Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mamabazyla']Pannie już chyba odrosło nieco futerko prawda??

Tak teraz modelka wygląda:

Czyli trochę odrosło, ale dzięki temu wyraźniej widać nieprofesjonalność strzyżenia ;-) Dalej jest owieczkowata i puchata.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tośka_m napisał(a):
Ale piękna maść, taka aussiekowo - ACDowa :loveu:

Prawda? PRZEPIĘKNA! :loveu:
Gdyby nie to, że ma 10 lat, pomyślałabym, że ma coś z aussie, ale chyba nie ma szansy mieć. Może jakiś wyżeł z jakimś owczarkiem? Zachowania ma owczarkowe (np. biegnie przy samochodzie i "pasie" go udając że podgryza koła ;-) ). A może coś z collie? Pochodzi z Poznania.

Posted

Z racji wieku to raczej aussie'kowy nie jest, ale faktycznie - taka marmurkowatość u kundelków jest rzadkością. Może ma coś z colllie, tak czy siak prześliczna bestyjka!

• 3 weeks later...
Posted

Jeśli ktoś tu jeszcze zagląda :oops: to ja chcę powiedzieć, że zrobiłam pełno zdjęć z cyklu piękne wieczorne światło, chmury, tęcza, psy w zbożu (w większości nieostre ale ostre też), poza tym mam też różne fotki z Białowieży, ale kabel zostawiłam właśnie w Białowieży i nie mogę zgrać...

Ale moment, trochę z Białowieży zgrałam wcześniej i mogę pokazać...

Posted

W sumie to nie odwiedzałam tym razem takich standardowych miejsc w Białowieży, typu żubry czy rezerwat ścisły. Chodziłam tam głównie po łąkach i fotografowałam głównie łąki... bo ja tam byłam w pracy ;-) A łąki białowieskie są piękne...

Białowieski las:

Ukryta w zaroślach bania ruska nad Narewką:

Bociany:

Dorwać pierzastego! :evil_lol:

Wakacyjny podryw ;-)

Harce na sianie:

Jutro wstawię zdjęcia Czarusia i Wiki z kosieczyńskich spacerków...

Posted

No tak. Wrzuca człowiek fotki, a tu żywej duszy...

To teraz kosieczyński Czarcik - hej, fanki Dyzia-Czarusia, zaglądacie tu jeszcze? :-)

Słodszy od wszystkich owoców w sadzie :loveu:

Jak ja kocham tę mordę :loveu:

Czaruś uwielbia bawić się leżąc na plecach :-)

Czarek w trakcie wykonywania swojej ulubionej czynności:

I kolejna ulubiona czynność:

A w ogóle to w piątek Czaruś będzie wreszcie wysterylizowany. Mam nadzieję, że pomoże to przynajmniej częściowo w jego problemach z agresją... No i ograniczy trochę wycie do okolicznych suczek :-) Czasem mam wrażenie, że na tym poziomie testosteronu wszelka nauka idzie dużo wolniej, chociaż Czarcik i tak już sporo umie.

W każdym razie - trzymajcie kciuki za Czarusia-Czarcika! :-)

Posted

Podpisuję sie pod słowami oburzenia, które już na tym wątku padły.
To skandal, ze taka Marta i Wika jeżdżą sobie po najpiękniejszych zakątkach kraju, szlajają się po lasach i łąkach, zawierają superciekawe znajomości wyjazdowe czy polują chociażby na bociany (jedna z aparatem a druga w biegu) - i jeszcze im za to płacą :angryy:
A inni... inni tacy muszą siedziec na 4literach a psy w domu zostawić :placz:
Jakie to życie jest niesprawiedliwe :shake:

;)
Marta - super fotki!
A Czarek jaki piękniutki się zrobił... :loveu:

Posted

No jak to! A kto od kilku (no, trzech) dni siedzi na 4 literach w Poznaniu przed kompem i pisze projekt żeby w przyszłym roku mieć za co biegać po łąkach? ;)

To teraz kilka kosieczyńskich fotek Wikuni...
Tak tam teraz ładnie.

Księżniczka nie będzie jadła porzeczek z krzaka. Księżniczka je tylko z koszyczka.

Szczurunia :loveu:

Posted

PaulinaT napisał(a):

A Czarek jaki piękniutki się zrobił... :loveu:
:mad::mad::mad: Czarek zawsze piękny był! Tylko Marta wydobyła to piękno w równie pięknych fotografiach!
Fotek Wiki jednak Czarkowe nie pobiją! Mizianko dla pięknot!
P.S. Ale się chłopakowi w życiu fuksnęło :) Wiem, wiem, powtarzam się.
A w piątek będę trzymała kciuki!

Posted

Czarcik już po zabiegu. Okazał się specjalnym przypadkiem, w ogóle nie chciał zasnąć po normalnych dawkach leków, wygryzł wetowi dziurę w koszulce na tyłku :evil_lol: Potem wybudzał się nie leżąc, tylko biegając dookoła stołu :evil_lol: Teraz chodzi w kołnierzu, już chce biegać, tylko Wika głupia szczeka na niego i warczy, bo kołnierz jej się nie podoba. Dziękujemy za trzymanie kciuków! Trzymajcie dalej za pomyślną rekonwalescencję.

Posted

Marta i Wika napisał(a):
Czarcik już po zabiegu. Okazał się specjalnym przypadkiem, w ogóle nie chciał zasnąć po normalnych dawkach leków, wygryzł wetowi dziurę w koszulce na tyłku :evil_lol: Potem wybudzał się nie leżąc, tylko biegając dookoła stołu :evil_lol: Teraz chodzi w kołnierzu, już chce biegać, tylko Wika głupia szczeka na niego i warczy, bo kołnierz jej się nie podoba. Dziękujemy za trzymanie kciuków! Trzymajcie dalej za pomyślną rekonwalescencję.
Ja trzymam z całych sił!!!
Te Czarnulki imają się mnie i nie chcą odpuścić. Popatrz jaka bida znów przeszła przez moje ręce... Leżał przy ruchliwej drodze i nie miał już sił się ruszyć :shake:
Szczęśliwie jest już również w nowym domu...

Posted

[quote name='Donvitow']Czaruś co Ona Ci zrobiła:roll:

Jajka ucięła, że tak powiem dosadnie :evil_lol:
SUPER FOTY WIKI NA SŁOMIE!!!!!! Tylko dlaczego kazałaś jej tam stać do zachodu słońca?

Posted

[quote name='Donvitow']Czaruś co Ona Ci zrobiła:roll:

[quote name='mamabazyla']

Jajka ucięła, że tak powiem dosadnie :evil_lol:

Dokładnie :evil_lol:

Jeszcze dwie fotki Czarusia, chwilowo nazywanego w domu Teleskopem Hubbla, ewentualnie Tuba ;-)

Najwygodniejsza poduszeczka ;)

Malutki piesek na kolankach :roll:

SUPER FOTY WIKI NA SŁOMIE!!!!!! Tylko dlaczego kazałaś jej tam stać do zachodu słońca?

A, bo ja taka wredna jestem i nic nie mam serca dla tych psów...

Posted

APSA pisała kiedyś o trzymaniu w domu watah. Dobre określenie:evil_lol:
Nasza wataha się powiększa :cool3:

Kilka dni temu tata jeździł po lasach w okolicach Wronek. Po parkingu leśnym chodziły porzucone szczeniaki... Kręcili się jacyś grzybiarze, ludzie zbierający jagody, pojechał więc dalej. Właśnie szukał traszek w śródleśnym bajorze (rodzina przyrodników ;) ), kiedy zobaczył że coś biegnie... Jeden z maluchów przebiegł ok. 1,5 km za samochodem. Co miał zrobić? Zabrał...

Aira ma ok. 8 tygodni.

Troskliwy wujek :-)