Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pompon nie jest u pana
pan zadzwonił wczoraj rano do schroniska, ze pompona bierze - amputacja została odwołana
potem jednak sie rozmyslił i pompon został bez zabiegu w schronisku
po południu odebrałysmy go z kiwi ze schroniska poniewaz pewna pani chciał go bardzo - juz

niestety pani okazała sie niewłaściwym domkiem i pompon pojechał do domu tymczasowego...

• Replies 565
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Perfi napisał(a):

co do gwozdzia to jak pierwszy raz bylam w schronie, dostalam pompona na spacer i podczas czesania zauwazylam rane, zaprowadzilam go do srodka i po obejrzeniu rany doszlismy do wniosku ze polozyl sie na gwozdziu (nic o gwozdziu wystajacym z rany nie wiem). bylu weta conajmniej kilka razy z tego co widzialam z ta noga.

No a mi powiedziała, ta taka pani wysoka blondynka (weterynarz), że on ma tam mieć tego gwoździa, aż do amputacji i ona nic nie może na to poradzić, ze mu się leje, może tylko zdezynfekować. I mu to ogolił taki młody Pan weterynarz i czymś tam pomaział.

Posted

A widzisz Jagienka, mi wetka powiedziala ze oni nic nie wiedzeli ze mu sie ten gwozdz przebil i ze nikt nie zglosil....
ech...
z maxem tez tak bylo ze zglaszalysmy otwarta rane przez miesiac i nic....
no ale juz nie wazne, wazne ze pompon po wczorajszych perypetiach w dobrych rekach :)

Posted

kiwi napisał(a):
A widzisz Jagienka, mi wetka powiedziala ze oni nic nie wiedzeli ze mu sie ten gwozdz przebil i ze nikt nie zglosil....
ech...
z maxem tez tak bylo ze zglaszalysmy otwarta rane przez miesiac i nic....
no ale juz nie wazne, wazne ze pompon po wczorajszych perypetiach w dobrych rekach :)

rany jakie zamieszanie... ola Boga :tard: ale kurde to co jedni sa obojetni a drudzy nie :angryy: grrrr ze jakbym trafiła na innego wet to Pompon by nie musiał tak cierpieć?? :placz: szlag by to, moje biedne słońce, no ale jak mi powiedziała, że nic nie może zrobić to nie chodziłam co tydzień, głupia naiwna baba ze mnie, teraz bedę chodzić do każdego weta z osobna, będę sparawdzać jaki jest i jak będzie inny to będę nagabywać, wolę byc upierdliwa niż potem sobie w brode pluć... tfu
no ale wierze, że jest w dobrych rękach... kiwi a nie będziesz się tam może w odwiedziny do niego wybierać?? Tak żebym mogła się z nim zobaczyć?? :oops:

Posted

jagienka, mozesz nawet dostac misje :) chcesz? dzisiaj trzeba przetransportowac pompona z bronowic w okolice placu inwalidow, chcesz byc pomponowa eskorta?

Posted

Asior napisał(a):
jaacciieee tam gdzies w okolicy pl. Inwalidów będzie mieszkał??? ja niedaleko pracuje :) kto mnie zabierze zebym poznała Pompona :)

już mieszka, ale tymczasowo

Posted

kiwi, ja też sie oczywiscie zgłaszam do pomocy - w miarę mozliwosci:lol:
ja moge nawet i po nocy, tylko zeby to były znane miejsca...:evil_lol:
np. do lekarza i z powrotem:lol:

Posted

Mowie wam jaki Pompon jest Pompon!!
:loveu:
cudo, kcohane!
mieszka w suterenie, mial zaoferowany pokoj na pietzre albo ogrzewana suterene, bo w domu mieszka wsciekla sucz-rezydentka ;)
p Zosia tak wyczesała Pompona, ze nie ma ani jednego kłaczka!
ja dzisiaj wieczorem byłam go odwiedzic i dac zastrzyk podskórnie.
Pompon bardzo sprawnie kica po ogródku, bardzo lubi wygladac za siatke i ogladac co sie dzieje za ogrodzeniem :) glownym jego zajeciem jest spanie ;) ma wymoszczone kocykami na steropianie zbey mu nie ciągnelo od podłogi, nic nie demoluje i wogole ejst idealny :)
umowilam wizyte u doktora Słowińskiego na czwartek na 16:20, podejmiemy decyzje co do nogi...
Jesli ktos chce odwiedzic Pompona, zabrac na spacer do parku krakowskiego (rzut beretem) to Pani Roma nie bedzie miala napewno nic przeciwko, tylko trzeba z nia ustalic godzine.
Mowie wam jaki Pompon jest Pompon :loveu: !
:lol:
Dostałam kilka maili od życzliwych Pomponowi osób, częśc z nich oferuje pomoc finansowa, podałam konto na AFN, bo glupio tak prywatne;)
ech jaki to cudowny pies....

Posted

fajnie, ze juz nareszcie na troche właśniejszych smieciach
moze u pani romy odetchnie troche, bedzie miał przynajmniej spokój po operacji

a dla pani zosi wielkie podziekowania - to złota osoba:loveu:
przeprowadziła sama pompona do pani romy - bo nie wiem jakbysmy to z kiwi w piatek zrobiły....
no i podziekowania należą sie równiez czterem kotom Pani zosi, które dzielnie zniosły obecnosć pompona przez noc w ich własnym domu...:lol:

Posted

Jak się uda, to już jutro Pomponik pójdzie do doktora Słowińskiego. próbujemy załatwić wcześnijeszy termin no i pewno go otrzymamy. :lol:

Posted

Pompon bedzie miał dom w zywcu :) z ogrodem, kolegą ratlerkowatym ze schroniska i kotem :)
rozmawiałam wczoraj z chętną Panią. Podjeli decyzje wspolnie z mężem, zaraz po amputacji dajemy Pompona do nowego domu :) wiec od razu szykam transportu krakow - żywiec:)

Ja niestety zaniemogłam, dzieki Xeni Pompon dostał wczoraj antybiotyk bo zgodziola sie podjechac mu podac, i zabiera go wczesniej do weta.
trzymajmy kciuki za powodzenie misji Pompon ;)

Posted

a kiedy ten transport ma byc potzrebny?
bo ja moge w weekendy ew. piatek po południu..- tylko musze wiedziec wczesniej zeby pozyczyć od rodziców samochód z zimowymi oponami...

Posted

przecież Pomponik może mieć operację za darmo w schronie...:roll:
przecież weci się zgodzili...
a wydawać pieniądze na darmo to tak bez sensu...
przydałyby się na inne biedne psiaki...

EDIT:
Dominika, dzięki za wyjaśnienie na pw.
To Wasza decyzja. Nie zgadzam się z nią.
Ale już się nie wtrącam.
pozdrawiam.

Posted

no wlasnie nie wiem, dopiero dzisiaj byla wizyta, nie znam jeszcze szczegolow, napisze wam wieczorem
termin zabiegu niezawsze tak łatwo ustalic...

Posted

moze zdazymy, nie wiem jeszcze ja chcialabym zeby to bylo jak najszybciej.
wiesz co, ja bym wolala juz dac pomopna z zalatwiona najwazniejsza sprawa, jakos jestem wtedy znacznie spokojniejsza, lubie dawac zdiagnozowane, albo wyleczone psy ludziom..
tak ze wiem na czym stoje i ludzie swiadomi sa wszystkiego
ale jakos sobie bedziemy musialy poradzic, aniaB jest chetna na przejazdzke :loveu:
no chyba ze zdazymy z wszytskim na sobote :)