Martika&Aischa Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Matko jaka ona śliczna:loveu::loveu::loveu: Quote
masza44 Posted November 16, 2011 Author Posted November 16, 2011 Śliczna i widać, że szczęśliwa, to najważniejsze:) Quote
Patkant Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Przeeeśliczna jest! Jakie ma długie łapki! :) świetny dom znalazła! :) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 Długaśna panna się z niej zrobiła! I jakie świetne uszy! Jak dobrze, że tak historia tak pozytywnie się skończyła :) Quote
Bonsai Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 A ja przyszłam z ogromną prośbą o głosowanie w konkursie: http://www.dogomania.pl/threads/217513 Jeśli spodoba Wam się moje zdjęcie, to byłabym bardzo wdzięczna za głosy na zdjęcie nr 2 - Rudzika z Psiego Anioła, który całe życie służył człowiekowi, a umarł... samotny w schronisku. Nie pozwólmy by podobny los spotkał Kostka - a na niego chciałabym przeznaczyć ewentualną wygraną. Quote
masza44 Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Milka wraca z adopcji. Pan zadzwonił dzisiaj że dzisiaj mi ją przywiezie bo od jutra idzie do pracy po 12 godzin i nie ma się kto nią zając wtedy, wyprowadzać itp. A nie chce jej oddać do schroniska. Ja jestem załamana- Milka urosła, przywiązała się, jest dość sporym pieskiem. U mnie DT odpada- mam robione wylewki, remont na całego, w tym pałętają się moje 2 dorosłe psy i jeden szczeniak. Świnka nie zaakceptuje Milki- jest dla niej już za dorosła, będzie ją gonić z zębami. Obiecałam DT suni z wątku: http://www.dogomania.pl/threads/221374-4-miesi%C4%99czna-sunia-mix-berne%C5%84czyka-PROSZ%C4%98-O-POMOC-W-OG%C5%81OSZENIACH już tez naprawdę awaryjne. Teściowa Milkę może wziąć max na weekend- potem my jesteśmy w rozjazdach, musi jechać zająć się remontem i naszymi psami... ryczeć mi się chce, potrzeba na gwałt DT , nawet płatnego w Krakowie, na hotel mnie nie stać:(....Czy ktoś zna płatne Dt w Krakowie??? Quote
Martika&Aischa Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Maszko trzeba szukać na szybko bazarku z ogłoszeniami ....i ogłaszać Milkę. Maszko napiszesz krótki tekst do ogłoszeń ???? Chociaż w punktach ......poprosiłam naszą Elę że coś na szybko wymyślimy żeby poszły ogłoszenia ....co się z tymi ludźmi dzieje !!!!!!!!!!!!!:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Od tak na dziś oddać psa ???? Byłam na wizycie i jestem w szoku :angryy::angryy::angryy::angryy: A gdzie te zapewnienia ???? Milka nigdy nie zostanie sama!!! Mam córkę przecież ...mam siostrę która ma dom z ogrodem !!!!! Ect...Po prostu się we mnie gotuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
Mysza2 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 zarezerwowałam na tym bazarku http://www.dogomania.pl/threads/221273-Og%C5%82oszeniowy-dla-Lorci-z-depresj%C4%85-do-29.01-godz.20 Quote
masza44 Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Mysza2 napisał(a):zarezerwowałam na tym bazarku http://www.dogomania.pl/threads/221273-Og%C5%82oszeniowy-dla-Lorci-z-depresj%C4%85-do-29.01-godz.20 Wielkie dzięki:) Ja zapłacę Ci za nie ok? Z ogłoszeń Paji do domu jedzie Antenka, którą jadę w przyszłym tyg transportować do DS z Bieszczadów, więc to dobry pakiet:) Wojtusiu, dziękuję za taką szybką reakcję i pomoc. Dla drugiej tymczaski znalazłam bezpłatne DT ale akurat Mileczka jest bardziej problematyczna ( Świnka by mi ją pożarła) Quote
motylek1007 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 faktycznie ma cos z cavaliera. Tak czy siak jest słodka i mam nadzieje ze wszystko co złe juz za nia Quote
Martika&Aischa Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Byłam przed chwilą u Mileczki ....kochana ...rozbrykana sunia ;) Po prostu ADHD. Gryzie ...łapie ...szaleje ...wulkan energii. Oby tym razem znalazła kochającego człowieka ale nie na chwilkę tylko już na ZAWSZE!!!!!!!! Mamy tekst do ogłoszeń ??? Quote
AgusiaP Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Ja byłam z Martunią i wiecie co mam dosyc.... W życiu nie przyszło by mi do głowy, ze ten domek odda Mileczkę... Płakac mi się chciało jak patrzyłam na tą ślicznotę nie zdającą sobie sprawy z tego, że dziś jej życie się zmieni bo jej Pan ją oddaje... Quote
masza44 Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Dziewczynki, tekst do ogłoszeń będzie wieczorem, teraz jestem w pracy co tu dużo mówić dzień masakra a ja mam naprawdę dużo do zrobienia dzisiaj jeszcze, nie mogę zawalić bo to dead line:( Quote
Martika&Aischa Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 masza44 napisał(a):Dziewczynki, tekst do ogłoszeń będzie wieczorem, teraz jestem w pracy co tu dużo mówić dzień masakra a ja mam naprawdę dużo do zrobienia dzisiaj jeszcze, nie mogę zawalić bo to dead line:( Wierzę Maszko ....na spokojnie .....ja sama nie wiem w co ręce włożyć :( biurko pęka od papierów i spraw na wczoraj :( Damy radę ...Mileczka jeszcze znajdzie cudowny dom!!! Quote
AgusiaP Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Maszko daj tylko znać, czy pan przywiózł Milcię... Biedulka...:-(:-(:-( Quote
Martika&Aischa Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Czekam niecierpliwie na wiadomość że Mileczka już jest u Maszki ........ Quote
Martika&Aischa Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Dzwoniła Maszka :) Milunia już u niej ........ jest cudowna :) Quote
Rudzia-Bianca Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Przyszłam za Wojtusiem, mogę tylko podnosić , sama szukam pilnie tymczasu dla połamańca Gutka :( Quote
wojtuś Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Rudzia-Bianca napisał(a):Przyszłam za Wojtusiem, mogę tylko podnosić , sama szukam pilnie tymczasu dla połamańca Gutka :( Dzięki Małgosiu, jutro zrobię rozeznanie- Dla Milki, dla Gutka i ... Biszkopta od Ani102 ze Starachowic Quote
masza44 Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 (edited) Mileczka już u teściowej- poznała dom:) od razu poleciała na kanapę:) Jest kochana, a jaka duża, będzie z 15 kilo.Rozdaje buziaki, skacze, ma ADHD, przynosiła mi zabawki, żeby jej rzucać do aportu, w 10 minut nauczyłam ja na smaczka siad:) Była dzisiaj troche zestresowana, nei mogła sobie znaleźć miejsca, ale od jutra ma ogród do dyspozycji cały dzień plus mega wymęczający spacer więc powinno być lepiej. Co do spotkania, tłumaczeń itp nic nie napisze. Nasze wspólne wrażenia z teściową to to , że w ogóle jej nie wychowywali a ponieważ jest nadpobudliwa to stała się dla nich niewygodna. Stąd te wszystkie kłamstwa i preteksty żeby się jej pozbyć. Tylko że jak sobie nie radzili to mogli dać znać, mogli mi dać czas na znalezienie jej domu lub DT, mozna to było zrobić z klasą, a zrobili jak zrobili. W dzień taki jak ten czuję się o 5 lat starsza.... Tekst do ogłoszeń już jutro...a w zasadzie dzisiaj rano- teraz mózg i już przestaje pracować Dziękuje Wam kochani za obecność i za pomoc Edited January 19, 2012 by masza44 Quote
masza44 Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 (edited) Tekst do ogłoszeń Milki- nowe zdjęcia będą dzisiaj lub jutro Milka to 8-9 miesięczna sunia średniej wielkości ( około 15 kilo). Ma w sobie coś z cavalierka, tylko jest dużo większa. Sunia jest bardzo wesoła, przyjazna, kocha ludzi i inne pieski, jest zainteresowana kotami, ale nie agresywna. Jest wulkanem pozytywnej energii, bardzo żywa, bardzo żywiołowa, można nawet powiedzieć, że ma lekkie ADHD. Pięknie chodzi na smyczy, jest nauczona czystości, ale czasem zdarzy się mała wpadka. Uwielbia aportować i bawić się swoimi zabawkami. Ponieważ jest tak żywym i energetycznym pieskiem potrzebuje opiekunów, którzy będą w stanie zapewnić jej 2-3 godziny dziennie ruchu na świeżym powietrzu, ludzi aktywnych, którzy w dobry sposób spożytkują jej energię. Jest bardzo mądra więc dobrze nadawałaby się na szkolenie. Najlepszy byłby dla niej domek z ogródkiem, po którym mogłaby biegać do woli. Niestety Milka nie potrafi sama zostawać w domu dlatego nowy właściciel powinien nauczyć ją tego stopniowo. Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przed i podopcyjną oraz podpisanie umowy adopcyjnej z zobowiązaniem do wysterylizowania Milki. Sunia znajduje się w Krakowie. Kontakt w sprawie adopcji: 728 838 200 Edited January 20, 2012 by masza44 Quote
masza44 Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 Wpisałam państwa na czarne kwiatki Quote
Martika&Aischa Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 masza44 napisał(a):Wpisałam państwa na czarne kwiatki I bardzo dobrze!!! Ja myślę że Mileczka nie spełniła oczekiwań przede wszystkim w wyglądzie. Pan myślał że wyrośnie na "bernardyna" a tu klops. Resztę pozostawię bez komentarza ......... Quote
Mysza2 Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 wstawiłam już dane na bazarek ogłoszeniowy, na razie wstawiłam te zdjęcia które mamy, żeby już w kolejce Milka była na 100%, post nr 43, myślę że zanim Paja się wyrobi to podmienię:) http://www.dogomania.pl/threads/221273-Og%C5%82oszeniowy-dla-Lorci-z-depresj%C4%85-do-29.01-godz.20/page2 Masza, czy nie podawać też maila w ogłoszeniach? Quote
Recommended Posts