Evas Posted January 23, 2007 Author Posted January 23, 2007 Witaj togaa:)..możemy się skontaktować przez pw - prywatne wiadomości - napisałam Ci wiadomość, czy nie będziesz miała problemu z odebraniem i odpowiedzią? Albo może córka ma adres internetowy..albo telefonicznie. Quote
Evas Posted January 23, 2007 Author Posted January 23, 2007 Napisałam do vetserwisu z zapytaniem o leki. Dr Niziołek odpisał mi szybko i obszernie. A więc najlepszy rezultat jeśli chodzi o komfort i długość życia daje łączenie enarenalu i vetmidenu, mam odstawić steryd. Odpisałam na post przemos1 oferującego Karsivan, i dostaniemy ponad 2 listki:) Quote
halbina Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Evas, jeszcze nie śpisz?... I jak Ty masz mieć siły, kobieto?... Szukamy domku dla maleńkiej! Quote
HebaNova Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 dzień dobry Figuniu, co słychać, śniadanko już było?:lol: Quote
Evas Posted January 24, 2007 Author Posted January 24, 2007 [quote name='halbina']Evas, jeszcze nie śpisz?... I jak Ty masz mieć siły, kobieto?... Szukamy domku dla maleńkiej![/quote] Wczoraj tak wyjątkowo ;) długo siedziałam. Dzisiaj rozmawiałam z p. kierownik schroniska..właściwie z powodu amstaffa-Aresa..ale też na Figunię zeszło. Opowiedziała, jak Figę porzucono ze szczniakami koło targowiska. Zasłaniała dzieci sobą, była tak przerażona, że ze strachu gryzła..ona, taka łagodna. Nie dawała się dotknąć długo - pani kierownik określiła ją, że była dzika, niewielu osobom pozwalała się dotknąć - tak była zestresowana. [IMG]http://images3.fotosik.pl/273/210e93efc1b0656c.jpg[/IMG] Ona "dzika"? Biedactwo. Quote
Figa Bez Maku Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Od razu widać ,że to cudowna sunia... jeśli była taką troskliwą mamusią. Nie uważacie ,że to podwojna podłość na złe matki ludzkie mówić suki? Quote
Evas Posted January 24, 2007 Author Posted January 24, 2007 Wiele ludzich porównań do zwierząt jest negatywnych - i bez sensu. Figa dzisiaj szalała na śniegu, urządzała hopki i galopki. Jest taka radosna..jak wystawia pupkę do poklepania, mordka jej się śmieje. Quote
Evas Posted January 25, 2007 Author Posted January 25, 2007 Figunia jest psem wyjątkowym, tak jak napisałam w tytule wątku, delikatna i wrażliwa. To nie jest piesek, który słucha ze strachu. Strach przed kimś budzi jej sprzeciw. Doskonale wyczuwa czyjeś napięcie psychiczne np. mojej córce zdarza się, że się denerwuje, głośno mówi. Figa tego nie lubi, i nie słucha jej. Zdenerwowanie zdarza się każdemu..mi też :) patrze wtedy na Figę, na jej minę..i mówię do niej..nooo, nic takiego sie nie stało Figuniu..to nie na ciebie, i przytulam ją. Quote
tosunia Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 [quote name='Evas'] Zdenerwowanie zdarza się każdemu..mi też :) patrze wtedy na Figę, na jej minę..i mówię do niej..nooo, nic takiego sie nie stało Figuniu..to nie na ciebie, i przytulam ją.[/QUOTE] To ja w nastepnym zyciu poprosze, zebym byla Twoim psem :scared: Quote
Evas Posted January 26, 2007 Author Posted January 26, 2007 Tosuniu..może kiedyś ;) Postanowiłam na jakiś czas zawiesić wątek Figi. Nie wiem co jeszcze mogłabym o niej nowego napisać. Mogę tylko powtarzać- Figunia, najsłodsza sunia, z namalowanym serduszkiem czeka na wyjątkowego człowieka. Zero problemów, minimalne wymagania - po prostu sama psia radość i wdzięczność. [IMG]http://images3.fotosik.pl/258/5ee8ff68e7f7a2d1.jpg[/IMG] Dziękuję wszystkim, którzy do tego wątku zaglądali, w różny sposób pomagali. Podnosili, zamieszczali ogłoszenia - niespodziewanie wchodziłam na jakąś stronę i widzę - jest, z pięknym opisem :p Dzięki ogłoszeniom na Figę inny piesek, daleko, znalazł dom. Dziękuję za piękne wierszyki.:iloveyou: Dziękuję osobie, która na Figę szczególnie zwróciła uwagę. :Rose: Przez jakiś czas skoncentruję się na ogłoszeniach. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Przypominam wierszyk: [quote name='Figa Bez Maku']Pewnej ciemnej, listopadowej nocy w Gliwicach mała sunia szukała pomocy. Głodna ,zziębnięta i przerażóna lecz jeszcze z losem nie pogodzona. Chciała się ogrzać , ukryć.. aliści nic nie znalazła prócz kupki liści.. a więc skulona legła pod murem. Tymczasem wyszłą z psem Evas córa.. Kochana dziewczyna niewiele myślała tylko zwierzątko do domu zabrała. Wiedziała bowiem ,że jej mamusia przygarnie ciepło małą bidusię. I tak się stało- drżąca jak listek znalazła Figa u Evas przystań.. Figa jest słodka, grzeczna , łagodna i najlepszego losu jest godna. Ale u Evas zostać nie może.. kto jej w szukaniu domku pomoże?[/quote] powodzenia kochani. Quote
supergoga Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 NIe dam rady przeczytać całego wątku - czy Figusia nadaje sie do domku z 7-letnim dzieckiem. Mam osobe szukająca takiego psiaka. Jest to jednak Pani spod Poznania, więc pewnie i tak nic z tego. Ale pytam tak na wszelki wypadek. Quote
Evas Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 Dziękuję za pamięć supergoga - Figa jest przyjaźnie zastawiona do dzieci, tylko że nieco się boi, wymachiwania różnymi rzeczami, w tym zabawkami, krzyków, a to przy dziecku normalne. Gdyby dom był bliżej, można by zrobić próbę, np 3 dni..a tak daleko, nie jest to możliwe. Ale dzięki :) Quote
syla00 Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Figa nadal na Allegro, dałam jeszcze na stronę JasNet. Quote
Evas Posted February 2, 2007 Author Posted February 2, 2007 Dziękujemy za pamięć Cioci Syli...:loveu: Quote
syla00 Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 Na jakich portalach jest ogłoszona Figa?? Chciałam ją wstawić jeszcze na Animalie, ale widziałam że już tam jest. Quote
Evas Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 Napisała do mnie pani chętna na Figę z Katowic. Poproszę o kciuki, żeby to był ten domek. Quote
HebaNova Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 trzymamy najmocniej jak się da !!! dzis jest napewno ten szczęsliwy dzień dobrych decyzji domkowych, dziś Czika pojechała do nowego domku, Figuni też się uda!!! Quote
syla00 Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 trzymamy, trzymamy! Oby jej się poszczęściło, choć i tak ma ogromnego farta, że trafiła do Evas. Quote
Evas Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 :loveu: Sylo - chyba mnie wyczułaś..łamałam się całe dwa dni..Figa miała znaleźć dom..ale nikt jej nie chciał długo..i nagle ktoś chce, a ja sie wystraszyłam, że ona ucieknie, że będzie nieszczęśliwa. Rozmawiałam z p. kierownik schroniska i potwierdziła moje obawy..to pies który ucieka, ze strachu przed czymkolwiek. Jednym słowem..kochamy się i zdajemy na los.. Cieszę się że Czika ma dom.. Może państwo z Katowic pomogą innemu pieskowi, znajezionej suczce tez z Gliwic. Quote
Evas Posted February 5, 2007 Author Posted February 5, 2007 Sylo, proszę o usunięcie Allegro..i dziękuję Ci za pmoc.. Quote
HebaNova Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 noooooo wiedziałam, czułam w kościach :multi: :multi: :multi: dziękuję za taką decyzję w imieniu Figuni !!!!! teraz panienka już może spać spokojnie :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Agnie Koty Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 wow, wow, wow, Figunie znalazła domek;) . To dobra decyzja! Gratuluję! Quote
jo_joanna Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 skrycie ciągle na to liczyłam :) Gratuluję najlepszej decyzji :) Figulina - odetchnij wreszcie :):multi: Quote
Isabel Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 Evas, ja czułam, że tak się stanie. To, że kochasz Figunię można było wyczuć na kilometry. Strasznie się cieszę i gratuluję Tobie takiej wspaniałej suni, a Fidze - najcudowniejszego domku. Bądźcie ze sobą szczęśliwe! Quote
Recommended Posts