Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 709
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam z Karmelcią, być może udałby się transport w tę sobotę.Obiecała popytać swoich znajomych. Ewentualnie na paliwo zrobiłabym bazarek jakiś (mam fanty i pomysły na 3 ale czasu na żaden...)

Posted

Wczoraj Milka chciała zabrać Śwince żwacza, Świnka się na nią rzuciła z zębami, niefajnie to wyglądało. Ogólnie powiem tak: mąż i teściowie podpytują kiedy Mila jedzie...ja bym komuś nawet zwróciła za paliwo, zrobiłoby się bazarek albo coś, ale ja samochodu ani prawa jazdy nie mam, nie zawiozę jej bo nie mam jak. Dzisiaj mąz jej probił trochę znowych zdjec na śniegu-wieczorem wrzucę na wątek.

Posted

Przepraszam za nieobecnośc... ale przez ostatnie 3 dni miałam w głowie schronisko, koty, adopcje.... wyciągałam ze schroniska kilkuletnią kotkę - przez nikogo nie zauważaną... zabrałam do siebie, umyłam, wykarmiłam, odpchliłam, przyzwyczaiłam do domowych warunków... no i szukałam DS no ale w końcu się wszystko udało... jestem już u Mileczki!
ja tak bym chciała zeby dla Mileczki jakiś DS się trafił :shake: taki fajny z niej pies...

Posted

Dałam ogłoszenie na krakowskim gumtree, mam już jakieś oferty transportu, wybiorę najtańszą ( najlepiej darmową, " przy okazji") i chciałabym, żeby przed weekendem Milcia pojechała. W czwartek ma dzwonić Pani z Wrocławia zainteresowana Milką. Chciałaby ją zobaczyć, powiedziała, że jak Milka będzie w Opolu to by do niej przyjechała. Tak, że może jest szansa na jakiś domek...
Jak już Milka dotrze do PDT to można zacząć zbierać deklaracje na jej utrzymanie- potrzeba 300 zł, ja mogę dać maksymalnie 100.
Fajnie , że się z kotem udało. Ja bym bardzo chciała kota, a najlepiej kotkę, ale mój Puppy nie dałby mu żyć.

Posted

Ej, a milcia do kogo ma jechać do PDT, do karmelci? bo jeśli tak to gdzieś na innym wątku przeczytałam, że ma dwa starsze psiaki i 3 nie jest w stanie wziaść... bo dziewczyny ją prosiły o PDT dla starszego psiaka... to 4 będzie miała? coś mi tu śmierdzi....:???::???::hmmmm:

Posted (edited)

Hmmm...nic mi o tym nie wiadomo...ja jej mówiłam, że Milka to łobuz i wulkan energii, mówiła,że ma własną bokserkę szaloną i się pewnie dziewczyny dogadają...nie wiem co myśleć...
Na razie jest jeszcze kilak dni bo jakby Milka jechała to i tak dopiero w sobotę...liczę , że wszystko się wyjaśni, i z DT i z transportem, i z ewentualnymi deklaracjami...

Zapytałam o opinię dogomaniaków, którzy mają psy u Karmelci- wszyscy bardzo polecają. Ja wstępnie transport mam na piątek. Koszt transportu pokryję- zrobię na zwrot bazarek. Bardzo prosze Was o deklaracje na utrzymanie w PDT Milki- potrzebne jest 300 zł, ja daję 100, więcej nie mogę.

Edited by masza44
Posted

wpadlam tutaj, bo przeczytalam gdzies twoj apel o pomoc w zorganizowaniu transportu do karmelci....
i to mnie troszke zafrapowalo,
w przyszla niedziele ma takze inny piesek pojechac na PDT do niej..... co za zbieg okolicznosci...
mysle sobie jak to bedzie: dwa nowe psiaki naraz....

Posted

Kava napisał(a):
wpadlam tutaj, bo przeczytalam gdzies twoj apel o pomoc w zorganizowaniu transportu do karmelci....
i to mnie troszke zafrapowalo,
w przyszla niedziele ma takze inny piesek pojechac na PDT do niej..... co za zbieg okolicznosci...
mysle sobie jak to bedzie: dwa nowe psiaki naraz....

hm.... rzeczywiście dziwne... brać naraz kilka obcych psów? pytaliście Karmelcie o to?

masza44 napisał(a):
Mam transport dla Milki za 30-50 zł w piątek wieczorem :)

Masza, uff, dobrze, że jednak nie to za 200zł :) :)
co do deklaracji to już Ci pisałam na pw ;)

Posted

Będzie dobrze o ile drugi piesek lubi psy:) bo Milka lubi:) U mnie też były dla siebie obce i to z wrogą do psów Świnką i jakoś przeżyły, a mnie nie było po 10 godzin- Karmelcia jest z nimi zawsze.Rozmawiałam dzisiaj z Karmelcią, Mila byłaby u niej już w piątek. Jest chętna Pani na Milke z Wrocławia, ale chce poznać psiaka- do Opola podjedzie do Krakowa to już daleko. Ja myślę, że Karmelcia poradzi sobie z psiakami- ma w końcu doświadczenie. U mnie natomiast Mila zostać dłużej nie może, z kilku powodów. Najważniejsze , że w tym czasie udało się znaleźć domowe DT a nie hotel- szkoda jej do kojca czy boksu, bo skoro zna dom, zachowuje czystość itp to szkoda, żeby się tego oduczyła. W Krakowie jest kilka DT ale niestety we wszystkich o jakie pytałam są koty a Mila kota zagoni.
Kochani proszę Was rozsyłajcie wątek, musimy znaleźć deklaracje na jakieś 150 zł. Nie mam teraz takiej możliwości, żeby wyłożyć 300 zł i czekać nie wiadomo ile na ich zwrot...a zapłacić trzeba z góry. Transport ma Milka ode mnie i tak niech zostanie.

Posted

jestem na zaproszenie...... zakochalam sie w Milci:):)jeste przecudnym dzieckiem i bardzo wierze,ze domek sie znajdzie!!!!MUSI!!!!
W tym mcu nie dam rady finansowo,ale na pewno wspomoge mala deklaracja od marca!!

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Ciocia Lolalola cudowna kobietko z całego serducha Ci dziękuję:loveu::loveu::loveu:

no cos Ty;)przeciez Ona jest taka kochana,ze ja bym ja udusila z milosci:)

Posted

Lolalola napisał(a):
no cos Ty;)przeciez Ona jest taka kochana,ze ja bym ja udusila z milosci:)

Widzę, że ciotka Lolalola została dusiołkiem...

Milka jest niesamowicie piękna, na 100% biegiem znajdzie dom.