Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak, Rawicz wozi psy do nas. Czyli sunia do nas wraca? :lol: Dziwna sytuacja. U nas w tej chwili jest elegancko więc krzywda im się nie stanie. Nadal mamy ok. 44 psów więc siedzą pojedynczo. Wasza sunia to niezła demolka. W boksie wyżera podest i materacyk. Za to na spacerkach sama słodycz.
Zresztą psy z podanego linku ze Śmigla też będą do nas przywożone. Ale ich jest 13, a oni od stycznia chcą wysłać nam tylko 4/5. Dlatego teraz trzeba zadbać o to, by reszta też miała dobre warunki.

Posted

[quote name='Macia']Czyli sunia do nas wraca? :lol: [/QUOTE]

A to się okaże - pojawiła się w dzisiejszej lokalnej gazecie, więc może jeszcze znajdzie dom do końca roku :diabloti: Oprócz niej jest jeszcze nieduży terierowaty Radziu i mix huskiego z nie wiem czym, Ramzes. Zdjęcia całej trójki tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/threads/207958-W%C4%85tek-zbiorowy-zwierzak%C3%B3w-przebywaj%C4%85cych-pod-opiek%C4%85-GSPZ-Amicus[/url]
Numer 15, 25 i 35 :evil_lol:

Posted

[quote name='mmd']Lu to wie, bo jej napisałam. Ona prowadzi też psie sprawy :)
Sama zaproponowałam pomoc, więc wiadomo, że jestem "za".
A Kofeinę serdecznie zapraszamy :)[/QUOTE]

Jestem także za udzieleniem pomocy :)

Posted

RATUNKU !! Potrzebna pomoc dla zminiaturyzowanych goldenek!

[url]http://www.dogomania.pl/threads/219827-Biszkoptowe-minisuczki-matka-z-c%C3%B3rk%C4%85-marz%C4%85-o-ciep%C5%82ym-domu[/url].

Posted

ciocie gdybyscie chciały cos podać np karme itp to ja bedę dysponowała autem na trasie
Kraków-Skarżysko (przez Kielce Jędrzejów jak ktos nie wie gdzie ;))
Skarżysko - Kraków i wieczorem tego samego dnia Kraków - Rzeszów
i po Nowym Roku Rzeszów - Skarżysko przez Ostrowiec Św.

Posted

Mam formalne zapytanie do zarządu: Czy jeżeli zwrócę się o pomoc dla psa, którego nie jestem w stanie wziąć na tymczas, a który potrzebuje karmy i leczenia, mogę liczyć na Waszą pomoc? Nie podejmę się samodzielnie ratować sunieczki, bo mi TZ głowę urwie :(, a wszyscy wiemy, jak teraz trudno o najmniejszą nawet pomoc od forumowiczów...

Posted

[quote name='malagos']karma dzis dotarla, bardzo dziekuje - pisze lewa reka, bo prawa poparzylam i mam calkowicie zabandazowana.[/QUOTE]

[quote name='ataK']Bardzo dziękuję :)[/QUOTE]
Niesamowicie pozytywną energię generuje ten wątek :)

[quote name='Igiełka']Jestem także za udzieleniem pomocy :)[/QUOTE]
To bardzo się cieszę, bo jakoś mi się to wpisuje we wspieranie BDT, nawet takich, co o nas mają mętne pojęcie.

[quote name='majowa']ciocie gdybyscie chciały cos podać np karme itp to ja bedę dysponowała autem na trasie
Kraków-Skarżysko (przez Kielce Jędrzejów jak ktos nie wie gdzie ;))
Skarżysko - Kraków i wieczorem tego samego dnia Kraków - Rzeszów
i po Nowym Roku Rzeszów - Skarżysko przez Ostrowiec Św.[/QUOTE]
Ciocia, może wrzuć jeszcze na transportowy, bo to niezła gratka :)

[quote name='Roszpunka']Mam formalne zapytanie do zarządu: Czy jeżeli zwrócę się o pomoc dla psa, którego nie jestem w stanie wziąć na tymczas, a który potrzebuje karmy i leczenia, mogę liczyć na Waszą pomoc? Nie podejmę się samodzielnie ratować sunieczki, bo mi TZ głowę urwie :(, a wszyscy wiemy, jak teraz trudno o najmniejszą nawet pomoc od forumowiczów...[/QUOTE]
Chodzi o Klarę? Wrzuć linkę tutaj.

Posted

[quote name='Igiełka']Jestem także za udzieleniem pomocy :)[/QUOTE]Mysle,ze musimy trzymac sie regul z 1 postu.
Ja sama proponowalam osoby do Zarzadu i ok, tez jestem za , bo zawsze jestem za pomoca , ale jedna niewielka uwaga,kto odda 25% .Zaczynamy dzialac jak "Kundelkowa skarbonka" a nie jak Baloniary z Klubu. Jest nadmiar karmy, nie ma chetnych w klubie ok - rozdajemy! Ale pieniadze zaraz sie skoncza wiec moze trzeba sie zastanowic czy zmieniamy forme dzialania.Naszym celem jest pomoc BDT bedacym w Klubie,chyba ,ze sie myle.

Posted

Już widzę o co chodzi o to sformułowanie:
[quote name='Igiełka']
[SIZE=3]-[/SIZE][SIZE=2]Udzielamy pomocy psiakom, które mają w[/SIZE][SIZE=2]ątek na dogomanii należy podać link oraz krótką informację na co potrzebne jest wsparcie finansowe i w jakiej kwocie[/SIZE]
[SIZE=2]-[B]Każdy Klubowicz, który zgłosił psiaka w potrzebie[/B] i otrzymał pomoc jest zobowiązany w terminie do 6tygodni od uzyskania pomocy wpłacić 25% kwoty uzyskanego wsparcia ( wpłata ze środków własnych/ bazarku itp)[/SIZE]
[SIZE=2]-[COLOR=darkorchid]Klubowicze posiadający stałą deklarację (wpłacający od minimum 4miesięcy) na Skarpetę Baloniarską mogą wnioskować o przyznanie wyższej kwoty pieniędzy a także raz w miesiącu mogą otrzymać pomoc bez konieczności zwrotu 25%[/COLOR][/SIZE]
[/QUOTE]

Trochę to niedoprecyzowane, bo skoro KAŻDY KLUBOWICZ może zgłosić [B]dowolne BDT[/B] (nie tylko klubowe) to niczego nie zmienia w tej sprawie. Każda z baloniarek może zgłosić BDT Kofeiny. Mało tego, Lu może się wpisać do nas. Nie chciałabym tworzyć sytuacji, gdy zaczniemy się zamykać na wszystko wokół.

Idzie do mnie przelew z mojego bazarku - 80 zł, będziemy miały.... kto ciekawy niech sobie zajrzy ;)

Posted

Nie wiem, w którą stronę doprecyzowywać :)
Albo robimy tak, że klub jest zamknięty i pomagamy sobie we własnym gronie, albo pomagamy każdemu psiakowi z dogo (ma mieć wątek), który jest w BDT, a zgłosić może każdy z obowiązkiem zwrotu.
Szczerze mówiąc, byłam przekonana, że pomagamy każdemu. Tak mi było wygodniej, np. robiąc bazarki.

Inna sprawa, że ograniczyłabym też pomoc, wyłączając psiaki pod opieką fundacji, bo po to sa te instytucje. I tu to już moje niedopatrzenie, bo Dysia jest pod opieką OTOZ-u.

Posted

[quote name='mmd']

Chodzi o Klarę? Wrzuć linkę tutaj.[/QUOTE]

Nie, nie chodzi o Klarę - z nią daję sobie radę sama, trochę mamy z bazarku, ogłoszenia czasem ktoś zrobi...

Sunia ma na imię Kika - dowiedziałam się o niej przez znajomych znajomych - została przygarnięta "na chwilę" bo była w tragicznym stanie - na pograniczu śmierci głodowej. Pojechałam zrobić troszkę fotek do ogłoszeń i zastałam niewielką, rudą, chudzieńką bidulkę z oczkami w fatalnym stanie. Ma 2 może 3 lata, na pewno jest po szczeniakach.
Mam w tej chwili straszne problemy z internetem, nie bardzo mam możliwość założyć wątek w tym momencie...
Ale zaraz po świętach chciałabym ją zabrać do Kielc, zdiagnozować te oczka, kupić dobrej karmy... Sama nie podołam niestety...
Nie zabiorę jej do domu, bo moja suńka zjadła by małą w progu, ale na dwa, trzy dni w lecznicy mogłabym ją umieścić.
Nie da rady jej ogłaszać w stanie, w jakim jest.

Posted

Roszpunko - proponuję założyć wątek suni, a ja (już jako ja) postaram się pomóc. Może uda mi się sklecić jakiś mały bazarek, może ściągnę kogoś. Nie martw się, sama nie zostaniesz :)

Posted

[quote name='mmd']Nie wiem, w którą stronę doprecyzowywać :)
Albo robimy tak, że klub jest zamknięty i pomagamy sobie we własnym gronie, albo pomagamy każdemu psiakowi z dogo (ma mieć wątek), który jest w BDT, a zgłosić może każdy z obowiązkiem zwrotu.
Szczerze mówiąc, byłam przekonana, że pomagamy każdemu. Tak mi było wygodniej, np. robiąc bazarki.

Inna sprawa, że ograniczyłabym też pomoc, wyłączając psiaki pod opieką fundacji, bo po to sa te instytucje. I tu to już moje niedopatrzenie, bo Dysia jest pod opieką OTOZ-u.[/QUOTE]

Ja także nie dopatrzyłam w ferworze obowiązków że sunia jest pod opieką fundacji, myślałam że bezpośrednio BDT. Chciałoby się pomóc wszystkim ale jak wiemy realia są jakie są. A nie ukrywając fundacja ma inne możliwości. Niektóre bezpłatne domy są naprawdę w potrzebie a nie wiedzą nawet o istnieniu naszego Klubu. Z jednej strony macie rację że powinniśmy skupić się na Klubowiczkach ale z drugiej strony jak zwraca się inny BDT o pomoc to ciężko jest w takiej sytuacji odmówić.
Mam propozycję jako że tutaj było nasze niedopatrzenie to możemy udzielić pomocy na kwotę do 150zł ale tak jak jest w zasadach wymagamy zwrotu 25% uzyskanej pomocy. Co Wy na to Ciotki?

Posted

Obawiałabym się jeszcze czegoś: że zaczną się zapisy do klubu jak do PZPR, lipa i ściema, bo z tego mogą być korzyści.
Po drugie - ktoś może wcale nie chcieć się tu zapisać, w ten sposób stworzymy pewien nieprzyjemny być może obowiązek, czyli jw.

Od początku listopada, kiedy bardziej zaczęłam się udzielać - owszem, przybyło wydatków, ale i przybyło nam członków oraz sympatyków. Uważam, że pomagając "szerzej" wychodzimy na zewnątrz, pokazujemy się. :)

Może zróbmy podział: Klubowicze tyle, a niezrzeszeni połowę i już. No i trzeba odwrócić wtedy ten zapis. Że nie klubowicz zgłaszający tylko klubowicz prowadzący BDT lub nie-klubowicz prowadzący BDT. Tak jest logiczniej.
edit; ten zapis i tak trzeba odwrócić :)

Posted

[quote name='Drzagodha']A ja mam ogromną prośbę do Baloniar. Sunia wygrywa tylko dwoma głosami, w każdej chwili może spaść... Dziewczyny nie mają gdzie jej umieścić po sterylce aborcyjnej, bo nie zgadza się z innymi psami... Głos nic nie kosztuje.

[INDENT] [CENTER][B][SIZE=3][U][COLOR=red]bardzo, bardzo proszę o pomoc !!!!!!!!!!

chodzi TYLKO o oddanie swojego głosu[/COLOR][/U]

bezimienna sunia z Szydłowca może wygrać w konkursie na niebieskim forum karmę wartości TYSIĄCA złotych

Proszę rejestrujcie się i oddajcie głos na nią ... [COLOR=red]ona nie ma nic, nawet imienia [/COLOR][/SIZE][/B]

[URL="http://amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=81&t=7005&p=167212#p167212"]http://amstaff-pitbull.eu/viewtopic....167212#p167212[/URL]

[B]Założenie konta to dosłownie 2 minutki
później wystarczy oddać głos na bezimienną z Szydłowca i napisać post
na jakiego psiaka się głosowało i z jakiego forum się "przybyło" + nick z forum

czyli

głos na bezimienną sunię z Szydłowca - nick z (np) dogo [/B][/CENTER]
[/INDENT][/QUOTE]

Sunia wygrała pierwsze miejsce.serdecznie dziękuje za głosy.

[IMG]http://i51.tinypic.com/2a0f5fd.gif[/IMG]

Posted

[quote name='mmd']Obawiałabym się jeszcze czegoś: że zaczną się zapisy do klubu jak do PZPR, lipa i ściema, bo z tego mogą być korzyści.
Po drugie - ktoś może wcale nie chcieć się tu zapisać, w ten sposób stworzymy pewien nieprzyjemny być może obowiązek, czyli jw.

Od początku listopada, kiedy bardziej zaczęłam się udzielać - owszem, przybyło wydatków, ale i przybyło nam członków oraz sympatyków. Uważam, że pomagając "szerzej" wychodzimy na zewnątrz, pokazujemy się. :)

Może zróbmy podział: Klubowicze tyle, a niezrzeszeni połowę i już. No i trzeba odwrócić wtedy ten zapis. Że nie klubowicz zgłaszający tylko klubowicz prowadzący BDT lub nie-klubowicz prowadzący BDT. Tak jest logiczniej.
edit; ten zapis i tak trzeba odwrócić :)[/QUOTE]

Także mam pewne obawy jeśli chodzi o napływ nowych Osób tylko po to by uzyskać kasę na psiaka. W pełni zgadzam się za podziałem tych kwot ale trzymajmy się też obowiązku 25% zwrotu od Osób nie mających stałych deklaracji.

Klubowicze mogą uzyskać pomoc w wysokości:
leczenie do 200zł
karma do 100zł
transport do 100zł
Oczywiście Ci opłacający składkę nie mają obowiązku zwrotu 25% oraz mogą wnioskować o przyznanie wyższej kwoty pomocy :lol:

Niezrzeszeni:
leczenie do 100zł
karma do 50zł
transport do 50zł

co Ty na to? :lol:

Posted

Ja na to bardzo bardzo :)

Mam nadzieję, że wszyscy rozumieją - to nie rozdawnictwo, ale BDT jest strasznie mało i trzeba je wspierać ze wszystkich sił :)

Posted

co prawda brak mi jeszcze jednej wpłaty, ale chciałam juz przelać przed świętami pieniadze z bazarku

przelew poszedł i prosze o potwierdzenie na wątku bazarkowym :)

Posted

[quote name='majowa']co prawda brak mi jeszcze jednej wpłaty, ale chciałam juz przelać przed świętami pieniadze z bazarku

przelew poszedł i prosze o potwierdzenie na wątku bazarkowym :)[/QUOTE]
No i nawet już doszedł :)

A ja czekam na paczki od iwoniam, która się tak odgrażała, że już się boję ;)