Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczynka ma się bardzo dobrze. Poduszeczka łapki już pięknie zagojona. Bafi bryka, skacze jak dzieciak na spacerach, jest pełna energii. Dzisiaj będę ją ważył i zobaczymy czy coś przytyła :)

Tutaj Bafinka zwiedza zabytki w Niemczech.

Standardowe wylegiwanie się w słoneczku.

Zabawa z siostrzeńcem.

• Replies 496
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Światowa, światowa :) Jak zaadoptowaliśmy Bafinkę to ważyła 19,8 kg. Dzisiaj zabrałem ją do pracy i ponownie zważyłem na wadze elektronicznej, wynik to 22 kg :) Jeszcze ze 2-3 kg i będzie ok.

Posted

[quote name='Paweł K.']Światowa, światowa :) Jak zaadoptowaliśmy Bafinkę to ważyła 19,8 kg. Dzisiaj zabrałem ją do pracy i ponownie zważyłem na wadze elektronicznej, wynik to 22 kg :) Jeszcze ze 2-3 kg i będzie ok.
ojej, ona już jest klusia! nie dodawajcie jej kilogramów, bo będzie się gorzej czuła i gorzej wyglądała. ona jest malutka, kompaktowa, myślę że tak 20kg powinna ważyć. poza tym jest przepiękna i widać, że przekochana. fajnie że znalazła kochających ludzi :)

a na tym zdjęciu wygląda prawie jak moja etna, ma na szyi bardzo podobną białą plamę :)
http://img341.imageshack.us/img341/6972/sam2684o.jpg

Posted

Bafi nie jest malutka, a wedle wzorca ma idealny wzrost. Co do wagi to różne źródła różnie informują ale dla suczki waga wynosi 23-26kg w zależności czy jest wybiegana czy nie. Przy 20 kg Bafi wyglądała na żywo jak skrzywdzona, a każdy kto nas spotykał na spacerze to był przerażony jej wystającymi żebrami. Teraz przy 22 kg wygląda poprawnie i może tak zostać ale 1 kg jeszcze myślę, że wpadnie.

• 2 months later...
Posted

Dawno temu tu nie zaglądałem :) Na szczęście mam dobrą wymówkę, a mianowicie własny ślub. Zamiast kwiatów uzbieraliśmy 150 kg karmy dla psiaków, którą przekazaliśmy stowarzyszeniu "Nadzieja Amstaffa". Chociaż na jakiś czas brzuszki będą pełne :)

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name='Paweł K.']Od czasu do czasu zastanawiam się jakim trzeba być człowiekiem żeby takiego dziubolka wywalić na ulicę.[/QUOTE]

To nie człowiek musiał być, lecz bydlę :angryy:

Bafi wygląda wspaniale :loveu: