Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 644
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

asiaf1 napisał(a):
CZy ktoś podejmie się znalezienia dla niego hotelu?
Ja deklaruję jego utrzymanie

:crazyeye: super.
Trzeba skontaktowac się z Justyną. Ona ma decydujący głos:razz:
Poszukam w necie, moze będzie jakiś hotel.

Posted

Jest hotel w Bytomiu!!!! poszukam jakichś namiarów, przejeżdżałam tamtędy kiedyś....
Tylko to chyba jest razem ze schroniskiem jakoś...nie wiem jak to wygląda...
http://schronisko.bytom.webpark.pl/

w katowicach coś chyba jest :

KATOWICE

Hotel przy Zakładzie Szkolenia Psów Hotel całoroczny. Zakład Szkolenia Psów, H. Korkus, ul. Obrońców Westerplatte 130, Katowice, tel. (032) 256 42 35, tel. (032) 255 50 38

tu jest stronka :
http://www.hsmkorkus.com/szkolenie/hotel.htm

Posted

to bytomskie schronisko nie najlepsza cieszy sie opinia , a tutaj trzeba by im taki skarb powierzyc
Poza tym na stronce nie widac wogole boksow w hotelu

na katowickiej stronie boksy wygladaja dosyc schludnie i "cieplo"
hotel jest przy szkoleniowcach wiec moze i opiekunowie byliby wykwalifikowani .
Trzeba by bylo sprawdzic in live , a ja za daleko jestem !...
jedyne co moge , to dzwonic i pytac...

w Bojszowie trzeba zapytac o ceny i zdjecia mi sie nie wyswietlaja:comp26:

Posted

Z Zefirkiem nie jest dobrze dziś byłam w schronisku psiak strasznie schudnął w przeciagu kilku dni duzo stracił na wadze nieiwme co mu jest:-( dostaje jakieś leki.

jezeli ktos jest chetny do opłacenie tymczasu w hotelu to jak najbardziej tylko że trzeba sie liczyć naprawdę z niemałymi kosztaki opłacenie doby w hotelu plus pokrycie weterynarza i leków do spory wydatek, mnie na to nie stać niestety:-( proszę oby osoby które chcą mu pomóc przemyślały to jeszcze raz zeby psiak jak juz wyjdzie z schroniska nie musił tam wracać, takiemy duzemu starszemu spu cieżeko znaleźć dom przeciez to moze nawet potrwać z rok i co wtedy czy ta pomoc bedzie dalej aktualna????????????????

Posted

Asiaf1 - może by tak popytać inne Dziewczyny z okolic tego schroniska mające większe doświadczenie w sprawach hoteli w tamtym rejonie ? Bo tu chyba brak Osoby mającej takowe rozeznanie.
Może by się znalazło coś tańszego.

Dziewczyny - napiszcie w tyt. wątku w jakim rejonie szukacie miejsca.
Może ktoś pomoże w znalezieniu tańszej opcji.

Posted

Ja nadal podtrzymuje oferte pomocy finansowej jezeli chodzi o wspolfinansowanie leczenia Zefirka.
Nie stac mnie w obecnej chwili jednak na zadne deklaracje w sprawie hotelu.:shake: sytuacje w PL mam bardzo niepewna i nie moge sie zobowiazywac do jakichkolwiek dlugoterminowych wplat.

Strasznie mnie boli ze Zefirek nie znalazl domu tymczasowego- jednej osoby ktora by sie nim zajela i ogarnela logistycznie wydatki na jego utrzymanie i wyprowadzenie do zdrowia.

Przepraszam ze to napisze- ale co do hotelikow...mam bardzo mieszane wewnetrzne uczucia co do ratowania w ten sposob.

Posted

:-( Ja również nie jestem przekonana co do tych hotelików, wsadzimy tam Zefirka i co dalej, czy ktos tam wogle bedzie jeżdzić go odwiedzać nadzorować jego leczenie, tak jak napisałam jego stan nie ejst dobry owszem rana sie juz prawie zagoiła ale pies schudł w przeciagu paru dni drastycznie wet mówi ze to również moze byc spodowane stresem początkowo przebywał w szpitaliku była tam z kilkoma suniami miała wybieg i ciepłe posłanie jak dostał kaszlu poszedł na izolatke tam było już wiecej psów on chyba sie ich bał:-(

Uwazam ze najlepszym rozwiazaniem dla Zefirka jest dom tymczasowy, znalezienie osoby która podejmie sie jego leczenia a on bedzie przebywał w domu jezeli zmiana miejsca w schroniksu tak na niego wpłyneła to niewiem co bedzie w tym hotelu on najlepiej czuje sie w domu co zauważyłam jak zabrałam go do biura. Tak chyba byłoby łatwiej finansowało by sie leczenie i karme dla Zefirka.

A z drugiej strony łatwiej znaleźć hotel niż taka osobę:-(

Posted

Ja podtrzymuję swoją ofertę. Wiadomo, że najlepszy byłby tymczas ale czy Zefirek na czas żeby czekać aż ktoś ię pojawi i go zabierze do siebie.
Może w grę wchodziłąby na początek jakaś lecznica, która ma boksy żeby psa przetrzymała i wyprowadziła na prostą. CZy taka jest może w Waszej okolicy.
Tak czy inaczej trzeba go stamtąd szybko zabierać bo jak sama stwierdziłaś wygląda o wiele gorzej niż poprzednio.
Ja mogę miesięcznie przeznaczyć na niego 500 pln a jeżeli hotel będzie droższy to dołoże. Myślę, że inne osoby nie pozostawią go samego.
Teraz tylko kwestia szybkiego jakiegoś lokum.
Nie wiem, może dziewczyny z Krakowa pomogą to chyba nie jest tak daleko od Was.
Moze mają jakąś lecznicę , która by go na początek przyjęła.

Posted

karusiap napisał(a):
Asiaf proponuje duzo pieniazkow...to moze byc szansa dla Zefirka..a czy znalazlyscie jakis fajny hotelik??

chyba najlepszy ten w Katowicach przy ośrodku szkoleniowym...

Posted

Znalazłam bardzo dobry hotel z lecznicą w Siemianowicach Śląskiech to nowy hotel dopiero co otwarty dziś bedę tam dzwonić i pytać o miejsce i cenę, poczekam do wieczora bo razem z koleżanką szukamu mu intensywnie od wczoraj jakiegoś płatnego tymczasu u osoby prywatnej dziś wieczorem bedę wiecej wiedziała, oby sie udało i Zefirek siedział w domu.

Poczekamy do wieczora moze uda sie cos wykombinować a ja zadzwonie i zapytam o ten hotel w siemianowicach na zdj ładnie wyglada widziałam ulotke.

Posted

asiaf1 napisał(a):
Ja podtrzymuję swoją ofertę. Wiadomo, że najlepszy byłby tymczas ale czy Zefirek na czas żeby czekać aż ktoś ię pojawi i go zabierze do siebie.
Może w grę wchodziłąby na początek jakaś lecznica, która ma boksy żeby psa przetrzymała i wyprowadziła na prostą. CZy taka jest może w Waszej okolicy.
Tak czy inaczej trzeba go stamtąd szybko zabierać bo jak sama stwierdziłaś wygląda o wiele gorzej niż poprzednio.
Ja mogę miesięcznie przeznaczyć na niego 500 pln a jeżeli hotel będzie droższy to dołoże. Myślę, że inne osoby nie pozostawią go samego.
Teraz tylko kwestia szybkiego jakiegoś lokum.
Nie wiem, może dziewczyny z Krakowa pomogą to chyba nie jest tak daleko od Was.
Moze mają jakąś lecznicę , która by go na początek przyjęła.

Wieliczka? moze hotelik/lecznica w Wieliczce z zapleczem weterynaryjnym znanym juz z wielu akcji na dogo, chocby Dzielnej
cena o ile pamietam 15 zl za dobe..chyba sie nie myle