handzia Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 Aga, jutro podeślę Ci jakiś grosik, nie zostaniesz sama bez naszej pomocy :) Cioteczki, jeśli któraś może bardzo proszę, przyłączcie się, wyślijcie choć małą sumę. Aga wydała już duże pieniądze na leczenie staruszka. Quote
AgaG Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 takie dodałam podpisy do zdjęć, bo sama na siebie byłam zła. że za mały pontonik wybrałam :):) te zdjęcia, które wstawiłaś są jeszcze są sprzed kilku dni, resztę wyślę jutro, to sa zdjecia z nocygdy było najgorzej z Pomponem, gdy sprawiał wrazenie, że go ten pęcherz boli czy coś innego, kręcił sie w kółko i non stop sikał.. mam też zdjęcia z lecznicy między innymi handziu, dziękuję :) bo zwykle jest tak, że jak pies znajdzie dom tymczasowy, to wszyscy uważają, że jest zabezpieczony i zostaje się samym z wszystkimi problemami. Quote
werenn Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 dajcie mi numer konta - już mówiłam, że się dołoże może na razie niewiele, ale zawsze coś Quote
AgaG Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 warenn Ty juz się dołożyłaś, kupując nosidełko. :)Juz je obfociłam, tylko nie wysłałam do handzi. Na razie jednak nosze go na rekach, jak już dobiorę pieluszki zacznę go uczyć przebywania w nosidełku. teraz byłoby od razu do prania, zwłaszcza, że on łapkami wchodzi w to, co nasiusia. :) Quote
handzia Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 [quote name='werenn']dajcie mi numer konta - już mówiłam, że się dołoże może na razie niewiele, ale zawsze coś Aga, wyślę Twoje dane, Ty już się nie fatyguj :) Tola coś pisała, żeby allegro cegiełkowe zrobić, pomyślę nad tym, nie umiem tego robić ale może jakoś dam radę :) Już wysyłam dane do przelewu :) Quote
KasiaKia Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 O jakie fajne zdjęcia - cudowna gromadka :) a na pierwszym zdjęciu Kropka ma fantastyczną pozycje do spania :D Quote
handzia Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 KasiaKia tez poprosiła o numer konta. Dzięki kochane cioteczki :loveu: Quote
zachary Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 AgaG, jak miło widzieć Zahirka u Ciebie.:loveu: A gromadka prawie jak u mnie :4 psy i 2 koty. Czekamy na zdiagnozowanie siusiania pomponikowego.Podaj namiary to cosik wrzucę na pieluchy dla niego. Biedna malizna, porzucona na starość/ślepą i chorą/.Co za ludzie?....... Quote
handzia Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 zachary napisał(a):AgaG, jak miło widzieć Zahirka u Ciebie.:loveu: A gromadka prawie jak u mnie :4 psy i 2 koty. Czekamy na zdiagnozowanie siusiania pomponikowego.Podaj namiary to cosik wrzucę na pieluchy dla niego. Biedna malizna, porzucona na starość/ślepą i chorą/.Co za ludzie?....... Wysłałam dane :) Dzięki piękne. Widzisz Aga, nie jesteś sama. :) Quote
AgaG Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 dzięki dziewczyny :) dziękuję zachary. zaraz podam. O już handzia pisze, ze podała super. :) Zahir przynajmniej czuje się bardzo dobrze mimo wieku, na całe szczęście.. Handzię wciąż molestuję zdjęciami.. moze tym razem do kogoś innego wyslę? kto chętny? już są zmniejszone..:) Quote
KasiaKia Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Aga, do mnie możesz wysyłać kiedy chcesz i ile chcesz - zawsze wrzucę :) a przelew już poszedł :) Quote
handzia Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 AgaG napisał(a):dzięki dziewczyny :) dziękuję zachary. zaraz podam. O już handzia pisze, ze podała super. :) Zahir przynajmniej czuje się bardzo dobrze mimo wieku, na całe szczęście.. Handzię wciąż molestuję zdjęciami.. moze tym razem do kogoś innego wyslę? kto chętny? już są zmniejszone..:) Aga, nie ma problemu, wysyłaj :) Quote
AgaG Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 :loveu:Dziękuje Wam. Handziu będę potwierdzać każdą pomoc i w postach i do Ciebie na pw. bo wiem, że masz urwanie głowy w pracy i nie zawsze masz czas czytać wszystko. Na razie poproszę Cię byś wpisała na pierwsząstronę pomoc rzeczową dla Pompona: Ola K. (spoza dogo - moja koleżanka) zastrzyk przeciwświądowy, advantage (jeszcze nie użyty bo Pompon był kąpany) halcia- ponton bordowy w łapki warenn- nosidełko w pieski Wszystkim dziękuję bardzo w imieniu pieska handzia tym razem Cię oszczędzę :) i do KasiaKia wyślę fotki. ale jutro lub pojutrze znów do Ciebie.. Ps. KasiaKia poszły zdjęcia z nocy w czwartek jedno i z piątku Quote
KasiaKia Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Wąchając trawkę :) Na trawce przed gabinetem. Cierpliwie czekając na badania :) W poczekalni. Na rączkach najbezpieczniej :) AgaG jest zawsze obok :) Quote
KasiaKia Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 I już po wszystkim - na rączkach bezpiecznie i jak przytulnie :) No chodźmy już Aga, chodźmy :) Ciężka noc w łazience... dokuczliwy pęcherz plus nieznośny upał. Quote
AgaG Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 KasiaKia prawda, że on jest sliczny? ps dziekuję za wstawienie, jeszcze coś poszło teraz :) Quote
Florentynka Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Jestem na wezwanie Jotpeg . Nie zdążyłam przeczytać wątku, ale rozumiem, że problem z sikaniem... Podaję ( na prośbę Jotpeg) link do wątku innego sikacza, adoptowanego z Boguchwały Łatka - ale obawiam się, że wątek nie będzie pomocny - Łatek jak lał tak leje, jego ludzie zmienili wykładzinę na linoleum i zakładają dziadkowi pampersy. http://www.dogomania.pl/threads/190199-%C5%81atek-z-rowu-ma-ciep%C5%82y-domek-na-zim%C4%99-i-reszt%C4%99-%C5%BCycia-!!!! Quote
AgaG Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 [quote name='Florentynka']Jestem na wezwanie Jotpeg . Nie zdążyłam przeczytać wątku, ale rozumiem, że problem z sikaniem... Podaję ( na prośbę Jotpeg) link do wątku innego sikacza, adoptowanego z Boguchwały Łatka - ale obawiam się, że wątek nie będzie pomocny - Łatek jak lał tak leje, jego ludzie zmienili wykładzinę na linoleum i zakładają dziadkowi pampersy. http://www.dogomania.pl/threads/190199-%C5%81atek-z-rowu-ma-ciep%C5%82y-domek-na-zim%C4%99-i-reszt%C4%99-%C5%BCycia-!!!! Dzieki, zaraz zerknę. problem z sikaniem jest jednym z wielu. na pierwszej stronie zerknij na aktualizację.. jeszcze bardzo zniszczona wątroba, arytmia serca, anemia, zagłodzenie (ale już przytył 80 deko) robaki, świerzb - który juz się kończy, Na sikanie na razie nie pomaga nic.. Quote
Florentynka Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Aga , a potrzebujesz pampersów? Jeśli tak, to mogę spróbować coś załatwić. Czy mi się dobrze wydaje, że to Ty byłaś na wizycie przedadopcyjnej u mojej rodziny - chodziło o taką czarną Sonię z Elbląga ;), mniej więcej trochę ponad 2 lata temu? Quote
KasiaKia Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Oczywiście, że śliczny - taki maleńki i bezbronny. Ja wierzę, że każdego kto miał sumienie podnieść rękę na taką istotę spotka zasłużona kara. Przecież chyba jest jakaś sprawiedliwość?! Quote
AgaG Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Florentynka napisał(a):Aga , a potrzebujesz pampersów? Jeśli tak, to mogę spróbować coś załatwić. Czy mi się dobrze wydaje, że to Ty byłaś na wizycie przedadopcyjnej u mojej rodziny - chodziło o taką czarną Sonię z Elbląga ;), mniej więcej trochę ponad 2 lata temu? Potrzebuję, podobno nr 3, ale nie wiem, czy na pewno. mam dziki problem z tym, bo nie wiem nawet jak pampers się zaklada dziecku, a co dopiero jak się robi z niego majtki dla psa z dziurką na ogon:( i jeszcze rozmiar jak dobrać? A co wizyty przedadopcyjnej, W hucie i nie mogłam trafić? a w domu były piekne koty ??? TO JA! pamietam:) Od razu wiedziałam, że dom super :) Quote
AgaG Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 KasiaKia napisał(a):Oczywiście, że śliczny - taki maleńki i bezbronny. Ja wierzę, że każdego kto miał sumienie podnieść rękę na taką istotę spotka zasłużona kara. Przecież chyba jest jakaś sprawiedliwość?! ja go uwielbiam. On mi już teraz bardziej ufa, nie boi się, czy wiecie, ze chodzi za mną krok w krok, Daje glówkę do miziania. Jeszcze się obija czasem (mimo że nic w domu nie przestawiam, nawet buty kładę zawsze w to samo miejsce teraz) Nie lubi gdy pańcia mu znika sprzed nosa, ja tez nie lubię go odgradzać parawanikiem gdy jest atak sikania, ale czasem nie ma wyjścia. wciąż jest głodny, ma uraz na tym punkcie, je na zapas, więc szybko odrabia zaległości i boczki mu się zaokrąglają. :) Quote
Florentynka Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Maldinka - ta od Łatka - ma jakiś patent na zakładanie pampersów bez robienia dziury na ogon. Tylko że ostatnio jakoś nie bywa na dogo ( albo bywa i się nie odzywa) - spróbuję odtworzyć telefoniczny namiar na nią i skonsultować temat. Patent z dziurą na ogon i takim klasycznym zakładaniem pampersa jak na dziecko u mnie się nie sprawdzał - próbowałam to stosować przy jednym psim starowince, ale gubił pieluchę. Maldinka pakuje Łatka w te pieluchy jakoś skutecznie, nie spadają z niego. Tak. Zgadza się. Mama była tak przejęta wizytą, że czyściła poduszki w kociej wieży na wypadek, gdybyś chciała do środka zaglądać. A Sonia dziś jest rozbrykanym, szczęśliwym szkodnikiem, bardzo kochanym. Quote
AgaG Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Florentynka napisał(a):Maldinka - ta od Łatka - pakuje Łatka w te pieluchy jakoś skutecznie, nie spadają z niego. Tak. Zgadza się. Mama była tak przejęta wizytą, że czyściła poduszki w kociej wieży na wypadek, gdybyś chciała do środka zaglądać. A Sonia dziś jest rozbrykanym, szczęśliwym szkodnikiem, bardzo kochanym. no własnie trzeba wiedzieć, jak to zrobić dobrze i na dodatek nie zestresować pieska, który przecież nie widzi.. ja na takich wizytach przedadopcyjnych raczej staram się zaglądnąć w duszę przyszłych właścicieli niż w każdy kąt.. choć jak wyczuję, ze coś jest nie tak, to w każdy kąt też zaglądam i na przykład szukam puszek po piwie :evil_lol::eviltong:.. . pamiętam, jak kolega mało nie padł z wrażenia, jak kiedyś zobaczywszy jedną puszkę po piwie kazałam podpisać facetowi oświadczanie naprędce przez siebie dodane do formularza adopcyjnego, że "jeśli w domu stwierdzony zostanie problem alkoholowy, pies zostanie odebrany". :diabloti: Quote
Recommended Posts