Macia Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Zgadzam się w 100 %. Ostatnio rozmawiałyśmy o tym z Anią. Sterylizacje aborcyjne to w obecnych czasach konieczność. Wiem, że usypianie ślepych miotów dla niektórych jest nie do przyjęcia, ale tym bardziej sterylki aborcyjne powinny być powszechne. Podliczyłyśmy to u siebie. Od prawie 3 lat działamy z Anią już tak na poważnie. W tym czasie przewinęło się u nas sporo psów. Po podliczeniu wyszło, że biorąc pod uwagę tylko sterylki aborcyjne późniejsze (po połowie ciąży) i usypianie ślepych miotów jest mniej szczeniaków o ponad 100! Czyli tyle ile mamy teraz w schronisku psów. Nie jest to przyjemne i za każdym razem jest gorzej, ale jaki mamy wybór? Przy ostatnich szczeniakach myślałam, że nie dam rady. Jednak ilość psów w Polsce i tak za szybko się zwiększa żebyśmy i my do tego dokładały. Czekamy zatem na decyzję Zarządu. Quote
Ellig Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='Macia']Zgadzam się w 100 %. Ostatnio rozmawiałyśmy o tym z Anią. Sterylizacje aborcyjne to w obecnych czasach konieczność. Wiem, że usypianie ślepych miotów dla niektórych jest nie do przyjęcia, ale tym bardziej sterylki aborcyjne powinny być powszechne. Podliczyłyśmy to u siebie. Od prawie 3 lat działamy z Anią już tak na poważnie. W tym czasie przewinęło się u nas sporo psów. Po podliczeniu wyszło, że biorąc pod uwagę tylko sterylki aborcyjne późniejsze (po połowie ciąży) i usypianie ślepych miotów jest mniej szczeniaków o ponad 100! Czyli tyle ile mamy teraz w schronisku psów. Nie jest to przyjemne i za każdym razem jest gorzej, ale jaki mamy wybór? Przy ostatnich szczeniakach myślałam, że nie dam rady. Jednak ilość psów w Polsce i tak za szybko się zwiększa żebyśmy i my do tego dokładały. Czekamy zatem na decyzję Zarządu.[/QUOTE] Macia dziekuje, Ty jesteś w Zarzadzie :) Wiec jeden z 3 glosow juz mamy na tak a wystarcza 2:) Quote
Ellig Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='obraczus87']JA też głosuję ZA[/QUOTE] Brawo, dziekuję:) Quote
Macia Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='Ellig']Macia dziekuje, Ty jesteś w Zarzadzie :) Wiec jeden z 3 glosow juz mamy na tak a wystarcza 2:)[/QUOTE] No fakt, zapomniałam. Tym bardziej jestem za. Quote
necianeta89 Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Też jestem za :) No i mam pytanie do Macia, doszła moja deklaracja za listopad? Bo się nie widzę w rozliczeniu :) teraz co miesiąc mam ustaloną stałą wpłatę 20 zł :) Quote
Macia Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='necianeta89']Też jestem za :) No i mam pytanie do Macia, doszła moja deklaracja za listopad? Bo się nie widzę w rozliczeniu :) teraz co miesiąc mam ustaloną stałą wpłatę 20 zł :)[/QUOTE] Doszła, ale dopiszę jutro dobrze? Tutaj internet jest naprawdę koszmarny i ostatnio jak próbowałam zmienić rozliczenie to je sobie skasowałam... Szczęśliwie były zapisane, bo bym się chyba popłakała. [B]mestudio[/B] wysyłam pw. Quote
Ellig Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='necianeta89']Też jestem za :) [/QUOTE] Cudnie, dziekuję aż miło czytać:) Quote
necianeta89 Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='Ellig']Cudnie, dziekuję aż miło czytać:)[/QUOTE] Ja ogólnie jestem za sterylkami aborcyjnymi i za usypianiem ślepych miotów, bez wyjątków bo inaczej nie da się walczyć z dzisiejszą skalą bezdomności psiaków. Quote
obraczus87 Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='necianeta89']Ja ogólnie jestem za sterylkami aborcyjnymi i za usypianiem ślepych miotów, bez wyjątków bo inaczej nie da się walczyć z dzisiejszą skalą bezdomności psiaków.[/QUOTE] Myślę, że każdy kto chce mądrze pomagać bezdomniakom - powinien mieć takie zdanie :) Quote
Ellig Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [U][SIZE=2][B]Pieniądze ze Skarpety Klubowo-Balonowej nie będą przeznaczane na płatne DT i hotele oraz na BDT[SIZE=2],[/SIZE] które świado[SIZE=2]mie nie dokonują sterylek aborcyinych lub w ost[SIZE=2]a[/SIZE]teczn[SIZE=2]ości nie usypia[SIZE=2]ją[/SIZE] ślepych miotów, [/SIZE][/SIZE] to nie podlega dyskusji [/B][/SIZE][/U] Quote
Ellig Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='Ellig'][U][SIZE=2][B]Pieniądze ze Skarpety Klubowo-Balonowej nie będą przeznaczane na płatne DT i hotele oraz na BDT[SIZE=2],[/SIZE] które świado[SIZE=2]mie nie dokonują sterylek aborcyinych lub w ost[SIZE=2]a[/SIZE]teczn[SIZE=2]ości nie usypia[SIZE=2]ją[/SIZE] ślepych miotów, [/SIZE][/SIZE] to nie podlega dyskusji [/B][/SIZE][/U][/QUOTE] Proponuję zmianę zapisu z 1 postu :Warunki przyznawania pomocy. Quote
Nutusia Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Jestem jak najbardziej ZA. Aborcja jest jedynym słusznym rozwiązaniem - nie mnoży się bezdomności, oszczędza się suce (najczęściej i tak w marnej formie) trudów porodu (a potem odchowania gromady pijawek). W ostateczności usypianie ślepych miotów, jeśli nie zdążymy z aborcją (choć nasza Luna miała sterylkę aborcyjną na 2 dni przed porodem). Trudne to i bolesne, ale tylko na moim "podwórku" (26 tymczasów suczych) mamy mniej o w sumie 32 ... bezdomniaki. Oczywiście, gdyby się urodziły, nie zostałyby wyrzucone za płot, tylko znaleźlibyśmy im domki. Tyle, że byłoby mniej o 32 domki dla tych, które [B]już żyją[/B], dzięki skrajnej ludzkiej nieodpowiedzialności! Żyją w schronach, na ulicach - co to za życie?... Quote
Lili8522 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Już przegłosowane ale także jestem ZA... Bez takich działań dorosłe bezdomniaki tracą szanse na dom :-( Quote
bela51 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Prosze o podanie mi konta Baloniarek, mam do wpłacenia pieniązki z bazarku arim.:lol: Quote
Nutusia Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Bela - bardzo dziękujemy. Macia zapoda, jako nasza Dyrektor Finansowa ;) Lili - dzięki za poparcie. Nie tylko dorosłe tracą szanse - dzieciaki też. Te, które się urodziły, bo nikt nie zadbał o to, by nie przychodziły na ten podły padół... Quote
Ellig Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [quote name='Nutusia']Bela - bardzo dziękujemy. Macia zapoda, jako nasza Dyrektor Finansowa ;) Lili - dzięki za poparcie. Nie tylko dorosłe tracą szanse - dzieciaki też. Te, które się urodziły, bo nikt nie zadbał o to, by nie przychodziły na ten podły padół...[/QUOTE] Bardzo dziekujemy :) Quote
Ellig Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Przypominam: [INDENT] [COLOR=#0000cd][B]DOFINANSOWANIE DO ZABIEGÓW STERYLIZACJI I KASTRACJI PSÓW I KOTÓW W WARSZAWIE - M.st. Warszawa dofinansowuje 50% kosztów zabiegu, pozostałe 50% pokrywa właściciel zwierzęcia.[/B][/COLOR] ************************************************ Akcja prowadzona jest przez Biuro Ochrony Środowiska Urzędu m.st. Warszawy do 14 grudnia 2012 r. lub do wyczerpania środków finansowych, w ramach realizacji Programu opieki nad zwierzętami bezdomnymi oraz zapobiegania bezdomności zwierząt na terenie m.st. Warszawy w 2012 roku (uchwała nr XXXIII/801/2012 Rady m.st. Warszawy z dnia 8 marca 2012 r.). Właściciele psów i kotów, którzy zamieszkują na terenie m.st. Warszawy mogą skorzystać z możliwości wykonania zabiegu w jednej z 9 wybranych lecznic weterynaryjnych (BEZ WZGLĘDU NA MIEJSCE ZAMIESZKANIA) [URL="http://bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/27A1237C-22DD-4B5D-8CD8-6BA293FEF8C9/871791/Adresylecznic.doc"]http://bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/...esylecznic.doc[/URL] M.st. Warszawa dofinansowuje 50% kosztów zabiegu, pozostałe 50% pokrywa właściciel zwierzęcia. [COLOR=#0000cd]****UWAGA:**** W przypadku psów wymagane jest aby pies był oznakowany elektroniczne oraz posiadał aktualne szczepienie przeciwko wściekliźnie.[/COLOR] [/INDENT] Quote
Macia Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [quote name='necianeta89']Też jestem za :) No i mam pytanie do Macia, doszła moja deklaracja za listopad? Bo się nie widzę w rozliczeniu :) teraz co miesiąc mam ustaloną stałą wpłatę 20 zł :)[/QUOTE] Przepraszam za opóźnienie, już zapisane. Dziękujemy bardzo :loveu:! [quote name='bela51']Prosze o podanie mi konta Baloniarek, mam do wpłacenia pieniązki z bazarku arim.:lol:[/QUOTE] Już podesłane. Dziękujemy :loveu:. Cieszy mnie, że jak na razie wszyscy się zgodzili z wnioskiem Ellig. To daje nadzieję. Quote
Ellig Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [quote name='Macia']. Cieszy mnie, że jak na razie wszyscy się zgodzili z wnioskiem Ellig. To daje nadzieję.[/QUOTE] Tak , to daje nadzieję, teraz jeszcze Igiełka gdyby mogla wpisac to w pierwszym poście byloby wspaniale:) Quote
Macia Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Igiełki coś dawno nie widziałam, ale to może moje wrażenie ;). Może się mijamy :lol:. Quote
Ellig Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [quote name='Macia']Igiełki coś dawno nie widziałam, ale to może moje wrażenie ;). Może się mijamy :lol:.[/QUOTE] Ja tez nie widzialam.... Quote
bela51 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Zrobiłam przed chwila przelew bazarkowy - 70 zł. Jak pieniazki wpłyną prosze o potwierdzenie na tym wątku: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/233852-ZAKO%C5%83CZONY-!-Nowy-jesienno-zimowy-bazarek-od-Arim-kurtki-spodnie-i-duzo-in[/url] Quote
Lili8522 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Igiełka ma problemy z internetem.... Quote
Ellig Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [quote name='Lili8522']Igiełka ma problemy z internetem....[/QUOTE] No wlasnie, oj szkoda..... Quote
Macia Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [quote name='Lili8522']Igiełka ma problemy z internetem....[/QUOTE] Szkoda, ale przynajmniej wiemy czemu jej nie było ;). [B]bela51[/B] jak tylko pieniądze wpłyną to zaraz potwierdzę. Quote
Recommended Posts