tego a Nas tak malo w porownaniu to tych "obojetnych " na los psow..zwierzat..

Posted

[FONT=Comic Sans MS]a to jest rachunek, który otrzymałam od pana dok wet za okres od 16.X do 4.XI plus badania...brakuje nr rachunku...do tej kwoty dojdzie ponad 200 zł za kolejne dni. Dodatkowo za 135 zł zakupiona została mokra karma. Na dzień dzisiejszy (14 listopad) rachunek za Rafika to 755zł[/FONT] :(

[FONT=Comic Sans MS]a to są badania:[/FONT]