Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lucky został odebrany złomiarzowi przez działaczy prozwierzecych z Głowna. Pies trzymany był na łańcuchu bez budy i jakiejkolwiek możliwości schronienia się. Wraz z nim w identycznych warunkach trzymana była suczka arlekinka ale zanim udało się ją przejąć słuch po suce zaginał:shake:

Prawdopodobnie jutro Lucky trafi pod skrzydła Stowarzyszenia Dogi-Adopcje - z przytuliska w Głownie odbierze go Magda forumowa zmiloscidopsow i zabierze do siebie na DT... i wtedy zobaczymy:crazyeye:

Jesli ktoś chciałby wspomóc chłopaka to prosze o wpłaty na konto stowarzyszenia z dopiskiem dla Luckiego

Stowarzyszenie Dogi-Adopcje
ul. Ligenzy 31
41-800 Zabrze
KRS 0000321930
Regon 241115854
NIP 6482691387
Nr.konta: PKO SA O/Zabrze 43 1240 4849 1111 0010 2325 1499

• Replies 563
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Serce pęka jak się patrzy na tego biedaka, dobrze, że jego gehenna się kończy. Będę śledziła jego losy i jak będę mogła to pomogę. Mam wyrzuty sumienia, że nie zproponowałam dt u siebie, ale ja jeszcze do tego nie dojrzałam zbyt się angażuję emocjonalnie i przywiązuję, poza tym dopiero za kilka miesięcy Tosiu mam nadzieję spoważnieje, bo narazie rozpiera go energia. Nasze psy są przyzwyczajone do jego zaczepek i głupawki, ale obcy dorosły nie wiadomo jakby to znosił. No i są koty co sie psów nie boją, też potrafią zaczepiać

Posted

A wtedy... dziewczyny wskoczą mu na głowę i chłopaka zdominują w całości. Tak na serio to trochę mnie brzuch boli. Kompletnie nie wiem czego mam się spodziewać. Ani dam znać jak już się załadujemy do samochodu, a na forum na pewno odezwę się jutro wieczorem.

Posted

zmiloscidopsow napisał(a):
A wtedy... dziewczyny wskoczą mu na głowę i chłopaka zdominują w całości. Tak na serio to trochę mnie brzuch boli. Kompletnie nie wiem czego mam się spodziewać. Ani dam znać jak już się załadujemy do samochodu, a na forum na pewno odezwę się jutro wieczorem.

No to dobrej nocy życzę i do jutra (właściwie juz dzisiaj);)

Posted

dzwoniła Magda - jest na miejscu. Temat wygląda trochę inaczej niż mi przedstawiono (właściciel wygląda na normalnego człowieka, pies nie siedział na łańcuchu) ale bierzemy chłopaka tak czy siak nie zważając na rozgrywki w Głownie

Posted

tu_ania_tu napisał(a):
dzwoniła Magda - jest na miejscu. Temat wygląda trochę inaczej niż mi przedstawiono (właściciel wygląda na normalnego człowieka, pies nie siedział na łańcuchu) ale bierzemy chłopaka tak czy siak nie zważając na rozgrywki w Głownie

to ja tu już nic nie rozumiem... a z kim Magda rozmawiała dowiadując się takich informacji ? to w takim razie gdzie pies przebywał ?
a w ogole jak sie chłopak zachowuje ? :)

Posted

tu_ania_tu napisał(a):

Dziwna ta sytuacja, ale najważniejsze żeby udało jej się zabrać stamtąd chłopaka!

Posted

szczerze... oni tam są dziwni troche... np: jak zaufanej wolontariuszce (nika28) nie chcą psów wydawać na DT... a zreszta to już nie ważne
teraz najważniejszy jest Lucky :)

Posted

Magda zda nam relację z pobytu.
Ważne by wraz z psem jakiś papier dostała - zrzeczenie/umowę.
Wiem, ze przytulisko nie ma od właściciela nic, bo to było moje pierwsze pytanie po odbiorze mu psa.... nie wiem jak to u nich działa, podobno naoczni swidkowie im starczą