[email protected] Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 [quote name='Drzagodha']Jeszcze trzeba do baloniar ciotkę ihabe ściągnąć będzie, bo bierze dziewczyna ode mnie ze schronu na DT tą bidulę: [url]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=306300119418741&set=a.183728001675954.43516.100001162676733&type=3[/url][/QUOTE] podobny przypadek jak mi się przytrafił Tuptuś który jest u Ani i Gallegra już na ds teraz Quote
Drzagodha Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 [quote name='Macia']Tylko z prośbą Drzagodhi może być ciężko.[/QUOTE] Dlatego gram ostatnio w totolotka, może wygram na ten dom :evil_lol: Ale ja marzeniami dalej idę ;) Bo obok domu jeszcze klinika dla zwierzaków powstać ma, także miejsca musi być dużo :) Ale ja ją kiedyś otworzę, zobaczycie! Trochę to potrwa, ale co tam :diabloti: Zacznę odkładać do skarbonki :evil_lol: Quote
[email protected] Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 grosik do grosika i marzenia się spełniają Quote
necianeta89 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 [quote name='Drzagodha']Dlatego gram ostatnio w totolotka, może wygram na ten dom :evil_lol: Ale ja marzeniami dalej idę ;) Bo obok domu jeszcze klinika dla zwierzaków powstać ma, także miejsca musi być dużo :) Ale ja ją kiedyś otworzę, zobaczycie! Trochę to potrwa, ale co tam :diabloti: Zacznę odkładać do skarbonki :evil_lol:[/QUOTE] Ja ostatnio dyskutowałam nad wygraną w totka, i doszłam do wniosku, że 15 milionów mi niestety nie wystarczy, a żeby było śmieszniej - nie uwzględniłam dla siebie ŻADNYCH w tym potrzeb. Rozdawałam to tu, to tam. Quote
Drzagodha Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 [quote name='[email protected]']grosik do grosika i marzenia się spełniają[/QUOTE] Ja jestem urodzoną optymistką ;) Quote
Drzagodha Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 [quote name='necianeta89']Ja ostatnio dyskutowałam nad wygraną w totka, i doszłam do wniosku, że 15 milionów mi niestety nie wystarczy, a żeby było śmieszniej - nie uwzględniłam dla siebie ŻADNYCH w tym potrzeb. Rozdawałam to tu, to tam.[/QUOTE] Ostatnio było do wygrania 35 :diabloti: Quote
mmd Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 [quote name='Ellig']W mlodosci sila! :multi: Dobrze przyznaje sie ja jestem "4":eviltong: tylko dlatego zrobilam nr 5 :evil_lol:[/QUOTE] :evil_lol: No to ja w grupie młodzieżowej nr 3 (na razie) :diabloti: Quote
Roszpunka Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 [quote name='mmd']:evil_lol: No to ja w grupie młodzieżowej nr 3 (na razie) :diabloti:[/QUOTE] To na razie jest nas dwie w klasie "młodzież starsza";) Quote
mmd Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 [quote name='Roszpunka']To na razie jest nas dwie w klasie "młodzież starsza";)[/QUOTE] Ale tylko 4 lata Ci potowarzyszę, a później przeprowadzka do młodzieży starszej :) Quote
Roszpunka Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 [quote name='mmd']Ale tylko 4 lata Ci potowarzyszę, a później przeprowadzka do młodzieży starszej :)[/QUOTE] A skąd wiesz, że ja szybciej grupy na wyższą nie zmienię ;) Quote
mmd Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 [quote name='Roszpunka']A skąd wiesz, że ja szybciej grupy na wyższą nie zmienię ;)[/QUOTE] Bo na zdjęciach na FB nie wygląda na to ;) Ale internet to też siedlisko kłamstw :) Quote
necianeta89 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 [quote name='Drzagodha']Ostatnio było do wygrania 35 :diabloti:[/QUOTE] ale rzadko zdarza się, że jedna osoba trafi taką dużą wygraną :P [quote name='mmd']Bo na zdjęciach na FB nie wygląda na to ;) Ale internet to też siedlisko kłamstw :)[/QUOTE] a ja chyba was nie mam na fb ;) Tzn. mam pełno zaproszeń od róznych ludzi, ale dopóki ktoś nie napisze i się nie przedstawi nie dodaje ;) Quote
Alaa Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 [URL]http://www.dogomania.pl/threads/21924-Metamorfozy/page13[/URL] To jak juz sobie tak rozmawiamy to ja jestem ta z Wandziusia i Brusem, ale to bylo 6 lat temu;-) Wandziusi juz nie ma ale dziadek Brusiek trzyma sie niezle:-) Quote
Lili8522 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 [quote name='necianeta89']Zawsze bardziej dogadywałam się ze starszymi ode mnie osobami, wyjątkiem chyba jest Lili8522:diabloti::diabloti: btw, nie chce ktoś mi wyremontować domu? Zdałoby się :diabloti: edit, ja też 2 ;)[/QUOTE] Co mnie tu obgadujecie pod moją nieobecność? :mad: CHYBA?! Ja Ci dam :mad::mad::mad: No to jak Necia z 2 grupy to ja też :roll: :evil_lol: :diabloti: Quote
Roszpunka Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 [quote name='mmd']Bo na zdjęciach na FB nie wygląda na to ;) Ale internet to też siedlisko kłamstw :)[/QUOTE] Ale to są bardzo stare fotki ;) Ale masz rację - chwilkę dłużej niż Ty na awans zaczekam :) EDIT: robią nam się tu grupy - jak w przedszkolu :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Nutusia Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 [quote name='mmd']Ale tylko 4 lata Ci potowarzyszę, a później przeprowadzka do młodzieży starszej :)[/QUOTE] Ja rzutem na taśmę się w III grupie łapię, do grudnia ;) A może gdyby "łagodnie" - do skończonych policzyć, to i do kolejnego grudnia?... ;) Z matmy byłam, jestem i będę tępa, ale obliczyłam z grubsza, że w ciągu w zaokrągleniu licząc roku, na 14 tymczasowiczów wydałam również w zaokrągleniu (w górę!) 4.350 zł. Wszystkie były karmione, ogłaszane, dowożone do domów, do lecznicy, zostały zaszczepione, odrobaczone, zafiprexowane, wyleczone z różnych dolegliwości (zabiegi plus leki), do tego jedna kastracja, 9 sterylek (w tym 3 aborcyjne), jedno usunięcie główki kości udowej. Dzieląc po równo, wychodzi ok. 311 zł/psa. Niech będzie nawet 400 zł, bo często karmę dostawałam. Zakładając, że każdy psiak był u mnie miesiąc, koszt utrzymania, leczenia, przygotowania do adopcji wyniósł właśnie tyle. Co za tę kwotę mamy w hotelu?... I podpisuję się wszystkimi kończynami pod tym, co ktoś napisał kilkanaście postów wyżej - BDT są zaprawione w samodzielnym zdobywaniu wszystkiego (nie tylko pieniędzy). Nikt nam niczego na tacy nie podaje. I pouczające jest to, że nawet jeśli któraś napisze na tym wątku z prośbą o pomoc, często zanim zdążymy przeczytać już pisze, że ok, poradziła sobie, niech skorzystają bardziej potrzebujący. Również dlatego jesteśmy takie bogate ;) I takie SILNE! Quote
Drzagodha Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 [quote name='necianeta89']ale rzadko zdarza się, że jedna osoba trafi taką dużą wygraną :P [/QUOTE] No jak! Ostatnio prawie wszystko jedna osoba sprzątnęła ;) Quote
Nutusia Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 [quote name='Drzagodha']No jak! Ostatnio prawie wszystko jedna osoba sprzątnęła ;)[/QUOTE] Szkoda tylko, że to nie był żaden... dogomaniak ;) Quote
Ellig Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 [quote name='Nutusia']Ja rzutem na taśmę się w III grupie łapię, do grudnia ;) A może gdyby "łagodnie" - do skończonych policzyć, to i do kolejnego grudnia?... ;) Z matmy byłam, jestem i będę tępa, ale obliczyłam z grubsza, że w ciągu w zaokrągleniu licząc roku, na 14 tymczasowiczów wydałam również w zaokrągleniu (w górę!) 4.350 zł. Wszystkie były karmione, ogłaszane, dowożone do domów, do lecznicy, zostały zaszczepione, odrobaczone, zafiprexowane, wyleczone z różnych dolegliwości (zabiegi plus leki), do tego jedna kastracja, 9 sterylek (w tym 3 aborcyjne), jedno usunięcie główki kości udowej. Dzieląc po równo, wychodzi ok. 311 zł/psa. Niech będzie nawet 400 zł, bo często karmę dostawałam. Zakładając, że każdy psiak był u mnie miesiąc, koszt utrzymania, leczenia, przygotowania do adopcji wyniósł właśnie tyle. Co za tę kwotę mamy w hotelu?... [/QUOTE]Nutusia popros "Nianke" o policzenie bo albo liczysz wszystko albo tylko swoje koszty:) Np: karma, ogloszenia, bazarki z rzeczy podarowanych albo bazarki robione przez innych dla Twoich tymczasow, wszystko wliczylas w swoje koszty Matematyczko:) A zabraklo, wydatkow na srodki higieniczne / proszki do prania, itp/, opatrunki, inne jeszcze jedzonko, zniszczone sprzety itd.:) Quote
Nutusia Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 [quote name='Ellig']Nutusia popros "Nianke" o policzenie bo albo liczysz wszystko albo tylko swoje koszty:) Np: karma, ogloszenia, bazarki z rzeczy podarowanych albo bazarki robione przez innych dla Twoich tymczasow, wszystko wliczylas w swoje koszty Matematyczko:) A zabraklo, wydatkow na srodki higieniczne / proszki do prania, itp/, opatrunki, inne jeszcze jedzonko, zniszczone sprzety itd.:)[/QUOTE] Nie w swoje koszty, tylko w koszty psa w DT ogółem ;) A środków higienicznych i tych pozostałych rzeczy, o których piszesz, żadna z nas nie liczy przecież (i na tym również ma polegać nasze baloniarstwo ;)). Aha, na remont w domu bardzo się piszę. Mam do wymiany wygryzione z jednej strony i podrapane z drugiej drzwi wejściowe i drzwi tarasowe, drewnianą podłogę zdartą i zasikaną na amen, pozdzierane rogi ścian, rozszarpany fotel, bok od kanapy oraz niezliczone ilości poduszek, posłań, książek, butów... :) Dam panu bogu szansę - zagram w totka! :) Quote
Ellig Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Tak ale trza napisac dla tych co czytaja watek ,ze koszt psa na BDT jest okolo 400zl ze wszystkim.:diabloti:bo potem slyszymy "Co to za BDT jak np. dostaja karme". Wiadomo, ze płatne DT biorą 300-400 zl plus zwrot za cala reszte. Quote
[email protected] Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 :oops:no ja na przykład jestem Bdt za karmę i weta czyli nie tak za darmo . Quote
Alaa Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Bo Ty Agato zla kobieta jestes:diabloti: Quote
[email protected] Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 :oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops: Quote
Nutusia Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Agatko, nie martw się - ja też jestem ta zła! ;) Nie mam zbędnych 4 stówek na utrzymanie dodatkowego zwierzaka, mając 4 własne plus dziecko-pijawkę:razz:, ale za miejsce pod kołdrą i głaski kasy obie nie bierzemy, to może i rozgrzeszenie dostaniemy :cool3::evil_lol: Quote
Recommended Posts