Mysia_ Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 Ja już też nie ogarniam ostatnio :-( Adibmama moze napisz do Madzi PW tam pewnie szybciej zerknie :) Quote
adibmama Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 mam nowe zdjęcia Adibka , tylko jak je tutaj wloży?nie wgrywają mi się--instrukcję prosze... Quote
ania > Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 wklejam zdjęcia Adibka przesłane przez adibmame :) Quote
Bjuta Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Bardzo mu wyładniała sierść. :) Stroi się już na zimę. Quote
adibmama Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 aDIBEK IDZIE NA BADANIA,,, BĘDZIE MIAŁ POBIERANĄ KREW , I ROBIONE BADANIA NA TRZUSTKĘ,,nie przybiera , nadal chabeta straszna i jak dostanie np.małą kostkę z ogonka to jest 2 dni cierpienia,,,Jola miala podjechac dzis do weta zrobic badania,,,dzwonila do mnie wieczorem , ale bylam na pogotowiu --ciało obce wdarło mi się w oko----wata mineralna,,,ale ok.. jutro zadzwonię i dowiem sie, tak sierść ma piekną i błyszczącą ...a poza to chabeta pomimo ,że zajada lepsze niż Joli pieski,,,zaJADA pyszności ale nie przybiera , dalej chudy jak patyk..Poszedł na badania ..jedynie co to tkanka mięsniowa mu się wykształca,,,do tego ma siły jak piorun bo przeskakuje na 1,8 do drugiego boksu pod sufitem,,,taka spryciula.. Adibek spokojny , co prawda ignoruje obcych totalnie jakby nie istnieli,,jedynie co eaguje na Jolę,,,ma się dobrze , uspokojony,,grzeczny,,,demoluje boks wylewająć wodę bo sie kąpie w misce z wodą ;-))) jutro dam znac co i jak,, Quote
Bjuta Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Oj, uważaj na oczyska! Dobrze, że poszłaś do wracza! Quote
adibmama Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 KOCHANI ALARM!!!!!! Adibo jest już po pierwszych wynikach-wszystkie wątrobowe są podwyższone , teraz czekamy do wieczora na trzustkowe i reszte...Nie ciekawie to wygląda bo na juz wiemy , że będzie usg wątroby itp...KASKA KOCHANI KASKA,,,, Październik się kończy wpłaty zadeklarowane nie wpływają , to co z orzeszków i bazarku się skończy bo juz będzie do zapłaty badania i usg,,a do tego jakaś karma royala na brzuchowe i białko jakieś tam...nic na razie nie wiem , ale:: ZWRACAM SIĘ Z PROŚBĄ DO OSÓB , KTÓRE SIĘ ZADEKLAROWAŁY , A NIE WPŁACAJĄ O ZAPŁATĘ ZALEGLOŚCI.. DO TEGO PROSZĘ OSOBY , KTÓRE ZAŁATWIAŁY DEKLARACJĘ O PRZYPILNOWANIE SWOICH DEKLARUJĄCYCH DELIKATNIE.. PANIKA mnie ogarnia bo kasiorka się kończy..a nic nie wpływa..mnie orzeszki takze się kończą.. Bardzo proszę o wpłaty zadeklarowane osoby i delikatne przypomnienie deklarującym , że nie wpłacili ;-)))) oko już ok! steryd podobno załatwi rysę.. Quote
adibmama Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 DEKLARACJE STAŁE Zadeklarowane: 10 zł - Bjuta 10 zł - Mama Bjuty 30 zł - Adibmama 50 zł - pani Bożena z Zabrza 10£ (załóżmy, że to będzie 45 zł) - Dorota K. z synkiem 20 zł - Ola i Tomek (rodzinka Striełki) 30 zł - Kamila P. razem z Bono 30 zł - Monika Adamus Warszawa 20 zł - Asikowska 10 zł - Madziak25 50 zł -Serwis Husky Adopcje 200 zł -TOZ razem:505 zł już nic nie brakuje - ale zapraszam do deklaracji ;-))))) zadeklarowane wpłaty jednorazowe: Leszek Kwaśny Sosnowiec ? WPŁATY DOKONANE WPŁATY JEDNORAZOWE: 100zl -Adibmama 10zł - Danavos 50zł - Kasia od Melindy 30zł - Monika Eliaszuk 50zł - Anna Orlikowska 5zł - Magdalena Borkowska 5zł-Alicja Małgorzata Sławińska 50zł -orzeszki od Bjuty 30zł-orzeszki od Yolanovi 233zł-bazarek od Ani 15zł - orzeszki od Ares-Ka 30zł - orzeszki Kuna 15zł - Vlk orzeszki 200zł-Pani Bożena z Zabrza na diagnostykę-DZIĘKUJĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘ!!!!!!!!!!cmokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!! DEKLARACJE STAŁE WRZESIEŃ 50 zł w sumie 200 zł- p.Bożena z Zabrza(10.11.12-2011 zapłacone z góry) 30 zł - Adibmama 10 zł - Bjuta 10 zł - Mama Bjuty 20 zł - Asikowska 50 zł -Husky Adopcje 20 zł-Ola i Tomek (rodzinka Striełki) PAŹDZIERNIK 10zł -Bjuta 10zł - Mama Bjuty 30zł -Adibmama 10zł -Madziak25 20zł - Asikowska LISTOPAD 10zł-Bjuta 10zł-Mama Bjuty 10zl-Madziak25 30zł-Adibmama 20zł-Ola i Tomek(rodzina Striełki) 50zł-Husky Adopcje razem:1373 zł jeśli coś nie tak , proszę o info.. WYDATKI wrzesień -148 zł (transp.robaki.bramki autostr.) -300 zł wpłata za hotel październik -300 zł wpłata za hotel razem na koncie :625zł Ares-ka ma odebrać orzeszki Madziak25 do wysłania i zapłacenia orzeszki skleroza i muszę sobie pomagać ;-) Quote
adibmama Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Wyniki jako takie,, wszelkie pozostałe są OK..lecz: trzustkowe przekroczone nieraz o 700% , wątrobowe przekroczone o ponad 250% , diagnoza: 1)trzustka kontynuacja -pogorszenie 2)zespół złego wchłaniania kosmków jelitowych-odpowiednia dieta i leki wspomagające Na dzień dzisiejszy niezbędne jest wysłanie surowicy do badania Totelli (coś takiego) na określenie stanu trzustki a potem dobór leków , jeśli to nie określi nam stanu Adibka to inwazja i wycinek trzustki do badania :-/. Ogólnie stan psa jest zły , bo nie wchłania co za tym idzie jest przerazliwie chudy , ma wariacje brzuszkowe po jedzeniu . Podawanie Kreonu nie pomaga pies nadal chudnie i wyglada jak zagłodzony..Za tym mogą polecieć wszelkie oragny , bowiem jest jakby niedożywiony ,a wiadomo jak brak jedzenia wyniszcza organizm.. Podjęłam decyzję o wysyłce na badanie Totelli określające stan trzustki koszt 100 zł,a potem zobaczymy co dalej..Wysyłka dopiero po W.Świętych Na już do zapłacenia 110 zł za badanie krwi szczegółowe.. Dostałam rabat za wizyty - nie pobierają wynagrodzenia za wizytę , w cenach hurtowych odsprzedają leki ,, BARDZO PROSZĘ O ZALEGŁE WPŁATY , ZAPŁACĘ WETA I BĘDZIE BRAK NA HOTEL ZA LISTOPAD... proszę także o przypilnowanie osób , które zobligowały się do wpłat stałych... Quote
Vlk Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 znalazłam takie info, a propos złego wchłaniania przez kosmki itp: Biogen-P (probiotyk na poprawę pracy jelit, odbudowę kosmków włosowych, aby lepiej przyswajał środki odżywcze z pokarmu) Ja dziś wpłacam zaległe, niestety i mnie zdrowotnie trochę zmogło ostatnio Quote
adibmama Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 no Adibek wreszcie poczuł się jak w domu...psychicznie się chyba zaaklimatyzował bo zaczyna pokazywać różki diabełka: -przystartował do pieseczka (BYSIORA!!!!-bo Jola ma olbrzymy) Jolowego -przeskakiwał pod sufitem(1,80cm)do drugiego boksu -chciał przegryźć kraty i ogólnie demolka kojca(wiadro z wodą przykręcone już do kojca!) -przeniesiony do innego kojca -podgryzione legary pod sufitem :O(tutaj znak zapytania czy to on , czy poprzednie corso) ogólnie zajada Royala z ryżykiem puszki-bo tylko to mu smakuje i świntuch mięsem innym gardził. Wczoraj pojechała trzustka na badanie do Niemiec - zobaczymy co wyjdzie... Quote
adibmama Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 A CO TUTAJ TAKA CISZA??? ADIBEK NIE UMARŁ......A jego temat chyba tak...abuuuuuuuuuuuuu,,wzywam wszelkie siły , aby zaprzysięgły się i coś tutaj się ożywiło... hooop hoppp , hoooooop hopppp czy ktoś tutaj jest?? PYTA KUBUŚ PUCHATEK PROSIACZKA - WYCHYLAJĄC SIĘ ZZA DRZEWA....hoooop hopppp??? Quote
adibmama Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 A CO TUTAJ TAKA CISZA??? ADIBEK NIE UMARŁ......A jego temat chyba tak...abuuuuuuuuuuuuu,,wzywam wszelkie siły , aby zaprzysięgły się i coś tutaj się ożywiło... hooop hoppp , hoooooop hopppp czy ktoś tutaj jest?? PYTA KUBUŚ PUCHATEK PROSIACZKA - WYCHYLAJĄC SIĘ ZZA DRZEWA....hoooop hopppp??? Quote
Bjuta Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 adibmama napisał(a):no Adibek wreszcie poczuł się jak w domu...psychicznie się chyba zaaklimatyzował bo zaczyna pokazywać różki diabełka: -przystartował do pieseczka (BYSIORA!!!!-bo Jola ma olbrzymy) Jolowego -przeskakiwał pod sufitem(1,80cm)do drugiego boksu -chciał przegryźć kraty i ogólnie demolka kojca(wiadro z wodą przykręcone już do kojca!) -przeniesiony do innego kojca -podgryzione legary pod sufitem :O(tutaj znak zapytania czy to on , czy poprzednie corso) ogólnie zajada Royala z ryżykiem puszki-bo tylko to mu smakuje i świntuch mięsem innym gardził. Wczoraj pojechała trzustka na badanie do Niemiec - zobaczymy co wyjdzie... No to chyba faktycznie poczuł się u siebie!! Oj Adibku.... Quote
lupak Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 O kurcze ! Rano dzwonie do Jolki, bo ciekawie się robi . Szok Quote
adibmama Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 DEKLARACJE STAŁE Zadeklarowane: 10 zł - Bjuta 10 zł - Mama Bjuty 30 zł - Adibmama 50 zł - pani Bożena z Zabrza 10£ (załóżmy, że to będzie 45 zł) - Dorota K. z synkiem 20 zł - Ola i Tomek (rodzinka Striełki) 30 zł - Kamila P. razem z Bono 30 zł - Monika Adamus Warszawa 20 zł - Asikowska 10 zł - Madziak25 50 zł -Serwis Husky Adopcje 200 zł -TOZ razem:505 zł już nic nie brakuje - ale zapraszam do deklaracji ;-))))) zadeklarowane wpłaty jednorazowe: Leszek Kwaśny Sosnowiec ? WPŁATY DOKONANE WPŁATY JEDNORAZOWE: 100zl -Adibmama 10zł - Danavos 50zł - Kasia od Melindy 30zł - Monika Eliaszuk 50zł - Anna Orlikowska 5zł - Magdalena Borkowska 5zł-Alicja Małgorzata Sławińska 50zł -orzeszki od Bjuty 30zł-orzeszki od Yolanovi 233zł-bazarek od Ani 15zł - orzeszki od Ares-Ka 30zł - orzeszki Kuna 15zł - Vlk orzeszki 200zł-Pani Bożena z Zabrza na diagnostykę-DZIĘKUJĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘ!!!!!!!!!!cmokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!! 50zł- Aleksandra Pieczara DEKLARACJE STAŁE WRZESIEŃ 50 zł w sumie 200 zł- p.Bożena z Zabrza(10.11.12-2011 zapłacone z góry) 30 zł - Adibmama 10 zł - Bjuta 10 zł - Mama Bjuty 20 zł - Asikowska 50 zł -Husky Adopcje 20 zł-Ola i Tomek (rodzinka Striełki) PAŹDZIERNIK 10zł -Bjuta 10zł - Mama Bjuty 30zł -Adibmama 10zł -Madziak25 20zł - Asikowska LISTOPAD 10zł-Bjuta 10zł-Mama Bjuty 10zl-Madziak25 30zł-Adibmama 20zł-Ola i Tomek(rodzina Striełki) 50zł-Husky Adopcje razem:1423 zł jeśli coś nie tak , proszę o info.. WYDATKI wrzesień -148 zł (transp.robaki.bramki autostr.) -300 zł wpłata za hotel październik -300 zł wpłata za hotel razem na koncie :675zł Ares-ka ma odebrać orzeszki Madziak25 do wysłania i zapłacenia orzeszki skleroza i muszę sobie pomagać ;-) KONTO U WETA: odrobaczanie:8zł morfologia:110zł badanie trzustki niemieckie:160zł razem:278zł Quote
Mysia_ Posted November 6, 2011 Author Posted November 6, 2011 Qrczę, nie dobrze z tą trzustką i z tym rozrabianiem :-( Ja nie wiem od czego to jest, ale w schronisku było identycznie... Biegał luzem gdzie chciał, a i tak przewracał i nosił w zębach wszystkie pojemniki na wodę, czy z plastiku czy metalowe... czy stojace luzem czy na stojakach... Nie wiem czemu tak :roll: Quote
adibmama Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 przyszły wyniki z Niemiec trzustkowe i podobno wszystko jest w normie i ok,,,nic nie rozumiem juz...w środę ma być wet szczepić psy to będziemy wiedzieć więcej...czekam na dokładne info...Teraz podobno podejrzewa MARSKOŚĆ WATROBY , będzie usg ,,nic na razie nie wiem , jutro rozmawiam z wetem.. podobno Adibek stał się żywym srebrem , dokuczliwy , radośniejszy co się wiąże pewnie z rozrabianiem...jutro wypytam Jolę , bo ona tez wiecznie w biegu i brak czasu.. Quote
Vlk Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 ale jak zaczyna rozrabiać, to może się lepiej już czuje? A nie ma on może jakichś robali? Glisty z tego co wiem nie zawsze da się wytępić tabletkami na robale... moja psica musiała dostawać serię bolesnych zastrzyków na te paskudztwa. Quote
adibmama Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 robaczyca to może byc swoją drogą , ale tutaj chodzi o wyniki z krwi , bo one wyszły nezbyt zadowalające,, ale w sumie warto tez koło robali się zakrecić.. Quote
Vlk Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 z tego co wyczytałam, to marskość np. powodują przywry... może warto mu dać advocata, podobno wiele rodzajów pasożytów usuwa... ;) oczywiście po konsultacji z jakim wetem czy coś... Quote
adibmama Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Vlk napisał(a):z tego co wyczytałam, to marskość np. powodują przywry... może warto mu dać advocata, podobno wiele rodzajów pasożytów usuwa... ;) oczywiście po konsultacji z jakim wetem czy coś... o to jest krok,,,,tym bardziej , że miał przerwę w odrobaczaniu prawie rok...bardzo możliwe , ze jest to krok...muszę pogadać z wetwm..i nigdy nie miał badania kału... Quote
Recommended Posts