Pianka Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Dziewczyny ja chciałam coś przypomniec. Na AFN jest 626,00 zł na Zefirka. Jemu już nie sa potrzebny. Moze w tej chwili inny pies potrzebuje pomocy. Ja narazie mam taką propozycje- jako, ze asiaf najwięcej wpłacała to dać te pieniądze psiakom, które ona utrzymuje. Inna propozycja to przelać je na Momusia, któremu zbierane sa pieniądze na hotel. Albo po połowe- część dla asiaf cześć dla Momusa. No ludki piszcie coś, nie chce sama decydować:razz: Quote
anula1959 Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Pianka napisał(a):Dziewczyny ja chciałam coś przypomniec. Na AFN jest 626,00 zł na Zefirka. Jemu już nie sa potrzebny. Moze w tej chwili inny pies potrzebuje pomocy. Ja narazie mam taką propozycje- jako, ze asiaf najwięcej wpłacała to dać te pieniądze psiakom, które ona utrzymuje. Inna propozycja to przelać je na Momusia, któremu zbierane sa pieniądze na hotel. Albo po połowe- część dla asiaf cześć dla Momusa. No ludki piszcie coś, nie chce sama decydować:razz: Myślę , że pól na pól byłoby dobrze i sprawiedliwie . Piszę , bo też coś dorzuciłam na chłopaka;) . Ale niech zadecyduje Justyna , tylko nie wiem czy ona tu zagląda:shake: Quote
deisunia Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Zefirku to ile ty masz lat? pogubiłam sie juz...:oops: ciesze sie, że masz domek- szczerzej będzie jeśli napisze, że wręcz mam banana na twarzy kiedy o Tobie pomyślę:evil_lol: pozdrowienia dla wszystkich Zefirkoubnych- prosze o wpisywanie nowych wiadomości z życia psiaka, bo niestety nic nie rozumiem ze strony niemieckojęzycznej:shake: :shake: :shake: Quote
Pianka Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 anula1959 napisał(a):Myślę , że pól na pól byłoby dobrze i sprawiedliwie . Piszę , bo też coś dorzuciłam na chłopaka;) . Ale niech zadecyduje Justyna , tylko nie wiem czy ona tu zagląda:shake: Justyna zagląda, ale teraz wyjechała na uczelnie, będzie chyba w poniedziałek. Poczekam na wypowiedź Justyny i asiaf:p Quote
egradska Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Z tego, co widzę, Zefirek został umieszczony na pierwszym miejscu wśród psów szukających nowego domu (tam, gdzie wcześniej były moje kochane szczeniaczki), z datą urodzenia 2001-2002. Nie ma tu już wcześniejszych zdjęć pieska, przypominających o jego bolesnej historii (chyba że są gdzieś jeszcze, a ja nie umiem znaleźć). Z panią kontakt utrudniony, nie tylko ze względu na język (biedni moi niemieckojęzyczni znajomi:evil_lol:), podejrzewam, że ma dużo pracy i dlatego nie daje wyczerpujących odpowiedzi na moje pytania:-( Martwię się o psiaki, a w odpowiedzi tylko tyle, że są zdrowe i mają się dobrze. Ale ja jestem przewrażliwiona histeryczna panikara... Pozdrawiam, E. Quote
egradska Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Jeszcze jedno, drogie Zefirkolubne Dogomaniaczki... Na naszym terenie działają ludzie:diabloti: organizujący krwawe walki psów (podejrzewam, że nie tylko tu, ale akurat o KAtowicach napisała "Wyborcza"). Są wykorzystywane takze psy ze schronisk:-(, są zgłaszane zaginięcia większych psów, a poza tym wiele wskazuje na to, że w takim celu bywają wykradane ze schronisk (zobaczcie na wątku dobka skradzionego z Tarnowskich Gór). Jesli bywacie w schronach, zwróćcie uwagę, czy aby kto podejrzany nie wypytuje o duże pieski, bądźcie czujne i poinformujcie o tym innych... Tak bym chciała dorwać takich :diabloti::diabloti::diabloti:. Jestem za tym, by jak najbardziej rozgłośnic sprawę, ale dziewczyna z TG twierdzi, ze to mogloby zaszkodzić... Nie wiem, co o tym myślec, bo media nagłaśniając takie przypadki zarazem zwracaja uwagę ludzi, mobilizują organa ścigania a i odzew oburzonego społeczeństwa bywa pomocny... Quote
deisunia Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 egradska napisał(a):Z tego, co widzę, Zefirek został umieszczony na pierwszym miejscu wśród psów szukających nowego domu (tam, gdzie wcześniej były moje kochane szczeniaczki), z datą urodzenia 2001-2002. Nie ma tu już wcześniejszych zdjęć pieska, przypominających o jego bolesnej historii (chyba że są gdzieś jeszcze, a ja nie umiem znaleźć). Z panią kontakt utrudniony, nie tylko ze względu na język (biedni moi niemieckojęzyczni znajomi:evil_lol:), podejrzewam, że ma dużo pracy i dlatego nie daje wyczerpujących odpowiedzi na moje pytania:-( Martwię się o psiaki, a w odpowiedzi tylko tyle, że są zdrowe i mają się dobrze. Ale ja jestem przewrażliwiona histeryczna panikara... Pozdrawiam, E. serdecznie dziekuje za informacje Egradska po raz drugi zadziwiasz mnie sumiennością- jestem pod wrażeniem:cool3: prosze o cos a tu chlast... egradska odpowiada:lol: pozdrawiam Quote
asiaf1 Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 Dziewczyny jeżeli chodzi o mnie to mnie propozycja Pianki pasuje. 300 pln oddałabym na psiaka z tego wątku jeżeli będą mu pieniądze potrzebne a jeżeli nie to oczywiście jakaś bida się znajdzie (niestety) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4492351#post4492351 Quote
Katcherine Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 popieram pomysl Pianki i asiaf1. Asiaf1 naprawde juz tonie pod lapkami- malutka pomoc, ale zawsze pomoc. Quote
Pianka Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 [quote name='asiaf1']Dziewczyny jeżeli chodzi o mnie to mnie propozycja Pianki pasuje. 300 pln oddałabym na psiaka z tego wątku jeżeli będą mu pieniądze potrzebne a jeżeli nie to oczywiście jakaś bida się znajdzie (niestety) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4492351#post4492351 To ja pisze do greenevil prośbe o przeniesienie 300zł na "psy z JG" a reszte na Momusa. No i dziękuje, ze w koncu się odezwałaś:razz: Quote
egradska Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Z tego, co widze na zdjęciach, Zefirek opuścił panią, która go zabrała z POlski, i pojechał do domku docelowego... Moze Justynka zna jakieś szczególy Quote
egradska Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 i wygląda na bardzo zadowolonego z zycia: http://www.tierherzen-brauchen-hilfe.de/Neues%20zu%20Hause/Aragon/Aragon.htm :loveu: Quote
anula1959 Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Ewuniu, miód na moje serce lejesz tymi pięknymi zdjęciami. A tak się martwiłam o niego jak jechał do tego Niemiaszkowa............. Quote
egradska Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Niczym nalogowiec sprawdzam obrazki na tej niemieckiej stronie, chociaż moja znajomosc ich jezyka wciąż oscyluje wokół zera:evil_lol: Szkoda, że nie ma żadnych nowych wieści o szczeniaczkach, ktore pojechały z Zefirkiem, pewnie już niezle urosły... Udanego wtorku:) Quote
egradska Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Dziewczynki, widzę że w skarpetce Zefirka wciąż wisi 326 zł, które zgodnie z Waszą wolą miały zostać przeznaczone na ratowanie innych piesków, zadziałajcie w tej sprawie, ja nie czuję się kompetentna Quote
Pianka Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 egradska napisał(a):Dziewczynki, widzę że w skarpetce Zefirka wciąż wisi 326 zł, które zgodnie z Waszą wolą miały zostać przeznaczone na ratowanie innych piesków, zadziałajcie w tej sprawie, ja nie czuję się kompetentna No własnie miały iść na Momusa, ale on nie potrzebuje już pieniędzy. Ja właśnie przeglądam wątki i myśle tu który pies potrzebuje tych pieniędzy najbardziej. Zaraz coś napewno znajde;) Quote
asiaf1 Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 Nestuś, na którego przeznaczona była część Zefirkowych pieniędzy odszedł:placz::placz::placz: Dobrze, że znależli się wspaniali ludzie dzięki, którym spędził swoje ostatnie dni otoczony miłością i troską. Jaki los jest okrutny:-(:-(:-( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=44852&page=88 Quote
Pianka Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 asiaf1 napisał(a):Nestuś, na którego przeznaczona była część Zefirkowych pieniędzy odszedł:placz::placz::placz: Dobrze, że znależli się wspaniali ludzie dzięki, którym spędził swoje ostatnie dni otoczony miłością i troską. Jaki los jest okrutny:-(:-(:-( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=44852&page=88 O rany. A tak niedawno czytałam, ze ma dom:placz: Poprosiłam o przeniesienie reszty pieniędzy na Kajtka http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=43891&page=4 Quote
Recommended Posts