Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 563
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To świetnie, ciesze sie. Przyznam, że wiadomość o suni bardzo mnie zasmuciła i choć włąsciwie się nie znamy, tyle co można na forum wyczytac, ale poczułam tak jakby to mój pies lub kogoś bliskiego zachorował. Pozdrawiam całe ludzio-psie stadko

Posted

Lucky też ma się super. Łapa już prawie w 100% ok. W sobotę będziemy już rezygnować z opatrunku. Teraz zajmujemy się sierścią, doprowadzamy go do ładu. Może umówimy się z Anią od Szanty na spacer w następnym tygodniu to się Lucky wybiega i wybawi za ten cały czas. No i w końcu jakieś zdjęcia będą.
Lucky dzielnie czeka na swój domek.

Posted

Szkoda, że lato takie piękne nie było. Szkoliłam w weekendy i nie pamiętam aby w jakiś weekend nie padało, a teraz przyszła jesień i słońce świeci tak, że aż oczy bolą. Przyznaje się, że cieszy mnie to bardzooo. W zeszłym roku kilka najgorszym (czyt.najchłodniejszych) miesięcy spędziłam we Włoszech (mieszkałam tam troszkęęę) i nie ukrywam, że tam chodziłam w krótkim rękawku w środku zimy i jak wróciłam do Polski to po prostu wpadłam w depresyjny nastrój. Moim marzeniem jest tam wrócić, no ale cóż.... wygrana w totka by się przydała :).
Wracając do tematu, u Luckiego super. Mam nadzieję, że w poniedziałek pogoda dopisze i porobię jakieś zdjęcia.

Posted

a ja niedawno z Italii wróciłam i niezmiernie się cieszę, ze dzięki takiemu pięknemu latu tej jesieni az takiego szoku termicznego nie przezyłam i w nastrój depresyjny nie wpadałam.....

Czas chłopaka ogłaszać. Magda czy coś w tym ogłoszeniu trzeba zmienić http://allegro.pl/dogi-adopcje-dog-niemiecki-lucky-i1839202860.html ?

@nika28 porobisz mu ogłoszenia jak Magda foty nowe będzie miała?

Posted

[quote name='tu_ania_tu']
@nika28 porobisz mu ogłoszenia jak Magda foty nowe będzie miała?[/QUOTE]

Jasne, jak będą nowe zdjęcia, to ruszam z ogłoszeniami :)

A tekst ? Dawać ten ? :

Lucky ma 3 lata, jest psem rodowodowym.
Był trzymany na łańcuchu, bez budy, bez żadnej możliwości schronienia się, został odebrany przez organizację pro zwierzęcą i przekazany Stowarzyszeniu. Lucky był chudziutki, wszędzie miał odgniecenia i narośle, miał problemy z chodzeniem, tylne łapy odmawiały mu posłuszeństwa, miał zapalenie uszu i spojówek.
Lucky mieszka obecnie we wspaniałym domu tymczasowym, który obserwuje jego zachowanie i czuwa nad leczeniem. Chłopak już znacznie przytył, został odrobaczony, zaszczepiony, wykastrowany, oczy i uszy są już wyleczone, usunięta została większość narośli, Lucky został również prześwietlony w kierunku dysplazji. Przyczyną problemów z chodzeniem również była wielka narośl na łapie oraz brak ruchu. Łapka goi się, chłopak dostaje jeszcze antybiotyki i w szybkim tempie wraca do formy :)
Lucky okazał się rewelacyjnym, rodzinnym psiakiem, bardzo pozytywnie nastawionym do wszystkich i wszystkiego, w domu jest bardzo grzeczny, bez problemu zostaje sam, dogaduje się z innymi psami, lubi dzieci. Nie wiemy tylko jak zareaguje na koty.

Telefon: 609-616-736