Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marta i Wika napisał(a):
A czemu do TOZu?
Bo jak znam siebie, to wyjdzie okropnie nierówno i ogólne wrażenie będzie takie, że się znęcałam nad Psem ;)
Też mam szkolne nożyczki z zaokrąglonymi końcami, "bezpieczne"... w niedzielę paskudnie nimi zacięłam PONka, któremu wycinałam dredy :oops: :oops: :oops:

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jednak się odważyłam i przycięłam Puniaka. Lekko łysawo teraz wygląda :evil_lol:
Nie jest równo, ale lepiej niż się spodziewałam.
Żeby ona mi jeszcze raczyła powiedzieć, czy jej tak wygodniej.

Posted

APSA napisał(a):
Jednak się odważyłam i przycięłam Puniaka. Lekko łysawo teraz wygląda :evil_lol:
Nie jest równo, ale lepiej niż się spodziewałam.
Żeby ona mi jeszcze raczyła powiedzieć, czy jej tak wygodniej.

Pokaż, pokaż! :evil_lol:

Posted

APSA napisał(a):
Jak się Puni nie zna, to nie widać że ma mniej futra (widać tylko, że krzywo :evil_lol:)

Widać że mniej futra i nie widać że krzywo :lol: Bardzo fajnie i na pewno jej lżej :-)

Posted

Tym razem zapraszam na fotki z pięknych, chronionych muraw kserotermicznych w okolicy Owczar, Górzycy i Pamięcina nad Odrą. Jest tam teraz wspaniale, zarówno z botanicznego, jak i z psiego punktu widzenia :-) Bo chyba każdy pies uwielbia biegać po zielonych, rozległych wzgórzach...

...na których dodatkowo spotkać można czasem takie różne stwory:

Wika wśród ostnic Stipa capillata

Portrecik na tle muraw...

...i kolejny...

Wika na murawie kłosownicowej:

...i na murawie ostnicowej, wśród kwitnących okazów pajęcznicy liliowatej Anthericum liliago (czarna jak diabeł, bo padało ;-) )

Posted

[quote name='Marta i Wika']Ja się tam chyba kiedyś wproszę :evil_lol: ;)
(a propos, co z Twoim wyjazdem do Białowieży :cool3:)

[quote name='Marta i Wika'] ...i na murawie ostnicowej, wśród kwitnących okazów pajęcznicy liliowatej Anthericum liliago (czarna jak diabeł, bo padało ;-) )
Ostatnio widziałam chyba właśnie to w Warszawie :)

Posted

[quote name='APSA']Ja się tam chyba kiedyś wproszę :evil_lol: ;)
(a propos, co z Twoim wyjazdem do Białowieży :cool3:)

Jadę na przełomie czerwca i lipca, ale obawiam się, że nie będę miała czasu na żadne dłuższe przystanki po drodze :placz:
Wpraszaj się, wpraszaj, obowiązkowo :-)

Ostatnio widziałam chyba właśnie to w Warszawie :)

Oj, chyba nie... chociaż nie znam aż tak dobrze Warszawy ;-) To bardzo rzadka roślina, stepowa, w Polsce bardzo niewiele stanowisk, tylko na silnie nasłonecznionych, stromych stokach o specyficznych warunkach. Mogłaś widzieć podobną pajęcznicę gałęzistą Anthericum ramosum.

A dla Ciebie Wikunia galopująca przez łany Armeria ;-)

Posted

[quote name='Marta i Wika'] Mogłaś widzieć podobną pajęcznicę gałęzistą Anthericum ramosum.Bardzo możliwe. Pajęcznica z książki była najpodobniejsza do tego, co widziałam.

[quote name='Marta i Wika'] A dla Ciebie Wikunia galopująca przez łany Armeria ;-)
Dziękuję :) Armerię (której się nie odmienia przez przypadki, chyba że nikt nie patrzy :evil_lol:) też widziałam w tym samym miejscu (czyli na terenie psiej szkoły :P)

Posted

Czaruś, to taki mój Bąbelek w miniaturce ;) I mają taką samą zabawkę:razz:\A w weekend moja koleżanka zgarnęła z ulicy Czarka vel Dyzia nr 2... Czarek jest przy nim gruuuubyyyy... Na szczęście znalazł błyskawicznie dom i dbają o niego...
Boże, tyle tych psich nieszczęść:shake:

Posted

[quote name='Donvitow']FAjne fotki. Staram się nie widzieć tych ząbków na Wice:mad: .Żadnego lustra nisko zawieszonego w domu bo się załamie.

Już odrasta :-) I dzięki temu ząbki są coraz bardziej widoczne :evil_lol:

Najfajniejsze wozy strażackie:diabloti:

:p

[quote name='GoniaP']Czaruś, to taki mój Bąbelek w miniaturce ;)

Nie takiej znowu miniaturce... wiesz jak on rośnie? :-) Co przyjeżdżam, to go nie poznaję ;-)

Kilka fotek po pięciu dniach intensywnej pracy w lesie, na łąkach, na bagnach... Ja oglądałam roślinki, a Wika:

- biegała po torfowiskach

- pozowała ze storczykami

- łaziła po wielkich pniach

- umierała z gorąca

- pomagała w szukaniu traszek w zbiorniku wodnym

- poznawała różnych psich przystojniaków z leśniczówek :cool3:

Jeszcze jedna fotka Kornika, bo zakochałam się w tym psie:

cdn... (jeśli ktoś tu zagląda of kors...)

Posted

No pewnie ze zaglada, tylko co sie bedzie odmeldowywac tak bez sensu :p
Ja nic nie mam do powiedzenia, bo mnie wkurza ze ktos tak sobie z psem pod pacha jezdzi po calej Polsce, lazi po lasach, oglada kwiatki, robi fotki, placa mu za to (chyba? jesli sie nie myle?) i jeszcze sie tym perfidnie chwali.
No fe, tak sie nie robi, no! :angryy:

Posted

[quote name='ma-ja']Ja nic nie mam do powiedzenia, bo mnie wkurza ze ktos tak sobie z psem pod pacha jezdzi po calej Polsce, lazi po lasach, oglada kwiatki, robi fotki, placa mu za to (chyba? jesli sie nie myle?) i jeszcze sie tym perfidnie chwali.
No fe, tak sie nie robi, no! :angryy:

:oops:
To ja już nic nie mówię, tylko wkejam fotki - tym razem żadna praca, tylko leniwe sobotnie popołudnie ;-)

Malwy...

Wika opala się ;-)

Wika ćwiczy jogę.

Nie wiedzieć czemu, Wikunia ostatnio preferuje starszych panów. Młodych odgania, a starszym mało pod ogon nie wlezie. Tu z Rufciem - bardzo starszym panem :-)