Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny ja chciałam coś przypomniec.

Na AFN jest 626,00 zł na Zefirka. Jemu już nie sa potrzebny. Moze w tej chwili inny pies potrzebuje pomocy.
Ja narazie mam taką propozycje- jako, ze asiaf najwięcej wpłacała to dać te pieniądze psiakom, które ona utrzymuje. Inna propozycja to przelać je na Momusia, któremu zbierane sa pieniądze na hotel.
Albo po połowe- część dla asiaf cześć dla Momusa.

No ludki piszcie coś, nie chce sama decydować:razz:

• Replies 644
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pianka napisał(a):
Dziewczyny ja chciałam coś przypomniec.

Na AFN jest 626,00 zł na Zefirka. Jemu już nie sa potrzebny. Moze w tej chwili inny pies potrzebuje pomocy.
Ja narazie mam taką propozycje- jako, ze asiaf najwięcej wpłacała to dać te pieniądze psiakom, które ona utrzymuje. Inna propozycja to przelać je na Momusia, któremu zbierane sa pieniądze na hotel.
Albo po połowe- część dla asiaf cześć dla Momusa.

No ludki piszcie coś, nie chce sama decydować:razz:

Myślę , że pól na pól byłoby dobrze i sprawiedliwie . Piszę , bo też coś dorzuciłam na chłopaka;) . Ale niech zadecyduje Justyna , tylko nie wiem czy ona tu zagląda:shake:

Posted

Zefirku to ile ty masz lat?
pogubiłam sie juz...:oops:
ciesze sie, że masz domek- szczerzej będzie jeśli napisze, że wręcz mam banana na twarzy kiedy o Tobie pomyślę:evil_lol:
pozdrowienia dla wszystkich Zefirkoubnych- prosze o wpisywanie nowych wiadomości z życia psiaka, bo niestety nic nie rozumiem ze strony niemieckojęzycznej:shake: :shake: :shake:

Posted

anula1959 napisał(a):
Myślę , że pól na pól byłoby dobrze i sprawiedliwie . Piszę , bo też coś dorzuciłam na chłopaka;) . Ale niech zadecyduje Justyna , tylko nie wiem czy ona tu zagląda:shake:

Justyna zagląda, ale teraz wyjechała na uczelnie, będzie chyba w poniedziałek.
Poczekam na wypowiedź Justyny i asiaf:p

Posted

Z tego, co widzę, Zefirek został umieszczony na pierwszym miejscu wśród psów szukających nowego domu (tam, gdzie wcześniej były moje kochane szczeniaczki), z datą urodzenia 2001-2002.
Nie ma tu już wcześniejszych zdjęć pieska, przypominających o jego bolesnej historii (chyba że są gdzieś jeszcze, a ja nie umiem znaleźć).
Z panią kontakt utrudniony, nie tylko ze względu na język (biedni moi niemieckojęzyczni znajomi:evil_lol:), podejrzewam, że ma dużo pracy i dlatego nie daje wyczerpujących odpowiedzi na moje pytania:-(
Martwię się o psiaki, a w odpowiedzi tylko tyle, że są zdrowe i mają się dobrze.
Ale ja jestem przewrażliwiona histeryczna panikara...
Pozdrawiam, E.

Posted

Jeszcze jedno, drogie Zefirkolubne Dogomaniaczki...
Na naszym terenie działają ludzie:diabloti: organizujący krwawe walki psów (podejrzewam, że nie tylko tu, ale akurat o KAtowicach napisała "Wyborcza").
Są wykorzystywane takze psy ze schronisk:-(, są zgłaszane zaginięcia większych psów, a poza tym wiele wskazuje na to, że w takim celu bywają wykradane ze schronisk (zobaczcie na wątku dobka skradzionego z Tarnowskich Gór). Jesli bywacie w schronach, zwróćcie uwagę, czy aby kto podejrzany nie wypytuje o duże pieski, bądźcie czujne i poinformujcie o tym innych... Tak bym chciała dorwać takich :diabloti::diabloti::diabloti:. Jestem za tym, by jak najbardziej rozgłośnic sprawę, ale dziewczyna z TG twierdzi, ze to mogloby zaszkodzić... Nie wiem, co o tym myślec, bo media nagłaśniając takie przypadki zarazem zwracaja uwagę ludzi, mobilizują organa ścigania a i odzew oburzonego społeczeństwa bywa pomocny...

Posted

egradska napisał(a):
Z tego, co widzę, Zefirek został umieszczony na pierwszym miejscu wśród psów szukających nowego domu (tam, gdzie wcześniej były moje kochane szczeniaczki), z datą urodzenia 2001-2002.
Nie ma tu już wcześniejszych zdjęć pieska, przypominających o jego bolesnej historii (chyba że są gdzieś jeszcze, a ja nie umiem znaleźć).
Z panią kontakt utrudniony, nie tylko ze względu na język (biedni moi niemieckojęzyczni znajomi:evil_lol:), podejrzewam, że ma dużo pracy i dlatego nie daje wyczerpujących odpowiedzi na moje pytania:-(
Martwię się o psiaki, a w odpowiedzi tylko tyle, że są zdrowe i mają się dobrze.
Ale ja jestem przewrażliwiona histeryczna panikara...
Pozdrawiam, E.

serdecznie dziekuje za informacje
Egradska po raz drugi zadziwiasz mnie sumiennością- jestem pod wrażeniem:cool3:
prosze o cos a tu chlast... egradska odpowiada:lol:
pozdrawiam

Posted

[quote name='asiaf1']Dziewczyny jeżeli chodzi o mnie to mnie propozycja Pianki pasuje.
300 pln oddałabym na psiaka z tego wątku jeżeli będą mu pieniądze potrzebne a jeżeli nie to oczywiście jakaś bida się znajdzie (niestety) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4492351#post4492351
To ja pisze do greenevil prośbe o przeniesienie 300zł na "psy z JG" a reszte na Momusa.
No i dziękuje, ze w koncu się odezwałaś:razz:

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Niczym nalogowiec sprawdzam obrazki na tej niemieckiej stronie, chociaż moja znajomosc ich jezyka wciąż oscyluje wokół zera:evil_lol:
Szkoda, że nie ma żadnych nowych wieści o szczeniaczkach, ktore pojechały z Zefirkiem, pewnie już niezle urosły...
Udanego wtorku:)

Posted

Dziewczynki, widzę że w skarpetce Zefirka wciąż wisi 326 zł, które zgodnie z Waszą wolą miały zostać przeznaczone na ratowanie innych piesków, zadziałajcie w tej sprawie, ja nie czuję się kompetentna

Posted

egradska napisał(a):
Dziewczynki, widzę że w skarpetce Zefirka wciąż wisi 326 zł, które zgodnie z Waszą wolą miały zostać przeznaczone na ratowanie innych piesków, zadziałajcie w tej sprawie, ja nie czuję się kompetentna

No własnie miały iść na Momusa, ale on nie potrzebuje już pieniędzy. Ja właśnie przeglądam wątki i myśle tu który pies potrzebuje tych pieniędzy najbardziej. Zaraz coś napewno znajde;)

Posted

asiaf1 napisał(a):
Nestuś, na którego przeznaczona była część Zefirkowych pieniędzy odszedł:placz::placz::placz:
Dobrze, że znależli się wspaniali ludzie dzięki, którym spędził swoje ostatnie dni otoczony miłością i troską.

Jaki los jest okrutny:-(:-(:-(
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=44852&page=88

O rany.
A tak niedawno czytałam, ze ma dom:placz:

Poprosiłam o przeniesienie reszty pieniędzy na Kajtka
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=43891&page=4