marie Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Medar sie przypomina!!! Wrocil do Emir, ale nadal potrzebuje wsparcia. Wiadomosci ostatnie ze strony fundacji: 3 stycznia 2007: noc uplynela Medarowi spokojnie; wychodzil 2 x na króciutkie spacery; je niewiele ale b. czesto. Quote
marie Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 I znow Medarek podjezdza w gore! [B]5 stycznia 2007:[/B] [I]zgodnie z zaleceniem lekarzy przeszedl na karme convalescence support, której powinien dostawac dziennie 3-4 puszek 400g. ;dzisiejsza pierwsza czesc dziennej porcji pochlonal blyskawicznie. Koszt 1 puszki 10,10 zl; Dzisiaj tez zgodnie z zaleceniem lekarzy, dla lepszego samopoczucia do jego salonu zostala wprowadzona Czarok; Medar wyraznie sie ozywil, zas Czarok nie jest zbyt szczesliwa.[/I] Koniec cytatu ze str fundacji :) Na koniec przypominam o "skarpecie" medarowej i o domkach dla bernardynow i innych pieknych wielkich futer :) Quote
Ela_and_Krzys Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 strasznie wygorowana jest ta cena karmy nasz fuks byl taka dlugo karmiony i puszka kosztowala nie wiecej niz 8,50 a przy hurtowych zakupach dostawalismy dodatkowo spory upust.... Quote
Asior Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 [quote name='Ela_and_Krzys']strasznie wygorowana jest ta cena karmy nasz fuks byl taka dlugo karmiony i puszka kosztowala nie wiecej niz 8,50 a przy hurtowych zakupach dostawalismy dodatkowo spory upust....[/QUOTE] właśnie ;) [url]http://www.krakvet.pl/advanced_search_result.php?osCsid=360ffeded4855665a618d1dd840cb401&keywords=convalescence+support&search_in_description=1&x=5&y=8[/url] Quote
emir Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 [quote name='Ela_and_Krzys']strasznie wygorowana jest ta cena karmy nasz fuks byl taka dlugo karmiony i puszka kosztowala nie wiecej niz 8,50 a przy hurtowych zakupach dostawalismy dodatkowo spory upust....[/quote] Proszę o namiary na tego sprzedawcę ( sklep, hurtownia); może też wysyła EMIR Quote
Ela_and_Krzys Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 jasne ze wysyla i to chyba w calej polsce [URL]http://www.krakvet.pl/index.php?cPath=23_25_28_74[/URL] powyzej 100 zl wysylka gratis po jakiejs tam kwocie zakupow sa rabaty ja kupowalam akurat tu ale tez w wielu innych sklepach internetowych widzialam za 8.50 wlasnie Quote
Asior Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 [quote name='emir']Proszę o namiary na tego sprzedawcę ( sklep, hurtownia); może też wysyła EMIR[/QUOTE] no przecież podałam linka dwa posty wyżej..... Quote
Asior Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 [quote name='emir']no przeciez nie Ciebie pytałam! EMIR[/QUOTE] noo pokazujesz poziom :angryy: wysoki jak zawsze :mad: Quote
Ela_and_Krzys Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 nie kłóćcie się proszę... ja chciałam tylko pomóc - nie prowokować dość mam już kłótni na dogo :( Quote
GoniaP Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Na stronie fundacji Emir są nowe zdjęcia Medarka w pościeli :lol: Zdrowiej kochany! Quote
emir Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 [quote name='Asior']noo pokazujesz poziom :angryy: wysoki jak zawsze :mad:[/quote] Zajmij się wreszcie czymś konstruktywnym i wylewaj swoja żółć gdzie indziej; polecam szkołę samby albo hydroterapię aby odreagować; pozdrawiam EMIR Quote
Asior Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 jak widać Emir musi miec ostatnie słowo :evil_lol: nie popuścisz, nie :cool3: Tobie również polecam jakies konstruktywne zajęcia!!!!! np. joga lub w ten deseń... nie masz pojęcia jak to wycisza :evil_lol: co do żółci,..... to owszem ostatnio czułam pewien dyskomfort w przełyku, ale w żadnym wypadku to nie była żółć..... to tylko lekka zgaga :eviltong: Quote
Tigraa Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 dziewczyny :shake: dajcie spokoj. Duzo zdrowka dla Medara.EMIR zycze Ci duzo sily. Quote
Olga132 Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 [quote name='Asior']jak widać Emir musi miec ostatnie słowo :evil_lol: nie popuścisz, nie :cool3: Tobie również polecam jakies konstruktywne zajęcia!!!!! np. joga lub w ten deseń... nie masz pojęcia jak to wycisza :evil_lol: co do żółci,..... to owszem ostatnio czułam pewien dyskomfort w przełyku, ale w żadnym wypadku to nie była żółć..... to tylko lekka zgaga :eviltong:[/quote] :evil_lol: Oj dziewczyny, dziewczyny - jak widac jedna lepsza od drugiej:evil_lol: może razem sobie jakiś karnet wykupicie;) i już dajcie spokój... Quote
Osiolek Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 [quote name='Olga132']:evil_lol: Oj dziewczyny, dziewczyny - jak widac jedna lepsza od drugiej:evil_lol: może razem sobie jakiś karnet wykupicie;) i już dajcie spokój...[/QUOTE] Ale sie zrobilo na watku :-) I dowcipnie :-) Asior, nie chce sie z Toba klocic, dowcipna z Ciebie kobitka :-) Ty jestes przeciez ciekawa jak Medar sie czuje, bo bys inaczej tu nie zagladala. Nie bronie Emir, bo jak juz kiedys mowilam, ona jest duza dziewczynka i umie bronic sie sama. Ale do wszystkich ktorzy ja opluwaja i obrzucaja blotem: EMIR nie jest dama to towarzystwa, nie jest dowcipna kobietka rzucajaca dowcipami i komplementami na prawo i lewo - EMIR ratuje psy, to nawet jej wrogowie przyznaja. Leczy je, bez wzgledu na cene (najlepszym przykladem jest Medar i Dragon) i resocjalizuje. Wiec ci, ktorych interesuje jej dzialalnosc, nie jej osoba, zawsze moga zasiegnac informacji. A teraz serdecznie zapraszam na stronke, ktora jest uaktualniana jak tylko sa jakies newsy (podobno dzis beda zdjecia Medara :-) ) [url]www.fundacja-emir.org/aktualnosci/akt1.htm[/url] Quote
GoniaP Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 " [B]9 stycznia 2007:[/B] Czarok nie chciała siedzieć z Medarem i awanturując się usilowała wyważyć drzwi; a że kilogramów i sił jej przybylo istniało realne niebezpieczeństwo, że wyjdzie ze szpitalika razem z drzwiami. Wróciła więc do swoich poprzednich kumpli porzucając definitywnie Medara. Medar wyraźnie w lepszej kondycji. Spędza czas leżąc w poduchach , ale wychodzi też na krótkie spacery ( niechętnie - jeśli pada deszcz)..Karmę convalescene zjada z umiarkowanym optymizmem. Zakończyliśmy podawanie antybiotyku; teraz dostaje tylko 2 x dz. lakcid na odtworzenie flory bakteryjnej. Kontrola w szpitalu 2.02." No i niestety jak to niekiedy w przyrodzie bywa, kobitka wypięła się na faceta, z którym niegdyś dzieliła ciężki los - zamienila go na lepszy;) Quote
czarok Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 [quote name='GoniaP']" [B]....[/B] zamienila go na lepszy;)[/quote] Chciałaś powiedzieć Goniu - na lepszy model ???....Ja myślę, że Czarok, jak to baba, zaczęła dbać o własną przyszłość - Medar zamknięty i niewidoczny, a przecież, żeby wygrać lepszy los trzeba się zaprezentować ( kto wypatrzy zamkniętą piękność ??) Quote
larysa Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 [quote name='czarok']Chciałaś powiedzieć Goniu - na lepszy model ???....Ja myślę, że Czarok, jak to baba, zaczęła dbać o własną przyszłość - Medar zamknięty i niewidoczny, a przecież, żeby wygrać lepszy los trzeba się zaprezentować ( kto wypatrzy zamkniętą piękność ??)[/quote] A myślałam, że będzie mu wierna... :oops: Quote
Olga132 Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 [URL]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=156899195[/URL] wystawiłam aukcje dla medara - mam nadzieję, że autor tekstu sie nie obrazi jesli macie jakies uwagi to piszcie Quote
czarok Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 [quote name='Osiolek'] Nie bronie Emir, bo jak juz kiedys mowilam, ona jest duza dziewczynka i umie bronic sie sama. Ale do wszystkich ktorzy ja opluwaja i obrzucaja blotem: EMIR nie jest dama to towarzystwa, nie jest dowcipna kobietka rzucajaca dowcipami i komplementami na prawo i lewo - EMIR ratuje psy, to nawet jej wrogowie przyznaja. Leczy je, bez wzgledu na cene (najlepszym przykladem jest Medar i Dragon) i resocjalizuje. Wiec ci, ktorych interesuje jej dzialalnosc, nie jej osoba, zawsze moga zasiegnac informacji. [/quote] Miałam okazję poznać Krystynę na żywo i zgadzam się z Tobą. Emir nie jest od prawienia komplementów - Ona ratuje psy za wszelką cenę.....bez względu na cenę i tę kwotową i emocjonalną .....( a otoczka nie ma znaczenia....dla psów) Quote
mimoza Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 chętnie wpłacę 100 zł, proszę tylko o numer konta. Im szybciej tym lepiej, bo jutro mogę mieć problemy z dostępem do kompa. Quote
mimoza Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 ok, dopiero teraz zobaczyłam aukcję na Allegro dla emira. Biorę się do dzieła, czyli wysłania pieniążków. Quote
Osiolek Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 [quote name='czarok']Miałam okazję poznać Krystynę na żywo i zgadzam się z Tobą. Emir nie jest od prawienia komplementów - Ona ratuje psy za wszelką cenę.....bez względu na cenę i tę kwotową i emocjonalną .....( a otoczka nie ma znaczenia....dla psów)[/QUOTE] Dla ludzi mocno skoncentrowanych na ratowaniu psow tez nie powinna miec. Ja i EMIR mialysmy bardzo kiepski start, sa tacy ktorzy o tym wiedza a nawet probowali posredniczyc (bez rezultatu), a jednak sie dogadalysmy - bo laczy nas wspolny cel. Moja babcia zawsze mowila (co prawda o malzenstwie, ale to dotyczy kazdej wspolpracy) - najwazniejsze zeby glowny cel byl ten sam - a drobiazgami nie ma sie co przejmowac. Quote
Recommended Posts