Ellig Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Informacja od wet w sprawie leczenia Nesi psa na Dt u Igiełki. [TABLE="class: MsoNormalTable"] [TR] [TD] [IMG]file:///C:\DOCUME~1\ELBIET~1\USTAWI~1\Temp\msohtml1\01\clip_image002.gif[/IMG][/TD] [TD="width: 539"] [B][FONT=Arial]Przychodnia Weterynaryjna LABEK [/FONT][/B] [B][FONT=Arial]Katarzyna i Adam Szubert s.c.[/FONT][/B] [FONT=Arial]ul. Wrocławska 146 A[/FONT] [FONT=Arial]63-400 Ostrów Wlkp.[/FONT] [FONT=Arial]Tel.: 695 92 92 63[/FONT][/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE="class: MsoNormalTable"] [TR] [TD] [B][U][FONT=Arial]Właściciel: Lisowska Danuta[/FONT][/U][/B] [FONT=Arial]ul. Kościuszki[/FONT] [FONT=Arial]6.[/FONT] [FONT=Arial]Tel.: 603 249 370[/FONT] [/TD] [TD="width: 295"] [B][U][FONT=Arial]Zwierzę: Misia[/FONT][/U][/B] [FONT=Arial]Gatunek: Pies[/FONT] [FONT=Arial]Rasa: Mieszaniec[/FONT] [FONT=Arial]Płeć: żeńska[/FONT] [FONT=Arial]Wiek: 8 lat i 2 miesiące[/FONT] [FONT=Arial]Maść: czarna podpalana[/FONT] [FONT=Arial]Waga: 23,9 kg[/FONT][/TD] [/TR] [/TABLE] [B][U][FONT=Arial]Historia wizyt[/FONT][/U][/B] [U][FONT=Arial]16/03/2013 10:06: Badanie[/FONT][/U] [B][FONT=Arial]Opis wywiadu/badania:[/FONT][/B] [FONT=Arial]wymioty 1 x[/FONT] [FONT=Arial]biegunka z zywą krwią, osowiałość[/FONT] [FONT=Arial]Temperatura: 40 °C[/FONT] [FONT=Arial]Waga: 24,2 kg[/FONT] [B][FONT=Arial]Leczenie[/FONT][/B] [FONT=Arial]Usługa weterynaryjna 2 [/FONT] [FONT=Arial]Zastosowane leki:[/FONT] [FONT=Arial]Clamoxyl 3 ml[/FONT] [FONT=Arial]BIOVETALGIN 50% 2,5 ml[/FONT] [FONT=Arial]CATOSAL 2 ml[/FONT] [FONT=Arial]NO- Spa 20 mg/ml 1 szt[/FONT] [FONT=Arial]PLYN ROZTWOR RINGERA 500 ML 200 ml[/FONT] [U][FONT=Arial]17/03/2013 10:56: Badanie[/FONT][/U] [B][FONT=Arial]Opis wywiadu/badania:[/FONT][/B] [FONT=Arial]Temperatura: 39,4 °C[/FONT] [FONT=Arial]Zastosowane leki:[/FONT] [FONT=Arial]BIOVETALGIN 50% 2,5 ml[/FONT] [FONT=Arial]CATOSAL 2,5 ml[/FONT] [FONT=Arial]PLYN ROZTWOR RINGERA 500 ML 180 ml[/FONT] [U][FONT=Arial]18/03/2013 13:52: Badanie[/FONT][/U] [B][FONT=Arial]Opis wywiadu/badania:[/FONT][/B] [FONT=Arial]cd leczenia[/FONT] [FONT=Arial]kupka lunźniejszej konsytencji ale bez krwi[/FONT] [FONT=Arial]Temperatura: 398 °C[/FONT] [FONT=Arial]Zastosowane leki:[/FONT] [FONT=Arial]BIOVETALGIN 50% 2,5 ml[/FONT] [FONT=Arial]Clamoxyl 3 ml[/FONT] [U][FONT=Arial]19/03/2013 13:54: Badanie[/FONT][/U] [B][FONT=Arial]Opis wywiadu/badania:[/FONT][/B] [FONT=Arial]ciąg dalszy leczenia, poprawa stanu zdrowia[/FONT] [FONT=Arial]Temperatura: 39,7 °C[/FONT] [FONT=Arial]Waga: 23,9 kg[/FONT] [FONT=Arial]Zastosowane leki:[/FONT] [FONT=Arial]BIOVETALGIN 50% 2,5 ml[/FONT] [U][FONT=Arial]20/03/2013 13:57: Badanie[/FONT][/U] [B][FONT=Arial]Opis wywiadu/badania:[/FONT][/B] [FONT=Arial]ciąg dalszy leczenia,[/FONT] Quote
Ellig Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [FONT=Arial]Temperatura: 40 °C[/FONT] [FONT=Arial]Zastosowane leki:[/FONT][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial] [/FONT][FONT=Arial]Rapidexon 2,5 ml[/FONT][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial] [/FONT][FONT=Arial]Enrobioflox 5% inj 2,5 ml[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [U][FONT=Arial]21/03/2013 14:31: Badanie[/FONT][/U][B][FONT=Arial][/FONT][/B] [B][FONT=Arial]Opis wywiadu/badania:[/FONT][/B][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]ciąg dalszy leczenia[/FONT] [FONT=Arial]Temperatura: 39,7 °C[/FONT] [FONT=Arial]Zastosowane leki:[/FONT][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial] [/FONT][FONT=Arial]Enrobioflox 5% inj 2,5 ml[/FONT][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial] [/FONT][FONT=Arial]Enrobioflox 50mg 5 szt.[/FONT][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial] [/FONT][FONT=Arial]Dawkowanie: 2,5 tabl do podania 22.03.2013[/FONT] [FONT=Arial]2,5 tabl do podania 23.03.2013[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [U][FONT=Arial]24/03/2013 11:05: Badanie[/FONT][/U][B][FONT=Arial][/FONT][/B] [B][FONT=Arial]Opis wywiadu/badania:[/FONT][/B][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]ciąg dalszy leczenia, nieznaczna poprawa stanu zdrowia[/FONT] [FONT=Arial]Temperatura: 39,2 °C[/FONT] [FONT=Arial]Zastosowane leki:[/FONT][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial] [/FONT][FONT=Arial]Enrobioflox 50mg 8 szt.[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [B][I][FONT=Arial]Koszt całego leczenia 175 zł[/FONT][/I][/B][B][I][FONT=Arial][/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Arial]Z poważaniem [/FONT][/I][/B] [B][I][FONT=Arial]Adam Szubert[/FONT][/I][/B] P.s. użytkownik <[email protected]> napisał: > w załączniku przesyłam kartę leczenia pieska dotychczasowy koszt > leczenia wynosi 175 zł w razie potrzeby proponuję badanie krwi > morfologia + biochemia koszt tego podstawowego badania to 85 zł > pozdrawiam Adam Szubert Quote
Ellig Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 W zwiazku z powyzszym na wniosek Igiełki przeslany do Sylwji mysle ,ze trzeba wesprzec leczenie Nesi kwota 100 zl. Quote
Ellig Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 [quote name='cisowianka']Puściłam swoją deklarację za m-c maj (2013r)[/QUOTE] Dziekujemy!:) Quote
sleepingbyday Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 co zrobić z 3,5 miesięcznym szkieletem z ;parwo i tęgoryjciem? prosimy o wpsarcie, sunia siedzi w łazience znajomej do poniedziałku, sznase na przeżycie ma tylko w warunkach domowych, a na dt nie mamy pomysłu. nie mamy na razie kasy na opłacenie dotychczasowego leczenia, będziemy kombinować. pomocy, plis... podnieście nas choć na duchu.... Quote
Macia Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 [quote name='Ellig']W zwiazku z powyzszym na wniosek Igiełki przeslany do Sylwji mysle ,ze trzeba wesprzec leczenie Nesi kwota 100 zl.[/QUOTE] Zgadzam się i zaraz robię przelew. [quote name='sleepingbyday']co zrobić z 3,5 miesięcznym szkieletem z ;parwo i tęgoryjciem? prosimy o wpsarcie, sunia siedzi w łazience znajomej do poniedziałku, sznase na przeżycie ma tylko w warunkach domowych, a na dt nie mamy pomysłu. nie mamy na razie kasy na opłacenie dotychczasowego leczenia, będziemy kombinować. pomocy, plis... podnieście nas choć na duchu....[/QUOTE] Dostał surowicę? Ma wątek? Quote
sleepingbyday Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 była u weta nie raz, więc zakałdam, ze tak, dowiem sie. link podlinkwoałam ponownie, powinien już działac. Quote
Ellig Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 [quote name='sleepingbyday']była u weta nie raz, więc zakałdam, ze tak, dowiem sie. link podlinkwoałam ponownie, powinien już działac.[/QUOTE] Znasz zasady jak beda paragony i namiar na Dt i SBD wystapisz o pomoc to oczywiscie rozpatrzymy sprawe na cito. Quote
Ellig Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='Ellig']Znasz zasady jak beda paragony i namiar na Dt i SBD wystapisz o pomoc to oczywiscie rozpatrzymy sprawe na cito.[/QUOTE] I po herbacie... Sunia została wzięta pod skrzydła Stowarzyszenia Wolontariuszy KundelLos Kąty Grodziskie 130A, 03-289 Warszawa BOŚ 94 1540 1157 2034 9111 1263 0001 Tytułem : Liska Quote
sylwija Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 zapraszam na bazarek ksiązkowy - kochana Livka zrobiła dla moich kocich tymczasów - [URL]http://www.dogomania.pl/forum/newreply.php?p=20815234&noquote=1[/URL] Quote
sleepingbyday Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 ellig, ale czy po herbacie? tzn oni wzięli pod swoje skrzydła, zeby było konto do zbiórki, więc pytanie, czy w takiej sytuacji nasza pomoc jest niemożliwa? nie pamiętam, jka mamy w regulaminie.... sylwija, jakis dziwny link, linkuje do tworzenia piewrszego postu w temacie..... takiego czegoś nigdy nie widziałam.... ooO Quote
Ellig Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 [quote name='sleepingbyday']ellig, ale czy po herbacie? tzn oni wzięli pod swoje skrzydła, zeby było konto do zbiórki, więc pytanie, czy w takiej sytuacji nasza pomoc jest niemożliwa? nie pamiętam, jka mamy w regulaminie.... sylwija, jakis dziwny link, linkuje do tworzenia piewrszego postu w temacie..... takiego czegoś nigdy nie widziałam.... ooO[/QUOTE] Czekalam na info gdzie jest jest sunia na DT, nie dostalam informacji, poprosilam o paragon tez bez odzewu, a na koncu informacje ,ze sunia jest pod skrzydlamu Stowarzyszenia, a nasz regulamin wyklucza pomoc dla psiakow pod opieka stowarzyszen i fundacji. Przykro mi ,ze muszę to wlasnie ja tlumaczyc ale mam taka nie wdzieczna role... Quote
sleepingbyday Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 oj, zaczekaj, przecież nie zgłosiłam tego na wątku , nie było mnie na necie, a bez tego nic. nina załatwiła i załatwia suni bardzo duzo, rozsyła wici, wszystko po kolei robi. a nasze wetki z czterech łap wierzą nam w kwestiach finansowych i nie cisną o szybkie zapłaty z dnia na dzień. musimy ustalić też, czy to stowarzyszenie bierze finanse na siebie, czy udostepnia jedynie nr konta do zbiórki. własnie o ten punkt regulaminu chciałam dopytac, bo nie pamiętałam, ale jeśli nawet jedynie udostepnienie konta do zbiórki publicznej wyklucza naszą pomoc, to nie ma co z nimi o tym gadać. zrobimy bazarki jakieś i też się ogarnie. byle wyszła z tęgoryjca i parwo. powiem ci, że jest o wiele lepiej, niż podejrzewałam, że będzie. generalnie nina super sobie poradziła z pomocą dla suni, a bardzo się bałam poza wszystkim innym o to, czy przezyje (sunia, nie nina....). dobrze, ze to duzy pies, chyba to ja uratowało.... Quote
NikaEla Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Z kolejnego bazarku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/241986[/URL] poszło 90zł (na przelewie jako bazar 2) Quote
Ellig Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 [quote name='Nikaragua']Z kolejnego bazarku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/241986[/URL] poszło 90zł (na przelewie jako bazar 2)[/QUOTE] Jesteś niesamowita, bardzo dziekuje w imieniu Klubu:) Quote
sylwija Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 [quote name='sleepingbyday'] sylwija, jakis dziwny link, linkuje do tworzenia piewrszego postu w temacie..... takiego czegoś nigdy nie widziałam.... ooO[/QUOTE] no faktycznie, dziwnie mi wyszło.. [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/243038-Letnia-ksi%C4%99garenka-Livki-dla-kociaczk%C3%B3w-Do-11-05-do-godz-21-00"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/243038-Letnia-ksi%C4%99garenka-Livki-dla-kociaczk%C3%B3w-Do-11-05-do-godz-21-00[/URL] zaproszę raz jeszcze :) z poprawnym, mam nadzieję :) Quote
Nutusia Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 Nikaraguo - taki wspieracz jak Ty jest dla naszego Klubu bezcenny! Szacun, jak mawia młodzież :) Quote
NikaEla Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 [quote name='Nutusia']Nikaraguo - taki wspieracz jak Ty jest dla naszego Klubu bezcenny! Szacun, jak mawia młodzież :)[/QUOTE] Dziękuję, nie mam jak być dt to ciocią bazarkową zostałam Quote
sleepingbyday Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 niestety nie moje klimaty ksiązkowe, ale nie omieszkałam rzucić okiem, na hasło ksiązki mam odruch bezwarunkowy ;-) Quote
Poker Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Bazar :roll:, umarłam [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/243104-CZARNO-BIA%C5%81A-ELEGANCJA-do-15-05-g-21-59?p=20816804#post20816804[/url] Quote
NikaEla Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Mały bazarek dla Miłki u mestudio: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/243192[/URL] zapraszam Quote
Nutusia Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Staram się wierzyć w cuda, dlatego ośmielam się tu napisać: Ratunkuuuuuuu.... Mamy z Ciocią Kejciu poważny problem... U naszych Doktorów była "na przechowaniu" sunia. Dziewczyna, która ją zgarnęła z ulicy, znalazła jej miejsce w domu opieki i wszystko wyglądało ślicznie. Niestety, nie wszystkim się taki pomysł spodobał i [B]dziś[/B] pies ma wylądować... no właśnie - nie wiadomo gdzie. [B]Na ulicy, w lesie, w jeziorze[/B] - gdziekolwiek, ale z pewnością nie zostanie tam, gdzie jest. Do schroniska jej nie przyjmą, bo po co, skoro nikt teraz za nią nie da 2.500 zł pani kierowniczce! Sunia wysterylizowana, młodziutka (max. 1,5 roku), zaszczepiona, sięga do kolana cały czas Kasia jej robi ogłoszenia, ale odzew zerowy :-( W lecznicy najpierw była przestraszona i pokazywała ząbki, potem radośnie szalała ze szczeniakiem, ale na psich pacjentów potrafiła "wyjechać"... Ktoś, coś, pomysł jakiś czy wizja? I to nie na dziś nawet, ale wręcz na przedwczoraj. Jakikolwiek kąt, kawałek kojca, ogrodzenia, cokolwiek... [IMG]http://img153.imageshack.us/img153/9973/mamba6.jpg[/IMG] Quote
sylwija Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Nineczka mi wróci z adopcji - [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/216117-Vera-ju%C5%BC-w-DS-Nineczka-zn%C3%B3w-szuka-domu"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/216117-Vera-ju%C5%BC-w-DS-Nineczka-zn%C3%B3w-szuka-domu[/URL] Quote
Nutusia Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 O mój boże... gdybym z powodu pogryzienia koca miała oddawać psy, to tylko... kot by mi w domu został :( Moja Duszka się w niedzielę do domu wybiera. I oby tam została i szczęśliwa była, bo w domu już kolejna, całkiem nieplanowana podopieczna ([url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/243262-Czarna-Mamba-czy-definicj%C4%85-domu-jest-wieczna-tu%C5%82aczka[/url]), a pod koniec maja z adopcji wróci Chmurka... Ten powrót niestety jest bardzo mocno uzasadniony. Quote
Recommended Posts