Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

maryg22 napisał(a):
Ależ oczywiście
9 rano to świt...? Jak dla mnie to już nawet rano nie jest

Cieszę się
Oj cicho. Na weekendzie czas liczy się inaczej :P

phase napisał(a):
Farih jest prze, prze, przepiękny!!!!

http://images34.fotosik.pl/478/6a738064b4dea9d0med.jpg :loveu:

Był ;)

unikatowydiament napisał(a):
tulaski ślemy,miłego weekendu:smile:

Dziękujemy i wzajemnie :)

Sonka95 napisał(a):
Hej ;-)
Moja to dzisiaj pierwszy spacer miała przed 11 ;-) Moja to ma niezły pęcherz ....
http://images34.fotosik.pl/478/6a738064b4dea9d0med.jpg - ślicznie :loveu:

Witamy nową ciocię :loveu:
To widzę, że nie tylko ja sobie pospałam :loveu:

Dobra moi drodzy. Muszę Wam coś oznajmić. :diabloti:
Mamy o jednego bezmózgowca więcej :diabloti:. Przytargałam dzisiaj (w torbie, przykrytą czapką i rękawiczkami <taaa, jeszcze bardziej się rozchoruję>) Milkę. Milka to urocza dama gatunku kot domowy. Tfu! Bezmózgowe mruczandłowe ADHD :evil_lol:. Jest mała, wielkością przypomina wyrośniętego chomika, za to charakterem... ekhem :diabloti: - tutaj rasowy diabeł. Endy na widok nowego kota ("co to jest?!") najpierw zgłupiał i zaczął jej matkować, a kiedy przyjął do wiadomości, że TO TO zostaje na stałe (bo już braciszek powiedział, że nie odda) to się wkurzył, zaczął warczeć i poszedł ochłonąć na dwór. Mam nadzieję, że się nie wyprowadził i za chwilę wróci ;).
Teraz co nieco o Milce. Na początku wydawała mi się spokojna. Dokładnie, wydawało :cool3:. Po kwadransie strachania się, zaczęła szaleć. Wszędzie wciubia nos, a gdy czegoś nie może to robi to jeszcze bardziej. I tak, gdy zatkałam jedną dziurę, to znalazła sobie drugą. :evil_lol: Zjadła, pobawiła się (strasznie pojętna jest, najpierw nie umiała się bawić, ale po 5min zaczaiła o co chodzi), a w kuwecie na razie jedyne co robi... to wykopy księżycowe :diabloti:. Po 2h szaleństw właśnie wspięła się na biurko i zasnęła koło mnie. Ufff, jak dobrze - myślałam, że TO TO nigdy się nie uspokoi... Jak tak bryka teraz to już się boję, co będzie jak się zadomowi - bo już się bujała po firankach :evil_lol:.

Posted

dOgLoV napisał(a):
ooooooooo co ja tu czytam :crazyeye:

ja chce ją zobaczyć :multi:

Uwierz, że moja rodzinka musiała szczęki zbierać z ziemi na wieść, że przyniosłam kota. Chociaż nie powinno ich to dziwić, to normalne przecież jest :P

Zdjęć nie udało jej się zrobić, bo jest w 100 miejscach na raz. :lol:
Za to mam 10 jej filmików, na razie na YT się ładuje pierwszy... baaaardzo długo...

Posted

Istar19 napisał(a):
gratulacje :D

zawsze uważałam że gdzie jeden kot tam i drugi być powinien !

a pokaż małą - zdjęcia chcem !!

Dziękuję :loveu:

Też tak uważam. Dlatego u mnie zawsze było kilka kotów na raz ;)

Zdjęć nie mam. Aparat za młodą nie nadążał.

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
fajnie że masz nowego domownika !
ale wiesz co to oznacza ?

dawaj foty :mad: :lol:

whiteterrier napisał(a):
Popieram :-D

A może być filmik? :P

Teraz Milka poszła spać... do kuwety :diabloti:

Posted

kuweta zawsze była ulubionym miejscem spania kociąt które mieliśmy na tymczasie ;) nie wiem dlaczego...Holi jak była mała też lubiła w kuwecie spać...

Posted

Istar19 napisał(a):
kuweta zawsze była ulubionym miejscem spania kociąt które mieliśmy na tymczasie ;) nie wiem dlaczego...Holi jak była mała też lubiła w kuwecie spać...

Nasze kociaki też w niej spały :)
Jednak martwi mnie to, że Milka tyle wypiła i zjadła, a jeszcze ani razu siusiu ani kupska nie zrobiła... No nic, bądźmy dobrej myśli, że wie do czego służy kuweta ;)

A teraz...
[video=youtube;whi5zgONTNE]http://www.youtube.com/watch?v=whi5zgONTNE[/video]

Posted

Istar19 napisał(a):
jaki kochany malec :D ona sie jeszcze w kieszeni mieści ^^

Dlatego mówiłam, że to przerośnięty chomik ;P

I kolejny filmik :)
[video=youtube;cqtelPtsQXE]http://www.youtube.com/watch?v=cqtelPtsQXE[/video]

Posted

Mysza była niewiele większa jak ją przyniosłam ;D I też diable z niej, siedzimy na łóżku i panienka robi zaczajki na mnie i gryzie po palcach. Cały dzień kicała za sztuczną myszką, przespała się chwile, zrobiła sobie z mojej nogi drapak i umilała mi czas jak odrabiałam lekcje, ilekroć siedzę przy biurku, to zachowanie Myszy kojarzy mi się z tym:
[video=youtube;EBFxSTElKBU]http://www.youtube.com/watch?v=EBFxSTElKBU[/video]

Nie martw się, Mysza tez pierwszego dnia się nie załatwiła, dopiero następnego. Teraz już normalnie się załatwia do kuwety (w końcu kupiłam żwirek zbrylający Benek) i na szczęście tam nie sypia. Od tego to ona ma moje łóżko :mad: Aż mi nie chce się zostawiać Myszy i Buca na tydzień ;( Gdzie znalazłaś Milkę? Śliczna jest, przypomina mi Myszę, tylko jak my ją przygarnęliśmy, to była nieco szersza i większa.

Posted

Wiedziałam, ale jestem mądra :loveu:
Mała jest cudna-cudna-boska-piękna i w ogóleeee :loveu: Musisz jej zdjęcia porobić jakieś :P Endy wrócił, czy uznał, że z TYM to on mieszkał nie będzie? :lol:

Posted

Skąd Ty takiego słodziaka wytrzasnęłaś? :loveu: Świetna jest :fadein:
Powiem Ci, że to chyba wszystkie gatunki za małego lubią sypiać w kuwecie... Bo Joy też lubiła jak była szczylem:roflt:
Masz może jeszcze jakieś filmiki? :razz:

Posted

Istar19 napisał(a):
ona jest cudna! Endy na pewno przywyknie do tej kruszyny - wrócił już ?:)

Wrócić wrócił, ale oboje czują przed sobą respekt. W szczególności Milka - na widok Endusława robi się taaaaka wielka :diabloti:. A co mnie zdziwiło to to, że Endy - ten wieczny dziedziuch zachowuje się jak jego wujaszek, Szaman - też zaczął matkować gówniarzowi: woła, chodzi za nią, próbuje się z nią bawić, po czym obrażony, że go ignoruje idzie na dwór ochłonąć :P. No i zdecydowanie chłopak spoważniał, bo nie przystaje wujkowi zachowywać się infantylnie :evil_lol:

anorektyczna.nerka napisał(a):
Mysza była niewiele większa jak ją przyniosłam ;D I też diable z niej, siedzimy na łóżku i panienka robi zaczajki na mnie i gryzie po palcach. Cały dzień kicała za sztuczną myszką, przespała się chwile, zrobiła sobie z mojej nogi drapak i umilała mi czas jak odrabiałam lekcje, ilekroć siedzę przy biurku, to zachowanie Myszy kojarzy mi się z tym:
[video=youtube;EBFxSTElKBU]http://www.youtube.com/watch?v=EBFxSTElKBU[/video]

Nie martw się, Mysza tez pierwszego dnia się nie załatwiła, dopiero następnego. Teraz już normalnie się załatwia do kuwety (w końcu kupiłam żwirek zbrylający Benek) i na szczęście tam nie sypia. Od tego to ona ma moje łóżko :mad: Aż mi nie chce się zostawiać Myszy i Buca na tydzień ;( Gdzie znalazłaś Milkę? Śliczna jest, przypomina mi Myszę, tylko jak my ją przygarnęliśmy, to była nieco szersza i większa.

Mnie przeraża to, że im następny kot, tym bardziej cwana i inteligentna bestia w nim siedzi :evil_lol: Milka nie ma czasu odpocząć, pośpi 10min i potem znów szaleje parę godzin. A przy tym jest nieznośna: już nauczyła się wspinać po człowieku, bujać po firankach, skakać po meblach i łapać za ręce i nogi :evil_lol:. Wywlokła skądś styropianową bombkę choinkową (bo odkąd mamy koty to tylko takie wchodzą u nas w grę) i ją po 5min zabawy zabiła. Zajrzała już w każdy zakamarek, a jak coś jej się nie pozwoli to ona się uprze i jeszcze bardziej się tam pcha :diabloti:

Milka dzisiaj ładnie z rana się wysikała do kuwety, a potem - z pomocą Endusia (który wspierał ją duchowo) - się wykupskała. Jest bardzo czysta :loveu: Szkoda tylko, że po załatwieniu się, poszła się w tym wytarzać, po czym zaczęła znów bawić się w ogrodnika i całą zawartość kuwety mam na dywanie :diabloti: Właśnie Milka jest strasznie mała i krucha, jak to to spało dzisiaj ze mną (miała spać gdzie indziej, ale jak zajrzałam do niej na moment i przyszła do mnie z lamentem "Zapomniałaś o mnie!" to położyłam się z nią w pokoju... Ładnie spała, choć o 4 obudziła mnie, bo chciała się pobawić, poszalała z godzinę i położywszy się na moim brzuchu, poszła spać), to bałam się, żeją zgniotę. W życiu nie miałam tak małego kota, ona na oko ma 7tyg., a Endy jak miał 3 to był od niej większy, szerszy, cięższy... No, ale ja mam zawsze bydle, a nie koty :D
Milka to kot patrolowy - koło Policji znaleziony w drodze powrotnej z treningu ;)

whiteterrier napisał(a):
Ale maluszek :loveu:
W sumie mam takiego samego, ale czarnego tyle, że nie ma uszka :c

Zapomniałam jak to mieć małego kota ;) Rozczula mnie ta wariatka :D
A czemu nie ma uszka? :(

rashelek napisał(a):
Wiedziałam, ale jestem mądra :loveu:
Mała jest cudna-cudna-boska-piękna i w ogóleeee :loveu: Musisz jej zdjęcia porobić jakieś :P Endy wrócił, czy uznał, że z TYM to on mieszkał nie będzie? :lol:

To się nazywa babska intuicja... czy jakoś tak :lol:
Zdjęć nie mam :P A właściwie to mam, ale niewyraźne i jeszcze na aparacie, bo ja nic innego nie robię teraz jak ją nagrywam i fotki strzelam :D
Na szczęście wrócił i ciągle ją pilnuje ;)

phase napisał(a):
O matko jakie maleństwo. :loveu:

:loveu:

Posted

dOgLoV napisał(a):
Kochany ten kociaczek :loveu::loveu::loveu::loveu:

filmik jaki dodała anorektyczna.nerka jest w 100%tach trafiony , u nas jest dokładnie to samo :lol:

A co najważniejsze, Mileczka zostaje z nami. Mój brat jak tylko ją zobaczył, powiedział że to najlepszy prezent urodzinowy jaki dostał (urodziny ma jutro) :lol:

No tak, skąd my to znamy ;) Też uważam, że filmik to strzał w dziesiątkę.

maryg22 napisał(a):
Skąd Ty takiego słodziaka wytrzasnęłaś? :loveu: Świetna jest :fadein:
Powiem Ci, że to chyba wszystkie gatunki za małego lubią sypiać w kuwecie... Bo Joy też lubiła jak była szczylem:roflt:
Masz może jeszcze jakieś filmiki? :razz:

A nawinął mi się :cool3:
Co więcej, Endusław czując się ciut zagrożony, też zaczął teraz sypiać w kuwecie :eviltong:
Oczywiście, koło 20 (bo dzisiaj znów zarazę nagrałam)

Jean napisał(a):
gratuluję nowego domownika
a jak Morusek zaaragował na Milkę?

Dziękuję :)
Morus widział tylko, że COŚ przyniosłam w torbie, ale kontaktu z kicią nie miał. Przypuszczam, że tak jak było to w przypadku małego Endusia - pomyśli, że to mysz, więc nie chcę ryzykować ;)