Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chyba sie uda, wiec tak po tym jak asiaf1 oferowała pomic finansowa za co jestem jej wdzieczna Zefirek również:buzi:

Zefirek jak sie uda a pewnosć bede miałą jutro rano mógłby pojechać do Jaworzna byłby w domu z pania która ma doswiadczenie w leczeniu psów sama ma na tymczasie 3 Pani pracuje w lecznicy dla zwierzat wiec opieke zdrowotna Zefirek miałby na miejscu, kontakt z człowiekiem miałby dziennie na spacerki by chodził powiedział ze taki tymczas moze i rok potrwac bo czasem to roznie bywa z znalezieniem domu wszytsko ta pani wzieła pod uwage i obiecała sie jutro rano skontaktować.

Oby sie udało

• Replies 644
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiadomo coś ??? ja dziś byłam w schronisku, Zefirka szukałam w izolatce, ale nie było go tam , a do szpitaliku nie dotarłam więc nie wiem........
może już gdzieś pojechał ???

Posted

eria napisał(a):
wiadomo coś ??? ja dziś byłam w schronisku, Zefirka szukałam w izolatce, ale nie było go tam , a do szpitaliku nie dotarłam więc nie wiem........
może już gdzieś pojechał ???

Mam nadzieję, że nic mu sięnie stało:shake:

Posted

Ja powiem tylko tyle :) Zefirek jest już w naprawdę dobrych rękach :multi::multi::multi: Nic mu się nie stało i nic mu już nie grozi :multi::multi::multi:

Posted

Wiem że jest w klinice bo te rany są tak paskudne iż wymaga ciągłej opieki lekarskiej. Potem idzie na tymczas ale może być nawet przez rok tam. Więcej nie wiem a napisałam to abyście się nie martwiły :) Bo ja jak dostałam wiadomość o Zefirku to pomyślałam sobie że ten rok jednak się dobrze kończy :multi::multi::multi:

Posted

CZyli nazwa skarpety na AFN Zefirek z Rudy Śląskiej?

Cieszę się, że jedzie do lecznicy!
Ja na razie wpłacam 100 bo opłaciłam hotele dla psiaków i na razie mam tylko tyle ale po 10 dopłacę resztę a może nawet wcześniej bo czekam na przelew.

Posted

[quote name='Katcherine']Dziewczyny- napiszcie mi namiary na konto gdzie bede mogla wplacic na leczenie Zefirka.
Numer konta:
78213000042001038801430001

VWBank

ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE
UL.JAGIEŁŁY 5 M 19
14-100 OSTRÓDA

z dopiskiem Zefirek z Rudy Śląskiej

Posted

Zefirek jest w klinice juz jak wszedł lekarz stwierdził jaki on chudy.

Jak dostane fotki to zaraz wstawie jutro bede jzu wiedziała cos wiecej to zaraz napisze wiem tyle ze dostał swoje posłanie nowa obrózke i byl bardzo grzeczny.

Tzrymaj sie Zefirku tam napewno jest Ci lepiej choć to nie dom:roll:

Posted

Sytuacja zdrowatna Zefirka jest tragiczna:placz: :placz: :placz:

Zefirek miał kwawa biegunke w schroniksu na poczatku miał biegunke ale bez krwi dostał anstybiotyki i było wporzadku, niestety przez przez sostatnie kilka dni Zefirek mocno schudł.

Dziś miał robione badanie krwi na wątrobe i trzustke jak sie okazało jego wątroba jest chora stąd ta krwawa biegunka. Dostał specjalistyczna karme dla psów z chorą wątrobą oraz wszytskie potrzebne antybiotyki.

Potrzebne sa pieniadze na leki i ta karme.

:-( :-( :-( Dobrze ze jest w tej klinice oby szybko wrocil do zdrowia, trzeba teraz poczekac jak leki zadziałaja czy ta biegunka mu przejdzie????????

Jutro bede dzwonic do lecznicy i pytać jak z Zefirkiem.

Posted

[quote name='Justyna_wolontariat']Sytuacja zdrowatna Zefirka jest tragiczna:placz: :placz: :placz:

Zefirek miał kwawa biegunke w schroniksu na poczatku miał biegunke ale bez krwi dostał anstybiotyki i było wporzadku, niestety przez przez sostatnie kilka dni Zefirek mocno schudł.

Dziś miał robione badanie krwi na wątrobe i trzustke jak sie okazało jego wątroba jest chora stąd ta krwawa biegunka. Dostał specjalistyczna karme dla psów z chorą wątrobą oraz wszytskie potrzebne antybiotyki.

Potrzebne sa pieniadze na leki i ta karme.

:-( :-( :-( Dobrze ze jest w tej klinice oby szybko wrocil do zdrowia, trzeba teraz poczekac jak leki zadziałaja czy ta biegunka mu przejdzie????????

Jutro bede dzwonic do lecznicy i pytać jak z Zefirkiem.

O Boże to może on jest chory tak jak Łatek, którego ratowaliśmy w w-wie. Też miał krwawą biegunkę.
Na poćżatku myśleli, że to parwo.
Na szćżęście trafił pod dobrąopiekę i już jest coraz lepiej. Mam nadzieję że z Zefirkiem też tak będzie.
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36820&page=32&highlight=asiaf1

Posted

Rany- czemu wszystko zawsze na jedna chwile...:roll:

Justynko- powiedz Zefirkowi zeby sie nie wyglupial. Z Gryfem sie zmowili czy jak?

NNo dobra- sprobuje zadzwonic do mamy. Sytuacja awaryjna. Moze cos sie uda wykombinowac. Asiaf1- czy w takiej sytuacji moglabym sie do Ciebie zwrocic o mala pomoc?

Justynko- z doswiadczenia- zanim zaczniecie te karme- ja bym Zefirowi podawala przez jeden- dwa dni - a nawet dluzej sam rozgotowany dokladnie ryz.Male porcje- powiedzmy 3-4 razy dziennie. Zeby wyciszyc jelita. Wiem ze zaglodzony, ze chudzinka- ale w razie czego moga mu podac kroplowke z elektrolitami. Gryf niestety jest wiecznym biegunkowcem. I podanie nawet specjalistycznej karmy od razu przy ostrym stanie nie pomaga- a wrecz drastycznie pogarsza sytuacje.

Posted

Oczywiście, że możesz zwrócić się o pomoc.
Z tego co pamiętam to Łatek dostawał dużo kroplówek bo był tak zachudzony, chyba kroplówki z aminokwasami bo nie mógł jeść i wszystko wymiotował, jakieś leki osłonowe na wątrobę a po tygodniu puszki hepatica royala.
Jeżeli będzie taka potrzeba to mogę dokładnie zapytać sie co mu dawali.

Katcherine napisał(a):
Rany- czemu wszystko zawsze na jedna chwile...:roll:

Justynko- powiedz Zefirkowi zeby sie nie wyglupial. Z Gryfem sie zmowili czy jak?

NNo dobra- sprobuje zadzwonic do mamy. Sytuacja awaryjna. Moze cos sie uda wykombinowac. Asiaf1- czy w takiej sytuacji moglabym sie do Ciebie zwrocic o mala pomoc?

Justynko- z doswiadczenia- zanim zaczniecie te karme- ja bym Zefirowi podawala przez jeden- dwa dni - a nawet dluzej sam rozgotowany dokladnie ryz.Male porcje- powiedzmy 3-4 razy dziennie. Zeby wyciszyc jelita. Wiem ze zaglodzony, ze chudzinka- ale w razie czego moga mu podac kroplowke z elektrolitami. Gryf niestety jest wiecznym biegunkowcem. I podanie nawet specjalistycznej karmy od razu przy ostrym stanie nie pomaga- a wrecz drastycznie pogarsza sytuacje.