Jagoodka Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Musia my też jesteśmy chętni :) super rozwiązanie. Quote
musia Posted December 29, 2006 Author Posted December 29, 2006 Tyle, że trzeba wziąć pod uwagę - wygraną grupę i co wtedy?? Quote
Jagoodka Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 [quote name='musia']Tyle, że trzeba wziąć pod uwagę - wygraną grupę i co wtedy?? musia to jest bardzo malo prawdopodobne, a jezeli tak sie stanie to wlasciciel psa bedzie mial do wyboru wracac ze wszystkimi i zrezygnowac z wyborow,albo na wlasna reke i zostac na wystawie. Nie wiem w czym problem, ale z Finlandii do poznania przyjechalo chyba z 5 czy 6 autokarow i nikt nie robil problemu z "co bedzie gdyby". Quote
Martach1 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Ja również nadal jestem chętna na ten wyjazd na sobote. Ale zgłoszenie wyśle dopiero jak będe wiedziała ze wyjazd jest pewien na 100%. Mieszkam w szczecinie więc mam kawałek drogi do was. Mam pytanie czy przytej wystawie można zdobyc championat tego kraju przy uzyskaniu CACIBU w kl championów?? Quote
musia Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 Jagoodko , powiem tak -dla mnie to żaden problem. Darek to nie jest obca osoba dla mnie . I jeżeli pojedziemy - to on jedzie ze mną, więc gdyby coś to i ze mną zostanie. Mój zdroworozsadkowy mąż miał wątpliwości. I te watpliwości podałam tu by , ktos , kogo zainteresuje ta "oferta" miał tego świadomość. Ja sama do Zagrzebia jadę. Chciałabym tylko jak najtaniej. A i kierowca może mieć plany na czerwiec. Tedy należałoby się określić. Wolałabym jednak zapłacić te prawie 400 zł niż 1000 lub więcej - jak niektórzy mówili mi do Lwowa. Jeżeli ktoś byłby chętny - prosiłabym o deklarację , a w styczniu/ I poł. lutego ((I termin zgłoszeń -28.02) o zaliczkę. Ma to sens o tyle, 1. że jest to jakieś zabezpiecznie - to raz, 2. łatwiej wpłacać to na 2 razy. Jeżeli ktoś ma możliwości tańszego transportu na Zagrzeb - sobota - śląsk - dajcie propozycję. Chętnie skorzystam Quote
Aluzja Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 A propos organizacji wyjazdu.... pelna obsade autokaru zapewni niestety tylko wyjazd na cala wystawe.Wtedy jednak trzeba sobie zorganizowac noclegi na poszczegolne dni. Co do Chorwacji .Byc Moze ..ale nie obiecuje bedzie mozliwosc wziecia przez mnie jednej osoby z psem/psami w boksach.Jednak ja planuje zostac na calosc...wiec... Wystawiam w sobote jak na III grupe przystalo. Do lutego powinnam wiedziec co i jak bedzie. Quote
Tamaam Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 I my chetnie przylaczylibysmy sie do wyjazdu na sobote - 2 osoby + 2 springerki :p Prawdopodobnie decydowaliby sie jeszcze nasi znajomi w podobnym skladzie. Czy byloby mozliwe dolaczenie do organizowanej grupy? Quote
Kinga - aussie Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 I ja chętnie dołącze do tego wyjazdu na sobotę - 1 osoba + 1 Terrier Australijski. Quote
musia Posted January 4, 2007 Author Posted January 4, 2007 Moi drodzy!!! Dzisiaj porozmawiam z Darkiem , informując go , że sa chętni. Zarezerwuję sobie ten termin u niego. Żeby to miało jednak sens - to cała 8-ka (piszę również o sobie) powinna wpłacić zaliczkę do końca stycznia - początkiem lutego. Dlaczego tak: jak pisałam wyżej. Jeżeli ktoś się wycofa to jeszcze przewd I terminem. A wtedy jest orientacja czy ten wyjazd dojdzie do skutku. Tak jak pisałam - przewidujemy w obie strony po 375 zł(najwyżej 400 zł) Zaliczka - powiedzmy - połowę - czyli 200 zł. Wszystko jednak postaram się potwierdzić. Powoli zbiera się grupka chętnych. Quote
musia Posted January 4, 2007 Author Posted January 4, 2007 Wstępnie po deklaracjach , wraz ze mną jest 6 osób. Jeszcze 2 miejsca wolne (kierowcy nie liczę - gdzieś siedzieć musi i kierować powinien) stan zezwierzęcenia na dziś: - bulterierka w klatce - spolegliwy gończy polski - york - terier australijski - 2 x springery Myślę, że następne pieski - to jednak mniejsze (może jakieś jamniory) Dzisiaj Darek zapisał sobie nasz termin (9 czerwca) na wyjazd do Chorwacji. Cena nadal ta sama (między 375 a 400 zł) Quote
bargest Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Czy ktos z Warszawy wybiera sie na te wystawe? Chetnie bym pojechala.Mam dwa gryfoniki to male pieski.Moze ktos ma wolne miejsce w swoim samochodzie? Quote
flashka-g Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 macie jakies namiary na jakies fajne ale tanie hotele??powiedzmy tak dla 3-4 osob? na wszystkie dni.. no plus chyba czwartek i poniedziałek. Quote
flashka-g Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 sama sie śmieje ze swojej niewiedzy..ale kto mi powie bo ja bylam przekonana ze w Chorwacji Euro juz jest- jaki jest przelicznik tych ich kunów na złotówki i na Euro? Bo nie moge nigdzie tego znalezc:lol: a pora szukac hoteli w miare na swoją kieszeń;) Quote
musia Posted January 23, 2007 Author Posted January 23, 2007 Mamy wstępnie w oplu jeszcze 2 wolne miejsca na sobotę - z piesków to raczej mniejsze gabaryty - gr.III, IV, VI, VIII Quote
christoph Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 flashka-g napisał(a):sama sie śmieje ze swojej niewiedzy..ale kto mi powie bo ja bylam przekonana ze w Chorwacji Euro juz jest- jaki jest przelicznik tych ich kunów na złotówki i na Euro? Bo nie moge nigdzie tego znalezc:lol: a pora szukac hoteli w miare na swoją kieszeń;) Na tej stronie: http://www.zagreb-touristinfo.hr/ jest m.in. konwersja walut, na dzień dzisiejszy 1 PLN = 1.91 HRK, 100 HRK = 52.41 PLN. Tu jest wejście na info dot. wystawy: http://www.hks.hr/EURO%20DOG%202007/EURO%20DOG%20SHOW%202007.htm Po kliknięciu na Accommodation Form otwiera się plik pdf z danymi dot. hoteli i cen. Quote
flashka-g Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 dziekuje ślicznie... chyba cos słabo szukalam:oops: :eviltong: Quote
musia Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 Moi drodzy. Koniec stycznia Tymczasem 5 osób/ 5 psów (w tym my z Opusem) - 1 osoba potwierdziła , że jedzie. Przykro mi to mówić , ale sprawa aktualna do 15 lutego (zgłoszenia 7 osób i 7 psów) w następnym tygodniu połowa wpłaty czyli 200 zł. Nastepna rata w kwietniu. Jezeli do 25 lutego grupa się nie zbierze i nie wpłaci - nie jedziemy - za co przepraszam ciżemkę.:-( Toteż raz jeszcze ogłaszam "Mamy Opla na 9 osób. wyjazd na konkretny dzień (sobota) Czyli w piątek wieczorem na sobotę rano (wg kierowcy Czechy , Austriia, Slowenia, Chorwacja - chyba nic nie pomyliłam) i powrót po finałach dnia. Ostatnio do Zagrzebia wyjeżdżał 21:30 - w centrum miasta był przed 8-mą. Koszt - 400zł == Katowice-Zagrzeb-Katowice raczej mniejsze pieski z grupu III, IV, VI, VIII" Terminy jakie ustaliłam wynikają z I terminu zgłoszeń (28 luty). Jak nie pojedziemy - nie będzie kłopotu ze zgłoszeniem lub nie Quote
Rachelek Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 Szukam kogoś, kto zabrałby jedną osobę z seterem irlandzkim (suką). VII grupa jest w sobotę. Rozumiem, że do busa się już nie zmieszczę...? Jestem z Warszawy. Quote
musia Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 Okrutna prawda , a może jednak "polska rzeczywistość" !!!! Z pierwotnej 7 - zostały 3 osoby ze średnimi psami : gończy polski, bulterierka i bawarczyk. Irlandzki by się i może zmieścił. Tylko , że my nie wydolimy finansowo. Liczone wstępnie 400 zł (w obie strony) na 8 osób rozpływa się. Jeżeli nie znajdę następnych 4 -5 osób - to nasz wspólny wyjazd nie dojdzie do skutku. Chętnych zbieram do 20 lutego. I wpłatę w ciągu miesiąca na konto (czyli po 200 zł) Następna wpłata marzec -kwiecień. Może ktoś chętny jest z jakimś mniejszym stworkiem ??? Quote
Gonia Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 musia napisał(a):Okrutna prawda , a może jednak "polska rzeczywistość" !!!! Z pierwotnej 7 - zostały 3 osoby ze średnimi psami : gończy polski, bulterierka i bawarczyk. Irlandzki by się i może zmieścił. Tylko , że my nie wydolimy finansowo. Liczone wstępnie 400 zł (w obie strony) na 8 osób rozpływa się. Jeżeli nie znajdę następnych 4 -5 osób - to nasz wspólny wyjazd nie dojdzie do skutku. Chętnych zbieram do 20 lutego. I wpłatę w ciągu miesiąca na konto (czyli po 200 zł) Następna wpłata marzec -kwiecień. Może ktoś chętny jest z jakimś mniejszym stworkiem ???Jestem zdecydowana+jamnior.Może jeszcze Bejka się zdeklaruje?To byłoby już 5 osób. Quote
musia Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 No mamy jeszcze norwich teriera - tymczasem 5 , jeżeli Beja - to 6. Quote
Recommended Posts