Jump to content
Dogomania

Wystawa Europejska - Zagrzeb (Chorwacja),8-10.06.2007

Recommended Posts

• Replies 373
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='musia']Tyle, że trzeba wziąć pod uwagę - wygraną grupę i co wtedy??
musia to jest bardzo malo prawdopodobne, a jezeli tak sie stanie to wlasciciel psa bedzie mial do wyboru wracac ze wszystkimi i zrezygnowac z wyborow,albo na wlasna reke i zostac na wystawie.
Nie wiem w czym problem, ale z Finlandii do poznania przyjechalo chyba z 5 czy 6 autokarow i nikt nie robil problemu z "co bedzie gdyby".

Posted

Ja również nadal jestem chętna na ten wyjazd na sobote. Ale zgłoszenie wyśle dopiero jak będe wiedziała ze wyjazd jest pewien na 100%. Mieszkam w szczecinie więc mam kawałek drogi do was. Mam pytanie czy przytej wystawie można zdobyc championat tego kraju przy uzyskaniu CACIBU w kl championów??

Posted

Jagoodko , powiem tak -dla mnie to żaden problem. Darek to nie jest obca osoba dla mnie . I jeżeli pojedziemy - to on jedzie ze mną, więc gdyby coś to i ze mną zostanie.

Mój zdroworozsadkowy mąż miał wątpliwości. I te watpliwości podałam tu by , ktos , kogo zainteresuje ta "oferta" miał tego świadomość.

Ja sama do Zagrzebia jadę. Chciałabym tylko jak najtaniej. A i kierowca może mieć plany na czerwiec. Tedy należałoby się określić.
Wolałabym jednak zapłacić te prawie 400 zł niż 1000 lub więcej - jak niektórzy mówili mi do Lwowa.

Jeżeli ktoś byłby chętny - prosiłabym o deklarację , a w styczniu/ I poł. lutego ((I termin zgłoszeń -28.02) o zaliczkę. Ma to sens o tyle,
1. że jest to jakieś zabezpiecznie - to raz,
2. łatwiej wpłacać to na 2 razy.

Jeżeli ktoś ma możliwości tańszego transportu na Zagrzeb - sobota - śląsk - dajcie propozycję. Chętnie skorzystam

Posted

A propos organizacji wyjazdu....
pelna obsade autokaru zapewni niestety tylko wyjazd na cala wystawe.Wtedy jednak trzeba sobie zorganizowac noclegi na poszczegolne dni.

Co do Chorwacji .Byc Moze ..ale nie obiecuje bedzie mozliwosc wziecia przez mnie jednej osoby z psem/psami w boksach.Jednak ja planuje zostac na calosc...wiec... Wystawiam w sobote jak na III grupe przystalo.
Do lutego powinnam wiedziec co i jak bedzie.

Posted

I my chetnie przylaczylibysmy sie do wyjazdu na sobote - 2 osoby + 2 springerki :p Prawdopodobnie decydowaliby sie jeszcze nasi znajomi w podobnym skladzie. Czy byloby mozliwe dolaczenie do organizowanej grupy?

Posted

Moi drodzy!!!

Dzisiaj porozmawiam z Darkiem , informując go , że sa chętni.
Zarezerwuję sobie ten termin u niego.
Żeby to miało jednak sens - to cała 8-ka (piszę również o sobie)
powinna wpłacić zaliczkę do końca stycznia - początkiem lutego.
Dlaczego tak: jak pisałam wyżej. Jeżeli ktoś się wycofa to jeszcze przewd I terminem. A wtedy jest orientacja czy ten wyjazd dojdzie do skutku.

Tak jak pisałam - przewidujemy w obie strony po 375 zł(najwyżej 400 zł)
Zaliczka - powiedzmy - połowę - czyli 200 zł.

Wszystko jednak postaram się potwierdzić.
Powoli zbiera się grupka chętnych.

Posted

Wstępnie po deklaracjach , wraz ze mną jest 6 osób. Jeszcze 2 miejsca wolne (kierowcy nie liczę - gdzieś siedzieć musi i kierować powinien)

stan zezwierzęcenia na dziś:
- bulterierka w klatce
- spolegliwy gończy polski
- york
- terier australijski
- 2 x springery

Myślę, że następne pieski - to jednak mniejsze (może jakieś jamniory)

Dzisiaj Darek zapisał sobie nasz termin (9 czerwca) na wyjazd do Chorwacji. Cena nadal ta sama (między 375 a 400 zł)

• 2 weeks later...
Posted

sama sie śmieje ze swojej niewiedzy..ale kto mi powie bo ja bylam przekonana ze w Chorwacji Euro juz jest- jaki jest przelicznik tych ich kunów na złotówki i na Euro? Bo nie moge nigdzie tego znalezc:lol: a pora szukac hoteli w miare na swoją kieszeń;)

Posted

flashka-g napisał(a):
sama sie śmieje ze swojej niewiedzy..ale kto mi powie bo ja bylam przekonana ze w Chorwacji Euro juz jest- jaki jest przelicznik tych ich kunów na złotówki i na Euro? Bo nie moge nigdzie tego znalezc:lol: a pora szukac hoteli w miare na swoją kieszeń;)

Na tej stronie:
http://www.zagreb-touristinfo.hr/
jest m.in. konwersja walut, na dzień dzisiejszy 1 PLN = 1.91 HRK, 100 HRK = 52.41 PLN.
Tu jest wejście na info dot. wystawy:
http://www.hks.hr/EURO%20DOG%202007/EURO%20DOG%20SHOW%202007.htm
Po kliknięciu na Accommodation Form otwiera się plik pdf z danymi dot. hoteli i cen.

Posted

Moi drodzy. Koniec stycznia

Tymczasem 5 osób/ 5 psów (w tym my z Opusem) - 1 osoba potwierdziła , że jedzie.

Przykro mi to mówić , ale sprawa aktualna do 15 lutego (zgłoszenia 7 osób i 7 psów) w następnym tygodniu połowa wpłaty czyli 200 zł. Nastepna rata w kwietniu.
Jezeli do 25 lutego grupa się nie zbierze i nie wpłaci - nie jedziemy - za co przepraszam ciżemkę.:-(

Toteż raz jeszcze ogłaszam

"Mamy Opla na 9 osób. wyjazd na konkretny dzień (sobota)
Czyli w piątek wieczorem na sobotę rano (wg kierowcy Czechy , Austriia, Slowenia, Chorwacja - chyba nic nie pomyliłam) i powrót po finałach dnia.
Ostatnio do Zagrzebia wyjeżdżał 21:30 - w centrum miasta był przed 8-mą.
Koszt - 400zł == Katowice-Zagrzeb-Katowice

raczej mniejsze pieski z grupu III, IV, VI, VIII"

Terminy jakie ustaliłam wynikają z I terminu zgłoszeń (28 luty). Jak nie pojedziemy - nie będzie kłopotu ze zgłoszeniem lub nie

Posted

Okrutna prawda , a może jednak "polska rzeczywistość" !!!!

Z pierwotnej 7 - zostały 3 osoby ze średnimi psami : gończy polski, bulterierka i bawarczyk.

Irlandzki by się i może zmieścił. Tylko , że my nie wydolimy finansowo.
Liczone wstępnie 400 zł (w obie strony) na 8 osób rozpływa się.

Jeżeli nie znajdę następnych 4 -5 osób - to nasz wspólny wyjazd nie dojdzie do skutku.
Chętnych zbieram do 20 lutego. I wpłatę w ciągu miesiąca na konto (czyli po 200 zł)
Następna wpłata marzec -kwiecień.

Może ktoś chętny jest z jakimś mniejszym stworkiem ???

Posted

musia napisał(a):
Okrutna prawda , a może jednak "polska rzeczywistość" !!!!

Z pierwotnej 7 - zostały 3 osoby ze średnimi psami : gończy polski, bulterierka i bawarczyk.

Irlandzki by się i może zmieścił. Tylko , że my nie wydolimy finansowo.
Liczone wstępnie 400 zł (w obie strony) na 8 osób rozpływa się.

Jeżeli nie znajdę następnych 4 -5 osób - to nasz wspólny wyjazd nie dojdzie do skutku.
Chętnych zbieram do 20 lutego. I wpłatę w ciągu miesiąca na konto (czyli po 200 zł)
Następna wpłata marzec -kwiecień.

Może ktoś chętny jest z jakimś mniejszym stworkiem ???
Jestem zdecydowana+jamnior.Może jeszcze Bejka się zdeklaruje?To byłoby już 5 osób.