Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jovka- będę znać cenę koszulek w środę. Sąsiad bada dwa źródła. I natychmiast się odezwę.

W M-1 w dziale gospodarstwa domowego odkryłam miski metalowe po 2- 4 złotych. Albo komplety- chyba 7 albo 8 misek różnej wielkości- 10 złotych.

Ja jeszcze trochę dokupię, ale jak kto może, to lećcie, bo nie wiem, czy to promocja, czy nie. Wydaje się, że to stała cena.

Gosia

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
to zaczynam znów zbiórkę i mam nadzieję, że marcu znów sie spotkamy w Wieluniu, bo do Rachowa-to raczej nie dotrę :cry:
:cry: dlaczego nie dotrzesz???

Przecież to tylko 300km dalej :wink:

Posted

Zemat: Ty mnie nie zagaduj :nono: Małeś przyjechać do Wielunia i co? Mieliśmy wszyscy paść sobie w ramiona :BIG:

a Ty się gnieś zapodziałeś i ściskałyśmy się prawie same baby :B-fly:

Posted
Bea- ta partia nie będzie za duża liczę na ok 30 szt. i 6-7 szt smyczek. To robią 16 letnie dziewczyny ( ręcznie) a teraz mają ferie i mogą się tym zająć . /UCAŁUJ JE SERDECZNIE OD NAS WSZYSTKICH :angel:

Ale pomyślę jak to zorganizować na większą skalę./JESTEŚ WIELKA :D

Jeśli możesz napisz mi na pv coś więcej o tym drugim schronisku.

My tam z Saidą wybieramy się po drugim kursie Wwa-Wieluń (Rachów=to już pewnie będzie w marcu) :) /kochana, my tam nie byłyśmy jeszcze/ sytuację znam od dogomaniaków (a dary=wysyłałam pocztą). Przekazałam prośbę o opis dokładny sytuacji prywatnego przytuliska w Rachowie= na pv do Murki(Podkarpackie). Ona jest z terenu :P. Wiem też, że tak na stałe/pomaga tam i zawozi jedzonko/Zemat :D , apropos>Zemacik: ile do Rachowa jest kilosów z Wwy?A może masz jakieś zdjątka/coby wkleić?

Posted

Zamilkłam na tak długo bo czas to złośliwe bydlę i ciągle mi ucieka :roll: :wink: Ale po kolei:

Zemat - napisałam do Ciebie na priv i to dwukrotnie, a tu ciiiiiszaaaaa.... Oj, bo zacznę dzwonić :evil_lol: :wink: Przyjeżdżasz do Wielunia? Bo ja już czekam 8)

Tufi, Kora, Szantinka, Jagódka, Bea, Sajdka i wogole wszyscy! Czytam na bieżąco o Waszych wyczynach, moje Wy :angel:

A wogóle to ogłaszam, że poskrom załatwiony przez Szantinę dotarł już do Wielunia! A m-c temu jeszcze zamartwiałam się jak takie cudo zdobyc...i mamy teraz aż dwa! 8)

Tufi - smutna wiadomość, ta "fioletowa: suńka o którą pytałaś - odeszła :-(

Posted
.... smutna wiadomość, ta "fioletowa: suńka o którą pytałaś - odeszła :-(

sic.....popłakałam się, jak można tak skrzywdzić istotę by odebrać jej wszystko, radość, zdrowie, życie...nie pojmuję....

Tym bardziej, POMAGAJMY ILE SIŁ

Posted

@ MalGoska

Ja tez juz prawie zalatwilam taki uzywany poskrom ale jak nowka! Ale nie bede do Was slac bo juz 2 macie <hehe>. Na pewno i na owy znajda sie chetni :-)

Posted

MałGoska

Tak jak wczesniej pisałam załatwiam w mojej kochanej firmie darowiznę kopmutera dla waszego schroniska. W tym celu do sporzadzenia fromalnej umowy darowizny potrzebuję danych schroniska i osoby go formalnie prowadzącej czyli :

- imię, nazwisko, oficjalne stanowisko Ewy (bo to ona przejęła schronisko)

- dane schroniska z rejestru : pełną oficjalną nazwę, NIP, regon , adres, ...

Część danych typu adres, nazwa mam z poprzednich postów, ale reszta niestety jest mi nieznana a Ewa na pewno je posiada. Zajrzyj na prv, tam podam Ci kontakty do mnie.

Co do pozostałych rzeczy, o których pisałam wczesniej:

- lodówka czeka u mnie na transport - załatwiam to z Saidą

- zbiórka darów u mnie w firmie niestety została odłożona na termin późniejszy - mój PR robił w ciągu ostatnich 2-3 miesięcy parę zbiórek na biedne dzieci, była też zbiórka na któreś schronisko (sorry nie pamiętam które). PR uważa, zresztą chyba mają rację, że kolejna zbiórka była by za szybko i mogłaby nie przynieść rezultatu - propnują okres przed Wielkanocą (trochę psychologiczne podejście - na święta ludzie są bardziej skłonni do ofiarności). Dopilnuję tego.

Dane do umowy potrzebuję jak najszybciej, bo dalsza kolejność jest taka, ze umowa zostania przekazana Ewie do podpisania i odesłania, i mozemy zabrać kopmuter. Jak byśmy zdążyli to komputer pojechałby razem z lodówką.

Czy macie kogoś, kto by go wam podłaczył, sprawdził po podłączeniu, skonfiguraował do waszych potrzeb itp? Jak nie - to namówię mojego męża coby się wybrał z transportem i pomógł w tym :) (on jest informatyk i lubi te zabawki :D ).

Posted

Wracam i dowiaduje sie, ze sunia nie zyje... :( Juz mi Gosia cos wspominala, ale nie chcialam wierzyc...

Od poniedzialku biore sie znowu ostro do pracy - a w srode zbiorka :)

Posted

Terzia -poskrom: Ha! Nie wątpiłam w Twe możliwości! Na pewno też znajdziesz równie potrzebujące schronisko :roll: A skoro będziesz w Polsce, to odwiedzisz Wieluń? Z Łodzi to tylko 100 km - niewiele więcej niz godzina jazdy.... Jakby co to ja z otwartymi ramionami czekam 8)

Chip - przesłałam wszystkie dane, o które prosiłaś na Twą "biurową" skrzyneczkę :D Dziękuję! :angel:

Tufi - szkoda wielka, że ta biedna suńka tyle się nacierpiała, a Ewa przegrała walkę o nią... Los bywa bardzo niesprawiedliwy :cry:

Ale z Wielunia możesz wyjechać z innym psim nieszczęściem :evil_lol:

Posted

@ MalGoska

Verena chcialaby zobaczyc tez inne schronisko niz to w Pabianicach, wiec chetnie przyjedziemy do Was. Wtedy to troche co mam dla Was nie bede wysylac paczka tylko przywioze ze soba!

Kiedy mozna do Was przyjechac w sobote?

Posted

Terzia - :B-fly: Suuuuper! W sobotę (21-go) mają przyjechać też poznaniacy, więc jeżeli sie dogracie - bedzie nas więcej :-)

A co do godzin - ja się dostosuję, ale chyba najlepiej jak będzie jasno? 8)

Posted
My przyjedziemy 13.03. :wink:

Eeeeeee......to ja chyba troszkę nie doczytałam... :oops:

Ale datę już w kalendarzu zanotowałam i już się nie wykręcisz! 8)

Wstepnie umowilismy sie na wyjazd ok. 8 rano, wiec miedzy 11 a 12 powinnismy byc na miejscu

:smilecol: Lecę kupić dłuuuugi czerwony dywan, cobyście nóżąt nie pobrudzili, bo poprzedni Warszawa z Wrocławiem wykończyły :wink: 8)

Posted

Dotarlismy na te strone :)

A z dywanem nie przesadzaj... Wystarczy goracka herbatka ;)

Daj mi znac, czy sa jakies szczeniaki - psy, najlepiej krotkowlose, oki?! Suczki w sumie chyba tez... czeka mnie jeszcze tydzien naklaniania "tesciowej", ze ona juz chce nastepnego psa po smierci Dzekusia prawie 2 lata temu...

Nad logo pomysle wkrotce, bo po wyjezdzie mam troszke obowiazkow do odrobienia :)

Posted

Tufi - herbatkę macie zaklepaną, nawet jeżeli bedziecie chcieli w niej nogi moczyć :wink: :P

Szczeniaczki są ciagle (niestety...) i to najróżniejsze - one też najszybciej znajdują domy, ale jak będziesz chciała, to z jakims wrócisz do domku... Tylko zastanów się czy taki prezent dla "teściów" ich nie przerośnie :-? Ale wierzę w Ciebie - masz dobre pomysły - to i argumenty masz pewnie nie do odrzucenia :lol:

Wszyscy - dostałam kolejny "raporcik" dotyczacy Waszych wpłat na konto dla schroniska - tym razem to aż 523 zł od 7 osób! :BIG: Lublin, Międzyrzec, Katowice, Wrocław i 3 x Warszawa :angel:

Posted
Jovka nie pochwaliła się tutaj, że załozyła ankietę, do której może nie wszyscy zainteresowani dotarli

A ja myśałam, że jak zbajerowałam Moderatorów ('podejrzewam' o ten gest Ruffikusa :) i jeszcze raz dziękuję!) aby dokleili post jako ogłoszenie, tu już wszycy go znajdą, zwłaszcza zainteresowani... ale może faktycznie powinnam oficjalnie zasygnalizować debatę nad koszulkami. Także oddawajcie głosy i zamawiajcie t-shirty - niebawem będą zapadać pierwsze decyzje!

Posted
Tufi - herbatkę macie zaklepaną, nawet jeżeli bedziecie chcieli w niej nogi moczyć....HEHEHE, GOŚCINNOŚĆ WIELUŃSKA JEST NAJWYŻSZEJ PRÓBY :angel:NIE WIERZCIE, ŻE NA KUBLE HERBATKI SIĘ SKOŃCZY :D

Wszyscy - dostałam kolejny "raporcik" dotyczacy Waszych wpłat na konto dla schroniska - tym razem to aż 523 zł od 7 osób! :BIG: Lublin, Międzyrzec, Katowice, Wrocław i 3 x Warszawa :angel:

:laola: zbieramy, zbieramy...kochani, DZIĘKUJEMY :D i prosimy o jeszcze...

MałGoś: napisz co z odrobaczeniem, dezyn(f)sekcją i deratyzacją schroniska w Wieluniu?

Zemat: jedź ostrożnie ( wczoraj wróciłam z trasy i jechało się paskudnie) i wracaj szczęsliwie ( i zaraz :D napisz co i jak/ czekamy)

Posted
Czy schronisko w Wieluniu ma swoją stronę internetową? :oops:

Szantinko-powiem tak: jezeli ktoś chce to zrobić to oczywiście może. W zeszłym roku istniała prowadzona przeze mnie strona adopcyjna wieluńskich psiaków - zawiesiłam ją bo w wyniku scysji z poprzednim "opiekunem" :evil: schroniska nie miałam zdjęć aktualnych ogonów tam przebywających.

Stronę schroniska zamierzam zrobić w najbliższym czasie - niestety z przyczyn technicznych nie udało mi się to dotychczas, a pewnie przez najbliższe 2 tygodnie tez się za to nie wezmę. Prowadzenie strony przez kogos z zewnątrz może byc o tyle kłopotliwe (moim zdanie oczywiście), że to mają byc przeciez nie tylko dane schroniska, ale właśnie strona adopcyjna, którą trzeba ciągle uaktualniać.

Bea - odpisze Ci za chwilkę na priv.

Zematowi nie udało się niestety dotrzeć do Wielunia :cry: Również z przyczyn technicznych... :wink: