Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sylwija']nie dziękuję, bo zapeszę, ale..
jest szansa na dom dla jednego kociego mojego tymczasa i dwóch małych psich ;) - i nie chodzi o prezenty świąteczne :)[/QUOTE]Bardzo mocno trzymam kciuki

Posted

ja celowo nie dziękuję, proszę się nie gniewać.. ale .. nie chcę zapeszyć ;)

karmę dla kotów kupiłam:
[IMG]http://images53.fotosik.pl/190/4c8c954c69585b8egen.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='mestudio']pilnie szukam transportu dla suni 20 kg na jutro z warszawa ul. Oświatowa do warki, za zwrot kosztów.[/quote]

pilne !!!

Posted

[quote name='mestudio']Elu już sobie poradziłam, nie ma wyjścia to trzeba działać.[/QUOTE]

Rozumiem...Przepraszam ale nie mam samochodu.

Posted

Dla Was i Waszych najdroższych najlepsze życzenia świąteczno-noworoczne – w przyszłym tygodniu zażywajcie spokoju, radości i odpoczynku, a w przyszłym roku – szczęścia i wszelkiego dostatku. Ściskam, Elżbieta

[IMG]https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/v/1533934_10200914242730635_1144405377_n.jpg?oh=a48fa77172a2ff465689b64a6c5a7f03&oe=52B66E16[/IMG]

Posted

[SIZE=3][COLOR=#ff0000]Uważasz, że psy nie idą do Nieba? Wierz mi, będą tam prędzej
niż ktokolwiek z nas. [/COLOR]([SIZE=2]Robert Luis Stiwenson[/SIZE][/SIZE])

[COLOR=#008000][SIZE=3]Nie ma wiary, która nie została zachwiana, z wyjątkiem tej,
jaką ma w sobie wierny pies[B]. [/B][/SIZE][/COLOR][SIZE=2](K. Lorenz)[/SIZE]

[COLOR=#ff0000][SIZE=3]Tylko pies nie skarży się nigdy na ubóstwo swego pana.[/SIZE][/COLOR]
(przysłowie wietnamskie)

[COLOR=#006400][SIZE=3]Za pieniądze możesz kupić psa, ale nie machanie jego ogona[/SIZE][/COLOR]

[SIZE=3] [COLOR=#ff0000]Posiadanie psa jest jak tęcza. Szczenięta są radością na jednym jej końcu. Stare psy są skarbem na drugim.[/COLOR][/SIZE]
(C. Alexander)

[COLOR=#008000][SIZE=3]Psy są mądre. Chowają się w kącie, liżą swoje rany i wracają do świata
dopiero wtedy, gdy są do tego gotowe
[/SIZE][/COLOR][SIZE=3][SIZE=2](A. Christie)[/SIZE][/SIZE][COLOR=#008000]
[/COLOR]
[COLOR=#ff0000][SIZE=3]Nie bierz uwielbienia swojego psa za ostateczny dowód na to, że jesteś super [/SIZE]
[/COLOR](A. Anders)

[COLOR=#006400][SIZE=3]Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies.[/SIZE]
[/COLOR](K. Lorenz)

[COLOR=#ff0000][SIZE=3]Zastanawiałeś się kiedyś, co one o nas muszą myśleć? No popatrz tylko - wracamy ze spożywczego z niesamowitą zdobyczą: kurczakiem, wieprzowiną, połową cielaka. Muszą myśleć, że jesteśmy najlepszymi myśliwymi na świecie[/SIZE][/COLOR]
(A. Tyler)

[IMG]https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/1505084_10200876377464027_247841160_n.jpg[/IMG]

[SIZE=3][COLOR=#006400][SIZE=4][B]Ratując jednego psa, nie zmienimy świata...
ale świat zmieni się dla tego jednego psa

[/B][/SIZE][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=4][B]Świąteczne serdeczności [/B][/SIZE][/COLOR][COLOR=#006400][SIZE=4][B]
O&G[/B][/SIZE][/COLOR][/SIZE]

Posted (edited)

Świąteczny piękny czas..

pojechaliśmy po choinkę, wróciliśmy z psiakiem, którego ktoś ewidentnie się pozbył w ramach świątecznych porządków. Jakiś sq.. wywiózł go i przywiązał sznurkiem przy zjeździe z trasy do mojej wsi. Psiak jest chudy, ale ma bardzo wzdęty brzuch - robale?
zaraz mu będę zakładać wątek. jestem załamana, nie wiem, co robić. na razie go w łazience zamknęłam..

[IMG]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1417664_657872190930335_542322934_o.jpg[/IMG]

[U][B]edit:[/B][/U]
na szybko założyłam wątek - [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249679-Porządki-świąteczne-a-maly-psiak-wywieziony-i-przywiązany-sznurkiem-zbędny-już[/URL] i wydarzenie na FB - [URL]https://www.facebook.com/events/711205148898805/?ref_dashboard_filter=upcoming&source=1[/URL]

Edited by sylwija
Posted

przed godziną w Błoniach pod Wrocławiem ktoś wyrzucił z samochodu 2 psy....
jadąca do Wrocławia koleżanka zawróciła, zabrała psy do auta.....
co dalej ?
obie nie wiemy :(

Posted

to jest jaski horror, Rudolfa też prosto z samochodu ktoś wyrzucił, 3 miesiące na parkingu leśnym koczował, teraz te piszesz we Wrocławiu, , co chwile wyrzucają, bo.. wakacje, święta.. inne plany po prostu.. a psa jak stary grat..

Posted

To jest straszne :(
ja sama mam w domu psa wyrzuconego z samochodu - jakaś Pani jechała za " oprawcą " i widziała jak się zatrzymał i psa ze smyczą i obrożą sru - spisała numery - psa przywiozła na Policję gdzie pracowałam i co....wezwaliśmy kolesia dostał mandat 50zł - rzucił kasą i powiedział że możemy go w d.... pocałować....to było 7 lat temu i Cygan po wielu tułaczkach ( najpierw schronisko, potem fundacja, potem DT w Łomiankach, na jedną noc DS który się rozmyślił bo pies za mądry żeby go na wieś dać ) docelowo wylądował u mnie - rodzice szukali 2 tyg mu domu bo mieliśmy już Suczkę Sabę - ja oczywiście twardo podtrzymywałam wersję że TEŻ SZUKAM - ale nie kiwnęłam w tym kierunku palcem :)
i Cygan został u nas :)

Tyle dobrego w tym wszystkim że nie przywiązał go gdzieś w lesie, a druga sprawa że ta kobieta nie została obojętna i zareagowała..

Niestety świąteczny czas i wakacyjny jest najgorszy na takie typu akcje.... Cygana wyrzucono w połowie lutego - nie pamiętam dokładnie ale coś mi świta że zaczynały się wtedy ferie zimowe w woj. mazowieckim.....

Posted

[quote name='Malgoska']jak Ci ludzie potrafią usiąść do wigilijnego stołu.:(
biedne pieski:([/QUOTE]

pozostaje nam nadzieja, że jakas ość z karpia lub cokolwiek innego utkwi w gardle tym, co pieski wyrzucają nie tylko przed świętami....

a Wam, kochane wspaniałe i dobre dusze - z całego serca życzę Świąt pełnych dobra i radości!!!:tree1:

Posted

[COLOR=#000000][FONT=Tahoma]Kochane Baloniarki, Niech zbliżające się Święta Bożego Narodzenia będą……czasem spotkania - z samym sobą, z bliskimi naszemu sercu i z tymi, o których pomyślimy patrząc na puste miejsce przy wigilijnym stole...…czasem miłości, która nadaje życiu sens……czasem nadziei, która pozwala wierzyć w niemożliwe……czasem zatrzymania, by nie zgubić tego, co naprawdę ważne......czasem na to, co odkładamy na potem...... Wesołych Swiąt :) [/FONT][/COLOR]:tree1: