Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 496
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='baster i lusi']cioteczki są Fundacją.

Nie, Nadzieja Amstaffa - TTB Szczecin jest stowarzyszeniem, a nie fundacją - to są zupełnie różne osoby prawne.

Paweł, ogromnie Ci dziękujemy :loveu: no i nasze szczecińskie amstaffy również ;)

Tutaj jest ich wątek i cała historia powstania naszego stowarzyszenia. Jak i wątki poszczególnych psiaków pod opieką.
Można się zarówno wzruszyć, jak i pośmiać.;)
http://www.dogomania.pl/threads/182926-Ratujemy-Szczeci%C5%84skie-ASTY-!!!-Grozi-im-EUTANAZJA-!!

I nasza strona internetowa
http://www.nadzieja-amstaffa.pl/

I ogromne gratulacje!!!:multi:

Posted

[quote name='baster i lusi']nie musiała Pani pisać pogrubionym drukiem.

:roll:
Owszem, musiałam. Wyróżniłam to, nie po to, by zwrócić Ci uwagę, ale po to, by zaakcentować różnicę w fundacji i stowarzyszeniu, bo wcześniej poprawiłaś Pawła (na forum zwracamy się do siebie per Ty, poza nim to zupełnie co innego).

Proszę tych, którzy jeszcze nie zagłosowali w ankiecie Krakvetu o oddanie swojego głosu - to tylko chwila, a dla głodujących psów może oznaczać życie.;)

UWAGA!
WSPÓLNY KANDYDAT DOGO I MIAU
PILNIE POTRZEBUJE WSPARCIA, BO PRZEGRA!!!

PSY W KLEMBOWIE GŁODUJĄ!
POŚWIĘĆ 2 MINUTY I ZAGŁOSUJ!!!

Uwaga zmiana: nowy punkt w reulaminie: żeby wziąć udział w ankiecie i żeby głos był ważny trzeba napisac min. 1 post na forum, najprościej w temacie poznajmy się:

http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14611

7. piszesz na forum jeden zgodny z regulaminem KrakVet post np. w wątku "Poznajmy się" -> dział "Pomoc dla schronisk"

Instrukcja głosowania w Krakvecie:

1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum
2. wciskasz link Rejestracja
3. wyskakuje opis, a Ty zaznaczasz: zgadzam się na te warunki
4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz
i wciskasz"wyślij"
5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link
6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło
7. piszesz na forum jeden zgodny z regulaminem KrakVet post np. w wątku "Poznajmy się" -> dział "Pomoc dla schronisk"
8. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk"
9. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - styczeń 2012”
10. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz Schronisko dla bezdomnych Zwierząt w Klembowie,i klikasz pod ankietą „wyślij”.

Posted

Paweł K. napisał(a):
W maju z moją narzeczoną Moniką pobieramy się i teraz mamy wiele spraw do załatwienia i dopilnowania, więc rzadziej bywam na forum dogomani. Z ciekawostek, to ustaliliśmy z Moniką, że zamiast kwiatków i prezentów chcemy aby goście przynieśli nam pokarm dla psów. W zależności ile tego pokarmu się uzbiera to część chcemy oddać do schroniska amstaff'ów "TTB Szczecin" i część wysłać do "Cavani". Mam nadzieję, że uzbiera się jak najwięcej :)

Pawle i Moniko - ogromne gratulacje z okazji ślubu! No i wielkie podziękowania za Wasze serce dla pokrzywdzonych zwierzaków. Kwiaty szybko zwiędną, a z podarowanego pożywienia ucieszą się brzuszki bezdomniaków.

A Bafi jak zwykle prezentuje się pięknie!
Właśnie ktoś chyba mało zorientowany w aktualnych losach naszych bialskich piesków zrobił suni nowe ogłoszenia, że jest do adopcji. No i rozdzwoniły się telefony i zaczęły przychodzić maile :lol: Bo taka piękna! A we mnie znowu odżyła radość, że Bafi już ma kochającą rodzinę :loveu:

Posted

Pawle ,Moniko:-)gratulacje dla Was z okazji wszystkich(bardzo trafionych),podjetych przez Was decyzji :-)tak trzymac!a sunia prezentuje sie wspaniale:-) pozdrawiam,moje 3 sunie rowniez :-)

Posted

Dziękujemy za te wszystkie miłe słowa. Jak każdy na tym forum chcemy najlepiej dla psiaków. A tak poza tym, to dzisiaj na spacerze z Bafinką pękł karabińczyk od smyczy. Oj, zdziwiłem się bardzo. Na szczęści Bafina na komendę zostaje przy nodze :) oraz to, że byliśmy na polanie. Gorzej jakby to się stało gdzieś przy ruchliwej drodze, a wcześniej by zobaczyła jakiegoś kicia. Aby zapobiec takiej sytuacji kupiłem smycz z większym karabińczykiem.

Posted

Z karabińczykami to cuda się potrafią dziać. Mam masywny i dość trudno otwieralny, a już kilka razy się zdarzyło, że sam z siebie się wypiął z dwóch kółek w szelkach na raz, zostawiając Dropka nieusmyczonego. Bez wcześniejszych szarpnięć, bez żadnego powodu, mimo że po pierwszej takiej akcji mocno zwracam uwagę, żeby dobrze wpinać karabińczyk w szelki. Póki co obstawiam duchy, bo takie samoczynne wypięcie jest jak dla mnie wbrew prawom fizyki :) Pozdrowienia dla Was i dla Bafi. I dla karabińczyka też, a niech tam! :)

Posted

muzzy napisał(a):
Póki co obstawiam duchy, bo takie samoczynne wypięcie jest jak dla mnie wbrew prawom fizyki :) Pozdrowienia dla Was i dla Bafi. I dla karabińczyka też, a niech tam! :)

:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: Od razu mam lepszy humor!:loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Hehe, coś o tym wiem :) Dziś punktualnie o trzeciej rano wstałem się napić. A jak wróciłem, to Dropek leżał centralnie na poduszce i mocno się dziwił, że musi ustąpić panu miejsca :)

• 2 weeks later...
Posted

Czas odświeżyć temat. Kilka dni temu Bafinka dosyć mocno rozcięła sobie poduszkę łapki. Sytuacja opanowana ale rana długo się goi. Do tego jeszcze mocno zaczerwieniło jej się lewe oko. Weterynarz zalecił przemywać i zakraplać świetlikiem. Po kilku dniach zaczerwienienie zmalało ale nie całkowicie, więc jeszcze kontynuuje zakraplanie.

Tak Bafi wyleguje się jak wpada słońce do domu :)

Tutaj Bafinka u moich rodziców. Obok niej labradorka rodziców :)

Posted

Fajnie, że Bafi się z labką dogaduje, nasza znajoma amstaffka nie bardzo toleruje koleżanki. A co do skaleczeń łap to u nas też jest to popularny temat. Czasem się zdarzają mocne rozcięcia, gojące się kilka tygodni, a czasami goją się szybciej niż powstały, tak jak ostatnio u Dropka - ślady krwi na podłodze były, a wszystkie opuszki jak nowe :)

• 3 weeks later...